Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

01/01/2013

Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Είναι γνωστό ότι στις πολύ προσωπικές σου σχέσεις (όπως και σε όλες τις υπόλοιπες, προτιμάς να κρατάς κάποιες αποστάσεις). Όχι επειδή δεν μπορείς να αγαπήσεις αληθινά, ή να δοθείς ολοκληρωτικά αλλά αντίθετα επειδή δεν θέλεις να φανείς ευάλωτος. Στην πραγματικότητα είσαι πολύ περισσότερο ευαίσθητος απ’ όσο ένας σύντροφος ή συνεργάτης μπορεί ποτέ να αντιληφθεί- κι αυτή είναι μια διπλή παγίδα γιατί αφενός δείχνεις κυνικός και αφετέρου οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη.

 

Με την Αφροδίτη στους Διδύμους  ίσως ψάχνεις, αναζητάς ή θέλεις μια δουλειά που να σου ταιριάζει; Ή δεν θέλεις να δουλεύεις καθόλου; Ό,τι κι αν σκέπτεσαι, το καθήκον σου είναι να βάλεις σε τάξη τη ζωή σου και να την απλοποιήσεις όσο μπορείς περισσότερο. Ολοκληρώνοντας μια δουλειά που σου φαίνεται βαρετή, ασήμαντη ή κατώτερή σου χρειάζεται όλη την αυτοπειθαρχία που διαθέτεις, τη συγκέντρωσή, την επιμονή και όλο τον επαγγελματισμό σου.

 

Τέλειωσε ό,τι ξεκίνησες και ανοίξου σε πράγματα που ποτέ δεν φανταζόσουν ότι θα εφάρμοζες – πες «ναι» δηλαδή στις καινοτομίες που θα βελτιώσουν τις δουλειές και την εργασία σου. Είναι μια κρίσιμη περίοδος που μπορεί να γίνει εφαλτήριο θετικών εξελίξεων λαμβάνοντας υπόψη ότι και ο Κρόνος στον τομέα της καριέρας σε πιέζει να παγιωθείς επαγγελματικά.

 

Και κάτι τελευταίο: Δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να προτείνεις στον-ην ωραίο-α του γραφείου να πάτε για καφέ, τουλάχιστον όχι αν αντί για το τελευταίο project στη δουλειά σκοπεύεις να ανοίξεις κουβέντα για προσωπικά. Οι έρωτες στον εργασιακό χώρο δεν ενδείκνυνται. Αντίθετα, αξιοποίησε αυτή την περίοδο για να συνδεθείς επαγγελματικά και μην εμπλακείς σε κουτσομπολιά γραφείου που μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Όταν  συνειδητοποιείς  ότι η καρδιά σου έχει προδοθεί  πολλές φορές  μπορεί να μεταμορφωθείς πολύ  εύκολα σε ένα  πικρόχολο standup comedian και να χάσεις την πίστη σου στις σχέσεις, όπως και να απογοητευτείς όταν στηρίζοντας τους άλλους σού επιστρέφεται  αχαριστία κι αδιαφορία.

 

Κι όμως η πολύμηνη παρουσία του Άρη στη φιλική σου Παρθένο  αναπτερώνει την καλή σου διάθεση και την αισιοδοξία ότι πίσω από κάθε ανθρώπινη σχέση δεν βρίσκεται μια δυνητική προδοσία. Αφού τώρα η οξυδέρκειά σου περνάει σε ανώτερη πίστα, το μυαλό σου μπορεί να γεννήσει νέες ιδέες και οι άλλοι είναι έτοιμοι επιτέλους να ανταποκριθούν θετικά και σε προσωπικό  και επαγγελματικό επίπεδο  μπορείς να χορέψεις και πάλι cheek to cheek με τον κόσμο.

