Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

01/01/2013

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί σκάλωσε εκεί που όλα έρρεαν, θυμήσου πως θα ξαναλειτουργήσει  όταν η Αφροδίτη επιστρέψει σε ορθόδρομη φορά- ΑΝ  όντως έρρεε πριν. Να θυμάσαι επίσης  ότι αν και η ειλικρίνεια αποτελεί την βάση κάθε σχέσης, δύο άνθρωποι ασφυκτιούν μαζί αν ο καθένας δεν κρατάει ένα κομμάτι για τον εαυτό του.

 

Με άλλα λόγια, μην πανικοβληθείς αν ο σύντροφός σου κρατάει αποστάσεις αυτή την εποχή, δεν σημαίνει ότι ετοιμάζεται να εξαφανιστεί . Το πιθανότερο είναι πως ΕΣΥ τώρα χρειάζεται τον προσωπικό σου χώρο.  Με την Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους οι άνθρωποι γύρω σου θα πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να προβλέψουν τις αντιδράσεις σου, το δρόμο που θα πάρεις, ούτε καν την επόμενη κίνησή σου. Να, δεν είσαι καθόλου μα καθόλου εύκολο ραντεβού.

 

Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Με τον 8ο οίκο σου να φιλοξενεί τον Άρη έχεις τις εξής επιλογές: 1) Να ισχυροποιήσεις τους επαγγελματικούς σου δεσμούς με ανθρώπους που συνεργάζεσαι ήδη, να επενδύσεις περισσότερη δουλειά  και χρόνο  σε αυτό που κάνεις και να ελπίσεις ότι οι προσπάθειές σου θα πιάσουν τόπο. 2) Να έρθεις σε οριστικές ρήξεις με πρώην συνεργάτες που αδιαφόρησαν, ή δεν έδωσαν όλο τους τον εαυτό για να πετύχετε τους κοινούς σας στόχους. Δεν μπορείς να έχεις δίπλα σου αφερέγγυους συνεργάτες όσο καλή και αν είναι η προσωπική σας σχέση. Άλλο συνεργασία και άλλο εκμετάλλευση.

 

Επίσης θέλεις έξαψη, ιδρώτα, τον πυρετό ενός άλλου σώματος. Και αν υπάρχουν προβλήματα να λυθούν με ερωτικό πάθος. STOP. Αυτό είναι άλλο ζώδιο. Τα υπερβολικά συναισθήματα και οι ψυχολογικές αντιδράσεις σου προκαλούν δυσανεξία. Όμως οι σχέσεις έχουν και αλλοπρόσαλλη συναισθηματική συμπεριφορά και πιθανόν αυτή να  είναι μια από τις φορές που μπορεί να την αντιμετωπίσεις, ή εσύ να την υιοθετήσεις. Ακόμα σαν Υδροχόος  δεν θέλεις το ρεαλισμό των λογαριασμών και των δόσεων, ούτε κάποιος να σου αδειάζει την τσέπη σου. Ούτε την πραγματικότητα των συγκρούσεων και των αντιπαραθέσεων – πρόσεχε για όλα τα προηγούμενα κυρίως την εποχή της ανάδρομης πορείας του Άρη μεταξύ  24/1- 14/4.

 

Αν μπορούσε μόνο να πέσει κάποιος/α από τον ουρανό κατευθείαν στο κρεβάτι  σου θα το θεωρούσες την υπέρτατη ευλογία. Δεν είναι παράλογες αυτές οι επιθυμίες. Είναι σεβαστές και δικαιολογημένες. Να θυμάσαι όμως ότι η αληθινή απόλαυση και η έκσταση  δεν εμφανίζονται όσο κυλιέσαι στην αυτολύπη, ή όταν λειτουργείς χωρίς όρια, ή όταν συνεχίζεις να ματώνεις τις πληγές του παρελθόντος.

 

Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Λένε ότι ποτέ δεν μπορείς να ξεκόψεις από τις ρίζες σου και ότι το αίμα νερό δεν γίνεται. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η οικογένεια δεν μπορεί να μεταβληθεί σε Σιβηρία ή σε πηγή δυσφορίας. Μπορεί, μόνο που με τον Δία στον Ταύρο η οικογένεια είναι ξανά Αγία, Ιερή και Αδιαίρετος- είναι οι  άνθρωποι με τους οποίους σε δένουν εμπιστοσύνη, αφοσίωση και πίστη.

