Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΙΧΘΥΕΣ

01/01/2013
Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Κατά κάποιο τρόπο σου είναι ευκολότερο να χειριστείς τις ανάδρομες φάσεις (οποιουδήποτε πλανήτη) απ’ ότι  οποιαδήποτε άλλο ζώδιο. Ο λόγος είναι απλός. Η βαθιά πνευματική φύση σου προσφέρεται για την ενδοσκόπηση που απαιτεί μια ανάδρομη πορεία. Επίσης, καταλαβαίνεις ότι μερικά από τα σημαντικότερα μαθήματα της ζωής τα παίρνει κάποιος όταν υιοθετεί μια παθητική στάση- και αυτό δεν είναι λάθος.
 
Η συγκεκριμένη περίοδος της ανάδρομης Αφροδίτης αφορά  περισσότερο τις οικογενειακές σχέσεις, κυρίως με εκείνους που μεγάλωσες, όπως γονείς και αδέρφια αλλά και την οικογένεια που έχεις δημιουργήσει, ή τους αγαπημένους ανθρώπους που για σένα είναι οικογένεια.  Αν υπάρχουν παράπονα που δεν έχουν ειπωθεί ή προβλήματα κρυμμένα κάτω από το χαλί  το πιθανότερο είναι να έρθουν στην επιφάνεια.
 
Η ανάγκη σου να διατηρείς ισορροπίες και γαλήνη με οποιοδήποτε κόστος έχει ξαφνικές εκρήξεις και υπόγεια επιθετικότητα.  Πάντως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να διευθετήσεις αυτό το διάστημα  τις εκκρεμότητες που σε φορτίζουν συναισθηματικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα, είναι να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Κατ΄ επέκταση και από σπόντα μην επιβαρύνεις ήδη υπάρχουσες διαφορές στην επαγγελματική σου ζωή.
 
Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου:  Ο Άρης βρίσκεται στον τομέα των επαγγελματικών συνεργασιών και των συντροφικών σου σχέσεων. Εάν νομίζεις ότι μερικοί άνθρωποι και κάποια προβλήματα σχέσεων και συνεργασιών που δεν έλυσες έχουν εξαφανιστεί ως δια μαγείας  σίγουρα κάνεις λάθος και θα το αντιληφθείς αν δεν κάνεις κάτι γι΄ αυτό κυρίως στο διάστημα 24/1- 14/4 που ο Άρης είναι ανάδρομος.
 
Θα υπάρξει πιθανώς κάποιος ή κάποια  που θα σου θυμίσει τα ερωτόλογα και τα καυτά φιλιά και τις υποσχέσεις που του/της έδωσες όταν ήσουν ενθουσιασμένος και  ο άνεμος δεν είχε πάρει μακριά τους όρκους αιώνιας αγάπης- βαρέθηκες άραγε και θέλεις να τελειώνει  η σχέση; Ή μήπως είναι ο Άλλος που θέλει να δραπετεύσει από μια σχέση που έχει περάσει καιρός από τότε που ήταν ζωντανή; Ή μήπως είναι καιρός για εξέλιξη της σχέσης, δηλαδή για επίσημη δέσμευση;
 
Εν πάση περιπτώσει  για τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι ευχάριστες οι σκηνές ανάμεσα στα ζευγάρια, μερικές φορές όμως αξίζει τον κόπο να δώσεις ένταση κι ενέργεια σε μια κουρασμένη σχέση που όμως αντέχει στον χρόνο. Αν αυτή είναι η σκέψη πίσω από τις συγκρούσεις δεν πειράζει καθόλου. Αν όμως υπάρχει σοβαρός λόγος πίσω από τα ξεσπάσματα και την αναταραχή τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις την ατμόσφαιρα χωρίς υπεκφυγές. Ήρθε η στιγμή να αποφασίσεις είτε να βαθύνεις τους δεσμούς σου (επαγγελματικούς και ερωτικούς) ακόμα περισσότερο  είτε να στραφείς οριστικά αλλού.
 
Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Με τον Δία στον Ταύρο και  με περισσότερο θετικό πνεύμα θα βοηθηθείς να ξεπεράσεις ένα πλήθος από παράπονα. Σου ανοίγονται νέα κανάλια επικοινωνίας. Είσαι πιο  παραγωγικός, ζωντανός , συνεννοήσιμος και πειστικός. Μόνο όταν χωριζόμαστε από αυτούς που αγαπάμε καταλαβαίνουμε πόσο ισχυροί είναι οι δεσμοί που μας ενώνουν.
 
Η επικοινωνία είναι η πιο θεραπευτική δύναμη στον κόσμο. Μπορείς να έρθεις κοντά με όλους όσους θεώρησες ότι κάποια στιγμή σε πρόσβαλλαν, σε πλήγωσαν, σε αδίκησαν αλλά συνεχίζεις να αγαπάς . Οι συναισθηματικές αρρυθμίες μπορούν να διορθωθούν  με μια βελούδινη γλώσσα και ένα μυαλό γεμάτο κατανόηση. Και πιο πρακτικά ότι σχετίζεται με επικοινωνία, κίνηση, ταξίδια, σπουδές, μετακόμιση, επαγγελματικά ραντεβού, ελεύθερα επαγγέλματα, δημόσιες σχέσεις, συγγραφή, διδασκαλία, ή ακόμα και αγορά αυτοκινήτου, ή δίπλωμα, σχέδια και συνεννοήσεις που αφορούν ένα κοινό σχέδιο με αδέλφια και  συγγενείς, ή ανθρώπους εμπιστοσύνης ευνοείται.
 
Οι αστρολογικές στήλες μπορούν να σου πουν ότι ο Δίας στον 4ο οίκο σου, δηλαδή στους Διδύμους  σημαίνει ότι η σχέση σου  με τη μητέρα σου και την οικογένεια  θα περάσουν  μια ευτυχισμένη περίοδο, ότι σκέπτεσαι να ανανεώσεις το σπίτι σου, ότι οι εντάσεις στη δουλειά μειώνονται, ότι χαίρεσαι να φιλοξενείς φίλους στο σπίτι σου, ότι αγοράζεις σπίτι, ή ότι μετακομίζεις σε ένα καινούργιο σπίτι ή ότι ακόμα αλλάζεις επαγγελματική διεύθυνση, ή πόλη, ή χώρα.
 
Όλα αυτά είναι απολύτως πιθανά όπως και η άφιξη ενός παιδιού μέσα στην οικογένεια, ή στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.  Αλλά τα καλά νέα δεν σταματάνε εδώ. Με αυτή τη διέλευση μπορείς να επιλέξεις είτε να αφεθείς στη γοητεία και την άνεση μιας οικογενειακής ζωής που θα κυλάει απρόσκοπτα είτε να βγεις έξω και να κυνηγήσεις το επαγγελματικό σου όνειρο έχοντας δεδομένη τη συμπαράσταση της οικογένειάς σου.
 
Συμπέρασμα: η εσωτερική αυτοπεποίθηση είναι το καύσιμο που θα σε οδηγήσει να κάνεις το σπίτι και την οικογένεια τα δύο πιο επιτυχημένα σύμβολα της φετινής χρονιάς σου. Καλύτερα πάντως να επικεντρωθείς σε ένα στόχο. Είτε στο σπίτι και την οικογένεια είτε στην καριέρα. Όχι ταυτόχρονα και στα δύο.
+ Αύξηση της οικογένειας, αγορά σπιτιού ή μετακόμιση, βελτίωση ή ανακαίνιση του σπιτιού,  κάποιος έρχεται ή κάποιος φεύγει (από το εξωτερικό ή προς το εξωτερικό;).
 
Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Αισθάνεσαι το παρελθόν να σε πιέζει προς τα πίσω  και το μέλλον να σε σπρώχνει προς τα εμπρός. Πρέπει να είναι μια τρομακτική αίσθηση γιατί ουσιαστικά προσπαθείς να ξαναγεννηθείς με την ίδια  έκπληκτη και τρομοκρατημένη αντίδραση ενός  μωρού  που  ετοιμάζεται να ανοίξει τα μάτια του σε ένα καινούργιο κόσμο.
 