 

Βεβαίως ενώ θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα ευχόσουνα να είσαι μοναχός στο Θιβέτ και να  προσεύχεσαι για το καλό του κόσμου και για τη σωτηρία της ψυχής σου, κυρίως στο διάστημα της ανάδρομης κίνησης του Άρη 24/1- 14/4 -ένα διάστημα που η επικοινωνία, η κινητικότητα, η δυσφορία, οι αναβολές, οι ακυρώσεις, οι λάθος υπολογισμοί, οι εκνευρισμοί της καθημερινότητας και οι ασυνεννοησία θα χτυπήσουν κόκκινο-, μην παραδοθείς σε αυτή την παρόρμηση που μπορεί να είναι ευγενής, αλλά προτίμησε πιο ουσιαστικές διεξόδους. Όπως σπουδές, άθληση, έρευνα, γλώσσες, ταξίδια, επαγγελματικές διαπραγματεύσεις, μετακομίσεις, σχέσεις με το εξωτερικό και συμφωνίες, διαφήμιση, μίντια, εκδόσεις και δίκες δέχονται καλές επιρροές- εννοείται εκτός ανάδρομου.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Όταν  ο Δίας βρίσκεται σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο, στον Ταύρο δηλαδή, ακόμα κι αν ο Κρόνος σού έχει στερήσει τον αυθορμητισμό- ο οποίος ούτως ή άλλως δεν είναι το γερό σου χαρτί -μην αφήσεις να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έχεις  για να απολαύσεις οτιδήποτε έχει η ζωή να σού προσφέρει.

 

Αφέσου στη διαβολεμένη επιθυμία σου να ζήσεις τη ζωή στο μάξιμουμ σα να πρωταγωνιστείς  σε διαφημιστικό κολόνιας που κανείς δεν διανοείται να σου αντισταθεί.  Ακόμα κι αν η εποχή σχεδόν απαγορεύει τον έρωτα και τη χαρά τώρα είναι που περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη και τα δύο και ο έρωτας είναι ο συντομότερος δρόμος για να κάνει τη ζωή λιγότερο επώδυνη και περισσότερο φωτεινή.

 

Γι΄ αυτό μην αφήσεις  την ανάγκη σου για φλερτ και αναγνώριση να περάσουν χωρίς αποδέκτες. Ακόμα κι αν κοκκινίζεις οι άλλοι θα σε βρίσκουν ακαταμάχητο/η. Επίσης εάν διαθέτεις έστω κι ένα γραμμάριο ταλέντου και δημιουργικότητας μέσα σου άρπαξε την ευκαιρία και εκμεταλλεύσου το.  Όσο για το θέμα των παιδιών- ή γίνεσαι μέλλουσα μητέρα, αν δεν έχεις γίνει ήδη, ή το παιδί γίνεται πηγή απόλαυσης.  Κάνε σχέδια, υλοποίησε τα όνειρά σου, ανοίξου στο μέλλον, μάθε, ταξίδεψε, γνώρισε, αφέσου.

 

Με τον Δία στους Διδύμους το χαρά και εργασία παύει να είναι μια ειρωνική μεταφορά που χρησιμοποιείς σε εποχές έντονου εργασιακού άγχους, ή για να αντέξεις υπερωρίες και δουλειά που δεν σου αφήνουν χώρο να αναπνεύσεις.  Η δουλειά φαίνεται να κυλάει περισσότερο δημιουργικά, ενώ υπάρχει η πιθανότητα μιας καινούργιας δουλειάς με καλύτερες συνθήκες και αμοιβή, όπως και η πιθανότητα μιας προαγωγής, ή ενός μπόνους, ή αύξησης.

 

Ή πολύ πιο απλά αυτή η διέλευση μπορεί να σημαίνει μια βελτίωση στις εργασιακές σχέσεις. Φυσικά είναι πιθανόν να μην υπάρχουν θεαματικές εξελίξεις που θα αλλάξουν το ρου της επαγγελματικής σου ζωής- αυτό είναι δουλειά κυρίως του Κρόνου-  αλλά το σίγουρο είναι ότι βάζεις τις βάσεις για την επόμενη χρονιά που θα έχεις πιο απτά αποτελέσματα.

