Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Αποφεύγεις τις βαθιές συναισθηματικές σχέσεις, αφού φοβάσαι τρομερά τις ολέθριες συνέπειες του χωρισμού – θυμάσαι με δέος τις μία ή δύο φορές που αφέθηκες να ερωτευθείς και η ιστορία τελείωσε ως συναισθηματική Χιροσίμα. Κι όμως δεν μπορείς να ξεφύγεις ούτε από τις συγκρούσεις, ούτε από τις κόντρες, ούτε καν από το χωρισμό.

 

Βαθύτατα συναισθηματικός-η, και μάλλον ένα αίνιγμα ακόμα και για αυτούς που σε αγαπάνε πιο πολύ, από φίλους και γονείς μέχρι (και) τον σύντροφό σου. Είναι εντυπωσιακή η μυστικοπάθεια ενός Σκορπιού: είσαι ικανός να περιγράφεις πως αγόρασες ένα πακέτο μακαρόνια από το σούπερ μάρκετ με την μέθοδο «ένα λέω, δέκα κρύβω». Το ίδιο ακριβώς κάνεις και στην ερωτική σου ζωή.

 

Ο όγδοος οίκος σου, τον οποίο κυβερνάει ο Δίδυμος είναι το πιο σκοτεινό και πιο σημαντικό από ψυχολογικής πλευράς σημείο στον χάρτη σου. Έτσι θα κληθείς να επαναπροσδιορίσεις την αξία των σχέσεων σου. Ο όγδοος οίκος είναι το σημείο όπου συγχωνευόμαστε και μοιραζόμαστε με τους άλλους με έναν απόλυτα πνευματικό, σχεδόν υπερφυσικό τρόπο.

 

Σε αυτό το διάστημα που η Αφροδίτη σε φέρνει πολύ κοντά με την πλευρά του Άλλου που απέφευγες να δεις πρόσεξε γιατί η διαίσθησή σου μπορεί να πέσει έξω κι ότι αυτό που εσύ θεωρείς ακατανόητη ή αναίσθητη συμπεριφορά δεν είναι πάρα μια περίοδος που η σχέση περνάει μια φυσιολογική κάμψη-βεβαίως και η απόσταση του άλλου μπορεί να οφείλεται σε βαθύτερα αίτια αλλά μην πάρεις καμιά τελεσίδικη απόφαση αυτή την περίοδο.

 

Υ.Γ. Σε ένα περισσότερο πρακτικό επίπεδο βάλλεται η οικονομική σου ευημερία- μην δανείζεσαι, μη δανείζεις, μην ξοδεύεις, ανάβαλε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή/συνεργασία/δοσοληψία σε δεσμεύσει για μεγάλο διάστημα.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Θα μπορούσες να αγοράσεις ένα φτηνό λαχείο κερδίζοντας τον πρώτο λαχνό. Αυτό το είδος της μαγείας όμως συμβαίνει μόνο στους άλλους.  Η μοναδική περιουσία που μπορείς να αποκτήσεις είναι αποτέλεσμα των δικών σου δημιουργικών προσπαθειών. Ακόμα και  σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς εάν στύψεις το μυαλό σου για  νέες και χρήσιμες στους  πολλούς ιδέες που μπορούν να πραγματοποιηθούν θα βγάλεις άκρη. Δούλεψε μαζί με άλλους για το κοινό καλό.

 

Δημιούργησε, ηγήσου ή εντάξου σε μια ομάδα, συντόνισε, ή μίλα εκ μέρους της, ανάλαβε κοινωνική δράση ή ανέβα στο επόμενο κύμα δημιουργώντας κάτι που ενδιαφέρει  και ανακουφίζει την κοινωνία. Κοινωνική χρησιμότητα το σλόγκαν σου και ει δυνατόν κοινή δράση για να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη.

