Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΚΡΙΟΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Όλοι ξέρουμε ότι οι σχέσεις είναι πολύπλοκες ακόμα και κάτω από τις πιο ιδανικές συνθήκες αλλά και ότι διαταράσσονται και γίνονται ριψοκίνδυνες όταν άνθρωποι που εμφανίζονται /ή υπάρχουν στη ζωή σου- συνήθως cool και άνετοι αρχίζουν να γίνονται κτητικοί, αυταρχικοί, ζηλιάρηδες. Η μήπως είσαι εσύ που ξαφνικά γίνεσαι ζηλιάρης και εγωιστής επειδή αισθάνεσαι αόρατος;

 

Αν και ποτέ δεν υπήρξες ιδιαίτερα ομιλητικός για τα δικά σου η Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους  θα επηρεάσει τον τρόπο επικοινωνίας σου με αυτούς που νοιάζεσαι και αγαπάς.  Φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει αυτή την περίοδο οπότε μην επιμείνεις να μιλήσεις για σοβαρά θέματα. Πιθανώς ο σύντροφος,( και κατ΄ επέκταση εραστής, ή αδελφός, συνάδελφος, ή φίλος)   να είναι απορροφημένος με  κάτι άλλο στη ζωή του αυτή την εποχή χωρίς αυτό να  σημαίνει οπωσδήποτε πρόβλημα, ή έλλειψη ενδιαφέροντος.

 

Ωστόσο μην περιμένεις ότι θα τα πεις όλα σηκώνοντας το φρύδι σου. Επίσης η αβεβαιότητα για το μέλλον μπορεί να κάνει ακόμα και τους πιο εξελιγμένους και συνειδητοποιημένους ανθρώπους να συμπεριφέρονται κτητικά, να παγιδεύονται και να γίνονται συναισθηματικά εξαρτημένοι. Ξεπάγωσε. Εάν αισθάνεσαι ότι έχεις πέσει σε μια συναισθηματική παγίδα θυμήσου ότι το καινούργιο θέλει χώρο για να συμβεί.

 

Υ.Γ. Δεν μπορείς να αφήνεις το σκληρό δίσκο του αισθήματος γεμάτο με παλιές ιστορίες: η ζωή και ο χρόνος δεν διαθέτουν freeze frame.

 

 Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Από τον περασμένο Νοέμβριο ο Άρης σε πιέζει  στην εργασιακή σου  πραγματικότητα είτε γιατί πρέπει να την εκσυγχρονίσεις είτε γιατί πελάτες, αφεντικά ή συνάδελφοι σε φορτώνουν με επί πλέον δουλειά για λιγότερα χρήματα, ένταση και νεύρα είτε αγχώνεσαι για το εργασιακό παρόν και μέλλον σου. Ο Άρης στον 6ο σου  οίκο  δεν σε αφήνει να αισθανθείς την ελαφρότητα της ύπαρξης.

 

Το μυαλό και το σώμα σου τρέχουν,  κάνουν υπερωρίες εργάζονται σκληρά  24 ώρες το εικοσιτετράωρο (και μάλιστα χωρίς κάποιος να σε επιβραβεύει) για να ανταπεξέλθουν στην εργασιακή υστερία: Προσοχή κυρίως στο διάστημα 24/1- 14/4 που ο Άρης είναι ανάδρομος και δημιουργεί ένταση και παρεξηγήσεις.

 

Μία λύση είναι να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις έχει νόημα και στόχο και μια δεύτερη είναι να ξαναδιαβάσεις το μύθο με τη χελώνα και το λαγό. Ωστόσο μην ξεχνάς ότι το σώμα και η υγεία- και εξ αντανακλάσεως η ομορφιά- είναι τομείς που επίσης χρειάζονται το ενδιαφέρον σου είτε με γυμναστική και δίαιτες είτε με φυσική δραστηριότητα, εναλλακτικές θεραπείες, ή περιποιήσεις ομορφιάς, ή επισκέψεις σε οδοντίατρο, τσεκ-απ.

