Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΖΥΓΟΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): H Αφροδίτη δεν είναι μόνο ο κυβερνήτης πλανήτης σου, καθορίζει και το ποιος ακριβώς είσαι: ρομαντικός, κοινωνικός, επικοινωνιακός, λάτρης των σχέσεων και της αρμονίας. Με την Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους  είσαι λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό σου απ’ ότι συνήθως.

 

Αλλά αντί να το αντιμετωπίσεις ως εποχή εσωτερικής σύγχυσης και αδυναμίας, δες το σαν την κατάλληλη στιγμή να ανακαλύψεις νέες συμπεριφορές και αντιλήψεις που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον. Πρόσεχε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διαγράψεις κάποια από τις δοκιμασμένες πεποιθήσεις σου. Απλά να υιοθετήσεις μια πιο διαλλακτική στάση απέναντι σε άλλες εναλλακτικές. Δεν πρέπει να φοβάσαι ποτέ να κατεβάσεις από το ράφι τα πιστεύω σου και να τα ξεσκονίσεις πριν τα τοποθετήσεις ξανά πίσω στην θέση τους για να τα βλέπουν όλοι.

 

Υ.Γ. Αντιστάσου  στην  γοητεία ενός απόλυτα ακατάλληλου για σένα προσώπου- ούτως ή άλλως η αρχή μιας σχέσης κάτω από ανάδρομη Αφροδίτη δεν είναι καθόλου καλός οιωνός.  Με λίγα λόγια οι σχέσεις δοκιμάζονται, ή ατονούν, ή δημιουργούνται εμπόδια στην ροή τους. Οι σχέσεις με εξωτερικό είτε πρόκειται για σπουδές, ταξίδια, δοσοληψίες, ή συνεργασίες ή κάποιον αγαπημένο  έχουν παράσιτα- πρόσκαιρα ευτυχώς.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Με τον Άρη στον 12ο οίκο σου υπάρχει πιθανότητα να αποσυντονιστείς με σκέψεις που καλπάζουν προς την απαισιόδοξη, ηττοπαθή πλευρά: Ποιος είμαι;  Πού πάω; Τι έκανα με τα όνειρά μου; Που με πάει η δουλειά μου; Χώρισα/ ή δεσμεύτηκα- επέλεξα σωστά; Αν οι ερωτήσεις λειτουργούν σαν reality check είναι ευπρόσδεκτες μια στο τόσο, αλλά αν λειτουργούν ως τύψεις, φόβοι και ενοχές τότε είναι  χαμένος χρόνος.

 

Πάντως οι αφορμές για αρνητικότητα  και δυσαρέσκεια πιθανόν να παιχτούν στην εργασία ή σε μια σχέση που μετεωρίζεται ανάμεσα στο ναι , το όχι και το ίσως.  Σαν το Κοντορεβιθούλη που ρίχνει ψίχουλα για να μη χάσει το δρόμο του για να ανακαλύψει  κοιτώντας πίσω  με τρόμο ότι τα έχουν φάει τα πουλιά έτσι κι εσύ φοβάσαι ό τι έχεις χάσει το δρόμο σου και βρίσκεσαι στη μέση του πουθενά.

 

Κι όμως έχεις σκληραγωγηθεί τόσο από τον Κρόνο που εις πείσμα θα αντιμετωπίσεις όρθιος και ψύχραιμος- πρόσεξε ιδιαίτερα την ανάδρομη περίοδο του Άρη (24/1-14/4)-  και το ανισσόροπο αφεντικό, και τον διεστραμμένο συνάδελφο και το σύντροφο/αγαπημένο που βρίσκεται στον κόσμο του και δε σου δίνει σημασία και το εργασιακό φόρτο και τις αδικαιολόγητες απαιτήσεις των άλλων και την καθημερινότητα που θα σου δείχνει τα δόντια της και τις οικονομικές στεναχώριες και την ίδια τη ζωή που εφευρίσκει χίλιους τρόπους για να παίζει  με τις ανασφάλειές σου και τα άγχη σου.

 

Δεν έχει νόημα να ξεσπάσεις ούτε στους άλλους ούτε στον εαυτό σου ούτε να κάνεις σπασμωδικές κινήσεις αυτοκαταστροφής. Αντι να γονατίσεις το ψυγείο από το στρες ή να καπνίζεις δύο πακέτα την ημέρα ή να πίνεις υπερβολικά καλύτερα τρέξε στο γυμναστήριο για εκτόνωση και πάρε απόσταση από αυτό που σου συμβαίνει και προσπάθησε να μην αντιδράς συναισθηματικά.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Οι επιθυμίες σου είναι τεράστιες, πρωτόγονες και θέλουν άμεση ικανοποίηση. Σαν στρατιώτης μετά από εβδομάδες σεξουαλικής αποχής λόγω ασκήσεων , ή σαν καλόγρια που δεν γνώρισε ποτέ τις σωματικές απολαύσεις  το σεξ έρχεται στην επιφάνεια με δύναμη πολλών ρίχτερ.