 

Πρόσεξε το σκόπελο του «εγώ πρώτος», «εγώ πάνω από όλους», «εγώ ξέρω», «τις δικές μου απόψεις, ιδέες θα ακολουθήσετε γιατί είναι οι σωστές»  που μπορούν να σε παρασύρουν σε προστριβές, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, παρεξηγήσεις  με συναδέλφους, φίλους, ομοϊδεάτες ή και με ανθρώπους που αγαπάς ή ακόμα και με το/τη σύντροφο- προσοχή κυρίως  την ανάδρομη  περίοδο του Άρη (24/1-14/4).

 

Γενικά άνοιξε το παράθυρο, βγες έξω από το σπίτι και ανάπνευσε καθαρό αέρα. Ανάπνευσε το μέλλον και τις δυνατότητες που σου δίνονται. Επικεντρώσου σε ό,τι κάνει τον κόσμο μας πιο βιώσιμο – στις φιλίες, στην αναζήτηση της αγάπης, στο επιπλέον, στις απολαύσεις, στον αισθησιασμό.

 

Φυσικά υπάρχουν και οι σεξουαλικές φαντασιώσεις που καλπάζουν και πρέπει να κυνηγήσεις όμως η μοναδική πραγματική χαρά έρχεται- αν είσαι δεσμευμένος φυσικά- από την πίστη και το βάθος του αισθήματος. Στο κάτω κάτω το θέμα δεν είναι το σεξ αυτή την περίοδο- ή μήπως δεν θάπρεπε να είναι. Βγάλε το σκόρο από τα ρούχα και το κεφάλι σου και άδραξε τις μέρες, που δεν γυρίζουν πίσω.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Το 2012  στο πρώτο του εξάμηνο έχει Σχέσεις- συναισθηματικές, συντροφικές, επαγγελματικές-  και νέες συναντήσεις  που  έχουν την ποιότητα, την ευγενική οικειότητα και την εμπιστοσύνη που συνήθως περιμένεις από τους φίλους σου.

 

Από τη μια πλευρά μπορείς να συμπονάς, ή να αδιαφορείς για αυτούς που δεν σε συμπαθούν, ή που δείχνουν φανερά την αντιπάθειά τους  και από την άλλη μπορείς να γνωρίσεις τους ανθρώπους που θα σε καλύψουν συναισθηματικά, θα σε βοηθήσουν να δεις τις  νέες προοπτικές  στη ζωή σου και ίσως λειτουργήσουν ως Μέντορες.

 

Είναι ωραία να ακούς ατάκες όπως: «Θα σε στηρίξω». «Μην αγχώνεσαι θα σε βοηθήσω στη δουλειά». «Θα σου κάνω μια καλή επαγγελματική πρόταση», «Ξέρω ότι μπορείς να αναλάβεις αυτή τη δουλειά»,  «Μην στεναχωριέσαι είμαι δίπλα σου»,  «Αφού έχεις το ταλέντο μην το σκέπτεσαι, κάνε το άλμα», «Φυσικά κι έχεις τις ικανότητες να κάνεις κάτι με επιτυχία»,  «Αν χρειάζεσαι οτιδήποτε , μπορείς να υπολογίζεις σε μένα».

 

Μπορείς να φανταστείς  την αντίδραση σου  σε κάποιον που θα του πει κάτι τέτοιο και θα νιώσεις ότι το εννοεί .  Ο κόσμος ξαναγίνεται ένα ασφαλές μέρος για να ζήσεις και να εξελιχτείς. Αυτός είναι ο Δίας στο 7ο οίκο  σου- υποστηρικτικός, ανοιχτός , γενναιόδωρος.

 

Οι σχέσεις όπως πολύ καλά ξέρεις είναι περισσότερο εθιστικές και από ναρκωτικό και ακόμα περισσότερο όταν συνοδεύονται από εμπιστοσύνη, μεγάλες προσδοκίες και ευοίωνο μέλλον. Φυσικά και δεν είναι εποχή να μείνεις στο σπίτι- ούτε λεπτό σχεδόν. Κι όταν ο Δίας μετά  περνάει στους Διδύμους το βασικό μοτίβο είναι κυρίως Οικονομικό και μάλιστα εξαρτημένο από τους άλλους.