 

Το σημαντικό είναι να λειτουργείς ως εξαιρετικός επαγγελματίας δημιουργώντας τις συνθήκες της επερχόμενης ανόδου σου. Το πολύ καλό νέο του Δία σε αυτή τη θέση είναι η καλή υγεία αφού σώμα  αποκτάει ευρωστία και ζωντάνια. Ακόμα κι αν υπάρχουν προβλήματα τώρα είναι πιθανόν η διαδικασία της ίασης να επιταχυνθεί, ή το σώμα να αρχίσει να ανταποκρίνεται καλύτερα στη θεραπεία.

 

Είναι μια χρονιά που η καθημερινότητα θα κυλάει καλύτερα και οι σχέσεις με τους κοντινούς ανθρώπους ακόμα κι αν αντιμετωπίσουν προβλήματα θα επιλύονται αναίμακτα και χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες. Και κάτι ακόμα: όπως το σώμα χρειάζεται φροντίδα έτσι και η ψυχή σου χρειάζεται πνευματικότητα και καλλιέργεια. Υ.Γ. Αν μια στο τόσο φεύγεις σε  μίνι αποδράσεις θα κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον εαυτό σου.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Με τον Κρόνο στο ηλιακό σου μεσουράνημα, (δηλαδή σε εκείνο το κομμάτι του ωροσκοπίου σου που συμβολίζει την καριέρα σου, τη δημόσια εικόνα σου και τη σχέση σου με κάθε είδους εξουσία) μαθαίνεις ότι η επιτυχία είναι ένα ξίφος με διπλή κόψη  και ότι πρέπει να έχεις γερό στομάχι γιατί θα το χρειαστείς, (ή το χρειάστηκες τα τελευταία δύο χρόνια) όταν οι συνάδελφοι και οι ανώτεροί σου δεν συμμερίζονται τις απόψεις σου, τις καινοτομίες που θέλεις να περάσεις, την ορμητικότητά σου, ή απλά το στιλ δουλειάς σου.

 

Αύξηση ή προαγωγή; Επαγγελματική εξέλιξη με επί πλέον ανάληψη ευθυνών; Δική σου δουλειά στον ορίζοντα, την ξεκίνησες  ή μήπως παντρεύτηκες , παντρεύεσαι, ή πρόκειται;  Αν αισθάνεσαι διχασμένος ανάμεσα στην προσωπική σου ζωή και στην επαγγελματική σου καριέρα είναι απολύτως φυσιολογικό-όταν υπάρχει απόλυτη ισορροπία στη ζωή κάτι πηγαίνει εντελώς λάθος.

 

Βεβαίως υπάρχουν εξίσου ισχυρά και τα σενάρια  της απόλυσης, της αλλαγής δουλειάς, της πτώσης, της σύγκρουσης, του εξοντωτικού ανταγωνισμού, της επαγγελματικής κρίσης. Μπορεί να είναι και  ένα διάστημα που δεν είσαι σίγουρος αν αυτό που ακούς είναι χειροκρότημα, ή ο θόρυβος ενός απειλητικού πλήθους κάτω από το μπαλκόνι σου που απαιτεί το κεφάλι σου. Στόχος τότε η επιβίωσή σου με κάθε κόστος και θυσία.

 

Στις 5 Οκτωβρίου ο Κρόνος θα περάσει στον Σκορπιό  δηλαδή στον 11ο οίκο σου που με κάποιο τρόπο ανήκει κι αυτός στους επαγγελματικούς οίκους. Έχεις μάθει πολλά, έχεις ωριμάσει και πλέον θέλεις να κοινωνήσεις τις εμπειρίες σου. Αυτό που χρειάζεσαι είναι να σταματήσεις  για λίγο να αγχώνεσαι και να τρέχεις από κεκτημένη ταχύτητα. Βεβαίως όπου υπάρχει Κρόνος υπάρχει φόβος, ανασφάλεια, περιορισμός, απαισιοδοξία αλλά και ρεαλισμός και δουλειά που πιάνει τόπο.