 

Πριν συνεχίσουμε , μερικές ερωτήσεις  κρίσεως που πρέπει να απαντήσεις στον εαυτό σου: Α) Το χρήμα και το σεξ είναι συγκοινωνούντα δοχεία; Β) Συνδέεται  η  έντονη σπατάλη με τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες; Γ) Ο φόβος της οικονομικής καταστροφής  πόσο στενά σχετίζεται με την φιλαργυρία των αισθημάτων; Δ) Γιατί το χρήμα αποτελεί βαρόμετρο του σεξ στο γάμο, ή σε μία μακροχρόνια σχέση; Ε) Πόσο γρήγορα το χρήμα στη σχέση μετατρέπεται σε αντικείμενο εκβιασμού;

 

Παρ΄όλη τη  σκιά που  πέφτει βαριά μερικές φορές ακόμα και χωρίς προφανή λόγο και σου δημιουργεί την αίσθηση ότι οι σχέσεις έχουν μόνο πόνο, απογοήτευση και υποχρεώσεις το σύμπαν θα προσπαθήσει να σου ανεβάσει το ηθικό. Φυσικά αξίζεις, μετράς και είσαι ελκυστικός/ή. Φυσικά και υπάρχουν θαυμαστές που σε πλησιάζουν γεμάτοι προσδοκία και που δεν  υποψιάζονται καν ότι αισθάνεσαι σαν πληγωμένο ζώο.

 

Όσο για το σεξ  μην ξεχνάς ότι κάτω από κάθε ενήλικο  με κοστούμι ή ταγέρ  συνεχίζει να υπάρχει πάντα  ένας άγριος  που επιτίθεται όταν αισθάνεται ότι κάποιος τον  πλησιάζει για να του πάρει το θήραμα. Εννοείται ότι ο Δίας μπορεί να φέρει στη σεξουαλική σου ζωή ανατριχίλες που μόνο  σε συνδρομητικά κανάλια μετά τις 12 μπορείς να δεις .

 

Υ.Γ. Ακόμα κι αν αισθάνεσαι βαρεμένος/η από την εργασιακή ρουτίνα που σου επιβάλλει  υπάρχουν άνθρωποι που σε εμπιστεύονται οικονομικά και ποντάρουν στα ταλέντα σου γιατί τα βρίσκουν προσοδοφόρα.

 

+ Οικονομικοί συνεταιρισμοί, δάνεια από την τράπεζα, συντροφικά κοινά έσοδα, δημιουργικότητα και σύλληψη παιδιών, κληρονομικά, κοινωνική προσφορά και επικερδείς συνεργασίες ευνοούνται. Όπως και η μείωση οποιουδήποτε στρες. Με το Δία στους Διδύμους  υπάρχει κάτι περισσότερο από τη δουλειά στο μυαλό σου.

 

Μπορεί  η οικογένεια και το σπίτι να  μοιάζουν το τελευταίο γοητευτικό οχυρό σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς, μπορεί σε αυτά να βρίσκεται η καρδιά σου, η κουνιστή πολυθρόνα σου, οι ρίζες σου, αλλά ταυτόχρονα το ξέρεις πολύ καλά ότι ανήκεις στον κόσμο, επιθυμείς να είσαι ορατός και πανταχού παρόν και πολλοί γύρω σου περιμένουν από σένα να τους εκπλήξεις για άλλη μια φορά με τις κινήσεις σου.

 

+ Ευνοείται ο,τιδήποτε έχει κίνηση, μόρφωση, σεμινάρια, γλώσσες, εξωτερικό, εμπόριο,  επαγγελματικές διασυνδέσεις, διεύρυνση κοινωνικού και επαγγελματικού κύκλου, σπουδές, ταξίδια, δημόσιες, σχέσεις, μετακομίσεις, εκδόσεις, θρησκεία, δικαστήρια και διεύρυνση της συνείδησης με καινούργιες ιδέες.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Ο  Κρόνος στο ζώδιο σου, που είναι και η θέση έξαρσής του θεωρείται στη καλύτερη θέση του. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα δείξει επιείκεια. Άρα καλείσαι να θέσεις νέες βάσεις στο οικοδόμημα της ζωής σου, ακόμη κι αν πρέπει να στερηθείς -με πόνο ίσως- πρόσωπα και καταστάσεις που μέχρι τώρα ήταν μέρος της ζωής σου.

