Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΔΙΔΥΜΟΙ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Παραδέξου το. Υπό φυσιολογικές συνθήκες βασίζεσαι στις έξυπνες ατάκες, την εξυπνάδα και το χιούμορ σου, σε ένα τόνο άχρηστες πληροφορίες και σε κουτσομπολιά  που κάνουν πιο ανάλαφρη τη συζήτηση δημιουργώντας ευχάριστο κλίμα.

 

Ο συνδυασμός ευφυΐας και γάτας της πιάτσας είναι ένας ακαταμάχητος συνδυασμός που σε κάνει χιτ στις παρέες. Όταν όμως η Αφροδίτη γυρνάει σε ανάδρομη πορεία και μάλιστα στο ζώδιό σου τότε δημιουργείται σύγχυση στις σχέσεις σου: Το αστείο που λες έχει λάθος timing, το κουτσομπολιό είναι κουρασμένο, η συνεννόηση γίνεται προβληματική, η κινητικότητά σου κουραστική, η ανταπόκριση των άλλων αρνητική.

 

Είναι σα να βγαίνεις χωρίς αλεξίσφαιρο σε μια περιοχή γεμάτη με ελεύθερους σκοπευτές.  Έτσι ίσως νιώσεις μπερδεμένος, ή παγιδευμένος, ή αγνοημένος σε θέματα ερωτικών σχέσεων, ή επαγγελματικά να πράγματα να μην τσουλάνε όπως θάθελες. Δύσκολα θα επιστρατεύεις το «cool και όλα υπό έλεγχο» ύφος σου.

 

Αυτή η μάσκα πίσω από την οποία νιώθεις άνετα να κρύβεσαι κάθε φορά που θέλεις να εντυπωσιάσεις ή να κερδίσεις κάποιον στο ερωτικό παιχνίδι γίνεται διαφανής δείχνοντας ένα βραχυκυκλωμένο άνθρωπο. Αν είσαι σε σχετικά καινούργια σχέση μπορεί να νιώσεις αδύναμος στην διαπίστωση ότι εσύ είσαι ο πιο ερωτευμένος. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ερωτήσεις. Κανένας Δίδυμος  δεν θέλει να φαίνεται βλάκας, πόσο μάλλον σαν ερωτευμένος βλάκας.

 

Οπότε μην προχωρήσεις σε βαρυσήμαντες δηλώσεις ή αποφάσεις που αφορούν οποιαδήποτε από τις σχέσεις σου όσο η Αφροδίτη βρίσκεται σε ανάδρομη πορεία. Υ.Γ. Παράσιτα, βραχυκύκλωμα, επιβράδυνση, απογοήτευση μπορεί να υπάρξουν και στην επαγγελματική ζωή. Μείωσε αυτό το διάστημα τις προσδοκίες σου στο ελάχιστο για να βγεις στεγνός από την καταιγίδα.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Με τον Άρη στο ζώδιο της Παρθένου από τον περασμένο Νοέμβριο η οικογενειακή σαπουνόπερα συνεχίζεται με μια γκάμα που περιέχει σκηνές από σίριαλ όπως η Ζωή της Άλλης,  Δυναστεία  και Οικογενειακές Ιστορίες - από ένταση και πιάτα και σκηνές μέχρι γνήσιο ελληνικό trash. Με τις δυσκολίες και τις βαριές υποχρεώσεις που συνεπάγεται αυτό το διάστημα νιώθεις εγκλωβισμένος στην οικογένεια, το σπίτι (που θέλει και επιδιορθώσεις), με τους γονείς που θέλουν συμπαράσταση, τη δουλειά που σε αγχώνει.

 

Θυμήσου ότι το πιο πιεστικό διάστημα είναι κυρίως μεταξύ  24/1-14/4. Όσο τραυματικά  ή κουραστικά  κι αν είναι πάντως τα γεγονότα στο οικογενειακό σου περιβάλλον, εάν θεωρείς ότι η ζωή σου έχει κάποιο νόημα θα πρέπει να αισθανθείς ελεύθερος να βγαίνεις από το καβούκι σου τουλάχιστον μια στις τόσες , να ζεις λίγο περισσότερο και να αγαπάς πολύ περισσότερο.

