Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΤΑΥΡΟΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης πλανήτης σου και δεν είναι να απορείς γιατί κάθε φορά που γυρνάει σε ανάδρομη πορεία το νιώθεις εντονότερα από κάποιους άλλους. Όσο θα βρίσκεται στους Διδύμους θα επηρεάζει τα επαγγελματικά σου στο κομμάτι εκείνο που συνδέονται με τα οικονομικά και στις σχέσεις στο κομμάτι που συνδέεται με το πάρε δώσε ανάμεσα σε σένα και τον Άλλο.

 

Επειδή θεωρείς-όχι τόσο όσο πιστεύεις- ότι μπορείς να διαχειριστείς τα χρήματα ως μεγαλοτραπεζίτης  κι αφού σύντροφος/συνεργάτης/πελάτης δεν έχουν την ίδια γνώμη έχεις δύο επιλογές:  Ή  αναθέτεις τη διαχείριση των οικονομικών σου σε άλλους (κάτι που αποκλείεται να κάνεις, δεδομένης της ευαισθησίας σου σε οτιδήποτε αφορά χρήματα ), ή συμφωνείτε να εξετάσετε τα κοινά οικονομικά σας μόλις τελειώσει η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης.

 

Έχε το νου σου πάντως γιατί η τάση είναι τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου πάλι δικά μου. Σαν Ταύρος είσαι γνωστός για την αδιαλλαξία  και το τρομακτικό πείσμα που σε κάνουν να υπερασπίζεσαι ακόμα και θέσεις που στο δρόμο αντιλαμβάνεσαι ότι δεν ισχύουν. Όμως αυτή την περίοδο πρόσεξε: το γινάτι βγάζει μάτι. Οπότε όπου δεν είσαι διαλλακτικός θα τρως κι ένα ηχηρό χαστούκι.  

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Ο  Άρης στον τομέα του έρωτα  ξεπαγώνει την ερωτική σου ζωή και ρίχνει βενζίνη στη διάθεσή σου να ξεκινήσεις οποιαδήποτε σχέση. Μερικά από τα πιο δημιουργικά  σου όνειρα μπορούν να  γίνουν πραγματικότητα και η μαγεία μπορεί να ξαναγυρίσει στη ζωή σου. Το καλύτερο σε αυτό το διάστημα  είναι ότι  ξέρεις προς τα πού θέλεις να πας και οι επαγγελματικές συνεργασίες μοιάζουν να αναθερμαίνονται.

 

Είναι πολύ  δύσκολο για πολλούς Ταύρους να συμβιβαστούν με μια θέση θεατή που χωρίς αυτόν δεν υπάρχει μεν παράσταση αλλά που το χειροκρότημα και τη φήμη  την κερδίζουν οι επάνω στη σκηνή.  Ο Άρης σε ανεβάζει λοιπόν στη σκηνή για να απολαύσεις μια ερωτική ιστορία. Το σίγουρο όμως  είναι ότι για να κατακτήσεις κάτι  – είτε αυτό ανήκει στο ερωτικό πεδίο είτε στο επαγγελματικό χρειάζεται επιμονή, σταθερότητα, διάρκεια, αφοσίωση, κυνήγι και όλη σου την ενέργεια.

 

Πρόσεξε  ΠΟΙΟΣ/Α θα σε τραβήξει από το κολάρο του πουκαμίσου σου, ή από την άκρη της φούστας σου το διάστημα 24/1- 14/4 που ο Άρης είναι ανάδρομος και γενικότερα πρόσεξε την ερωτική ζωή που αυτό το διάστημα θα είναι εύθραυστη. Αν γνωρίσεις πάντως κάποιον/α στη διάρκεια του ανάδρομου μην τα δώσεις όλα- λέμε τώρα- κι ετοιμάσου για ένα σλάλομ που τη μια θα γλιστράς στο χιόνι με ενθουσιασμό πρωταθλητή σκιέρ και την άλλη με δυσκολία θα αποφεύγεις ένα ξαφνικό δέντρο που βρέθηκε ξαφνικά στην πορεία σου.

 

Αποτελέσματα του crash test στο τέλος του ανάδρομου. Το κύμα όμως είναι  να ερωτευτείς, να δημιουργήσεις ( ακόμα και να γίνεις μαμά), να κλείσεις μια επαγγελματική συμφωνία, να κάνεις πράξη τους στόχους σου. 