 

Ωστόσο χρειάζεται να ισορροπήσεις τη ζωή ενός ελεύθερου ανθρώπου με το γεγονός ότι έχεις σοβαρές επαγγελματικές υποχρεώσεις που  έχουν όμως το έξτρα  πλεονέκτημα ότι βάζουν τη ζωή σου σε μία τάξη ακόμα και αν πολλές φορές νιώθεις στο λαιμό σου το λουρί να σε τραβάει. Πιο απλά. Μπορείς να κυνηγάς όσο θέλεις την καριέρα σου αλλά υπάρχουν και σχέσεις στις οποίες έχεις υποχρεώσεις και ευθύνες.

 

Όταν βρίσκεσαι με κάποιον/α ή επιθυμείς να είσαι με κάποιον/α- και τώρα το θέλεις πολύ- αναγκαστικά χρειάζεται να του παραχωρήσεις συνειδητά ένα μέρος του χρόνου σου. Για να ισορροπήσεις αυτή τη τραμπάλα  χρειάζεσαι μερική από τη ταχυδακτυλουργία των Αιγόκερων. Πάμε ξανά: Ο αγώνας για την αναγνώριση και την σταθεροποίηση στην επαγγελματική ζωή είναι αναγκαστικός.

 

Όμως ο Αγώνας,  η εξάντληση και το άγχος που πολλές φορές θα συνοψίζονται στο κουραστικό ερώτημα:. «Να μείνω σε μια δουλειά που δεν έχει εξέλιξη ή να φύγω;» δεν θα πρέπει να σε απορροφάει ολόκληρο γιατί η συναισθηματικό μέρος σου απαιτεί κι αυτό κομμάτι της ζωής σου.

 

Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Ο Ουρανός στα θεμέλια του είναι και της ψυχής λειτουργεί σαν ωρολογιακή βόμβα που ανατινάζει και φέρνει στην επιφάνεια οτιδήποτε μας διαμόρφωσε στην παιδική μας ηλικία  αναβιώνοντας στην τωρινή σχέση μας το είδος της σχέσης που είχαμε με τους γονείς μας. Έχε υπόψη σου ότι όσο κι αν είσαι άνθρωπος του καθήκοντος και των υποχρεώσεων που σπάνια θα υπερβεί το κοινωνικά αποδεκτό  ο Ουρανός σαν εγωιστική ενέργεια δεν υπολογίζει τα θέλω, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων όσο αγαπημένων κι αν είναι αλλά απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των προσωπικών μας αναγκών/ επιθυμιών/ θέλω.

 

Το σπίτι που συμβολίζεται από τον τέταρτο οίκο που διελαύνει ο Ουρανός αποτελεί ένα σύμβολο των εσωτερικών αλλαγών: έτσι είτε αλλάζεις εκ βάθρων το σπίτι σου είτε αλλάζεις σπίτι είτε αλλάζεις εκτός από γειτονιά ακόμα και πόλη ή χώρα. Όσο ανυπόμονος για αλλαγές νιώθεις μέσα σου τόσο δε σε χωράει το σπίτι σου που το βρίσκεις πολύ μικρό, ή πολύ μεγάλο πολύ συντηρητικό, ή πολύ εκκεντρικό πολύ μουντό, ή πολύ έντονο. Κι αν δεν αναλαμβάνεις εσύ την πρωτοβουλία να αλλάξεις το σπίτι σου συμβαίνει κάτι και αναγκάζεσαι να μετακομίσεις.