 

Αν δεν σου επιτρέπεται να χαλαρώσεις από καιρό σε καιρό μπορείς πάντα  να το σκάσεις με μια βαλίτσα προς άγνωστο προορισμό. Όμως είσαι σίγουρος ότι θέλεις, ή είσαι έτοιμος να πεις ένα αντίο; Αμφιβάλλω.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους: Με τον Δία στο 12ο  ηλιακό οίκο μέχρι τον Ιούνιο έρχονται στην επιφάνεια  πλευρές του εαυτού σου όπως η  τρυφερότητα προς αυτούς που αγαπάς , η ανάγκη να είσαι χρήσιμος σε όσους σε έχουν ανάγκη, η σκληρή δουλειά για κάτι που για σένα έχει νόημα και ουσία και μαζί τους η  ευκαιρία να αποδείξεις την αξία σου.

 

Τώρα αρχίζεις να καταλαβαίνεις με ανακούφιση  ότι ο Θεός , ή το σύμπαν έχουν πάντα την τελευταία λέξη. Όσον αφορά αυτούς που σε έχουν πληγώσει, σε έχουν βλάψει συνειδητά, ή ασυνείδητα, ή σού έβαλαν  τρικλοποδιά όταν δεν το περίμενες  ο Δίας σε κάνει τόσο μεγαλόθυμο  που μπορείς να συγχωρήσεις τους εχθρούς και τόσο αδιάφορο που μπορεί να προσπαθείς να θυμηθείς το όνομά τους και να σου διαφεύγει.

 

Υ.Γ. Έστω και την τελευταία στιγμή είτε στη δουλειά είτε στα προσωπικά σου κάτι γίνεται και την γλιτώνεις. Ή εκεί που κάτι τελειώνει ανοίγει μια πόρτα δίπλα. Και μόλις ο Δίας έρθει στο ζώδιό σου (Διδύμους)  από το Ιούνιο και για ένα χρόνο ξεδιπλώνονται επιτέλους οι επαγγελματικές εξελίξεις, οι προσωπικές επιδιώξεις και οι ερωτικές ευκαιρίες που περίμενες.

 

Αυτά τα τρία βρίσκονται στην πυραμίδα των προτεραιοτήτων όλων των Διδύμων κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς και ειδικά η αίσθηση ότι οι στόχοι σου θα πραγματοποιηθούν χωρίς κανένας-σχεδόν- να τους αμφισβητήσει. Φυσικά όλοι ξέρουμε πόσο έχεις ταλαιπωρηθεί με τις εκλείψεις και τον Άρη στην Παρθένο οπότε δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνεις σε κάθε δεύτερη πρόταση πόσο σκληρή έχει γίνει η ζωή με σένα, ούτε να μαζεύεις τον ιδρώτα σου σε κατσαρόλες για να αποδείξεις πόσο έντονα εργάζεσαι.

 

Με τον Δία  στο πλευρό σου δεν λύνονται όλα τα προβλήματα ως δια μαγείας αλλά τουλάχιστον ξέρεις ότι μπορούν να λυθούν. Μην ξεχνάς επίσης ότι έχεις και καρδιά και ότι οι ρυθμοί της χτυπάνε σαν μπάσα σε ηχεία και στέλνουν  ερωτικά μηνύματα. Που εισακούονται. 

 

+ Τύχη είναι να βρίσκεσαι με τους κατάλληλους ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος  κι αυτό θα σου συμβεί τουλάχιστον μία φορά μέσα στους επόμενους μήνες είτε στα επαγγελματικά είτε στα ερωτικά. Άρπαξε κάθε είδους ευκαιρία ακόμα κι αν δεν σου γεμίζει το μάτι στην αρχή, ή σου φαίνεται λίγη- υπάρχει πλούσιο υπέδαφος. 