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους: Όταν ο Δίας  βρίσκεται στο ζώδιό μας συνήθως είναι μια εποχή που μαλακώνει τις αντιξοότητες και τις δοκιμασίες στη ζωή μας.  Το άγχος μειώνεται αισθητά, η αισιοδοξία ανεβάζει στροφές, η ευκαιρία που έψαχνες έρχεται τη στιγμή που τη χρειάζεται. Με δύο λόγια  ο Δίας ανοίγει διαδρόμους απογείωσης- επαγγελματικά, προσωπικά, αισθηματικά.

 

Ακόμα και μια χαραμάδα στην πόρτα  μπορεί να την ανοίξει διάπλατα μετά από λίγο καιρό.  Εάν είσαι μόνος/η  σου και προσεύχεσαι για ένα κοσμοπολίτη, ανοιχτό, γενναιόδωρο παρτενέρ που μπορείς να βασίζεσαι και να εμπιστεύεσαι, ναι  μέσα στους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να πέσει (ς) πάνω του. Αν αναζητούσες μια επαγγελματική ευκαιρία επίσης μπορεί να πέσει από τον ουρανό.

 

Κάθε ιδέα για αλλαγή στη ζωή σου, για εξέλιξή σου, για μετακίνησή σου- κι εδώ και στο εξωτερικό- μπορεί να βρει το δρόμο της υλοποίησης. Ένας γάμος, ένα παιδί, ευχάριστες εξελίξεις μέσα στην οικογένεια ανήκουν στο μενού του Δία. Με το Δία μετά στους Διδύμους υπάρχει οικονομική συμπαράσταση. Αυτό είναι αναμενόμενο. Ο Δίας στον 2ο οίκο σε γλυτώνει έστω και την τελευταία στιγμή από το ενδεχόμενο της οικονομικής καταστροφής.

 

Βρίσκεται εδώ για να φέρει στην επιφάνεια την απληστία σου και για να στην ικανοποιήσει- σε λογικά πλαίσια. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βεβαιωθείς ότι θα  χάσεις τα περιττά κιλά που έχεις πάρει –τα side effects του Δία όταν ήταν στο ζώδιό σου- ότι θα βάλλεις ποντικοπαγίδες στις τσέπες σου για να έχεις χρήματα στις δύσκολες μέρες και ότι θα δείχνεις τόσο ωραίος/α που κανείς δεν θα μπορέσει να πει όχι και στις σεξουαλικές σου προτάσεις.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό: Με τον Κρόνο στον ηλιακό  6ο σου  οίκο μπορείς  να αποδείξεις- ή έχεις αποδείξει ήδη- ότι η εργασία αποτελεί για σένα  μια πολύ σοβαρή υπόθεση που  απαιτεί απόλυτη προσήλωση, αφιέρωση και υπομονή. Κι αν κανείς δεν σε επιβραβεύει αμέσως για τον όγκο δουλειάς που διεκπεραιώνεις να θυμάσαι  ότι τα παράσημα θα έρθουν αργά ή γρήγορα.

 

Είναι εκπληκτικό πάντως πως μια απλή δουλειά μπορεί να σε βγάλει από την αβεβαιότητα του μέλλοντος, πως μπορεί να γίνει  πηγή ασφάλειας και άνεσης κυρίως όταν είσαι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης.  Παρόλο που είσαι διχασμένος ανάμεσα στην εμμονή να είσαι υγιής, να είσαι συνεχώς απασχολημένος , κρατώντας στο ένα χέρι ένα ακουστικό, ενώ ταυτόχρονα εύχεσαι το άλλο τηλέφωνο που χτυπάει να σταματήσει, μην σκεφτείς ούτε μια στιγμή ότι το σύμπαν δεν σε προσέχει.

 

Υπάρχουν άνθρωποι που αναλαμβάνουν την αποστολή να σε τραβήξουν έξω από την καθημερινότητα και να σε διδάξουν δύο τρία πράγματα  που ξέρουν. Με δύο  λόγια Εργασία (σταθεροποιείται ή μεταβάλλεται), το  Σώμα (σημασία στην υγεία σου και φροντίδα του σώματος) και Καθημερινότητα/Ρουτίνα (είναι η μικροκλίμακα και η εξομάλυνση των καθημερινών σχέσεων που προέχει και όχι τα μεγάλα αισθήματα) είναι οι τομείς που χρειάζεται να ρίξεις το βάρος σου μέχρι τον Οκτώβριο.

