Τα Ζώδια του Σαββάτου 20.04.2024

19/04/2024

Κριός
Κάποιες συνήθειες που πρέπει να περιορίσεις, Κριέ μου, σε προβληματίζουν και πιστεύεις ίσως πως αν κάνεις κάτι τέτοιο, θα αλλάξει σημαντικά ο χαρακτήρας σου. Εντάξει, λογικό, αλλά μήπως σήμερα να το δεις σαν μια ευκαιρία για το πώς να εξελιχθείς και να βελτιώσεις κάπως τον τρόπο σου σε κάποια θέματα; Ναι, το είπα και το εννοώ όμως! Η μέρα σου προσφέρει την ψυχραιμία, αλλά και τον χώρο να εξετάσεις κάπως καλύτερα κάποια διαφορετικά ενδεχόμενα. Το σημαντικό είναι να μην πιαστείς στην υπερανάλυση και σε πιθανούς εγωισμούς που δε θα σε αφήσουν να προχωρήσεις κάτι που ίσως σου φανεί σημαντικό παρακάτω.

Ταύρος
Σήμερα έχεις κάποιες ιδέες στο κεφάλι σου, Ταύρε μου, για τις οποίες δεν είσαι και πολύ βέβαιος. Κυρίως για το αν θα μπορέσεις να τις αποδώσεις αισθητικά όπως τις έχεις κατά νου. Και αυτό σε προβληματίζει αρκετά και σου δημιουργεί ένα περίεργο ψυχοπλάκωμα. Το καλό είναι πως καταλαβαίνεις το τι μπορεί να πηγαίνει λάθος και ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις για να το διορθώσεις. Για αυτό και δε ζητάς βοήθεια. Αυτό που θέλω να προσέξεις σημαντικά είναι τα άτομα που θα επιμείνουν να σε βοηθήσουν, χωρίς να έχουν προσφερθεί ξανά στο παρελθόν. Εκεί κάτι παίζει, για αυτό φρόντισε να αρνηθείς με ευγένεια και όχι με μπηχτές και σχόλια.

Δίδυμοι
Δίδυμε μου, μια μέρα αρκετά περίεργη η σημερινή και η ψυχραιμία σου είναι το κάτι άλλο. Από τη μία υπάρχουν διλήμματα για άτομα από τον κοινωνικό σου περίγυρο, για τα οποία δεν ξέρεις τι στάση πρέπει να κρατήσεις και πώς επικοινωνήσεις αυτά που σε ενοχλούν. Το καλό είναι ότι εσύ σήμερα φαίνεσαι απόλυτα συνειδητοποιημένος και η απόσταση που παίρνεις σε βοηθάει να ανακτήσεις δυνάμεις γενικότερα, αλλά και να στρώσεις ψυχολογικά. Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσεις τη θέση που πρεσβεύεις απέναντι στα άτομα αυτά και να μην μπεις σε αχρείαστες συζητήσεις-επεξηγήσεις για να αποδείξεις πως έχουν λογική οι απόψεις σου.

Καρκίνος
Στο μυαλό σου κάποια ερωτηματικά μεγεθύνονται σημαντικά, Καρκίνε μου, και από το πρωί βρίσκεσαι μπροστά σε κάποια διλήμματα που σχετίζονται με το επαγγελματικό σου μέλλον. Ίσως το άγχος σήμερα να είναι παραπάνω από αυτό που μπορείς να διαχειριστείς και αυτό κάπως σε ζορίζει – ακόμα και σαν σκέψη. Το καλό όμως είναι πως αντιλαμβάνεσαι πολύ καλύτερα την κατάσταση και σήμερα έχεις μια καθαρή εικόνα από ποιους και τι χρειάζεται να προστατευτείς. Το σημαντικό είναι να μην παρασυρθείς από απόψεις άλλων, που μοιάζουν λογικές και να μην πάρεις θέση σε οτιδήποτε δε σε αφορά. Σημαντικά αυτά!