 

Σενάρια:  1) Να ισχυροποιήσεις τους επαγγελματικούς σου δεσμούς με ανθρώπους που συνεργάζεσαι ήδη, να επενδύσεις περισσότερο χρήμα και χρόνο και να νιώσεις τη σιγουριά που καμία απρόσωπη τράπεζα/οικονομικός οργανισμός δεν θα έχει ποτέ. Τη σιγουριά της σίγουρης ανταπόδοσης. 2) Να έρθεις σε οριστικές ρήξεις με πρώην συνεργάτες που αρνήθηκαν ή φοβήθηκαν να δώσουν όλο τους τον εαυτό για να πετύχετε τους κοινούς σας στόχους. Δεν μπορείς να έχεις πλέον δίπλα σου αφερέγγυους συνεργάτες όσο καλή και αν είναι η προσωπική σας σχέση. Άλλο συνεργασία και άλλο εκμετάλλευση. 3) Αν τα δάνεια δίνονται με το σταγονόμετρο εσύ μπορεί να είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα πάρουν- προτίμησε να είναι στεγαστικό. 4) Ότι έχει σχέση με κληρονομιές, διατροφές, δάνεια παντός τύπου ευνοούνται. 5) Μην υπερβάλλεις σε δάνεια και μην ξεμυαλίζεσαι από ανθρώπους που σου τάζουν τον ουρανό με τα άστρα- λογική και ρίσκο σε ίσες δόσεις.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στο 12ο οίκο σου φαίνεται ότι κάποιες στενές σχέσεις, η κάποιες συνεργασίες στη δουλειά ραγίζουν- κάτι που ήδη έχεις διαπιστώσει, ή διαπιστώνεις. Αυτή είναι η πιο δυσάρεστη θέση του Κρόνου γιατί διαλύει αργά αλλά συστηματικά κάποιες από τις σταθερές της ζωής που θεωρούσες αιώνιες.

 

Ίσως ένιωσες ή νιώθεις ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια ή να δεις να φεύγουν από κοντά σου άνθρωποι που πίστευες πως δεν μπορούσες χωρίς αυτούς. Ενώ υπάρχουν στιγμές που βρίσκεσαι εν πλήρη συγχύσει  και περπατάς στο δάσος  με το φόβο ότι θα  συναντήσεις το κακό λύκο, θυμήσου ότι είσαι Σκορπιός  και κοίταξε τον κατάματα –γιατί αν δεν κατάλαβες το υπονοούμενο, τον συναντάς (ή τον συνάντησες) τελικά τον κακό λύκο.

 

Πρόκειται για μία φάση στη ζωή σου, κατά την οποία  πρέπει να ξεχάσεις όλους του κανόνες και τους στόχους που σου επέβαλλαν  οι γονείς σου, να βρεις τους δικούς σου  και να αφιερωθείς σε αυτούς που σε έχουν ανάγκη χωρίς να περιμένεις σε πολλές περιπτώσεις ανταπόδοση- πες ότι το κάνεις για το καλό ψυχής σου αν χρειάζεσαι ένα λόγο για να αγαπάς χωρίς να παίρνεις πίσω αυτό που σου αξίζει.

 

Μπορείς να αποκρυσταλλώσεις τα σχέδιά σου επιλέγοντας αυτά που έχουν μέλλον και σε εκφράζουν. Επαγγελματικά όνειρα, φιλίες, ελπίδες και συνεργασίες δοκιμάζονται για να μείνει ότι έχει νόημα και ουσία. Προσοχή στην υγεία. Ο Κρόνος μπαίνοντας στις 5 Οκτωβρίου  στο ζώδιο σου σηματοδοτεί μια σημαντικότατη εποχή στη ζωή σου όπου δουλειά, οικογένεια, σχέσεις μπαίνουν στο πλυντήριο- ανακατεύονται, χτυπιούνται, στύβονται και στεγνώνουν.