Πρόκειται για μια εποχή που πρέπει να δείξεις κατανόηση στις αντιλήψεις των άλλων ακόμα κι αν πρόκειται για αυτούς από τους οποίους προσπαθείς να ξεφύγεις. Και κάτι ακόμα: Μπορεί η αποστασιοποίηση να είναι μια σοβαρή λύση όταν οι σχέσεις παραγίνονται καυτές  υπάρχουν όμως  ακόμα τα δάνεια που έχεις πάρει, οι απλήρωτοι λογαριασμοί και οτιδήποτε κοστίζει μια περιούσια στην εποχή μας και όλα αυτά δεν μπορείς να τα αποφύγεις.
 
Επίσης: Οικονομικές δυσκολίες. Σύντροφος σε οικονομική κρίση. Ψυχολογικές δυσκολίες, ή κρίση κάποιου κοντινού σου προσώπου που σε αναγκάζει να έρθεις σε επαφή με τους φόβους και με τα βαθύτερα στρώματα της ψυχής σου- είναι μερικά από τα σενάρια της περιόδου που είτε πέρασες είτε περνάς.  Άρα βγες  έξω-αφού πάρεις  πρωινό με πολλές βιταμίνες φορώντας την αυτοπεποίθησή σου και συνάντησε  όσο περισσότερους  μπορείς- ανάμεσά τους είναι αυτοί που θα σε  βοηθήσουν οικονομικά ή που θα σε βοηθήσουν να βρεις την άκρη οικονομικά  και μην αποθαρρυνθείς από τις περιστασιακές αναβολές, καθυστερήσεις, αναποδιές.
 
+ Ευκαιρία για εξισορρόπηση εσόδων εξόδων. Περίοδος οικονομικής ανασυγκρότησης, Επισκόπηση της σχέσης σου με το/τη σύντροφο σου.
Η είσοδος του Κρόνου στον Σκορπιό εξομαλύνει την οικονομική δυσπραγία, ή τουλάχιστον σταματάει η απίστευτη πίεση που σου άσκησε στα οικονομικά σου. Η πραγματικότητα των σχέσεων και η επαγγελματική εικόνα γίνονται πιο χειροπιαστές- ξέρεις με τι έχεις να κάνεις, με ποιους έχεις να κάνεις, ποιες είναι οι κατάλληλες λύσεις.
 
Κάτι σημαντικό: Δεν τίθεται ζήτημα χωρισμών ή απότομων εργασιακών ρήξεων- αν δεν σε επηρεάζουν οι εκλείψεις.   Η ρεαλιστική ματιά που θα σου προσφέρει η διέλευση μπορεί να σε κάνει ρεαλιστή αλλά μην πέσεις στο άλλο άκρο αποφασίζοντας ότι οποιοσδήποτε σε πλησιάζει το κάνει για να σου γίνει απαραίτητος και να σε εγκαταλείψει μόλις τα καταφέρει. Μήπως θα ήταν καλύτερα να  επικεντρωθείς στη δημιουργικότητά σου και στην ανάγκη να συναναστραφείς με τους ανθρώπους που αγαπάς χωρίς να τους πνίγεις ούτε να σε πνίγουν;
 
Το σίγουρο είναι ότι  θα ήθελες να αποδράσεις από τέτοιες ψυχολογικές ενδοσκοπήσεις  Να μην ασχοληθείς για λίγο με τα χρήματα, την καριέρα, την οικογένεια. Κι όμως πρέπει να ασχοληθείς και με τα τρία. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγχωρήσεις τον εαυτό σου για όλα τα ανόητα λάθη που έχεις κάνει και να αποκτήσεις μια πιο στέρεη άποψη για τον κόσμο. Μπορείς ακόμα να ζητήσεις τη συμβουλή κάποιου που θεωρείς «δάσκαλο» για να σε ξεμπερδέψει  στις αναζητήσεις σου, στους στόχους σου και τις επιθυμίες σου.
 