 

Το σώμα όπως και η ψυχή θέλουν φροντίδα. Επίσης  καλείσαι να ελαττώσεις ή και να εξορίσεις  από τη διατροφή σου οτιδήποτε γευστικό και απολαυστικό (δηλαδή  junk/ fast food/ delivery/ πίτσες/ ζάχαρη, τους πέντε εσπρέσο την ημέρα και την σοκολάτα) και να πείσεις τον εαυτό σου για την υπέρτατη θρεπτική αξία του μπρόκολου, του αναποφλοίωτου ρυζιού και του κάρδαμου.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου (μετά στους Διδύμους): Μέχρι τον Ιούνιο η ευνοϊκή διέλευση αφορά τον τομέα που σχετίζεται με τα χρήματα και την περιουσία οπότε μπορείς να κάνεις ένα βήμα ώστε να εξασφαλίσεις την οικονομική ασφάλεια που αποτελεί μονίμως ένα αγκάθι ακόμα κι όταν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

 

Εκτός όμως από τις υλικές κτήσεις ο δεύτερος οίκος συμβολίζει και τις αξίες και τα προσόντα σου  οπότε είναι μια εποχή που μπορείς να αξιοποιήσεις και να ακονίσεις τα ταλέντα σου αυξάνοντας την επαγγελματική σου αξία- είτε με σεμινάρια είτε με επί πλέον σπουδές. Η ερώτηση που καλείσαι να απαντήσεις είναι: Να Είμαι, ή Να Έχω; Φυσικά ένας συνδυασμός και των δύο είναι ο ιδανικός οπότε να μην χρειάζεται ούτε να ξεπουληθείς προς χάρη των χρημάτων αλλά ούτε και να ασκητέψεις επειδή δεν σε αφορά η ύλη.

 

Υ.Γ. Εμφανίζονται άνθρωποι που μπορούν να σε τραβήξουν μακριά από τη ρουτίνα, να σε στηρίξουν οικονομικά κι αν χρειαστεί και να σε αγαπήσουν, αν εσύ δώσεις το πράσινο φως.

 

+ Αγορά σπιτιού. Έσοδα είτε από καινούργιες πηγές που δημιουργείς-δεύτερη δουλειά κλπ είτε από χρήματα που σου χρωστάνε ή που σου επιστρέφουν.

 

Ύστερα με τον Δία στους Διδύμους:  Μπορείς να κατανοήσεις πολύ καλύτερα τα κίνητρα των αγαπημένων σου και να τους συγχωρήσεις για τις ψυχολογικές γρατζουνιές που κατά λάθος σου έχουν δημιουργήσει. Μπορείς να συζητήσεις και να ακουστείς και να πάρεις τις απαντήσεις που θέλεις. Αν δεν τρελαινόσουνα στη σκέψη ότι αυτοί που αγαπάς θα σε εγκαταλείψουν θα αντιλαμβανόσουν ότι οι φόβοι σου είναι που δημιουργούν πραγματικότητά κι όχι το αντίστροφο.

 

Επίσης αρχίζεις να νιώθεις τη φαγούρα να αλλάξεις σπίτι μετακομίζοντας, ή αρχίζεις να ενδιαφέρεσαι περισσότερο για την εξέλιξή σου μαθαίνοντας καινούργια πράγματα , ή αρχίζεις να ταξιδεύεις πιο συχνά.  Η επικοινωνία σ΄ όλη τη γκάμα της ευνοείται οπότε αν ασχολείσαι επαγγελματικά με ό,τι έχει μέσα του επικοινωνία- από μίντια κι εκδόσεις μέχρι τουριστικά επαγγέλματα, είσαι δάσκαλος, ή κάνεις δημόσιες σχέσεις, είσαι επαγγελματίας οδηγός, ή διδάσκεις ξένες γλώσσες, κλπ- τότε είναι μια χρονιά ανάπτυξης, επέκτασης, εξέλιξης. 

 

+ Η σκέψη σου και κατ’  επέκταση η απόψεις σου για τον κόσμο, οι κοντινές σου σχέσεις, οι επικοινωνιακές σου ικανότητες και η κατανόησή σου αποκτάνε ευλυγισία, δραστηριοποιούνται, οξύνονται. Είσαι πειστικός, ανοιχτός στα καινούργια σχέδια και έτοιμος να αρπάξεις την ευκαιρία για οτιδήποτε νέο που έχει μέλλον κι ενδιαφέρον.

 

 Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό: Οι γεννημένοι το τελευταίο κυρίως δεκαήμερο αντιμετωπίζουν το κεφάλαιο Σχέσεις. Σχέσεις με το σύντροφο, σχέσεις με τον  Άλλο, σχέσεις επαγγελματικές, σχέσεις με κάθε σημαντικό πρόσωπο της  ζωή σου. Ο Κρόνος σου βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και σου λέει ότι κάθε επαγγελματικός στόχος  και κάθε ερωτική σχέση έχουν  «κανόνες» και  «όρια» (δύο λέξεις που σιχαίνεσαι).

