Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Όπως όλα τα ζώδια της Γης, είσαι πολύ πιο ευαίσθητος-η απ’ όσο αφήνεις να φανεί. Και βέβαια, ως Παρθένος έχεις το φυσικό μειονέκτημα της έξτρα νευρικότητας . Έτσι, αν στα ερωτικά σου αρχίζεις να νιώθεις ότι περπατάς σε κινούμενη άμμο αυτή την περίοδο οι άλλοι θα το αντιληφθούν.

 

Ανεξάρτητα πάντως από ότι συμβαίνει στην προσωπική σου ζωή, είσαι  προσανατολισμένος/η στην καριέρα σου. Όσο η Αφροδίτη παραμένει σε ανάδρομη πορεία είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις την συμπεριφορά σου απέναντι σε συναδέλφους, πελάτες, ή από αυτούς που μπορούν να επηρεάσουν την επαγγελματική σου ζωή.

 

Η ένταση και η πίεση που σου προκαλεί το επαγγελματικό σου περιβάλλον είναι πολύ εύκολο να δώσεις κάνεις λάθος κινήσεις. Αλλά μήπως έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου ή σκέπτεσαι ότι έχεις βάλει πολύ ενέργεια σε κάποιο στόχο που δεν αποδίδει; Αναρωτιέσαι ότι «εντάξει μωρέ, και τι έγινε;» ή φαντάζεσαι πώς θα ήταν η ζωή σου αν δεν δούλευες στη δουλειά που είσαι;

 

Ό,τι σκέψεις και να κάνεις σού δίνεται η δυνατότητα να διαπιστώσεις κατά πόσο είσαι εργασιακά  ικανοποιημένος ή πόσο νερά βάζει η βάρκα των επαγγελματικών σου.  Αν δεν θέλεις να διαρρήξεις τους δεσμούς σου με τη δουλειά ή με τους συνεργάτες, συναδέλφους, ανωτέρους, πρόσεξε ώστε η αποφασιστικότητά σου να επιβιώσεις να μην είναι ενοχλητική στους άλλους. Κι αν δεν είναι η δουλειά, είναι οι σχέσεις ε;

 
Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Ο Άρης βρίσκεται στο ζώδιό σου από τον περασμένο Νοέμβριο. Βρίσκεις την παλιά σου δύναμη και επανακτάς την ενέργειά σου.  Σε όλους αυτούς τους μήνες θα μπορέσεις να διεκδικήσεις,  να ανανεωθείς , να προχωρήσεις, ή να αλλάξεις- ή να σου ανακόψουν- την επαγγελματική σου πορεία, να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις συναισθηματικά- μαζί ή χώρια;
 
Δεν υπάρχει τίποτα σαν την αυτοπεποίθηση που νιώθεις όταν βρίσκεσαι σε δύσκολη κατάσταση και όχι μόνο καταφέρνεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά καταφέρνεις να μεταμορφώσεις το αδιέξοδο σε είσοδο. Ο Άρης στο ζώδιό σου σού δίνει την δύναμη να πιάσεις ό,τι σε απασχολεί από τα κέρατα και να βρεις δίαυλο στις ανάγκες σου.
 
Μια σημαντική σημείωση κυρίως για την ανάδρομη  περίοδο του Άρη (24/1-14/4):  Μην αφήσεις το θυμό σου να σε κατακλύσει όσο αγανακτισμένος κι αν αισθάνεσαι. Κανένας δεν θα ανεχθεί αυτή τη στιγμή μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, ακόμα  κι αν έχεις δίκιο. Προσπάθησε να μην ερμηνεύσεις τα γεγονότα αυτής της εποχής στην καριέρα σου σαν σημάδια ότι έχεις χάσει τη δύναμή σου, ή ότι δεν μπορείς να συμμετέχεις επί ίσοις όροις στα παιχνίδια που παίζονται σε αυτήν.
 
Ακόμα και οι πιο οξυδερκείς ανάμεσά μας- τον τελευταίο καιρό- ειλικρινά δεν μπορούν να προβλέψουν προς τα που πηγαίνει το κύμα. Αντί λοιπόν να αισθάνεσαι παγιδευμένος είναι καλύτερα να μην παραμένεις αναποφάσιστος, ανήσυχος , ή στο ποιό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα σου. Αυτό που προέχει είναι να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, να επιβιώσεις ολόκληρος και να μείνεις έξω από τις αντιπαραθέσεις αυτών που βρίσκονται πάνω από σένα.
 
Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους:  Ο Δίας στον Ταύρο σου δίνει την  κατάλληλη διαύγεια για να δεις τις σχέσεις σου αποστασιοποιημένα χωρίς φόβο και πάθος. Και μάλιστα χωρίς την εμμονή σου να ψάχνεις σοβαρά  ελαττώματα εκεί που οι άλλοι βλέπουν απλά ανθρώπους με αδυναμίες. Ένα μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό για οποιοδήποτε λόγο μπορεί  να σε βοηθήσει  να ξεχάσεις οτιδήποτε σε πονάει στο εσωτερικό δίνοντάς σου την ευκαιρία με την γεωγραφική απόσταση να δείξεις κατανόηση.
 
Όσο πιο μακριά βρίσκεσαι από την επιρροή ανθρώπων που λαχταράς  να βρίσκονται δίπλα σου, τόσο λιγότερο κινδυνεύεις από αυτό που θεωρείς σαν αδιάφορη συμπεριφορά τους. Ωστόσο αν είσαι χωρίς σχέση τότε ένας καινούργιος άντρας ή μια γυναίκα που γνωρίζεις σού φαίνονται ότι δημιουργήθηκαν μόνο για σένα- στην αρχή τουλάχιστον.
 
Εάν είσαι δεσμευμένος ακόμα και μέσα σε ένα ανέφελο γάμο πλήττεις. Αν αποφασίσεις ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ενδώσεις σε κάποιο/α  που σε εντυπωσιάζει με το σεξ απίλ και τις ομοιότητές που έχετε σκέψου ότι είναι άδικο να πληγώσεις κάποιον/α  που κάποτε θεωρούσες Μοναδικό.
 
Υ.Γ. Είναι υπέροχο να ξαναγυρίζει η αισιοδοξία στη ζωή σου και να σκέπτεσαι ότι μπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε- κυρίως σε σπουδές, μίντια, εκδόσεις, σε ό,τι σχετίζεται με εξωτερικό, δημόσιες σχέσεις, ελεύθερα επαγγέλματα, νόμο, εκπαίδευση, μετακινήσεις, μετακομίσεις, νέα γειτονιά/πόλη/επάγγελμα.
 
Η είσοδος του Δία στους Διδύμους είναι μια σημαντική θετική στιγμή για σένα. Το δεύτερο μισό αυτής της χρονιά (και το πρώτο μισό της επόμενης) πρέπει να γίνει με κάποιο τρόπο αξιομνημόνευτο και θα γίνει. Δεν επιθυμείς διακαώς  να χαλαρώσεις, να συναναστραφείς καινούργιους ανθρώπους, να επεκταθείς επαγγελματικά, να δεσμευτείς αισθηματικά, να περάσεις όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται, να κάνεις παιδιά, να εξελιχθείς, να βγάλεις περισσότερα χρήματα,  να καθιερωθείς, να αναγνωριστείς, να πετάξεις;
 
Ναι  ένα κομμάτι αυτής της αισιοδοξίας είναι ευσεβείς πόθοι, αλλά το υπόλοιπο  οφείλεται στο Δία και θα πραγματοποιηθεί. Τίποτα, μα τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να κυνηγήσεις τα πράγματα που δίνουν νόημα στη ζωή σου- είτε είναι έρωτας, δουλειά, οικογένεια, φήμη είτε ταξίδια, σπουδές, ιδέες, εξωτερικό.
 
Αποφάσισε τι θέλεις και τρέξε να τα κάνεις πραγματικότητα γνωρίζοντας ότι σε αυτό το δρόμο το νόημα και η αξία βρίσκονται στην εσωτερική σου ισορροπία και όχι στις εξωτερικευμένες απαιτήσεις της μαμάς, ή του μπαμπά, ούτε βεβαίως οι απαιτήσεις της κοινωνίας από σένα.  Είναι εποικοδομητικό να είσαι ξανά ο ανοιχτός, περίεργος, φιλοπρόοδος εαυτός σου και τη στιγμή που ο ουρανός ανοίγει να είσαι έτοιμος να ζητήσεις ένα θαύμα. Και να υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να εισακουστείς.
 
Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Το έχεις ήδη συνειδητοποιήσει με τον Κρόνο στον τομέα των οικονομικών σου: τα budget ισορροπούν μόνο με στρατιωτική πειθαρχία, οργάνωση και προγραμματισμό. Θα ήταν πολύ βολικό να μπορούσες να κυκλοφορείς χωρίς χρήματα επειδή όλοι θα ήξεραν ότι έχεις πολλά κι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσουν αυτά που σου δάνεισαν.
 
Η διέλευση του Κρόνου στον Ζυγό  δείχνει έντονο στρες για την οικονομική ασφάλεια, απαισιοδοξία στις ανθρώπινες σχέσεις, κρίσεις χαμηλής αυτοεκτίμησης, αίσθηση μοναξιάς, εμμονή στην αναζήτηση χρήματος.  Όμως καλό θα ήταν να θυμάσαι μερικά πράγματα: Εκεί που είσαι έτοιμος να ξοδέψεις έρχεται η δόση για το στεγαστικό δάνειο.
 
Εκεί που το φάντασμα της φτώχειας σε πλησιάζει επικίνδυνα κάτι γίνεται οικονομικά  και σώζεσαι. Οπότε: Οργάνωση οικονομικών, αγορά σπιτιού, ανάγκη για επί πλέον προσόντα ώστε να γίνεις περισσότερο ανταγωνιστικός στην αγορά εργασίας, ανάγκη για γείωση σε υπερβολικές απαιτήσεις, ανάγκη για μεγαλύτερη επαφή με τους άλλους.
 
Από τις 5 Οκτωβρίου η διέλευση του Κρόνου στον Σκορπιό: Έχε υπόψη σου ένα αγαπημένο μότο των Τοξοτών που όπως κι εσύ ανήκουν στα μεταβλητά ζώδια δηλαδή στα ζώδια που μπορούν να προσαρμόζονται στις περιστάσεις και να είναι παντός καιρού:  «Μερικές φορές χρειάζεται να μην σκεπτόμαστε καθόλου τα προβλήματα στα οποία δεν μπορούμε να δώσουμε άμεση λύση.
 
Αν αυτό αποτελεί εθελοτυφλία ας είναι». Η άποψη αυτή είναι γενικά ok πολλές φορές αλλά σε αυτήν την κατανοητή  εθελοτυφλία με τον Κρόνο στον Σκορπιό  δεν θα πρέπει να συμπεριλάβεις μερικές σοβαρές συζητήσεις που πρέπει να γίνουν και αφορούν τις σχέσεις σου με αυτούς που επηρεάζουν με οποιοδήποτε τρόπο τη ζωή σου.
 
Επίσης με τον Κρόνο στον Σκορπιό μπορεί να αισθάνεσαι ότι κάτι λείπει στην επαγγελματική σου ζωή ή ότι της δίνεις πάρα πολλά για τα ψίχουλα που σου επιστρέφει.  Όμως έχεις την ευελιξία να την πας όπου θέλεις και μάλιστα να την εξελίξεις προς τα εκεί που θέλεις. Ναι βεβαίως η επικοινωνία σου τώρα γίνεται τόσο σοβαρή και το μυαλό σου τόσο αυστηρό που αρκετές φορές θα πέφτεις σε μελαγχολία με δυσάρεστες σκέψεις.
 
Είναι καλό την οργανωτικότητα, τα χρονοδιαγράμματα και την σοβαρότητα να τα χρησιμοποιήσεις για σπουδές, ή δουλειές που χρειάζονται την αμέριστη προσοχή σου.  Όσον αφορά στο δίλημμα Σταθερότητα στις σχέσεις ή Ανεξαρτησία γίνεται πιο σύνθετο. Πώς μπορείς να είσαι με κάποιον/α που σου δημιουργεί ασφάλεια και ταυτόχρονα ο κόσμος με τις σειρήνες του σε καλεί να τον ανακαλύψεις;
 
Υ.Γ. Είναι η περίοδος που δείχνεις σε συνεργάτες, φίλους  και συγγενείς το σοβαρό σου πρόσωπο. Οι πληροφορίες που λαμβάνεις εφαρμόζονται άμεσα στην καθημερινότητα και ο κύκλος γνωριμιών σου μάλλον εμπλουτίζεται από ανθρώπους με κύρος υποστηρικτικούς στην επαγγελματική σου ζωή.
 
Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Ο Ουρανός είναι ένας πλανήτης που λειτουργεί αλλοπρόσαλλα, ξαφνικά, που ανατρέπει την καθημερινότητα δημιουργώντας  εκκεντρικά αποτελέσματα. Σπάνια μπορεί να προβλέψει κανείς τη δράση του. Έτσι και στον 8ο ηλιακό σου οίκο εκδηλώνεται αναπάντεχα:  Για παράδειγμα ένας από τους Παρθένους  συγκλονίστηκε όταν έμαθε ότι είναι αποδέκτης μιας κληρονομιάς που δεν ήξερε ότι υπάρχει.
 
Ένας άλλος ξεκίνησε ψυχανάλυση για να βρει το πώς  και το γιατί. Ένας τρίτος χώρισε ξαφνικά μετά από χρόνια «ευτυχισμένου» γάμου. Κάποιος άλλος που άκουγε σεξ και νόμιζε ότι ήταν κολόνια ανακάλυψε ξανά τη χαρά του σεξ, ενώ ένας άλλος σεξουαλικά υπερενεργός βρήκε ότι το σεξ είναι σπατάλη ενέργειας.
 
Βεβαίως υπάρχει και η περίπτωση να σου έρχεται ο ουρανός σφοντύλι όταν μαθαίνεις ότι ο/η σύζυγος είχε ανοιχτεί οικονομικά ερήμην σου και ξαφνικά ακούγεται το κανόνι. Άρα απόφυγε δάνεια και ανοίγματα γιατί το πιθανότερο είναι να τα πληρώσεις χρυσά. Από ό,τι αντιλαμβάνεσαι ο τομέας που περιλαμβάνει οικονομικά που μοιράζεσαι με άλλους, οι στενές σχέσεις με συντρόφους, ή συνεταίρους και η σεξουαλική ζωή υπόκεινται σε παράλογα πολλές φορές γυρίσματα της τύχης είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
 
Ποσειδώνας στους Ιχθύες από 4 Φεβρουαρίου, αφορά τους γεννημένους τις δύο/τρεις πρώτες μέρες: Φυσικά και είναι επώδυνο να περνάς τις Συμπληγάδες των σχέσεων και κάθε φορά να σου λείπει κι ένα κομμάτι. Είναι  απολαυστικές οι σχέσεις όταν τις ξεκινάς αλλά τι γίνεται όταν αρχίζουν και γίνονται θολές, όταν περπατάς σε κινούμενη άμμο, όταν δεν βλέπεις αυτόν/ή που έχεις απέναντί σου αλλά τις φαντασιώσεις σου για αυτόν;  Ή όταν αισθάνεσαι ότι σε αφήνουν ξεκρέμαστο/η;
 
Με τον Ποσειδώνα οι ερωτικές σχέσεις που δημιουργούνται αποτελούν το αντίθετο της «συναισθηματικής ασφάλειας», «των σταθερών σχέσεων», «της οικειότητας», ή «της διάρκειας». Οι Ποσειδώνιες σχέσεις είναι μείγμα από Μεγάλες Προσδοκίες και Ομίχλης - εκεί που ονειρεύεσαι σε ξυπνάει ένας εφιάλτης, ή στην καλύτερη περίπτωση ξυπνάς συνειδητοποιώντας ότι αυτός/η που ερωτεύτηκες ήταν τόσο απογοητευτικός που μόνο θλίψη μπορείς να αισθανθείς και διάψευση.
 
Κι αφού ο 7ος οίκος συμβολίζει και τον κόσμο  αν ανήκεις στις κατηγορίες καλλιτέχνης, μουσικός, σύμβουλος, σχεδιαστής, φωτογράφος- ή σε οτιδήποτε έχει σαν στόχο του τη βοήθεια των άλλων ή που μας κάνει να ονειρευόμαστε - οι πιθανότητες είναι να σε αγκαλιάσει το πλατύ κοινό, ή να αναδειχθείς. Μην ξεχνάς βεβαίως και την πιθανότητα- ο Ποσειδώνας συμβολίζει και το μαύρο πρόβατο- να γίνεις στόχος ενός μικρού, ή μεγάλου σκανδάλου.
 
Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: Με τον Πλούτωνα έχεις όλες τις προϋποθέσεις να δραματοποιήσεις τις  ερωτικές σου σχέσεις σου και να ζήσεις μια σκοτεινή- σίγουρα πιο σκοτεινή από ότι αντέχει η clean cut αισθητική σου- σαπουνόπερα όπου γοητεία, κατάκτηση, σκηνές πάθους, αποχωρισμοί, επανασυνδέσεις, πρόσωπα από το παρελθόν, φαρμακερές ατάκες, φιλιά, αγκαλιές, υποσχέσεις, σεξ, διαψεύσεις, από μηχανής θεοί, κορυφώσεις, χαστούκια, απελπισία και παραζάλη είναι μερικά από τα συστατικά της.
 
Το περίεργο είναι ότι ενώ όλα τα προηγούμενα δε σε ενθουσιάζουν και είσαι επιφυλακτικός να τα ζήσεις εν τούτοις αυτή τη φορά δεν έχεις τον έλεγχο και χρειάζεται να ζήσεις μια τέτοια σχέση ώστε να έρθεις σε επαφή με όσα φοβάσαι. Αν ξεπεράσεις το σκόπελο ότι δεν είσαι εσύ αυτός/η που γράφει το σενάριο της ζωής του, αλλά οι συμπτώσεις, η συγχρονικότητα , η τύχη, ή ο Μεγάλος εκεί ψηλά τότε ίσως οι άμυνες σου καμφθούν. Να θυμάσαι πάντως ότι ο έρωτας όπως και το κρασί χρειάζεται ρέγουλα. Υ.Γ. Όχι στις αγάπες που έκαναν το κύκλο τους. Μην παγιδεύεσαι στο παρελθόν.
 
Έκλειψη Ηλίου (20 Μάιου) στους Διδύμους (0ο21΄) και έκλειψη Σελήνης (4 Ιουνίου) στον Τοξότη (14ο) ) και έκλειψη Σελήνης (28 Νοεμβρίου) στους Διδύμους (6ο): Τι να σημαίνει άραγε η συμπαντική χλαπαταγή  που συμβαίνει στον άξονα  που σχετίζεται με το στάτους, τη δημόσια Εικόνα,  την καριέρα σου και την οικογενειακή, προσωπική, εσωτερική σου ζωή;
 
1) Ότι οι άνθρωποι στον επαγγελματικό τομέα  είναι τόσο δόλιοι, απατηλοί και  ψεύτικοι,  τόσο προσηλωμένοι στο συμφέρον τους,  τόσο αδιάφοροι για την ευημερία των άλλων που αποκλείεται να πέσεις έξω αν πιστεύεις λίγους και εμπιστεύεσαι ακόμα λιγότερους. 2) Είναι κακό στην (επαγγελματική) άμμο να χτίζεις παλάτια. 3) Είναι πολύ πιο ασφαλές να σε φοβούνται παρά να σε αγαπούν-ανταγωνιστικοί συνάδελφοι και αφεντικά. 4) Όπου ακούς πολλές επαγγελματικές υποσχέσεις κράτα και μικρό καλάθι. 5) Δηλαδή Θεέ μου τόσα χρόνια βρίσκομαι σε λάθος δουλειά;
 
Συμπέρασμα: Για τους επόμενους μήνες χρειάζεται επαγγελματικά να ελιχθείς σα  βαρκάρης σε ένα γιαλό σπαρμένο με ύφαλους και ταυτόχρονα να θωρακίσεις την προσωπική/οικογενειακή/ερωτική ζωή που ώρες ώρες τρίζει στα όρια που σπασίματος ώστε να αντέξεις τις απότομες αλλαγές που γίνονται- και που δεν είναι σώνει και ντε αρνητικές αλλά ορίζουν μια καινούργια σελίδα στη ζωή σου: μια προαγωγή, ένας γάμος, ένα παιδί, ή την αρχή της δικής σου επαγγελματικής επιχείρησης. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