 

Είναι η εποχή  να θέσεις τις υλικές βάσεις του νέου κύκλου που ξεκινάει. Είναι δηλαδή μια εποχή ολοκλήρωσης, αναγνώρισης, ξεκαθαρισμάτων, επιτυχίας, επίσημης δέσμευσης, επιτευγμάτων, σταθεροποίησης, αποφάσεων με μακροχρόνιες συνέπειες, αποχαιρετισμών κι όλα αυτά συνεπάγονται δυσκολία στις αναγκαστικές αλλαγές, φόβους για το επόμενο βήμα, ανασφάλεια, εξάντληση.

 

Είναι δυόμιση περίπου χρόνια Ενηλικίωσης, ή Ωριμότητας σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι. Είναι ένα κουραστικό αλλά αναγκαστικό  πέρασμα σε μια νέα πραγματικότητα ζωής. Ο Κρόνος απαιτεί από σένα να βάλλεις Όρια και να δουλέψεις σκληρά για ρεαλιστικούς στόχους που συνήθως περιμένεις από άλλους αλλά που εσύ σιχαίνεσαι να βάζεις στο εαυτό σου.

 

Είτε παντρευτείς είτε χάσεις τη δουλειά σου είτε αποκτήσεις παιδί είτε τελειώσει μια σχέση είτε ξεκινήσεις μια δουλειά είτε ζοριστείς από τις σπουδές είτε αναγκαστείς να εργαστείς περισσότερο για λιγότερα  είτε ανέβεις επαγγελματική βαθμίδα παίρνοντας μεγάλες ευθύνες είτε πάρεις διαζύγιο είτε περάσεις κρίση συναισθηματική ψυχολογική επαγγελματική να θυμάσαι ότι ο Κρόνος είναι αυστηρός, σκληρός αλλά ποτέ άδικος. Ότι συμβαίνει συμβαίνει επειδή εσύ το οδήγησες εκεί κι αν δεν σου αρέσει θα πρέπει να αναλάβεις το βάρος και την ευθύνη της νέας σου κατεύθυνσης.

 

Ο Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Ο Ουρανός μπαίνοντας   στο τομέα της εργασίας έρχεται να αναταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα  Όπως λέει πιο απλά, με τη τετράγωνη λογική του ο  Δόκτορ Σπόκ στο Σταρ Τρεκ: «Είναι παράλογο να περιμένεις ότι οι συνθήκες της  ζωής σου θα παραμένουν συνεχώς σταθερές».  Ούτως ή άλλως με τον  Ουρανό στον Κριό θα πρέπει να συμφιλιωθούμε με την καινούργια πραγματικότητα που επιβάλλει η  «κανονικότητά» μας να περιέχει πλέον αστάθεια, αναταραχή, απρόοπτες αλλαγές, ρευστότητα.

 

Έτσι θα πορευτούμε τα επόμενα χρόνια. Οι τομείς που υπόκεινται  σε ξαφνικές αλλαγές  και αναταραχή, ή εν πάση περιπτώσει από την επιθυμία για κινητικότητα, είναι Εργασία, Σώμα, Ρουτίνα, Καθημερινότητα.  Οπότε τα πράγματα στη δουλειά μερικές φορές θα εκτροχιαστούν, θα αλλάξουν, θα τα αλλάξεις, πιθανόν να αναλάβεις δική σου δουλειά, να παραιτηθείς, να σε απολύσουν, να εκσυγχρονίσεις τη δουλειά σου, να βρεις νέους τρόπους και ιδέες ώστε να την εξελίξεις, να μάθεις κάτι καινούργιο εργασιακά.