 

Ήρθε  η ώρα  να μην υποκύπτεις στον πειρασμό να μπαίνεις σε μία σχέση ως επαρχιώτης που βλέπει για πρώτη φορά το Παρίσι: να ξετρελαίνεσαι, να θαυμάζεις, να βαριέσαι και να φεύγεις για την επόμενη λαμπερή πόλη. Μερικά σενάρια: 1) Βρίσκεσαι σε μία σχέση και οι συγκρούσεις εντατικοποιούνται. Αν αυτό συμβαίνει σαν αντίδραση στην πλήξη που αργά η γρήγορα κατακλύζει όλες  τις σχέσεις οι καυγάδες μπορεί να είναι κι ένας καλός τρόπος για να ξυπνήσετε από τη χειμερία νάρκη. 2) Ο Άλλος/η στη σχέση είναι τσαντισμένος γιατί  αισθάνεται κομπάρσος και ζητάει αναβαθμισμένο ρόλο. 3) Προηγούμενες πράξεις σου έχουν ενοχλήσει το σύντροφό σου και αφού δεν συζητήθηκαν στην ώρα τους τώρα έρχονται στην επιφάνεια σαν πολεμική αναμέτρηση. 4) Γοητεύεις, έχεις επιτυχίες  αλλά έχε υπόψη σου ότι ο Άλλος /η σε φαντάζεται στα μέτρα του.

 

Με  δύο λόγια: Δέσμευση ή Χωρισμός χωρίς καμία διαβάθμιση ανάμεσά τους. Συνέβη ήδη ή συμβαίνει;

+Σταθερότητα στις σχέσεις και παγίωσή τους  με οποιοδήποτε τρόπο- με γάμο, ή με  συγκατοίκηση, ή με αμοιβαία δέσμευση.

 

Στις 5 Οκτωβρίου που  ο Κρόνος περνά στον Σκορπιό  και 8ο οίκο σου θα τεστάρει την σταθερότητα των σχέσεών σου με ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάσαι οικονομικά, ή οικονομικοί μπορεί να είναι οι λόγοι της έντασης με σύζυγο/πελάτες/συνεταίρους που πιστεύουν ότι επειδή τους στηρίζεις θα πρέπει να γίνεις χαλί να σε πατήσουν.

 

Η οικονομική ανασφάλεια σε απασχολεί πολύ είτε έχεις οικογένεια που εξαρτάται από εσένα είτε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας είτε είσαι συνεταίρος. Υπάρχει οικονομική αιμορραγία- πρόσεχε εφορία, μην ξεκινάς ριψοκίνδυνες δουλειές, έλεγξε εξονυχιστικά τους ανθρώπους που πρόκειται να κάνετε μαζί δουλειές, πάρε δάνειο μόνο σε περίπτωση εξαιρετικής ανάγκης και προσευχήσου να μην εξατμιστείς οικονομικά. 

 

Ο Ουρανός στον Κριό αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Η  διέλευση του Ουρανού πάνω στον Ήλιο δεν είναι μια εμπειρία που τη ζούνε όλοι. Η επιρροή του απαιτεί ένα extreme make over του χαρακτήρα και ολόκληρης της ζωής σου που διαρκεί τουλάχιστον δύο χρόνια. Για ακόμα μια φορά έχεις την ευκαιρία να ξαναεφεύρεις τον εαυτό σου. Αν έχεις ήδη παρουσιάσει τον καινούργιο σου εαυτό αγνόησε αυτό το μήνυμα.

 

Αλλά εάν χρειάζεσαι ενθάρρυνση να σου θυμίσω ότι αν το έργο που πρωταγωνιστείς επαναλαμβάνεται χωρίς αλλαγές τότε το αποτέλεσμα είναι σωματικό: ανησυχία, άγχος, νευρική κατάρρευση. Δεν μπορείς να αντιστέκεσαι στις αναπότρεπτες αλλαγές χωρίς αντίτιμο. Δεν μπορείς επίσης να κάθεσαι σε μια δουλειά ή σε μία σχέση που δεν σου δίνουν τον παραμικρό ενθουσιασμό και καμία ευχαρίστηση.

