Αδυναμία

 Ένας πλανήτης θεωρούμε πως βρίσκεται σε αδυναμία όταν βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από εκείνο του κυβερνήτη του. Όταν για παράδειγμα η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω και άρα απέναντι από τον Καρκίνο τον οποίο κυβερνά λέμε πως είναι σε αδυναμία. Ένας πλανήτης σε αδυναμία δυσκολεύεται να εκφράσει τα έμφυτα χαρακτηριστικά του καθώς η ενέργειά του είναι κατά κάποιο τρόπο σε καταστολή - νιώθει έξω από τα νερά του.

Οι Αδυναμίες των πλανητών:

Ήλιος στον Υδροχόο

Σελήνη στον Αιγόκερω

Ερμής στον Τοξότη και τους Ιχθύες

Αφροδίτη στον Κριό και τον Σκορπιό

Άρης στον Ταύρο και τον Ζυγό

Δίας στους Διδύμους και την Παρθένο

Κρόνος στον Καρκίνο και τον Λέοντα

Ουρανός στον Λέοντα

Ποσειδώνας στην Παρθένο

Πλούτωνας στον Ταύρο

Αέρας

 Το στοιχείο του Αέρα συνδέεται με τις λειτουργίες της σκέψης, της επικοινωνίας και της εκλογίκευσης. Στην σειρά των στοιχείων έρχεται τρίτο μετά την Φωτιά και την Γη. Στο στάδιο της Φωτιάς έχουμε το όραμα για κάτι, στο στάδιο της Γης το πραγματοποιούμε, του δίνουμε υπόσταση σε αυτό τον κόσμο και στο στάδιο του Αέρα το κοινοποιούμε στους ομοίους μας και παρατηρούμε τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή μας.

Τα ζώδια που ανήκουν στο στοιχείο του Αέρα είναι οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος. Βασικά αιτήματα όλων των ζωδίων αυτού του στοιχείου είναι η επικοινωνία με τους άλλους, γι’ αυτό και οι κοινωνικές σχέσεις τους είναι απαραίτητες. Συνήθως έχουν πλούσιες επικοινωνιακές αρετές και κρατούν αποστάσεις από τις καταστάσεις γιατί τους είναι απαραίτητο να έχουν προοπτική σε κάθε ζήτημα που τους αφορά. Πιστεύουν στις ιδέες της αντικειμενικότητας και της δικαιοσύνης.

Αέρινος

Έτσι χαρακτηρίζεται κάποιος που έχει έμφαση πλανητών σε ζώδια του Αέρα ή τουλάχιστον δύο από τα τρία στοιχεία Ήλιος, Σελήνη ή Ωροσκόπος σε αυτά τα ζώδια. Οι Αέρινοι τύποι εκφράζουν σε μεγάλη έκταση τα χαρακτηριστικά του στοιχείου του Αέρα.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού και η έναρξη του συμπίπτει χρονικά με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Στο ζώδιο του Αιγόκερω ανήκουν όσοι είναι γεννημένοι από 22/12 έως και 19/1 κάθε χρονιάς.

Ποιότητα: Παρορμητικό
Στοιχείο: Γη
Κυβερνήτης πλανήτης: Κρόνος
Αδυναμία: Σελήνη
Έξαρση: Άρης
Πτώση: Δίας
Οίκος που σχετίζεται: 10ος

Ακμή

Η ακμή ενός οίκου ονομάζουμε το όριο μεταξύ του προηγούμενου και του επόμενου οίκου. Παραδείγματος χάρη η γραμμή που χωρίζει τον δεύτερο από τον τρίτο οίκο δείχνει τον τρίτο οίκο. Το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του οίκου (1ου, 2ου, 3ου, 4ου κοκ) δείχνει και τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος το συγκεκριμένο τομέα της ζωής. Παράδειγμα: Αν έχεις Ζυγό στην ακμή ενός οίκου σου διαθέτεις μερικές από τα ζυγίσια χαρακτηριστικά στα θέματα με τα οποία σχετίζεται ο οίκος.