 

Σαν σε πολυκατάστημα που επιθυμείς τα πάντα και οι επιλογές είναι απεριόριστες στον όροφο Οικογένεια υπάρχει συναισθηματική ζεστασιά, η διάθεση να κακομάθεις και να σε κακομάθουν οι άνθρωποι που αγαπάς, αγάπη, εκπλήξεις, υπέροχα γεύματα και δείπνα, ένα μωρό που έρχεται στον κόσμο, ένα καινούργιο σπίτι, μια σταθερή βάση που σε ενθαρρύνει να βγεις έξω και να καταλάβεις τον κόσμο. Με αυτοπεποίθηση, την τύχη στο πλάι σου και τις λεωφόρους φωταγωγημένες μη φοβάσαι τίποτα παρά μόνο τις υπερβολές του εαυτού σου και την τάση για αλαζονεία.

 

Κι ύστερα ο Δίας ο πλανήτης της τύχης, της υπερβολής και των ευκαιριών περνάει στους Διδύμους δημιουργώντας ερωτική διάθεση, δημιουργικό πυρετό και επιθυμία να γίνεις ο καλύτερος σε αυτό που κάνεις. Ακόμα κι αν ανήκεις στους συντηρητικούς- βεβαίως και υπάρχουν συντηρητικοί- Υδροχόους που καταπιέζουν τις επιθυμίες τους και απεχθάνονται τον αυθορμητισμό και την υπερβολική χαλαρότητα κάτω από το κοστούμι, ή τη μάσκα υπάρχει ένας  έφηβος που είναι έτοιμος να επαναστατήσει επιθυμώντας να του δοθεί ό,τι καλύτερο διαθέτει η ζωή: έρωτα, σεξ, καλή ζωή, διασκέδαση, ευχαρίστηση, παιδιά, δημιουργικότητα, τέχνη, απολαύσεις, καινούργιους ανθρώπους, ερωτικές ιστορίες, διακοπές… (συνέχισε).

 

Είναι μια εποχή που προσπαθείς να βρεις πώς μπορείς να συνδυάσεις τις δημιουργικές σου ικανότητες και τα όνειρά σου με την πραγματικότητα. Με λίγα λόγια θέλεις να φλερτάρεις, να αισθανθείς όσο το δυνατόν περισσότερο ο εαυτός σου, να διασκεδάσεις, να κάνεις σεξ για τη χαρά του σεξ, να σπείρεις παντού παιδιά -πραγματικά και πνευματικά- και να συζητήσεις την υλοποίηση των πιο μεγαλεπήβολων σχεδίων σου.

+ Δημιούργησε: ένα έργο, ένα παιδί, ένα σχέδιο, ένα στόχο, ένα χόμπι. Εκφράσου,  τζογάρισε,  ενθουσιάσου.

 

Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Ο Κρόνος στον Ζυγό, σε ένα φιλικό προς εσένα ζώδιο και με επιρροή βοηθητική  σε προετοίμασε και σε προετοιμάζει για την σημαντικότατη διέλευσή του στον Σκορπιό που  συμβολίζει την επαγγελματική σου καταξίωση. Άρα αντιλαμβάνεσαι ότι όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και όσο μένει μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει να θωρακίσεις, να σταθεροποιήσεις, να αποκτήσεις γνώσεις που θα σε βοηθήσουν επί πλέον στη δουλειά σου, να δικτυωθείς με χρήσιμους επαγγελματικά ανθρώπους.

 

Πολλοί Υδροχόοι ολοκληρώνουν ή ξεκινάνε τις σπουδές τους στο πανεπιστήμιο ή κάνουν μεταπτυχιακά. Στο εξωτερικό κατά πάσα πιθανότητα. Εδώ να τονιστεί ότι οποιαδήποτε επαγγελματική σχέση με το εξωτερικό μπορεί να βαθύνει την περιόδου του Κρόνου στον Ζυγό και φαίνεται ότι τυχόν ταξίδια στο εξωτερικό γίνονται για εργασιακούς λόγους.

 

Πάμε πάλι: ο συνδυασμός οργάνωσης, παραγωγικότητας και έξυπνων ιδεών μπορούν να σου προσφέρουν μια ανατριχίλα μεγαλύτερη κι από οργασμό και ότι η Ελλάδα μπορεί και να μη σε χωράει πια. Ίσως στην περίοδο αυτή υλοποιείται χωρίς φανφάρες ένα σχέδιο σου που θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το τέλος της χρονιάς.

 

Τέλος είναι ανάγκη τώρα να κάνεις μια επισκόπηση της πορείας σου σε όλους τους τομείς - αισθηματικό/ επαγγελματικό/ προσωπικό/ οικογενειακό αφού διαθέτεις αυστηρή αλλά απολύτως ρεαλιστική ματιά ώστε να κλείσεις τυχόν ρήγματα που απειλούν να γίνουν χαράδρες..Η ανασκόπηση δεν έχει φιλολογικό χαρακτήρα αφού ο Κρόνος στον Σκορπιό μαζί με την καριέρα θα φέρει στην επιφάνεια και θέματα στενών  σχέσεων.

