Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΛΕΩΝ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Με μοναδική εξαίρεση τον Ζυγό κανένα άλλο ζώδιο δεν διαθέτει την ικανότητα να γοητεύει με τόση ευκολία. Βέβαια, ακριβώς όπως και ο Ζυγός, τα πας θαυμάσια στον τομέα «διασκέδαση και ψυχαγωγία» αλλά όχι και τόσο καλά με το κεφάλαιο «βαρύ φορτίο» μιας σχέσης.

 

Η ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους σε αναγκάζει να προσπαθήσεις λίγο περισσότερο από συνήθως για να απολαύσεις την αληθινή αγάπη. Η διέλευση της Αφροδίτης σε ανάδρομη πορεία στον οίκο της φιλίας και των επαγγελματικών σου στόχων μπορεί να δημιουργήσει ένταση σε αυτούς τους τομείς.

 

Για να το θέσουμε απλά, αυτή την εποχή όχι μόνο θα δυσκολευτείς να δημιουργήσεις νέες φιλίες, αλλά θα σου φαίνεται έως και αδύνατο να διατηρήσεις αυτές που ήδη έχεις. Η ειρωνεία είναι πως τώρα που πραγματικά θα χρειαστείς την συμβουλή και την υποστήριξη ενός φίλου, το πιθανότερο είναι πως δεν θα θέλεις ή ο άλλος δεν θα είναι διαθέσιμος.

 

Η ανάδρομη πορεία της Αφροδίτης ξυπνάει τις πιο βαθιές, τις πιο έντονες ανάγκες σου να προσφέρεις τις φροντίδες σου στους άλλους, ή και ιδιαίτερα στην σχέση που σε ενδιαφέρει περισσότερο. Μπορεί να προσπαθήσεις να ξεμπλέξεις  επαγγελματικές ή ερωτικές σχέσεις αλλά  ξαφνικά θα περάσει από το μυαλό σου η σκέψη ότι δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα ούτε η σχέση σου ούτε η επαγγελματική σου πορεία.

 

Προτού πάρεις αποφάσεις που δεν έχουν επιστροφή περίμενε να έρθει σε ορθή πορεία η Αφροδίτη για  να σταματήσουν τα παράσιτα στην επικοινωνία και να δεις περισσότερο ξεκάθαρα με ποιους θέλεις να είσαι και ποιοι είναι τελικά οι στόχοι σου στα επαγγελματικά.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Η επτάμηνη διέλευση του Άρη στο 2ο ηλιακό οίκο σου σε πιέζει έντονα να στρέψεις την προσοχή σου σε δύσκολα οικονομικά ζητήματα και να ξαναδείς εξ αρχής τον τρόπο ζωής σου. Δεν θα ήταν κακή πρακτική να υιοθετήσεις τη στάση κάποιου που πτώχευσε περικόπτοντας έξοδα και μειώνοντας στο ελάχιστο τις ανάγκες σου.

 

Ναι, εντάξει αυτή η οπτική γωνία σε φέρνει  σε μια θέση που είναι τελείως ασυμβίβαστη με τη γενναιόδωρη και υπερβολική σου  φύση αλλά θα μάθεις ότι η τέχνη και η ζωή χρειάζονται ελάχιστα πράγματα για να μεγαλουργήσεις. Με δυο λόγια υπάρχει αιμορραγία στην τσέπη σου και χρειάζεται επειγόντως να βρεις εναλλακτικές οικονομικές λύσεις ακόμα και αν χρειαστεί να χτυπήσεις πόρτες ζητώντας δουλειά ή βοήθεια από ανθρώπους που δεν θάθελες να σε δουν σε ανάγκη.