Λέων
Λέοντά μου, σήμερα βρίσκεσαι από το πρωί σε ένα δίλημμα για το πώς πρέπει να διαχειριστείς τα οικονομικά σου, ώστε να γλιτώσεις τίποτε πριν το ξοδέψεις χωρίς να το καταλάβεις. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να σε κάνει να πεις «τι χάλια μέρα», αλλά δεν είναι έτσι. Ίσα ίσα, σήμερα θα χρειαστεί να δεις τι μπορείς να επενδύσεις, ώστε να δεις τη δουλειά σου να εξελίσσεται σημαντικά. Έχεις θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σου σήμερα και υπάρχει μια πιο ελεγχόμενη κατάσταση, κάτι που σου δίνει μια ανάσα. Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι το πού θα επενδύσεις τα χρήματά σου. Όχι σε βιαστικές αποφάσεις και δελεαστικές προτάσεις.

Παρθένος
Παρθένε μου, η μέρα σου ξεκινά με κάποια διλήμματα να σε βασανίζουν που έχουν να κάνουν με το συναισθηματικό σου κομμάτι. Κάποιες δεύτερες σκέψεις που κάνεις σε προβληματίζουν και μπορεί να τονίζουν ακόμα περισσότερο την χτεσινή σου αίσθηση ότι δε μπορείς να αντιδράσεις εύκολα σε οτιδήποτε προκύπτει. Το καλό είναι πως αυτό το συνειδητοποιείς πολύ πιο εύκολα σήμερα και μπορείς να το διαχειριστείς πιο άμεσα, καθώς αντιλαμβάνεσαι τι σου συμβαίνει συναισθηματικά. Το σημαντικό είναι να μην παρασυρθείς από εικασίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική εκδοχή των πραγμάτων, απλά επειδή σου κολλάνε περισσότερο.

Ζυγός
Τις τελευταίες ημέρες έχουν φτάσει πολλά και διάφορα στα αυτιά σου, Ζυγέ μου, είτε από άτομα που εμπιστεύεσαι είτε ξώφαλτσα. Σήμερα βρίσκεσαι με το δίλημμα ποιον να εμπιστευτείς και ποιανού τα λεγόμενα να πιστέψεις. Το καλό είναι πως αντιλαμβάνεσαι τις καταστάσεις σε μεγαλύτερο βάθος σήμερα και μπορείς να διακρίνεις λεπτομέρειες αλλά και ψεματάκια που συνεχίζεις να ακούς. Δεν είναι εύκολο να επιλέξεις, αλλά ξέρεις πώς να προσαρμόσεις τη στάση σου, χωρίς να δώσεις στόχο. Το σημαντικό είναι να μην σε «ρίξουν» με δικαιολογίες που θα είναι καλά χτισμένες και να μην κάνεις κανένα ξαφνικό ξέσπασμα.

Σκορπιός
Σκορπιέ μου, προσπαθείς να αναλύσεις όλα τα δεδομένα που έχεις στη διάθεσή σου για το τι μέλλει γενέσθαι στα επαγγελματικά σου, αλλά και στις παρέες σου. Η καθημερινότητά σου είναι αρκετά φορτωμένη και ο χρόνος που σου απομένει είναι λίγος. Και αυτό σε προβληματίζει, γιατί δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις πώς θα το διαχειριστείς. Από την άλλη, σήμερα το χρησιμοποιείς και σα μια καλή δικαιολογία για να αποφύγεις άτομα που δε θέλεις με τίποτα να δεις. Ακόμα και να μην ξεκαθαρίσει το τοπίο σήμερα, εσύ παίρνεις το χρόνο σου και το χώρο σου για να ηρεμήσεις. Σημαντικό σήμερα να μην είσαι υπερβολικός στις αντιδράσεις σου. 