Ο όρος «γεννημένος στην ακμή» επίσης αναφέρεται σε κάποιον που γεννήθηκε είτε στην τελευταία μοίρα ενός ζωδίου είτε στην πρώτη ενός άλλου. Παράδειγμα: Όταν ο Ήλιος κάποιου βρίσκεται στην τελευταία μοίρα του Κριού, ή στην πρώτη του Ταύρου λέμε ότι γεννήθηκε «σε ακμή». Οι γεννημένοι στην 1η ή στην 29η μοίρα αποτελούν τους χαρακτηριστικότερους τύπους των ζωδίων που ανήκουν αυτές οι μοίρες. Δηλαδή κάποιος γεννημένος στην 29η μοίρα του Κριού είναι χαρακτηριστικός Κριός όπως και χαρακτηριστικός Ταύρος αυτός που γεννήθηκε στην 1η μοίρα.

Σημείωση: Πολλές φορές υπάρχουν πλανήτες στο χάρτη που βρίσκονται σχεδόν στο τέλος ενός οίκου. Αν η απόσταση από την θέση που βρίσκεται ο πλανήτης μέχρι την ακμή του επόμενου οίκου είναι γύρω στις 3ο μοίρες τότε ο πλανήτης παίρνει τις κύριες ιδιότητές του από τον επόμενο οίκο χωρίς να χάνει χαρακτηριστικά του οίκου που βρίσκεται. Όταν όμως ένας πλανήτης όπως ο Ήλιος βρίσκεται στον 12ο οίκο θα υπολογίσουμε ότι δίνει τα χαρακτηριστικά του και στον ωροσκόπο (ή 1ο οίκο) έστω κι αν απέχει από την ακμή του ωροσκόπου ακόμα και 10ο.

Αμοιβαία υποδοχή

Αυτό συμβαίνει όταν δύο πλανήτες βρίσκονται ο ένας στον κυβερνών ζώδιο του άλλου. Για παράδειγμα από το 2003 μέχρι το 2010, ο Ποσειδώνας, κυβερνήτης των Ιχθύων θα βρίσκεται στον Υδροχόο, ο οποίος κυβερνάται από τον Ουρανό και ο Ουρανός θα βρίσκεται στους Ιχθύς που κυβερνώνται από τον Ποσειδώνα.

Ανάδρομος

Ο όρος αναφέρεται σε ένα συγκεκριμένο είδος πλανητικής κίνησης. Η ανάδρομη κίνηση συμβαίνει αρκετές φορές στη διάρκεια του έτους στις τροχιές των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος - πλην του Ήλιου και της Σελήνης. Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων, που διαρκούν μερικές εβδομάδες για τους εσωτερικούς πλανήτες (Ερμή και Αφροδίτη) και μερικούς μήνες κάθε φορά για τους εξωτερικούς πλανήτες (από τον Άρη ως τον Πλούτωνα), οι πλανήτες φαίνονται να κινούνται προς τα πίσω. Η ανάδρομη κίνηση είναι φαινομενική (κανείς πλανήτης δεν αλλάζει τροχιά κυριολεκτικά) και προκύπτει εξαιτίας της διαφορετικής ταχύτητας περιφοράς γύρω από τον Ήλιο που έχουν οι πλανήτες.

Ανατέλλον σημείο

Ανατέλλον Σημείο (ή Ascending Degree στα αγγλικά) είναι η μοίρα του ζωδίου που βρίσκεται στη ακμή του πρώτου οίκου, το οποίο ονομάζουμε και ωροσκόπο. Το Ανατέλλον Σημείο προσδιορίζεται από την ακριβή ώρα γεννήσεως και τον τόπο γεννήσεως.

Αναχαίτιση

Όταν χρησιμοποιούμε το σύστημα οικοθεσίας Placidus, εξαιτίας της κλίσης του άξονα της Γης και του σχήματος της που δεν είναι τέλεια σφαίρα, υπάρχει συχνά μια ποικιλία στο μέγεθος των οίκων όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε βόρεια ή νότια από τον ισημερινό. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο μερικά ζώδια περιέχονται ολόκληρα μέσα σε ένα οίκο, δηλαδή κάποια ζώδια δεν εμφανίζονται σε καμία ακμή. Αναφερόμαστε σε αυτό το φαινόμενο ως αναχαίτιση.
Σε γεωγραφικά μήκη περισσότερα των 50 μοιρών νότια ή βόρεια, δύο ή και περισσότερα ζώδια μπορεί να αναχαιτίζονται σε έναν οίκο ή μπορεί να υπάρχουν δύο ζευγάρια οίκων με αναχαιτισμένα ζώδια. Μια αναχαίτιση μεγαλώνει τον οίκο και κάνει σύνθετες τις υποθέσεις εκείνου του οίκου λόγω των επί πλέον ζωδίων που εμπεριέχονται. Ο χαρακτηρισμός ενός οίκου που περιέχει ένα αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να γίνει αρκετά πολύπλοκος.