 

Πρόσεξε ώστε το οικονομικό άγχος να μην γίνει βαρόμετρο των σχέσεών σου προκαλώντας και ξεσπώντας σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με την χρηματική σου ανασφάλεια. Όσο κι αν χρειάζεται μεγάλη ψυχραιμία να μην ξεσπάσεις  σε σύντροφό σου, ή με την οικογένειά σου, προσπάθησέ το.   Θα υπάρξουν στιγμές που δε θα αντέχεις καν στην ιδέα ότι μπορεί κάποιος να σου χτυπάει το ντέφι κι εσύ να χορεύεις .Η απόφαση σου όμως είναι πεισματικά μία: Θα επιβιώσω ακόμα κι αν χρειαστεί να δουλέψω 24Χ7, ακόμα κι αν έρθει ο κόσμος ανάποδα εγώ θα βρω την άκρη. Και ξέρεις κάτι; Θα την βρεις.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά στους Διδύμους: Οι πιθανότητες να αλλάξει το  επαγγελματικό status επί τα βελτίω αυξάνονται. Εάν κάνεις το καλύτερο που μπορείς, εάν αντιμετωπίσεις με χαμηλό προφίλ τις υποχρεώσεις σου και δείξεις εργατικότητα και ζήλο τότε το όνειρο που περιμένεις να πραγματοποιηθεί θα πραγματοποιηθεί.

 

Το μόνο πρόβλημα είναι εάν θα ανεχτείς την πίεση που θα υποστείς από τους από πάνω. Ένας τυπικός Λέων ακόμα και σε δύσκολες περιόδους της ζωής του προτιμάει να μην αφήνει κανένα να καταλάβει από τι συμπληγάδες περνάει αλλά όταν αποφασίζει να βγει στον κόσμο είναι σίγουρος ότι όχι μόνο θα είναι comme il faut, αλλά και ότι αν υπήρχαν παπαράτσι θα τον φωτογράφιζαν ως μια αστραφτερή διασημότητα.

 

Ναι θα υπάρξουν στιγμές που θα μπορείς να  φωταγωγήσεις ολόκληρη την Αθήνα με τη προσωπικότητά  σου και να γοητεύσεις ακόμα και την καρέκλα που κάθεσαι. Μην ξεχνάς ωστόσο ότι περνώντας μια εποχή που η ασφάλεια προέχει δεν έχει σημασία η απατηλή λάμψη, αφού επιζητάς ασφάλεια και μέλλον. Και στο θέμα της ασφάλειας θα πρέπει να συμπεριλάβεις και την οικονομική ασφάλεια. Α κι αν βρίσκεσαι ήδη σε μία σχέση μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το επόμενο επίσημο βήμα;

 

+Η ευκαιρία έχει όνομα κι ονομάζεται: επαγγελματική καταξίωση, ευκαιρίες στην καριέρα, αύξηση κύρους,  αλλαγή στάτους (με γάμο;), αναγνώριση, φήμη (είτε είσαι εργάτης είτε κομμώτρια,  υπάλληλος, ή χρηματιστής, ή Λολίτα το όνομά σου είναι πιθανόν να ακουστεί πέραν των στενών ορίων του κύκλου σου).

 

Με τον Δία στους Διδύμους συνεχίζονται και ολοκληρώνονται με λιγότερη ένταση βεβαίως οι ευκαιρίες που εμφανίστηκαν όταν ο Δίας ήταν στον Ταύρο.  Έχει δηλαδή δημιουργηθεί μια σκυταλοδρομία με καλές ευκαιρίες, ευτυχείς συμπτώσεις και αναπάντεχα ανοίγματα. Άνοιξε τα μάτια, τέντωσε τα αυτιά, κολύμπα με το κύμα και ευχήσου ουσιαστικά πράγματα γιατί οι προσευχές σου φτάνουν στα αυτιά του Μεγάλου.

 

Με ταλέντο να περνάς από το ρεαλισμό στη φαντασίωση και πολλές φορές να μη βλέπεις τη διαφορά μεταξύ τους μπορεί από τη μια πλευρά να θέλεις να χαθείς σε μια αγκαλιά και από την άλλη να αναρωτιέσαι μέσα στην αγκαλιά αν έπεσες σε παγίδα. Δεν έπεσες- αυτή η ευκαιρία ονομάζεται Αισθηματική Ευκαιρία και την έχεις.