 

Ανεξάρτητα από το τι λέγεται για τους πιο εξελιγμένους Ζυγούς  του ζωδίου σου  είναι μια ισορροπημένη εποχή, γεμάτη μετριοπάθεια και αυτοσυγκράτηση. Η μητρότητα,  (ή η πατρότητα), ή μια νέα επαγγελματική θέση σου δίνουν σοβαρές  ευθύνες ζητώντας από σένα  να προβάλλεις ένα καλύτερο πρότυπο για τους άλλους.

 

Ξανά. Ακόμα κι αν έχεις ανταπεξέλθει επιτυχώς στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις, ακόμα κι αν οι σχέσεις σου βρίσκονται σε καλό σημείο, ή δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην οικογενειακή σου ζωή η ανάγκη και η ευθύνη να τα φέρνεις όλα αυτά βόλτα και να τα εξελίξεις στο επόμενο στάδιο δημιουργεί μια ασφυκτική πίεση που σε κάνει να νιώθεις μονίμως άβολα και στρεσαρισμένος/η.

 

Η πίεση μπορεί να εντείνει προβλήματα υγείας οπότε τα τσεκ απ είναι κάτι παρά πάνω από απαραίτητα. Είναι εποχή υπομονής, επιμονής, σκληρής δουλειάς και τεράστιων υποχρεώσεων. Όσο κοινωνικός κι αν είσαι, όσο επικοινωνιακός κι αν είσαι η Κρόνια εποχή είναι εποχή περισυλλογής και ενδοσκόπησης.

 

Με τον Κρόνο θέλεις δεν θέλεις πρέπει να αντιμετωπίσεις κατάματα τις σχέσεις σου και την επαγγελματική σου ζωή. Είναι γεγονός ότι συμβαίνουν επαγγελματικές αποτυχίες και χωρισμοί, όπως και γάμοι και καθιέρωση ανάλογα με τι έχει προηγηθεί. Η εξέλιξη όλων των θεμάτων σου συνδέεται με ό,τι έσπειρες- αυτό και θα θερίσεις.

 

Κι όταν περάσει ο Κρόνος στον Σκορπιό θα  αντιληφθείς ότι οι εσωτερικές πληγές επουλώνονται όταν παραδέχεται κάποιος ότι υπάρχει πρόβλημα.  Ο Σκορπιός συμβολίζει για σένα την αυτοεκτίμηση σου, τις αξίες σου, τα ταλέντα σου, ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια και ικανοποίηση, την υλική σου ευημερία.  Αυτά είναι και τα θέματα που χρειάζονται καλλιέργεια, προσοχή, συμμάζεμα, αναδιάρθρωση.

 

Η  αγωνία και φόβος είναι αν και πόσο αξίζεις και αν θα επιβιώσεις οικονομικά. Η οικονομική  δαμόκλειος σπάθη που  κρέμεται  πάνω από το κεφάλι  σου θα σε πιέζει για περισσότερα χρήματα ή θα σου υπενθυμίζει συνεχώς ότι κάτι πρέπει να κάνεις ώστε να θωρακιστείς χρηματικά. Ακόμα κι αν η δουλειά σου δεν απειλείται τα οικονομικά σου θα πρέπει να έχουν αντιμετώπιση σαν να κινδυνεύεις.

 

Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Η διέλευση του Ουρανού στον 7ο ηλιακό σου οίκο σηματοδοτεί, ή έχει σηματοδοτήσει ήδη αλλαγές στο κομμάτι που αφορά τις σχέσεις και περισσότερο εμφανώς διαταράσσει μια υπάρχουσα σχέση.  Η  είσοδος του Ουρανού συγχρονίζεται με το τέλος της άτυπης εκεχειρίας σε ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα- αρχίζουν να εμφανίζονται σε έκρηξη τα ρήγματα ενώ η γκρίνια και η απογοήτευση έρχονται άτσαλα στην επιφάνεια.

 

Ξαφνικά έχεις την βεβαιότητα ότι φεύγοντας από αυτή την σχέση που αισθάνεσαι ότι σε έχει στερέψει κάπου έξω υπάρχει κάτι καλύτερο για σένα. Ή νιώθεις ότι ζώντας μόνος/η είναι πολύ καλύτερα από το να συμβιβάζεσαι καθημερινά. Ότι κι αν συμβαίνει πιστεύεις ότι η σχέση δεν λειτουργεί. Μπορείς να μείνεις και να την  βελτιώσεις- κι αυτό θέλει αποθέματα ενέργειας και διάθεσης. Ή να φύγεις. Ή ο τρίτος άνθρωπος να λειτουργήσει σαν καταλύτης για τον χωρισμό σε μια σχέση που ήδη είχε ανοίξει την Κερκόπορτα.