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά στον Σκορπιό: «Φυσικά και θα είμαι εδώ όταν με χρειαστείς. Φυσικά και θα σε βοηθήσω να διακριθείς, να κολυμπήσεις στα βαθιά, να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου». Αν μπορούσε κάποιος που αγαπάμε να μας έκανε τέτοιες δηλώσεις, ή να  τις κάναμε κι εμείς  ίσως να είμαστε περισσότερο ισορροπημένοι στη ζωή μας.

 

Αλλά όπως ξέρεις πολύ καλά η γλώσσα επινοήθηκε για να επικοινωνούμε και εξελίχθηκε για να κρυβόμαστε. Ο έρωτας, η καλή ζωή, η ανεμελιά, η δημιουργικότητα, τα παιδιά είναι κομμάτια της ζωής που με τον Κρόνο στο πλάνο χάνουν την ελαφρότητά τους και αποκτούν το βάρος της ευθύνης. Ο έρωτας δεν είναι μόνο «ώπα της και άλα»  αλλά έχει και καθήκοντα.

 

Η δημιουργικότητα δεν είναι μόνο έμπνευση αλλά και χαμαλίκι για να γίνει έργο και πράξη. Τα  επαγγελματικά όνειρα δεν είναι ονειροπόληση στο γραφείο αλλά αν θέλεις να γίνουν πραγματικότητα είναι  και προθεσμίες και κόστος και αγωνία. Ένα παιδί δεν δίνει μόνο χαρά αλλά έχει και διάβασμα, θέλει προσοχή, αρρωσταίνει, θέλει αγάπη στην πράξη.

 

Το ζήτημα λοιπόν είναι η πρακτικότητα και η ανάληψη των ευθυνών. Βεβαίως υπάρχουν αυξημένες οι πιθανότητες να ερωτευτείς  με μια  βασική προϋπόθεση όμως: Οτι σε ενδιαφέρει κυρίως η δέσμευση, η διάρκεια και το μέλλον που θα έχεις με το ερωτικό σου αντικείμενο παρά η τρέλα, το πάθος και η ένταση που υπάρχουν στα διαφημιστικά για ποτά.

 

Σημασία έχει η κόλλα που σας δένει μεταξύ σας κι όχι η παραζάλη. Η ανατριχίλα της κατάκτησης είναι πάντα σημαντική για σένα, αλλά αν τώρα οι ερωτικές σου σχέσεις  δεν έχουν το ένα πόδι στη γη εξατμίζονται πριν προλάβεις να πεις «είσαι δικός/η μου».

 

+Με τον Κρόνο στον τομέα που συμβολίζει τον έρωτα, παιδιά, δημιουργικότητα μπορείς να σταθεροποιήσεις τις ερωτικές σου σχέσεις, να υλοποιήσεις τις επιδιώξεις σου, να δεις πολύ σοβαρά το θέμα παιδί και την ανατροφή του. Όταν στις 5 Οκτωβρίου ο Κρόνος περάσει στον Σκορπιό  που συμβολίζει τον 6ο οίκο σου, συγχρονίζεσαι σαν ρομπότ στην ημερήσια ρουτίνα.

 

Η προσοχή στρέφεται στην εργασία. Απαιτείς από τον εαυτό σου σοβαρότητα και αναλαμβάνεις ευθύνες. Θέλεις να προσέξεις και το σώμα σου άρα συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Βεβαιώσου ότι έχεις αρκετή βιταμίνη C και ασβέστιο στον οργανισμό σου και πάψε να σκέφτεσαι ότι όλες οι τροφές είναι μεταλλαγμένες.