Μερικές παρατηρήσεις:

- ο άξονας των οίκων που περιέχουν αναχαιτισμένα ζώδια είναι ο πιο ενεργοποιημένος άξονας του ωροσκοπίου και πάντα είναι οι μεγαλύτεροι οίκοι εφόσον περιέχουν τον μεγαλύτερο αριθμό μοιρών από ακμή σε ακμή.

- άτομα με πλανήτη που περιέχεται μέσα σε αναχαιτισμένο ζώδιο μπορεί να αισθάνονται τις ενέργειες που συμβολίζει αυτός ο πλανήτης ξένες, ή οι ίδιοι να επιδεικνύουν τεράστια αυτοσυγκράτηση σε αυτές τις ενέργειες ή να υπολειτουργούν.

- ο πλανήτης που περιέχεται μέσα σε αναχαιτισμένο ζώδιο δεν παραμένει ανενεργός για πάντα. Η δύναμή του αργά και σταδιακά ενεργοποιείται μέχρι του σημείου να λειτουργεί παντελώς ελεύθερος (συνυπολογίζοντας πάντα και τις όψεις που κάνει με άλλους πλανήτες)

- αν ο Ήλιος, η Σελήνη, ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου ή ο κυβερνήτης του αναχαιτισμένου ζωδίου είναι επίσης αναχαιτισμένοι, υπάρχει χαρακτηριστική καθυστέρηση στην έκφρασή τους.

- αν δεν υπάρχουν καθόλου πλανήτες σε αναχαιτισμένα ζώδια τότε ο ίδιος ο οίκος χρειάζεται προσοχή.

Ανοχή

Ο όρος αναφέρεται στο εύρος σε αριθμό μοιρών που μια όψη θεωρείται έγκυρη. Για παράδειγμα οι όψεις του Ήλιου με άλλους πλανήτες έχουν ανοχή 10 μοίρες. Αυτό σημαίνει πως ένας πλανήτης για κάνει όψη με τον Ήλιο αρκεί να βρίσκεται 10 μοίρες πριν ή 10 μοίρες μετά την μοίρα που βρίσκεται ο Ήλιος.
Εκτός από τον Ήλιο και η Σελήνη και ο Ωροσκόπος έχουν ανοχή 10 μοιρών στις όψεις τους. Οι υπόλοιποι πλανήτες έχουν ανοχή 8 μοιρών.
Οι κύριες όψεις μεταξύ δύο πλανητών (δηλαδή η σύνοδος, η αντίθεση, το τετράγωνο, το τρίγωνο και το εξάγωνο) έχουν επίσης ανοχή 8 μοιρών, εκτός και αν πρόκειται για τα Φώτα που όπως είπαμε η ανοχή αυξάνεται στις 10 μοίρες.

Αντίθεση

Όψη που δημιουργείται μεταξύ δύο πλανητών που απέχουν 180 μοίρες μεταξύ τους. Η ανοχή αυτής της όψης είναι 8 μοίρες. Αυτή είναι μία όψη που μπορεί να δημιουργήσει εμπλοκή καθώς δύο αντίθετες ενέργειες παράγουν ανάγκες και επιθυμίες που έρχονται σε σύγκρουση. Τα αντικριστά ζώδια όμως μπορούν να είναι και συμβατά καθώς αλληλοσυμπληρώνονται και λειτουργούν με τις κοινές αρχές της ποιότητα τους - παρόρμηση, μεταβλητότητα, σταθερότητα. Σε μια αρμονική έκφραση η αντίθεση χαρίζει αλληλοσυμπλήρωση και αλληλοεκπλήρωση. Αντίθεση σχηματίζουν οι πλανήτες που βρίσκονται σε αντίθετα ζώδια.