 

Θα παρακολουθείς απαθής  τον εαυτό σου να μην τολμάει να διεκδικήσει τα θέλω του, ή θα πάρεις επιτέλους τα ηνία της ζωής σου απαιτώντας να ικανοποιηθούν οι περισσότερες από τις επιθυμίες σου; Η δαιμονική διάθεση για αλλαγή στα πάντα που θυμίζει επαναστάτη με ή χωρίς αιτία αφορά όχι μόνο τους δημιουργούς του ζωδίου σου αλλά και τους κανονικούς(;) Κριούς με τις κανονικές δουλειές και τις συνηθισμένες (;) ζωές.

 

Οι συνειδητοί Κριοί θα χρησιμοποιήσουν τη διέλευση του Ουρανού στο ζώδιό τους για να κεφαλαιοποιήσουν την έμφυτη δημιουργικότητά τους και για να γίνουν οι καινούργιοι ήρωες της ελευθερίας της σκέψης και της ανεξαρτησίας δίνοντας τέλος στους φόβους που τους έκαναν  θύματα, ή θύτες. Οι ακατέργαστοι Κριοί θα ενισχύσουν κι άλλο το εγώ τους εκπλήσσοντας δυσάρεστα τους γύρω τους με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά τους σπάζοντας σχέσεις και δημιουργώντας καινούργιες χωρίς να υπολογίσουν κανένα και τίποτα.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά κυρίως τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο:  Οι γεννημένοι τις δέκα πρώτες μέρες του ζωδίου σου βρέθηκαν, βρίσκονται ή θα βρεθούν μπροστά σε αποφασίσεις, γεγονότα και αλλαγές  τόσο σημαντικά  που θα σφραγίσουν τη ζωή τους. Οι όψεις του Πλούτωνα με τον Ήλιο  κινητοποιούν εκείνα τα χαρακτηριστικά του Ήλιου που αν δεν τα έχουμε ήδη ενεργοποιημένα μας επιβάλλονται σαν έκπληξη.

 

Σαν Κριός τα χαρακτηριστικά σου περιέχουν το Εγώ Πρώτος, την ανάληψη πρωτοβουλιών, την  παρορμητικότατα, τον ενθουσιασμό, το θάρρος, τους μύθους, την περιπέτεια. Ακόμα κι αν έχεις έντονα τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου θα αναπτύξεις πλευρές που δεν έχεις καλλιεργήσει. Αν αναλαμβάνεις ήδη πρωτοβουλίες ως Κριός, με τον Πλούτωνα  μπορεί να ανακαλύψεις ότι μπορείς και να ηγηθείς, που είναι ένα άλλο χαρακτηριστικό του Κριού.

 

Πιο ειδικά: Αν πχ ως γυναίκα Κριός στηρίζεσαι σε άλλους και όχι στον εαυτό σου η Πλουτώνια διέλευση θα δείξει δραματικά ότι πρέπει να αλλάξεις παντελώς συμπεριφορά και να μάθεις να είσαι αυτάρκης. Ένα επώδυνο διαζύγιο είναι ένας τρόπος για να το μάθεις, ένας σύντροφος σε κρίση που σε χρειάζεται είναι ένας άλλος.  Στην περίπτωση ενός άντρα που δεν έχει αναπτύξει τη δύναμή του, την ταυτότητά του, ή δεν έχει λύσει προβλήματα εξουσίας οι πιθανότητες να αναλάβει εξουσία –ανεβαίνοντας ιεραρχικά στη δουλειά του- ή να πάρει την επαγγελματική του ζωή στα χέρια του είναι μεγάλες.

 

Από την άλλη πλευρά αν βρίσκεται ήδη σε θέση ασκώντας οποιουδήποτε είδους εξουσία τότε ίσως έρθεις αντιμέτωπος με μια πτώση, μία κρίση, ανταγωνισμούς, παιχνίδια εξουσίας, σαμποτάρισμα των προσπαθειών του, ή αλλαγή πορείας. Άρα τα επαγγελματικά θέματα περιέχουν άνοδο, αλλαγή δουλειάς, ή πτώση- τίποτα ενδιάμεσο. 

 

Υ.Γ. Αφού ο Ήλιος συμβολίζει τον Πατέρα υπάρχουν πιθανότητες οι σχέσεις μαζί του να περάσουν εντάσεις, ή ο ίδιος ο πατέρας να περνάει κρίση.  

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