Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

28/09/2012

Ε όχι δεν μπορείς να καθίσεις αυτή την περίοδο και να περιμένεις τη Φύση, το Σύμπαν, την Τύχη ή το Τυχαίο να αποφασίσουν για σένα. Ούτε φυσικά να αφήσεις τη ζωή σου στους τσαμπουκάδες, ή στους παρορμητικούς, ή στους δυσλειτουργικούς που υπάρχουν γύρω σου. Ούτε καν σε αυτούς που θέλουν το καλό σου. Εσύ έχεις το ψωμί εσύ και το βούτυρο και το μαχαίρι.

 

Έχε υπόψη σου ωστόσο ότι ενώ είναι απολύτως απαραίτητο να βγεις μπροστά, να ξεμπερδέψεις από καταστάσεις που χρονίζουν επειδή έκανες το λάθος να τις αφήνεις να λυθούν από μόνες τους, ή επειδή δεν είχες την διάθεση, ή τη δύναμη- είτε αισθηματικές είτε οικογενειακές είτε επαγγελματικές- ή να έρθεις σε σύγκρουση με κάποιους, εν τούτοις θυμήσου ότι ΔΕΝ έχεις τον έλεγχο ΟΛΩΝ των καταστάσεων. Μπορεί δηλαδή να μην θέλεις να τσακωθείς και η κατάσταση να εξελιχθεί σε αντιπαράθεση, ή να προκληθείς. Άρα, ενώ μερικοί Σκορπιοί είναι έτοιμοι να ανοίξουν το στόμα τους και να δημιουργήσουν το φαράγγι της Σαμαριάς από αυτά που θα πούνε και που δεν θα μπορεί να γεφυρωθεί ποτέ οι περισσότεροι θα δείξουν αυτοσυγκράτηση και δικαιοσύνη. Για να δούμε.

 

*Πλησιάζοντας το δεύτερο (από τα 7) ακριβές τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού στις 19 Σεπτεμβρίου (με αναφορές στις περιόδους 1931-1934, άνοδος του φασισμού και 1964-68, swinging 60s) όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε βαθιά κρίση που δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και που απλώνεται παντού. Ο κόσμος αλλάζει, θα αλλάξει, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ γιατί όπου υπάρχει Ουρανός στην εικόνα υπάρχει έκπληξη με γεγονότα απρόβλεπτα και απροσδόκητα.

 

Υπάρχουν κάποιοι που αναλαμβάνουν το ρίσκο ώστε να αλλάξουν οι κοινωνίες. Υπάρχουν κι άλλοι που φοβούνται την αναταραχή και τα οικονομικά κραχ και δεν θέλουν καμία αλλαγή. Αυτό σημαίνει σύγκρουση. Το επόμενο χρηματιστηριακό κραχ έρχεται, η Ευρώπη θα τρανταχθεί συθέμελα στους επόμενους μήνες, τα προιόντα πρώτης ανάγκης θα ακριβύνουν υπέρμετρα, οι εξεγέρσεις θα εντατικοποιηθούν ενώ η δράση για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις θα ενταθεί και οι κυβερνήσεις θα σκληρύνουν αντιδρώντας στην απαίτηση για ελευθερία. Αυτό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα αποφύγει την ανάμιξή του σε ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