Πανσέληνος

 Πρόκειται για τη μηνιαία φάση της Σελήνης κατά την οποία το σύνολο της επιφάνειας της Σελήνης αντανακλά το φως του Ήλιου. Από την οπτική γωνία της Γης είναι η πιο φωτεινή φάση της Σελήνης. Αστρολογικά η Πανσέληνος συμβολίζεται ως αντίθεση Ήλιου ? Σελήνης και συνδέεται με την ολοκλήρωση ενός κύκλου προσπαθειών (σε σχέση πάντα με τα ζώδια και τους οίκους που λαμβάνουν χώρα) ? οι προσπάθειες αυτές είτε θα έρθουν στο φως (θα παρουσιαστούν στο κοινό ή το άμεσο κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου) είτε θα ατονίσει το ενδιαφέρον του ατόμου για αυτές καθώς η Σελήνη μπαίνει στη φθίνουσα φάση της. Όταν έχουμε Πανσέληνο στο ζώδιο που βρίσκεται ο Βόρειος ή ο Νότιος Δεσμός έχουμε συνήθως έκλειψη Σελήνης.

Παρθένος

 Η Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού. Στο ζώδιο της Παρθένου ανήκουν όσοι είναι γεννημένοι από 23/8 έως και 22/9 κάθε χρονιάς.

Ποιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Γη
Κυβερνήτης πλανήτης: Ερμής
Αδυναμία: Δίας και Ποσειδώνας
Πτώση: Αφροδίτη
Οίκος που σχετίζεται: 6ος

Παρορμητικά

 Ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως σχηματίζουν την ομάδα των παρορμητικών ζωδίων. Είναι ζώδια που έχουν ανάγκη να καθορίζουν τα ίδια τις συνθήκες της ζωής τους, να θέτουν στόχους και να αναλαμβάνουν δράση. Υπολείπονται σε ικανότητα ολοκλήρωσης των στόχων τους και σε προσαρμοστικότητα στις συνθήκες. Παρόλα αυτά είναι οι καταλληλότεροι άνθρωποι για να αντιμετωπίσουν καταστάσεις κρίσης.

Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε ως πλανήτης του Ηλιακού συστήματος και θεωρείται αστρονομικά Πλανήτης νάνος (dwarf planet). Παρ’ όλα αυτά αστρολογικά συνεχίζει να αντιμετωπίζεται ως πλανήτης και πρακτικά είναι το πιο απομακρυσμένο ουράνιο σώμα του Ηλιακού συστήματος. Έχει εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά η οποία παρεμβάλλεται στην τροχιά του Ποσειδώνα, χωρίς ποτέ οι δύο τους να συγκρουστούν.

Αρχές που συμβολίζει: Μεταμόρφωση, μεταλλαγή, εξουδετέρωση, αναγέννηση

Παρόρμηση που αντιπροσωπεύει: Παρόρμηση για ολική αναγέννηση του εαυτού μου, παρόρμηση να διεισδύσω μέχρι τον πυρήνα των εμπειριών της ζωής

Ανάγκες που συμβολίζει: Ανάγκη να εξευγενίσω τον εαυτό μου, ανάγκη να αποδεσμευθώ από το παρελθόν μέσω του πόνου

Θετική Έκφραση: Αποδοχή της ανάγκης να συγκεντρωθεί όλη η δύναμη κάποιου στην μεταμόρφωση του, θάρρος να αντιμετωπιστούν οι βαθύτεροι φόβοι, πόθοι και εμμονές και να μεταλλαχθούν συνειδητά μέσα από την προσπάθεια και την ένταση των εμπειριών

Πιθανές Αρνητικές Εκφράσεις: Ψυχαναγκαστική και ακόρεστη έκφραση των υποσυνείδητων και ασυνείδητων πόθων, σκόπιμη χειραγώγηση των άλλων για την επίτευξη προσωπικών θέλω, σκληρότητα ώστε με κάθε τρόπο να αποφευχθεί ο πόνος της αντιμετώπισης του εαυτού, πάθος με την άσκηση δύναμης και επιρροής

Ζώδιο που κυβερνά: Σκορπιός (σύγχρονος κυβερνήτης)

Οίκος που συνδέεται: 8ος

Πλουτώνιος

Με αυτό τον όρο περιγράφεται κάποιος που στο ωροσκόπιο έχει τα Φώτα ή/και σημαντικούς πλανήτες στο ζώδιο του Σκορπιού ή τον 8ο οίκο του τονισμένο λόγω της παρουσίας πολλών πλανητών εκεί. Επίσης ο όρος περιγράφει και όσους έχουν ισχυρές όψεις του Πλούτωνα με τα Φώτα τους, τον ωροσκόπο τους, ή τον κυβερνήτη του χάρτη τους.