Τοξότης
Τοξότη μου, κάποια διλήμματα που σχετίζονται με το επαγγελματικό σου μέλλον σε απασχολούν. Σε προβληματίζει με ποιο τρόπο μπορείς να εφαρμόσεις κάποιες ιδέες έχεις, ώστε να δείξεις τις επαγγελματικές σου δυνατότητες. Το καλό όμως είναι πως εσύ που εργάζεσαι πιο ατομικά, σήμερα θα μπορέσεις να προσαρμόσεις κάπως πιο εύκολα τις ιδέες αυτές. Επίσης, μπορείς και παρατηρείς κάποια λεπτά σημεία πολύ πιο εύκολα και προσαρμόζεσαι με τον ίδιο τρόπο στις ανάγκες που προκύπτουν. Αρκεί να μην υπάρχει κάποιος να σου υποδεικνύει τι να κάνεις. Σημαντικό να μην αφήσεις καμία απογοήτευση να θολώσει την κρίση σου.

Αιγόκερως
Αιγόκερέ μου, σήμερα έχεις ένα ερώτημα στο κεφάλι σου: όλα αυτά που έχεις μάθει το τελευταίο διάστημα, σε βοηθούν να κρατήσεις το μονοπάτι που έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις; Η αλήθεια είναι πως όχι, γιατί ασυναίσθητα σου βγαίνει να προασπίσεις τον εαυτό σου. Και αυτό κάνεις σήμερα. Δεν αφήνεις πολλά περιθώρια και φροντίζεις να κάνεις όσα περισσότερα μπορείς σήμερα και να αρπάξεις ευκαιρίες που θα σου παρουσιαστούν. Δεν είναι μεν πολύ εύκολο, αλλά δε σκοπεύεις να μείνεις άπραγος. Πολύ σημαντικό και σήμερα να μην βγάλεις συμπεράσματα αβίαστα και να μην δώσεις βάση σε λεπτομέρειες που μπορεί να θολώσουν την εικόνα που έχεις για τα πράγματα.

Υδροχόος
Στο μυαλό σου τριγυρνούν σήμερα περίεργα σενάρια, Υδροχόε μου, στην προσπάθειά σου να προετοιμαστείς όσο καλύτερα μπορείς, μη και σε βρει κάτι πολύ χοντρό. Ανακαλείς στο κεφάλι σου συζητήσεις από το παρελθόν και προσπαθείς από εκεί να βρεις περισσότερες πληροφορίες. Αλλά το μόνο που θα καταφέρεις είναι να πέσεις κάπως ψυχολογικά. Το καλό είναι πως έχεις πλήρη συναίσθηση των καταστάσεων και μπορείς να χειριστείς σχεδόν τα πάντα ψύχραιμα, κάτι που σου δίνει έξτρα πόντους σε πολλά. Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι το οικονομικό σου και σήμερα. Κυρίως τι αποφάσεις θα πάρεις και σε τι κινήσεις θα προβείς.

Ιχθύες
Ιχθύ μου, κάποια άτομα σε μπερδεύουν με τη συμπεριφορά τους και το ότι δε μπορείς να τους πλευρίσεις καταλλήλως σε κάνει κάπως έξαλλο σήμερα. Το θέμα είναι πως δεν ξέρεις πώς να προσαρμόσεις τη συμπεριφορά σου απέναντί τους. Έχεις όμως κάποιες ιδέες που σου έρχονται από το πουθενά για να τους προσεγγίσεις και να καταφέρεις να κερδίσεις την προσοχή τους και ίσως ένα μέρος της εμπιστοσύνης τους. Το καλό είναι πως έχεις την υπομονή και την επιμονή σήμερα να το κάνεις. Αυτό που θέλω να προσέξεις είναι να μην μπεις σε χειραγωγικά παιχνίδια. Επίσης να προσέξεις μη δεχτείς και τέτοιες τακτικές από τους άλλους.