 

Υ.Γ. Χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις ότι θα πρέπει να δουλέψεις σαν είλωτας για να γίνουν πραγματικότητα οι στόχοι σου, ότι χρειάζονται δύο για να υπάρξει σχέση και ότι αυτοί που μπορούν να σε βοηθήσουν να προχωρήσεις στη ζωή σου απαιτούν να δουν τα προσόντα σου εν δράσει.

 

Τον Οκτώβριο η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό σηματοδοτεί μια περίοδο υπερεντατικής δουλειάς, άγχους, αβεβαιότητας, περιορισμών, ανταγωνισμού, και φόβων. Είναι μια εποχή επαγγελματικής επιβράβευσης, ή κατάρρευσης, ανόδου ή πτώσης. Η δημόσια εικόνα σου έρχεται στο προσκήνιο επίσης κι αυτό σημαίνει είτε ότι μπορείς να εκμεταλλευτείς  θετικά την προσοχή των ανθρώπων που μπορούν να επηρεάσουν την καριέρα σου είτε αρνητικά με ένα σκάνδαλο είτε ως αντικείμενο παρακολούθησης για τυχόν λάθη.

 

Ξεκινάει μια περίοδος που οι ικανότητές σου, ο δυναμισμός σου και τα ταλέντα σου, ο επαγγελματική σου επάρκεια, η παραγωγικότητα σου πρέπει να είναι σε υπερδιέγερση. Αν έχεις κάτι που να ενδιαφέρει τον κόσμο, κάτι που μπορεί να προωθήσει την καριέρα σου, κάτι που μπορεί να εντυπωσιάσει με την έμπνευσή του και την αποτελεσματικότητά του, δείξε το.

 

Ακόμα κι αν δεν είσαι το  τέλειο παράδειγμα της αυτοπειθαρχίας και της επίμονης δουλειάς κάτω από επιτήρηση, θα πρέπει να αφιερώσεις όλη την ενέργεια σου στο να προφυλάξεις  την επαγγελματική φήμη σου και να σταθείς με το κεφάλι έξω από το νερό που κάθε τόσο θα απειλεί να σε παρασύρει. Κτίζοντας  την επαγγελματική σου αξιοπιστία ίσως μπορέσεις να έχεις και μια κανονική ζωή-στις ελάχιστες  ώρες που δεν θα τρέχεις για τα επαγγελματικά σου φυσικά. Προσπάθησε ώστε σε κάθε βήμα σου το πόδι σου να στηρίζεται σε στέρεο έδαφος.

 

Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Με τον Ουρανό στο 3ο αισθάνεσαι σαν κάποιος να σου  παίρνει το μυαλό  από ένα θερμοκήπιο που έχεις  συνηθίσει το χώμα του και να το βάζει σε ένα πιο εύφορο έδαφος γεμάτο φυσικό λίπασμα. Αρχίζεις να μιλάς για τις ιδέες σου σε φίλους, γνωστούς, γονείς ,  καθηγητές, ή συνεργάτες σου και αντιμετωπίζεις βλέμματα με θαυμασμό, έκπληξη και απορία.

 

Ο τρόπος σκέψης σου αλλάζει ριζικά, με ιδέες που μπορεί να φαίνονται πολύ avant guard για την εποχή μας αλλά που δημιουργούν αίσθηση και πρόοδο. Σπουδές, ταξίδια, γνώσεις, γλώσσες, καινούργιες προτάσεις για προϊόντα και υπηρεσίες, διαφήμιση και δημόσιες σχέσεις, γράψιμο και προώθηση προϊόντων είναι μερικοί από τους τομείς που μπορείς να μεγαλουργήσεις.

 

Οι μαθητές του ζωδίου σου αντιμετωπίζουν ξαφνικές αλλαγές σχολείου, ή κάποια αναταραχή στην εκπαίδευσή τους. Πολλοί σκέπτονται να αλλάξουν γειτονιά , πόλη , ή και χώρα. Αν όχι οι ίδιοι τουλάχιστον κάποιος από το στενό οικογενειακό περιβάλλον. Ακόμα και όσοι από τους Υδροχόους  ορκίζονται στη ρουτίνα τώρα θα ανακαλύψουν ότι μια συμβατική  καθημερινότητα είναι πιο βαρετή και από ντοκιμαντέρ για τη διαιώνιση της μύγας . 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