 

Και η επαγγελματική πρόταση, εξέλιξη,  προέκταση  είναι ενδιαφέρουσες και πιθανόν σε βάζουν σε μια καινούργια τροχιά. Μην ελαττώνεις ταχύτητα. Τα πράγματα είναι απλά: όσο έχεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει- αν όχι βρές τον-  ένα όνειρο που πιστεύεις , ένα ευρώ παρά πάνω από όσο χρειάζεσαι- τώρα μπορείς να το έχεις- ένα ταξίδι που ονειρεύεσαι- διοργάνωσε ένα μεγάλο ταξίδι στους επόμενους μήνες, δημιουργικότητα που σε φλογίζει και τον καθρέφτη που σου λέει ότι είσαι  γοητευτικός/η  μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Είναι γεγονός εδώ και πολλούς μήνες με τον Κρόνο στον Ζυγό αποφεύγεις, ή μάλλον δεν σε εμπνέουν οι ελαφριές συζητήσεις, τα κουτσομπολιά και αυτό που ονομάζουμε χαλαρή καθημερινή συζήτηση. Θέλεις κυρίως να μιλάς για πράγματα με ουσία και σοβαρότητα φτάνοντας σε υπερβολές που καταλήγουν στο «αν είναι κάθε φορά που μιλάω σοβαρά να νομίζουν οι άλλοι ότι τους τη λέω, καλύτερα θα είναι να βγάλω το σκασμό και να μην ασχολούμαι».

 

Παρόλο που είναι  αλήθεια ότι  έχεις γίνει ιδιαίτερα αιχμηρός- δηλαδή αληθινός και άμεσος στην επικοινωνία σου-  είναι επίσης αλήθεια ότι έχεις βαρεθεί να μιλάς με υπονοούμενα στις σχέσεις που σε ενδιαφέρουν από το φόβο μήπως παρεξηγηθείς. Υπάρχει και ο συνήγορος του διαβόλου φυσικά στην υπόθεση: Μήπως τρομάζεις  στην πιθανότητα αυτά  που εσύ θεωρείς  σαν απόλυτες αλήθειες  και συζητήσεις εκ βαθέων οι άλλοι να τα θεωρούν βαρύγδουπες δηλώσεις που είναι  πολύ σκοτεινές για τα γούστα τους;

 

Φυσικά δεν είναι έτσι. Αυτή την εποχή ό,τι λες έχει αξία και ξέρεις ότι  είναι διασκεδαστικό μερικές φορές να μιλάς σαν ώριμος  και να μην παριστάνεις τον αιώνιο τινέιτζερ.. Υ.Γ Να θυμάσαι ότι  όσο κρατήσει αυτή η διέλευση: (1) Το μυαλό σου σε τρομοκρατεί με την τάση του να επικεντρώνεται  στην σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων  και (2) ότι η μονομέρεια στην δυσάρεστη πλευρά της ζωής δεν ισχύει.

 

+ Ευνοείται ό,τι χρειάζεται πνευματική δουλειά και προσπάθεια και αν έχεις να υλοποιήσεις κάποιο σου σχέδια βάλτο μπροστά.. Ευνοούνται σπουδές, επαγγελματικά ταξίδια και οτιδήποτε χρειάζεται αφοσίωση, μελέτη και απομόνωση για να φέρει αποτελέσματα. Το μυαλό είναι δημιουργικό και ευθύβολο οπότε εκμεταλλεύσου το σε δουλειές που  αποτελεί πρώτη ύλη- γράψιμο, διδασκαλία, μάθηση, διαφήμιση.