 

Όσο για το σώμα υπάρχει η περίπτωση να το αλλάξεις τελείως με μία δίαιτα, ή γυμναστική, να ενδιαφερθείς για καινούργιους τρόπους άθλησης ή υγιεινής όπως και να βρεις διεξόδους ώστε η καθημερινότητα σου να γίνει περισσότερο ζωντανή.  Η  πλήξη δε μένει πια εδώ: η εργασιακή σου πραγματικότητα μοιάζει με βίντεο γκείμ με απρόβλεπτες  πίστες και με τέλος- έκπληξη.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: Η διέλευση του Πλούτωνα σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο δίνει βάθος στο μυαλό οπότε είναι μια καλή εποχή για να ασχοληθείς με μια απαιτητική σπουδή, έργο, ή μια δημιουργία που χρειάζεται όλη σου την ευφυΐα. Σύνθημα αυτής της διέλευσης : Η Γνώση είναι Δύναμη-βλέποντας πως δουλεύει κάτι σου δίνει μεγαλύτερη δεξιοτεχνία.

 

Επίσης ο Πλούτωνας ως ντεντέκτιβ  διακρίνει τι υπάρχει  πίσω από τα κίνητρα, τις σκέψεις και τις πράξεις των ανθρώπων που έρχεσαι μαζί τους σε καθημερινή επαφή. Τι θέλουν στην πραγματικότητα από σένα; Τι εννοούν στα αλήθεια όταν σου λένε αυτό, ή το άλλο και όταν έχουν αυτή, ή την άλλη συμπεριφορά;

 

Αντιλαμβάνεσαι ότι βεβαίως μπορείς να διαισθανθείς την αλήθεια, ή το ψέμα των άλλων, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει και ο κίνδυνος της υπερβολικής επιφύλαξης ή και ελαφριάς παράνοιας, παρανόησης- οπότε όταν το μυαλό τρέχει τρέχει και δεν ξέρει που να σταματήσει εσύ πρέπει να επεμβαίνεις και να το σταματάς στις υπερβολές του.

 

Ακόμα ο Αιγόκερως συμβολίζει για σένα τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους γείτονες γεγονός που σε πολλές περιπτώσεις  σημαίνει ότι οι σχέσεις μαζί τους γίνονται έντονες, ανταγωνιστικές, ενώ παίζονται δυσάρεστα παιχνίδια εξουσίας. Σε αυτές τις σχέσεις έρχονται στην επιφάνεια φόβοι και άλυτα προβλήματα από το παρελθόν. Η διδασκαλία, η συγγραφή, η επικοινωνία, τα μίντια, κάθε είδους γράψιμο, οι διαλέξεις είναι τομείς που επηρεάζονται έντονα ως προς το στιλ, το ύφος και την ένταση τους επιδρώντας βαθιά σε αυτούς που απευθύνονται.

 

Έκλειψη Ηλίου (13 Νοεμβρίου) στον Σκορπιό (21ο): Οι εκλείψεις σε λίγο θα μετατοπιστούν ολοκληρωτικά στον άξονα Σκορπιού/Ταύρου  οπότε τονίζουν το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσεις αλλάζοντας σε  βασικούς τομείς της ζωής σου. Οι εκλείψεις είναι εποχές κρίσης, ολοκλήρωσης και μεταβολής.. Οι επιθυμίες, οι στόχοι και οι επιδιώξεις σου είτε στον επαγγελματικό τομέα είτε στον ερωτικό μπορούν τώρα να υλοποιηθούν. Στόχευσε, δράσε, εξέλιξε. Τώρα πρέπει να ρίξεις τη ζαριά σου και να προχωρήσεις στο δρόμο που έχεις επιλέξει.

 

Από θετική πλευρά η αυτοπεποίθησή σου δυναμώνει, τα  εμπόδια που υπήρχαν πριν στις επιδιώξεις σου εξαφανίζονται, οι προσπάθειές σου δικαιώνονται. Οι αποφάσεις, ή τα γεγονότα αυτή την εποχή έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη ζωή σου. Μια δύσκολη έκλειψη στον Ήλιο σου μπορεί να βιωθεί σαν υπαρξιακή κρίση και κρίση ταυτότητας: Ποιος είμαι;, Τι κάνω; Που πάω;  Με ποιους συμπορεύομαι;, Ποιον θέλω δίπλα μου; Είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν άτσαλα ως απώλειες και ρήξεις. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