Πολλαπλή σύνοδος

Όταν τρεις ή περισσότεροι πλανήτες βρίσκονται σε κοντινές μοίρες, είτε βρίσκονται στο ίδιο ζώδιο ή οίκο είτε όχι, οι ενέργειες τους ενσωματώνονται σε ένα ισχυρό σύνολο. Ενώ η ανοχή για δύο πλανήτες σε σύνοδο είναι 8 με 10 μοίρες όταν έχουμε πολλαπλή σύνοδο είναι πιθανό ο πρώτος να απέχει από τον τελευταίο περισσότερο. Αυτό συμβαίνει αν κάποιος ενδιάμεσος πλανήτης βρίσκεται 8-10 μοίρες σε απόσταση από τον αμέσως προηγούμενο ή τον επόμενο.

Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας είναι ο 8ος και τελευταίος πλανήτης του Ηλιακού συστήματος. Ανήκει στους γίγαντες αερίων μαζί με τον Δία, τον Κρόνο και τον Ουρανό ενώ, μαζί με τον τελευταίο, ονομάζονται και οι παγωμένοι γίγαντες του πλανητικού συστήματος εξαιτίας της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας που έχουν στην επιφάνεια τους.

Αρχές που συμβολίζει: Υπερβατική ελευθερία, απελευθέρωση από το Εγώ

Παρόρμηση που αντιπροσωπεύει: Παρόρμηση να ξεφύγω από τα όρια που μου θέτει ο εαυτός μου και ο φυσικός κόσμος

Ανάγκες που συμβολίζει: Ανάγκη να βιώσω την μοναδικότητα (την απόλυτη ταύτιση) με την ζωή, η απόλυτη ένωση με το όλον, η ανάγκη να επιστρέψω στη μήτρα και τη συμβιωτική ζωή με τη μητέρα

Θετική Έκφραση: Συντονισμός με το Όλον, συνειδητοποίηση της πνευματικής σφαίρας της ύπαρξης, συμπόνια για όλη την ύπαρξη, το ιδανικό που γίνεται απτή πραγματικότητα, διαίσθηση, τέχνη

Πιθανές Αρνητικές Εκφράσεις: Αυτοκαταστροφικές τάσεις φυγής, αποφυγή των ευθυνών και των αναγκών του εαυτού, άρνηση από το άτομο να αντιμετωπίσει την ύπαρξη των κινήτρων του και να αφιερώσει ενέργεια σε οτιδήποτε/οποιονδήποτε.

Ζώδιο που κυβερνά: Ιχθύες (σύγχρονος κυβερνήτης)

Οίκος που συνδέεται: 12ος

Ποσειδώνιος

Με αυτό τον όρο περιγράφεται κάποιος που στο ωροσκόπιο έχει τα Φώτα ή/και σημαντικούς πλανήτες στο ζώδιο των Ιχθύων ή τον 12ο οίκο του τονισμένο λόγω της παρουσίας πολλών πλανητών εκεί. Επίσης ο όρος περιγράφει και όσους έχουν ισχυρές όψεις του Ποσειδώνα με τα Φώτα τους, τον ωροσκόπο τους, ή τον κυβερνήτη του χάρτη τους.

Προοδευμένος χάρτης

Είναι το ωροσκόπιο που προκύπτει με την μέθοδο των Προόδων και περιγράφει τις συνθήκες και τις τάσεις που επικρατούν στη ζωή ενός ατόμου σε μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής του. Συνήθως συνδυάζεται με άλλες τεχνικές πρόβλεψης όπως διελεύσεις, ηλιακή επιστροφή, Solar Arc κοκ

Πρόοδος

Η πρόοδος είναι μια αστρολογική μέθοδος πρόβλεψης μέσω της οποίας καθορίζονται οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν σε ένα ωροσκόπιο στο μέλλον. Η βασική αρχή της μεθόδου είναι η πρόοδος όλων των πλανητών με τον κανόνα «Ένας χρόνος στη ζωή του ατόμου συμβολίζεται με πρόοδο του χάρτη κατά μια μέρα». Έτσι για παράδειγμα η εικόνα των πλανητών δέκα μέρες μετά τη γέννηση αντιστοιχούν στις συνθήκες που θα επικρατούν στα δέκα έτη του ατόμου.

Προσωπικά ζώδια

Σύμφωνα με το διαχωρισμό που περιέγραψε ο Richard Idemon τα πρώτα τέσσερα ζώδια του ζωδιακού, δηλαδή από τον Κριό μέχρι τον Καρκίνο, συγκροτούν τα προσωπικά ζώδια. Άτομα με χάρτες που έχουν έμφαση στα τέσσερα πρώτα ζώδια τείνουν να ασχολούνται περισσότερο με θέματα που έχουν να κάνουν με τον εαυτό και την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

Πτώση

Ένας πλανήτης είναι σε πτώση όταν βρίσκεται στο απέναντι ζώδιο από εκείνο στο οποίο είναι σε έξαρση. Ο πλανήτης σε πτώση βρίσκεται στην πιο αδύναμη θέση του και δύναται να εκφράζει με περισσότερη ευκολία τα αρνητικά χαρακτηριστικά της θέσης και της οικοθεσίας.