 

Τα δύσκολα αρχίζουν με την είσοδο του Κρόνου  στον Σκορπιό  σε μια πιεστική θέση για σένα. Το σπίτι σου είναι η ασφάλειά σου όμως ο Κρόνος θα σου ζητήσει να κατανοήσεις ότι η οικογενειακή θαλπωρή δεν είναι δεδομένη και ότι κερδίζεται με κόπο και έμπρακτη στήριξη. Οι εντάσεις με δικούς σου ανθρώπους -τον πατέρα, ίσως;- είναι δεδομένες και κάποιες ρίξεις οριστικές.

 

Ακόμα και στα επαγγελματικά εκεί που θα τρέχεις σε μία πίστα  ξαφνικά όπως στα βίντεο γκέιμ θα εμφανίζεται στην οθόνη σου ένα  εμπόδιο, που τη μία στιγμή θα ονομάζεται οικογενειακά προβλήματα, την άλλη πίεση από τους ανωτέρους σου, την παράλη  αμφιβολίες αν βρίσκεσαι στη σωστή λωρίδα, την επόμενη  έλλειψη συμπαράστασης από όσους θεωρούσες σίγουρους συμμάχους σου.

 

ΥΓ. Τρέχοντας σεβάσου τις προειδοποιητικές πινακίδες, άναψε φλας όταν αλλάζεις λωρίδα και όπου υπάρχει stop κόψε ταχύτητα  γιατί το τραίνο έχει προτεραιότητα.

 

Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως:  Ο Κριός για σένα συμβολίζει το Νόημα. Ποιο είναι το νόημα που συμβαίνει ό, τι συμβαίνει;  Συμβολίζει την αναζήτηση των ιδανικών πάνω στα οποία βασίζουμε τις καθημερινές  επιλογές μας . Την εικόνα που έχουμε για τον κόσμο και την οπτική μας. Ο Ουρανός έρχεται να προκαλέσει τα πιστεύω μας, τις πεποιθήσεις μας, τις απόψεις μας.

 

Στη μέση της νύχτας ξυπνάς με μια ιδέα, ή ξαφνικά αποφασίζεις να παρακολουθήσεις μια διάλεξη, ή να διαβάσεις ένα βιβλίο που σου δίνει μια διαφορετική οπτική για τη ζωή, που εξελίσσει το μυαλό σου, που αλλάζει τα πιστεύω σου. Ή κάποιος/α εμφανίζεται στη ζωή σου που σου αλλάζει όλη την κοσμοθεωρία και ο κόσμος δεν είναι ποτέ ξανά ο ίδιος.

 

Μπορεί να ακούγεται εύκολο και ευπρόσδεκτο όλο αυτό αλλά πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εποχή αφού η αλλαγή πιστεύω μπορεί να προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων που μπορούν να αλλάξουν εντελώς την πορεία της ζωής σου:  Κάποιος πχ σπουδάζει φιλοσοφία και αλλάζει ξαφνικά κατεύθυνση σε κομπιούτερ ή από επιστήμες αλλάζει σε τέχνη.

 

Κατά τη διάρκεια της διέλευσης μπορεί να αλλάξεις κατεύθυνση προς ασυνήθιστες σπουδές. Τα ταξίδια στο εξωτερικό αποκτούν  τεράστιες διαστάσεις: Μπορεί να φύγεις για μια εβδομάδα και να αποφασίσεις να μείνεις στη  χώρα που επισκέπτεσαι για πάντα,  ή να λειτουργήσει τόσο καταλυτικά που να αλλάξει τη ζωή σου. Επίσης πλάνα και σχέδια για το μέλλον μπορούν να αλλάξουν δραστικά και ξαφνικά χάρη σε μια «φλασιά» που έφαγες- έχε ωστόσο κατά νου ότι μπορεί η έκλαμψη που σου αλλάζει  τη ζωή να είναι σωστή αλλά μπορεί να είναι και εντελώς λανθασμένη. 