 

Είτε σε σχέση λοιπόν είτε μόνος ο Ουρανός είναι πιθανόν να φέρει ένα νέο πρόσωπο στη ζωή σου που δημιουργεί πρωτόγνωρο ενθουσιασμό και πάθος. Είναι κάποιος/α που αισθάνεσαι οικειότητα και έλξη με την πρώτη ματιά γι αυτό και η συνάντηση έχει ραγδαία ταχύτητα στην εξέλιξή της- σε είδα, σε ερωτεύτηκα, μένουμε μαζί. Η διάρκεια της σχέσης είναι συζητήσιμη. Σκοποί της διέλευσης να ξεφύγεις από μια καθημερινότητα που μοιάζει φυλακή με την επανάληψή της και να βρεις καινούργιους τρόπους για να σχετίζεσαι.

 

Επειδή ίσως αφήνεται ή εντύπωση πως κάθε υπάρχουσα σχέση καταρρέει με την άφιξη του Ουρανού- ναι το ποσοστό είναι μεγάλο- ωστόσο δεν είναι και  νόμος.  Ο Ουρανός δεν μας θέλει να μένουμε σε μια σχέση μόνο και μόνο από καθήκον κα υποχρέωση, ή επειδή φοβόμαστε το άγνωστο. Θέλει αλήθεια, όχι υποκρισία, θέλει να κυλάει ένα αεράκι ανανέωσης και ενθουσιασμού.

 

Έτσι μπορεί να μην είναι ερωτική αντικείμενο αυτός ή αυτή που έρχεται αλλά κάποιος/α που αλλάζει τη ζωή μας δείχνοντας μας ένα νέο δρόμο είτε επαγγελματικό είτε κάνοντας μας να συνειδητοποιήσουμε κομμάτια μας που έμεναν ανέκφραστα.  Σε κάθε περίπτωση η ουσία της διέλευσης είναι ελευθερία, περισσότερο προσωπικός χώρος και χρόνος,  ενθουσιασμός και έντονες συγκινήσεις. Σαν  ενσυνείδητη εφηβεία ή επαναστάτης με αιτία.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: Με τον Πλούτωνα στον 4ο οίκο σου ενώ ονειρεύεσαι μια ζεστή οικογενειακή φωλιά, όπως έχουν όλοι οι άλλοι (και που δεν υφίσταται φυσικά για κανένα έτσι όπως τη φαντάζεσαι), στην πραγματικότητα αντιμετωπίζεις ένα γκόθικ σπίτι γεμάτο φαντάσματα, μυστικά περάσματα,  σκοτεινά υπόγεια  και σκελετούς στις ντουλάπες. Δηλαδή;

 

Το τρομαγμένο παιδί αναδύεται και ξαναζεί παιδικά τραύματα- είτε μέσα από τη σχέση με τους γονείς είτε με αυτούς που έχεις στενή σχέση είτε προσωπική/συναισθηματική είτε ακόμα και επαγγελματική. Εάν έχεις κατά νου ότι οι καταστάσεις που έλκεις στη ζωή τώρα είναι επαναλήψεις πρώιμων τραυμάτων και δυσκολιών δεν συνειδητοποιείς μόνο τι υπάρχει θαμμένο μέσα σου  αλλά σου δίνει και την οπτική για να αντιμετωπίσεις τα πράγματα σήμερα.

 

Αντιλαμβάνεσαι ότι πρόκειται για μια διέλευση που δίνει εσωστρέφεια και ενδοσκόπηση- είναι η ώρα μιας εσωτερικής αναγέννησης μέσω μιας κρίσης συνήθως που αφορά εσένα   (ένας χωρισμός, μια επαγγελματική ατυχία, μια ψυχολογική κρίση για διάφορους λόγους όπως η απόφαση να μεταναστεύσεις χωρίς να το θέλεις)  ή κάποιο κοντινό σου ( ο  μπαμπάς έχει κατάθλιψη λόγω συνταξιοδότησης, ή ό σύζυγος έχει επαγγελματικά/ή οικονομικά προβλήματα).  Σε μια πιο θετική προσέγγιση ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, ή η αλλαγή σπιτιού είναι ένα καταλυτικό γεγονός που αλλάζει ριζικά τη ζωή, κάποιος επιστρέφει μετά από καιρό.

 

Σύνοψις:  Σε αυτό το διάστημα των δύο και χρόνων που κρατάει η βασική επιρροή αυτής της διέλευσης  χρειάζεται, σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι, να διαχωριστείς από τους γονείς σου και από όλους όσους εξαρτάσαι δηλώνοντας τον εαυτό σου και παύοντας να είσαι αυτό που περιμένουν οι άλλοι από σένα. Φυσικά και υπάρχει σύγκρουση με τον Πατέρα ή την Μητέρα και με όσους έχουν πάρει τη θέση τους στη ζωή σου είτε σαν σύντροφοι, φίλοι ή εργοδότες.   Όμως χρειάζεται να είναι συνειδητή και όχι παράλογη ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένας καινούργιος εαυτός. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