 

Όπως επίσης επείγεσαι και για ενθουσιασμό στη δουλειά που αν δεν τον νιώθεις αισθάνεσαι εγκλωβισμένος- οπότε και στον επαγγελματικό τομέα υπάρχει έντονη πιθανότητα ριζικών αλλαγών επιβεβλημένων, ή με δική σου πρωτοβουλία.   Επί πλέον υπάρχει ένα είδος αναστάτωσης στο οικογενειακό περιβάλλον-ένα παιδί έρχεται, ένα μεγάλο παιδί φεύγει, ένα χωρισμός ταράζει την οικογενειακή γαλήνη, κάποιο μέλος της ευρύτερης οικογένειας βρίσκεται σε ένα είδος κρίσης που χρειάζεται στήριξη.

 

Επιστρέφοντας στο θέμα των παιδιών χρόνων ο Ουρανός ενεργοποιεί οποιοδήποτε παιδικό τραύμα, ή παράπονο, ή απογοήτευση, ή κόμπλεξ, φόβους, ενοχές κλπ. Αν αισθανόσουν ως παιδί ότι οι γονείς σου αδιαφορούσαν για σένα θα αισθανθείς ξανά τώρα το ίδιο συναίσθημα με άλλη αφορμή. Ο Ουρανός φέρνει στο φως τέτοιες ψυχολογικές αντιδράσεις που κατατρέχουν τη ζωή σου ώστε να δώσεις συνειδητά μια λύση. Σου δίνει τη δύναμη, τη λογική και την αντίληψη να ξεπεράσεις το παρελθόν.

 

Πλούτωνας στον Αιγόκερω αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο: Η διέλευση του Πλούτωνα αποτελεί ένα κολοσσιαίο γεγονός για όλους τους Αιγόκερους διαδοχικά.  Η αλλαγή που θα επιφέρει ο Πλούτωνας είναι πυρηνική- θα αλλάξει, ή άλλαξε ήδη- τον πυρήνα του εγώ σου με αποτέλεσμα τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής. Οι αλλαγές μπορούν να ξεκινήσουνε ακόμα και εξωτερικά- εμφάνιση, στιλ, λουκ- και να φτάσουν σε συντριπτικές αλλαγές που αφορούν τις επαγγελματικές, ή ερωτικές/συντροφικές σχέσεις σου.

 

Αιγόκεροι που διαλαλούσαν ότι ποτέ δε θα παντρευτούν παντρεύονται και άλλοι που ορκιζόντουσαν ότι δε θα χωρίσουν ποτέ μπαίνουν σε επώδυνα διαζύγια. Το σίγουρο είναι ότι δε θα μείνει κανείς ίδιος αφού ισχυρά γεγονότα όπως μια απόλυση, ή έναρξη μιας δικής σου δουλειάς, ο αποχωρισμός ενός παιδιού που φεύγει από το σπίτι, η πατρότητα, ή η μητρότητα, μια καταστροφή, ή άνοδος στην ιεραρχία, μια προαγωγή, ή μια απώλεια έχουν ως στόχο ένα καινούργιο εαυτό.

 

Αν η καλή σου ανατροφή και ο πολιτισμένος συντηρητικός εαυτός σου δεν σου επέτρεψαν ποτέ πρωτόγονα αισθήματα όπως ζήλεια, φθόνος, χειραγώγηση, παιχνίδια εξουσίας, οργή, μίσος, αυτοκαταστροφή, ανταγωνισμός θα εκπλαγείς- ή έχεις εκπλαγεί ήδη-  όταν αναγκάζεσαι  να τα νιώσεις μέσα σε σχέσεις που αρχίζουν κάτω από τη διέλευση του Πλούτωνα. Στη διάρκεια της αργής διέλευσης στο ζώδιό σου οι πιθανότητες να αλλάξεις τελείως κατεύθυνση στη ζωή σου αυξάνονται κατακόρυφα, όπως και η επαφή σου με οποιαδήποτε μεγάλη κρίση θα σε αναγκάσει (σε ανάγκασε ήδη;)  να αφήσεις πίσω σου ένα κομμάτι του εαυτού σου ώστε να ξαναγεννηθείς. 

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