 

Υπάρχουν Ταύροι που αντιμετωπίζουν τις συντροφικές σχέσεις σαν μία τεράστια δοκιμασία εμπιστοσύνης που ο Άλλος πρέπει να την αποδείξει πολλές φορές μέχρι να αφεθούν. Με τον Κρόνο στον Σκορπιό από Οκτώβριο λοιπόν τίθεται για δυόμιση χρόνια το θέμα των Διαπροσωπικών Σχέσεων:  Με Ποιόν/ Πως/ Πότε/ Γιατί. Οι σημαντικές συναισθηματικές και επαγγελματικές σχέσεις μπαίνουν σε  ένα συνεχές τέστ αντοχής.

 

Από την άλλη υπάρχουν Ταύροι που προτιμάνε να ονειρεύονται τον Ένα, να αποφεύγουν κάθε ρεαλιστική σχέση και να ανεβάζουν τόσο ψηλά τα στάνταρντς ώστε κανείς να μην μπορεί να τα φτάσει. Δεν μπορείς να αποφεύγεις τις σχέσεις επειδή φοβάσαι ότι οι άνθρωποι μπορούν και να μεταμορφωθούν σε τέρατα μετά τη δέσμευση, ή το γάμο. 

 

Με το Κρόνο στον 7ο οίκο σου είναι πιθανόν αυτοί που σχετίζεσαι συντροφικά/ή επαγγελματικά  να αρχίσουν να μεταμορφώνονται λίγο λίγο σε προβληματικούς, αναίσθητους, αδιάφορους, ή πιεστικούς και εγωπαθείς νάρκισσους και εσύ πρέπει να ενεργοποιήσεις την υπομονή και την κατανόηση αν σκέπτεσαι ότι αξίζει τον κόπο, ή να φύγεις κλείνοντας πίσω σου την πόρτα με δύναμη, ή να στρέψεις την προσοχή σου σε ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να δεσμευτείς έως γάμου.

 

Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Μπορεί και να πάρεις τα βουνά τη στιγμή που κάποιος θα αρχίσει να σου κάνει υπαινιγμούς για το πώς να αντιμετωπίσεις τη διέλευση του Ουρανού στο 12ο σου οίκο. Σε βάθος χρόνου όμως αυτή η διέλευση μπορεί να αποδειχθεί μια τεράστια ευκαιρία για πνευματική αναγέννηση, αλλά προς το παρόν  αυτό που ονομάζεται «μεταμφιεσμένη ευλογία» μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή επώδυνων και ξαφνικών γυρισμάτων της τύχης αλλά και σαν ευκαιρίες στη μέση του πουθενά.

 

Η ιστορία της πρώτη εμφάνισης διάσημων ηθοποιών που έπαιξαν ένα μικρό ρόλο στην πρώτη τους ταινία και κόπηκαν στο μοντάζ είναι ένα παράδειγμα δυσάρεστου γυρίσματος της τύχης. Από την άλλη εκεί που κάθεσαι απελπισμένος στο παγκάκι ο αέρας σού φέρνει στα πόδια σου ένα λαχείο που κερδίζει εκατομμύρια.

 

Άρα έχε υπόψη σου αυτό που λένε οι μοναχοί στο Θιβέτ που μάλλον ξέρουν ένα δύο πράγματα περισσότερο από εμάς: «όταν η τύχη βρίσκεται στο πλάι σου δεν το καταλαβαίνεις ποτέ». Αν έχεις να προσφέρεις κάτι πρωτότυπο που ενδιαφέρει τον πολύ κόσμο κάνε το. Πρόσεξε τα ξεσπάσματά και τις παρορμητικές σου κινήσεις στις πιο ακατάλληλες στιγμές που λειτουργούν εναντίον σου και έχουν σαν αιτία τους περασμένες δυσάρεστες εμπειρίες. 

 

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21ο): Εν τω μεταξύ η έκλειψη γίνεται στον κομβικό 7ο οίκο σου. Αν δεν αντέχεις τη σχέση που έχεις τέλειωνε την, αν θέλεις να αρχίσεις καινούργια εντατικοποίησε την αναζήτηση κι αν θέλεις να δώσεις αίσιο τέλος σε μια υπάρχουσα  επισημοποίησέ την. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των σημαντικών σχέσεων της ζωής σου- και επαγγελματικών γίνεται σημαντικότατο.

 

Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αντιπαθείς τις συγκρούσεις καθυστερείς σε σχέσεις και καταστάσεις που σε εξουθενώνουν. Συμπέρασμα : Κανείς δεν έχει απαίτηση να γίνεις επαναστάτης/τρια  αλλά δεν είναι και λύση να μην αναλαμβάνεις καμία πρωτοβουλία που θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Και ξέρες τι γίνεται όταν δεν αναλαμβάνουμε εμείς δράση; Έρχεται πάντα από τους άλλους και είναι επώδυνη.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