Αντίθετα ζώδια

Το αντίθετο ενός ζωδίου είναι πάντα αυτό που απέχει έξι ζώδια απόσταση από αυτό. Για παράδειγμα έξι ζώδια μετά τον Λέοντα συναντούμε το αντίθετο του, που είναι το ζώδιο του Υδροχόου.
Τα ζευγάρια των αντίθετων ζωδίων είναι:
Κριός - Ζυγός
Ταύρος - Σκορπιός
Δίδυμοι - Τοξότης
Καρκίνος - Αιγόκερως
Λέων - Υδροχόος
Παρθένος - Ιχθύες
Τα απέναντι ζώδια έχουν πολλά κοινά. Ο στόχος του ενός είναι η σκιά του άλλου. Παράδειγμα: Οι Λέοντες είναι εγωκεντρικοί, αλλά πάντα στο βάθος αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους. Παθαίνουν κρίση αυτοπεποίθησης και αναρωτιούνται αν τελικά η ύπαρξη τους σημαίνει κάτι για τους γύρω τους ή αν προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο (χαρακτηριστικά Υδροχόου). Οι Υδροχόοι αντίθετα ενδιαφέρονται πολύ για το κοινωνικό σύνολο, αλλά στο βάθος έχουν ένα θέμα με την ηγεσία (που είναι χαρακτηριστικό του Λέοντα). Θέλουν να ηγηθούν και να βγουν μπροστά, αλλά ντρέπονται, σκέπτονται ότι δεν είναι σωστό, μήπως τους περάσουν για φαντασμένους κλπ.

Άξονας Δεσμών

Είναι η νοητή ευθεία γραμμή που συνδέει τον Βόρειο και το Νότιο Δεσμό. Η θέση του Άξονα των Δεσμών κατά ζώδιο και οίκο δείχνει την γενική κατεύθυνση που οφείλει να υιοθετήσει ένα άτομο στην ζωή προκειμένου να εξελιχθεί πνευματικά.

Άξονες

Οι 12 οίκοι και τα 12 ζώδια του ωροσκοπίου χωρίζονται σε 6 επιμέρους άξονες που αποτελούνται από τα ζεύγη των αντίθετων κάθε φορά περιοχών μελέτης. Μάλιστα οι άξονες των οίκων συνδέονται με συγκεκριμένους άξονες ζωδίων:

- Άξονας Κριού / Ζυγού και Άξονας 1ου / 7ου οίκου:
Είναι οι άξονας των σχέσεων. Αυτονομία (Κριός, 1ος οίκος) εναντίον Συμβιβασμού (Ζυγός, 7ος οίκος), Εγώ και ο Άλλος, Προσωπική Δράση εναντίον Συνεργασίας.

- Άξονας Ταύρου / Σκορπιού και Άξονας 2ου / 8ου οίκου:
Είναι ο άξονας των συναλλαγών: Τα δικά μου (Ταύρος, 2ος οίκος) και τα Δικά μας (Σκορπιός, 8ος οίκος), Αυτοεκτίμηση εναντίον Εκτίμησης του άλλου, Στήριξη στον εαυτό μου εναντίον Εξάρτησης από τον Άλλο.

- Άξονας Διδύμων / Τοξότη και Άξονας 3ου / 9ου οίκου:
Είναι ο άξονας της εξερεύνησης: Μαθαίνω (Δίδυμος, 3ος οίκος) και Διδάσκω (Τοξότης, 9ος οίκος), Λογική εναντίον Πίστης, Πληροφορία εναντίον Νοήματος

- Άξονα Καρκίνου / Αιγόκερω και Άξονας 4ου / 10ου οίκου:
Είναι ο άξονας της ασφάλειας: Σπίτι, οικογένεια (Καρκίνος, 4ος οίκος) και Κόσμος, κοινωνία (Αιγόκερως, 10ος οίκος), Ιδιωτική ζωή εναντίον Κοινωνικής ζωής, Ανήκειν εναντίον αυτοϋποστήριξης, Εμπειρία του Πατέρα εναντίον Εμπειρία της Μητέρας

- Άξονας Λέοντα / Υδροχόου και Άξονας 5ου / 11ου οίκου:
Είναι ο άξονας της ταυτότητας: Εγώ (Λέων, 5ος οίκος) και το κοινωνικό σύνολο (Υδροχόος, 11ος οίκος), Προσωπική έκφραση εναντίον Συλλογικών αιτημάτων, Εγωισμός εναντίον Αλτρουισμού.