 

Στη δουλειά οι σχέσεις με  συνεργάτες, υπάλληλους, διευθυντές πιθανόν να είναι πιο τυπικές, αυστηρές, ή ιεραρχικά δύσκαμπτες και να μην έχουν την ευελιξία ή το κέφι που θάθελες. Όμως υπάρχει σταθερότητα, αργή αλλά σταθερή εξέλιξη, προοπτικές και φυσικά πολύ κούραση και προσπάθεια. Δεν ξέρω αν θα αναγνωριστείς ως ο Εργαζόμενος της Χρονιάς, ή αν πάρεις πριμ παραγωγικότητας, αλλά προαγωγές και χρήματα θα έρθουν  προς το τέλος της χρονιάς. Προς το παρόν μπορείς να δώσεις το παράδειγμα του τέλειου εργαζόμενου. 

 

+Μιλώντας  για εργασία  είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρπάξεις την ευκαιρία χωρίς να αναστενάζεις. Αν ανήκεις στους καριερίστες είναι πιθανόν να ρίχνεσαι σε εξαντλητικά ωράρια δουλειάς.

 

Ποσειδώνας στους Ιχθύες από 4 Φεβρουαρίου- αφορά κυρίως τους γεννημένους  στις πρώτες δύο/ τρεις μέρες: Ίσως υπάρχει η αγωνία του Τι να Κάνω με την Ζωή μου. Που να πάω; Με ποιους; Πως θέλω να με βλέπουνε οι άλλοι και ποιο επάγγελμα να κάνω; Ίσως δεν είσαι σίγουρος ότι βρίσκεσαι στο σωστό επάγγελμα, ή ότι δεν εκφράζεσαι με αυτό που κάνεις, αλλά και πιθανόν να μην ξέρεις κι επακριβώς τι θα σε γέμιζε δημιουργικά ή επαγγελματικά.

 

Ή πιθανόν να δυσφορείς με τη δουλειά που κάνεις χωρίς να έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου. Έχε υπόψη σου ότι με τον Ποσειδώνα να διελαύνει τον οίκο της καριέρας σου δημιουργούνται φαντασιώσεις για πράγματα που δεν υπάρχουν, που δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμα, ή που δεν έχεις τα προσόντα ώστε να τα ακολουθήσεις. 

 

Ναι αν είσαι οποιουδήποτε είδους καλλιτέχνης (ηθοποιός, σχεδιαστής, φωτογράφος, ακόμα και πολιτικός ή ανήκεις σε βοηθητικά, συμβουλευτικά, ιατρικά επαγγέλματα ) τώρα είναι μια εποχή δημιουργικότητας, έμπνευσης, ιδεαλισμού και πάθους. Με μια σοβαρότατη σημείωση:  Αν στόχος σου είναι η καριέρα για την καριέρα ή ό,τι κάνεις το κάνεις από εγωιστικά κίνητρα τότε υπάρχει ο κίνδυνος διάλυσης αυτού που κάνεις. Προσφέρω είναι η λέξη κλειδί της διέλευσης.

 

Επίσης αφού Ποσειδώνας σημαίνει θυσία και διάψευση δεν είναι απίθανο να αντιμετωπίσεις επαγγελματικές απογοητεύσεις- η προαγωγή που ήταν να πάρεις εσύ την πήρε άλλος, η εταιρία που εργάζεσαι πτώχευσε, ή ακόμα κι ένα αφεντικό ή ένας σημαντικός συνάδελφος, συνεργάτης απαιτούν όλη την υπομονή σου.
Υ.Γ. Μήπως ένας από τους δύο γονείς πιθανόν να αντιμετωπίζει ψυχολογικά ή προβλήματα υγείας που σκιάζουν ακόμα και τις επιτυχίες σου;.  

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: Στον 8ο οίκο τα θέματα γάμου, συντροφικών σχέσεων, ή οικονομικών συνεργασιών ( συνεταίροι πχ) αναμοχλεύονται στη ρίζα τους. Ο 8ος είναι ο οίκος που το Εγώ πρέπει να μεταμορφωθεί σε Εμείς για να λειτουργήσει. Σε ένα γάμο (ή ακόμα και μέσα σε ένα οικονομικό συνεταιρισμό) δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου χωρίς να υπολογίζεις τον Άλλο, τις επιθυμίες του, τις αξίες του, ή τις ανάγκες του.