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο:  Εργασία, Σώμα, Καθημερινότητα είναι το τρίπτυχο που επηρεάζει ο Πλούτωνας στο ηλιακό σου ωροσκόπιο. Αυτό το κομμάτι του χάρτη προσδιορίζει τη σχέση σου με το σώμα, τους συναδέλφους στη δουλειά και την ημερήσια ρουτίνα σου. Αυτοί είναι οι τομείς που θα επηρεαστούν και θα μεταμορφωθούν.

 

Οπότε το σώμα είναι ιερό κι όχι  μια χωματερή για την οποία αδιαφορείς:  Στόχος μια καλύτερη υγεία κι όταν μιλάμε για μια καλύτερη υγεία εννοούμε ότι χρειάζεται να μάθεις ότι κάθε άγχος, φόβος, θυμός, οργή και ανεκπλήρωτη επιθυμία δηλητηριάζει το σώμα το οποίο αντιδρά σωματοποιώντας τα. Άρα ανασκόπηση της ζωής και ριζική μεταβολή των καθημερινών συνηθειών και έξεων που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία.

 

Το στοίχημα είναι καλύτερη υγεία: σεβάσου τις ανάγκες του και τα όρια του. Επίσης αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τη δουλειά σου, σού δίνεται η ώθηση είτε να αλλάξεις μέσα στο τομέα που βρίσκεσαι ή να αλλάξεις παντελώς αντικείμενο.  Ο Πλούτωνας μπορεί να σημαίνει το τέλος ενός κύκλου και την επανεκκίνηση στο τομέα της εργασίας.

 

Μην ξεχνάς ότι οι πολιτικές στο γραφείο εύκολα μπορούν να μεταμορφωθούν σε ανταγωνισμό και φθόνο για το συνάδελφο που έχει καλύτερη εξέλιξη, όπως και να πέσεις στην παγίδα να μετατρέψεις το γραφείο σε οικογένεια και να παιχθούν νευρώσεις που έρχονται από την παιδική σου ηλικία. Χρειάζεται επίσης να προσέξεις τους έρωτες γραφείου που στη συγκεκριμένη διέλευση έχουν εμμονικό χαρακτήρα και ανυπολόγιστες συνέπειες. Όσο για την καθημερινότητα χρειάζεται να γίνει πιο λειτουργική και να αλλάξει ριζικά.

 

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21ο):  Όταν αναζητάς ανακούφιση σου λένε ότι η οικογένεια όπως την ήξερες έχει καταλήξει στα σκουπίδια για ανακύκλωση, ή ότι βιώνεις μια έκλειψη στον 4ο οίκο σου και ζεις την κατάρρευση της οικογένειας, ή ότι ψυχολογικά μετεωρίζεσαι μεταξύ αδικαιολόγητου ενθουσιασμού ή αδικαιολόγητης μελαγχολίας.

 

Φυσικά δεν είσαι ούτε Πάπας ούτε καντηλανάφτης αλλά κάποιος που όταν βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τα τραύματα και τις ανασφάλειές του δεν θα πρέπει να φοβηθεί αλλά να τα αποδεχτεί και να προχωρήσει. 

 

Δύο λοιπόν τα ζητήματα: η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να ζεις με εφιάλτες του παρελθόντος που υπεισέρχονται στις αισθηματικές σου σχέσεις και δεύτερο η επαγγελματική πορεία που ίσως χρειάζεται επαναπρογραμματισμό.  Οι ανάγκες σου  για ασφάλεια δεν είναι αδικαιολόγητες. Θέλεις να ζήσεις με το κεφάλι σου ακουμπισμένο στον ώμο κάποιου που δεν θα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας (ή δεν θα είσαι αυτός/ή που φύγει). Η εύκολη λύση είναι να  αγοράσεις ένα αρκουδάκι και να  ηρεμήσεις. Όμως θέλεις να ζήσεις για τους ανθρώπους, με τους ανθρώπους, όπως οι άνθρωποι. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