- Άξονας Παρθένου / Ιχθύων και Άξονας 6ου / 12ου οίκου:
Είναι ο άξονας της προσφοράς: Τάξη (Παρθένος, 6ος οίκος) εναντίον Χάους (Ιχθύες, 12ος οίκος), Υπηρεσία εναντίον Αυτοθυσίας, Δομή εναντίον Περιεχομένου, η ανυπαρξία του Παραδείσου εναντίον της Λαχτάρας για τον Παράδεισο.

Απομονωμένος πλανήτης

Έτσι ονομάζεται ένας πλανήτης ο οποίος δεν σχηματίζει όψεις με κανέναν άλλο πλανήτη του χάρτη. Ένας τέτοιος πλανήτης πρέπει να αντιμετωπίζετε με ιδιαίτερη προσοχή στην ανάλυση ενός χάρτη γιατί η έκφραση μπορεί να είναι ασυνείδητη από το άτομο ή να μην νιώθει οικίες τις ψυχολογικές ροπές που εκφράζει ο συγκεκριμένος πλανήτης. Οι απομονωμένοι πλανήτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις διελεύσεις που δέχονται από άλλους πλανήτες και σχεδόν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις έχουμε σημαντικά γεγονότα.

Άρης

Είναι ο πρώτος πλανήτης έξω από την τροχιά της Γης. Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με αυτήν και η επιφάνεια του έχει έντονο κόκκινο χρώμα, για αυτό το λόγο και ονομάζεται ο Κόκκινος Πλανήτης.

Αρχές που συμβολίζει: Επιθυμία, πόθος, θέληση για δράση, πρωτοβουλία, σωματική ενέργεια, ενστικτώδης παρόρμηση, κίνητρο για κατάκτηση και επιβολή.

Παρόρμηση που αντιπροσωπεύει: Η παρόρμηση για επιβολή και επιθετικότητα, παρόρμηση για sex, παρόρμηση για αποφασιστική δράση

Ανάγκες που συμβολίζει: Ανάγκη να εκπληρώσω τις επιθυμίες μου, η ανάγκη για σωματική και σεξουαλική έξαψη

Θετική Έκφραση: Θάρρος, πρωτοβουλία, η συνειδητή κατεύθυνση της θέλησης προς θεμιτούς στόχους

Πιθανές Αρνητικές Εκφράσεις: Ανυπομονησία, σκοπιμότητα, βία, αλόγιστη χρήση σωματικής δύναμης, απειλές, κατάληψη από φόβους, αδράνεια

Ζώδια που κυβερνά: Κριός και Σκορπιός (παραδοσιακός κυβερνήτης)

Οίκος που συνδέεται: 1ος (Ωροσκόπος)

Αρσενικά ζώδια

Έτσι χαρακτηρίζονται τα ζώδια της Φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) και του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος). Λέγονται και θετικά ζώδια ή animus ποιότητες (σε αντιπαράθεση με τα θηλυκά ή anima ή αρνητικά ζώδια, που είναι τα ζώδια της Γης και του Νερού). Σε προσωπικό επίπεδο ένα θετικό/αρσενικό Ηλιακό ζώδιο δείχνει την παρουσία μιας ισχυρής πατρικής εικόνας (ή τονίζουν την αρσενική πλευρά). Κάποιος που έχει γεννηθεί σε ένα από αυτά τα ζώδια, στην ευαίσθητη ηλικία μεταξύ 0-3 ετών, αντιμετωπίζει τον Πατέρα ως τον κυρίαρχο γονέα. Αντιλαμβάνεται δηλαδή τον Πατέρα ως το γονέα που τον επηρεάζει περισσότερο με αποτέλεσμα να αντιγράφει τη συμπεριφορά του.
Ο Καρλ Γιούνγκ υποστήριζε ότι ένας Άντρας είναι βασικά 60% αρσενικός και 40% θηλυκός. Η γυναικεία πλευρά ενός άντρα καλείται anima. Αντίστοιχα μια Γυναίκα είναι 60% θηλυκή και 40% αρσενική. Η αντρική πλευρά μιας γυναίκας ονομάζεται animus. Πολλά έχουν γραφεί για τους ορισμούς του animus και της anima και στο πως μπορεί να παρατηρηθούν στην προσωπικότητα. Αυτή η σύλληψη έχει περάσει στην αστρολογία με τον αστρολογικό όρο της πολικότητας (polarity).