 

Έτσι σε ένα πρακτικό επίπεδο η διέλευση του Πλούτωνα θα αλλάξει εκ βάθρων την οικονομική σου κατάσταση- σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί ότι κάποιος παντρεύεται είτε συνεταιρίζεται με κάποιον/α  οικονομικά ισχυρό αλλάζοντας έτσι το οικονομικό του στάτους. Φυσικά υπάρχει και η αντίθετη πιθανότητα: ο σύντροφος ή συνεταίρος να περνάνε  οικονομική κρίση ή να αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Ή τα οικονομικά να γίνουν αιτία έντασης μεταξύ δύο συζύγων ή ανάμεσα στους συνεργάτες. Ναι υπάρχει περίπτωση διαζυγίου με επώδυνους διακανονισμούς, ή εξαπάτηση, προδοσία, παρασκήνιο, ή δόλος εκ μέρους του συνεταίρου. 

 

Αφού ο 8ος συμβολίζει και κληρονομιές, φόρους, και δάνεια από τράπεζες μπορεί μια κληρονομιά να αλλάξει δραστικά την οικονομική σου κατάσταση (ή να γίνει αιτία για διαμάχες). Επίσης πρόσεξε τις σχέσεις σου με την εφορία και να θυμάσαι ότι όσο λιγότερο δεσμεύεσαι με δάνεια τόσο το καλύτερο. Επί πλέον αφού ο 8ος συμβολίζει και ό,τι συναισθηματικό κάτω από την επιφάνεια υπάρχει η περίπτωση μια κρίση- είτε στην σχέση σου είτε στα οικονομικά σου- να ενεργοποιήσει  πρωτόγονα ένστικτα και καταπιεσμένα αισθήματα με αποτέλεσμα τη σύγκρουση και το αίσθημα της εγκατάλειψης. Πρόκειται για μια μεταμορφωτική εποχή που αλλάζει την ψυχή σου με αφορμή το χρήμα.   

 

Έκλειψη Ηλίου (20 Μάιου) στους Διδύμους (0ο21΄),  έκλειψη Σελήνης (4 Ιουνίου) στον Τοξότη (14ο) και έκλειψη Σελήνης (28 Νοεμβρίου) στους Διδύμους (6ο): Here we go! Οι εκλείψεις στο ζώδιό σου ή απέναντί σου στον Τοξότη συνεχίζονται για να τεστάρουν τις σχέσεις, τις φιλοδοξίες, την επιτυχία, την αυτοεκτίμηση.

 

Αν μια διαφημιστική αναλάμβανε την προώθηση αυτών των δύσκολων εκλείψεων αυτά θα ήταν μερικά από τα σλόγκαν της καμπάνιας: «Ξύπνησε το γίγαντα μέσα σου». «Ξαναγύρισε στο σχολείο, μάθε χορό ή τραγούδι, μάθε να χειρίζεσαι τα οικονομικά σου, μάθε να οδηγείς ελικόπτερο». «Αν το αποφασίσεις πραγματικά μπορείς να καταφέρεις ο,τιδήποτε». «Λοιπόν, αν δεν σου αρέσει η σχέση  που έχεις τώρα πάρε την απόφαση να την αλλάξεις… Δεν σου αρέσει η δουλειά σου, άλλαξέ την».

 

Η διαφήμιση το κάνει να ακούγεται εύκολο τονίζοντας τη λέξη Αλλαγή, όμως δεν λαμβάνει υπόψη την δυσκολία μας να αλλάξουμε, τη συνήθεια, την κρίση, την οικονομική κατάσταση, τη δυσκολία να μετακινηθούμε, το άγχος του επόμενου βήματος, την εξάρτησή μας από ανθρώπους και δουλειές. Πάντως έχεις ήδη αντιληφθεί ότι  οι αλλαγές θα συμβούν, συνέβηκαν ή θα συμβούν. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