Λέων

 Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού. Στο ζώδιο του Λέοντα ανήκουν όσοι είναι γεννημένοι από 23/7 έως και 22/8 κάθε χρονιάς.

Ποιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Φωτιά
Κυβερνήτης πλανήτης: Ήλιος
Αδυναμία: Κρόνος και Ουρανός
Πτώση: Ερμής
Οίκος που σχετίζεται: 5ος

Λίλιθ

 Η Λίλιθ ή Μαύρη Σελήνη ή Σκοτεινή Σελήνη είναι ένα νοητό αστρονομικό σημείο και όχι ουράνιο σώμα όπως η Σελήνη. Παρόλ’ αυτά υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στου αστρολόγους σχετικά με τον ακριβή τρόπο ορισμού της. Υπάρχουν εκείνοι που ορίζουν την Λίλιθ σαν το δεύτερο εστιακό σημείο της έλλειπτικής τροχιάς της Σελήνης (γεωμετρικά μιλώντας η έλλειψη έχει δύο εστίες ή εστιακά σημεία) ? το πρώτο είναι η Γη. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ορίζουν την Λίλιθ σαν το απόγειο της Σελήνης, το σημείο εκείνο της τροχιάς της Σελήνης που είναι πιο μακριά από τη Γη από οποιοδήποτε άλλο (υπολογίζουμε την Λίλιθ με βάση το δεύτερο ορισμό).

Ο ψυχολογικός συμβολισμός της Λίλιθ είναι αρκετά σύνθετος και αυτός με τη σειρά του αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στους αστρολόγους. Το κοινό έδαφος στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όλοι είναι πως ενσωματώνει μερικά από τα πιο σκοτεινά και αρχαϊκά πρόσωπα του γυναικείου αρχετύπου (anima). Αυτό είναι πιθανόν αποτέλεσμα της συστηματικής καταπίεσης του γυναικείου αρχετύπου μετά το τέλος των μητριαρχικών κοινωνιών. Μάλιστα λέγεται πως η Λίλιθ συμβολίζει συναισθηματικά περιεχόμενα που έχουν απωθηθεί στο ασυνείδητο και προσπαθούν να βγουν ξανά στην επιφάνεια προκειμένου να αφομοιωθούν από το συνειδητό Εγώ. Καθώς η μελέτη του συμβόλου αυτού συνεχίζεται πιθανόν να έρθουν στην επιφάνεια περισσότερες πληροφορίες που θα το αποκωδικοποιήσουν.