Αστρολογική γενιά

Με αυτόν τον όρο χαρακτηρίζονται γενιές ατόμων που γεννήθηκαν όταν οι εξωτερικοί πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, ή Πλούτωνας) βρισκόντουσαν σε ένα συγκεκριμένο ζώδιο. Παράδειγμα: Οι γεννημένοι μεταξύ 1956-1972 έχουν το Πλούτωνα στο ζώδιο της Παρθένου. Έτσι αποκαλούνται η γενιά του Πλούτωνα στην Παρθένο.

Αστρολογική εποχή

Εξαιτίας του φαινομένου της μετάπτωσης των Ισημεριών, στην Εαρινή Ισημερία (21 Μαρτίου) δεν ανατέλλει πια στον ορίζοντα ο αστερισμός του Κριού (όπως όταν επινοήθηκε η Αστρολογία) αλλά ο αστερισμός των Ιχθύων. Ο αστερισμός που ανατέλλει στην Εαρινή Ισημερία ορίζει ολόκληρες εποχές της τάξης των 2000 χρόνων, που τις ονομάζουμε αστρολογικές εποχές.
Αυτή την περίοδο διανύουμε λοιπόν την εποχή των Ιχθύων ενώ σε περίπου 200 χρόνια θα έχουμε εισέλθει στην εποχή του Υδροχόου, καθώς ο αστερισμός του Υδροχόου θα είναι αυτός που θα ανατέλλει στην Εαρινή Ισημερία.

Αστρολογική εφημερίδα

Η αστρολογική εφημερίδα παρέχει πληροφορίες για τη καθημερινή κίνηση των πλανητών του ηλιακού συστήματος και είναι το βασικό εργαλείο για τον υπολογισμό των αστρολογικών χαρτών. Σε μια αστρολογική εφημερίδα αναγράφεται κάθε μέρα σε ποιο ζώδιο και σε ποιες μοίρες αυτού βρίσκεται κάθε πλανήτης.

Αστρολογική υπογενιά

Μέσα σε μια συγκεκριμένη αστρολογική γενιά υπάρχουν συχνά ομάδες γεννημένες με δύο ή τρεις εξωτερικούς πλανήτες που κάνουν όψεις μεταξύ τους. Παράδειγμα πολλοί που ανήκουν στη γενιά με το Πλούτωνα στη Παρθένο έχουν επίσης και τον Ουρανό στην Παρθένο, με τους δύο πλανήτες να βρίσκονται σε σύνοδο. Αυτοί αποτελούν επιπρόσθετα και μια υπο- γενιά της γενιάς του Πλούτωνα στην Παρθένο.

Αφροδίτη

Η Αφροδίτη είναι ο δεύτερος πλανήτης του Ηλιακού συστήματος και είναι ένα από το πιο φωτεινά ουράνια σώματα όπως παρατηρείται από την γη. Είναι συνήθως καλύτερα ορατή λίγο πριν την ανατολή του Ήλιου (αυγερινός) ή λίγο πριν τη δύση του (πούλια).

Αρχές που συμβολίζει: Το γούστο, οι προτιμήσεις, οι αξίες, η ικανότητα του ατόμου να μοιράζεται, η κοινωνικότητα μέσω της προσφοράς του ενός ανθρώπου προς τον άλλο

Παρόρμηση που αντιπροσωπεύει: Παρόρμηση για αγάπη και κοινωνικότητα, η παρόρμηση να εκφράσω τρυφερότητα, η παρόρμηση για απόλαυση

Ανάγκες που συμβολίζει: Η ανάγκη να νιώσω κοντά με κάποιον, η ανάγκη να νιώσω άνεση και αρμονία, η ανάγκη να προσφέρω ικανοποίηση ή/και ηδονή

Θετική Έκφραση: Αγάπη, «δίνω στους άλλους και παίρνω σε αντάλλαγμα», ικανότητα του ατόμου να μοιράζεται, γενναιοδωρία

Πιθανές Αρνητικές Εκφράσεις: Κατάχρηση, απληστία, πλεονεξία, υψηλές απαιτήσεις από τους άλλους, απώθηση της τρυφερότητας, χαμηλή αυτοεκτίμηση

Ζώδια που κυβερνά: Ταύρος και Ζυγός

Οίκοι που συνδέεται: 2ος και 7ος