Με τον  Κρόνο στον 9ο οίκο σου τα πιστεύω και οι ιδέες  σου για τη ζωή γειώνονται. Τώρα είναι η εποχή για να μειώσεις το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε αυτά που ονειρεύεσαι και σε αυτά που μπορούν να γίνουν. Ουσιαστικά είναι μια εποχή προετοιμασίας- με δουλειά, αύξηση προσόντων, αναζήτηση συμμάχων- για να τα δώσεις όλα στην καριέρα μόλις ο Κρόνος περάσει μετά από δυόμιση χρόνια στον Τοξότη.
 
Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Αν θυμηθείς απρόβλεπτα γεγονότα, ξαφνικά σπασίματα σχέσεων, ξαφνικούς έρωτες, επαγγελματικές ρήξεις και την αιτία που σε έκανε να τα πάρεις αλλιώς στη ζωή σου θα διαπιστώσεις ότι από πίσω βρισκόταν ο Ουρανός. Θα δεις ότι σε αυτό το διάστημα αλλάξανε τα πάντα στη ζωή σου και απρόσμενα οπότε τώρα που μπαίνει στον τομέα των οικονομικών σου ξέρεις από εκπλήξεις και αναπάντεχα γυρίσματα της τύχης.
 
Εάν έχεις καλό στομάχι, ετοιμάσου για ένα οικονομικό roller coaster, στο οποίο άλλοτε θα φωνάζεις «θέλω να πατήσω  γη» και άλλοτε θα απολαμβάνεις την υπέροχη θέα από ψηλά. Θυμήσου μια λέξη κλειδί : «ρίσκο».  Εάν έχεις να πουλήσεις κάτι τώρα είναι η ευκαιρία σου. Μέσα στην κρίση η τύχη βοηθάει τους επινοητικούς- είσαι- που προσφέρουν σε φτηνή δελεαστική συσκευασία- τόχεις- προϊόντα κι υπηρεσίες που  έχει ανάγκη ο κόσμος. Ναι είναι η εποχή των ελεύθερων επαγγελματιών που τολμούν.
 
Ποσειδώνας στους Ιχθύες από 4 Φεβρουαρίου, αφορά κυρίως τους γεννημένους τις δύο/τρεις πρώτες μέρες: Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τις Ποσειδώνιες σχέσεις: 1) Δεν είναι απίθανο να ερωτευθείς ένα «φάντασμα», κάποιο/α που δεν μπορείς να βασίζεσαι, κάποιο/α που δεν μπορείς να έχεις, κάποιο που σε εξαπατά.. Φυσικά μπορεί να ερωτευθείς κάποιον καλλιτέχνη, όπως και κάποια βαθιά  προβληματική ψυχή. 2) Ο/η σύντροφός σου, ή ακόμα κι εσύ ο ίδιος μπορεί να περάσεις μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο με  δουλειά,  ή χρήματα, ή με σχέδια που αποδείχτηκαν άνθρακες,  ή με επαγγελματικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν. 3) Το να προβάλλεις στο/η σύντροφό σου τον Πατέρα ή την Μητέρα που θα σε βοηθήσουν/σώσουν/ γλυτώσουν από τον εαυτό σου είναι εξ αρχής λάθος αντιμετώπιση.  4) Ο χωρισμός είναι ένα πιθανό σενάριο, όπως και η διάθεση να ερωτευτείς τον τελείως ακατάλληλο άνθρωπο. 5) Λέξη κλειδί αυτής της διέλευσης: θυσία.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οποιοδήποτε βρίσκεις μοναδικό/ή  επειδή φαντάζεσαι ή επειδή εθελοτυφλείς χωρίς κανένα λόγο ότι δεν υπάρχει άλλος/η σαν αυτόν/ην δεν σημαίνει ότι ισχύει κιόλας. Επίσης: Δεν μπαίνουμε σε μία σχέση επειδή θέλουμε κάποιος να μας σώσει, ή κάποιον να σώσουμε. Δεν μπαίνουμε για να χάσουμε τον εαυτό μας, αλλά για να τον βρούμε.
 
Έκλειψη Ηλίου (20 Μάιου) στους Διδύμους (0ο21΄) και έκλειψη Σελήνης (4 Ιουνίου)    στον Τοξότη (14ο) : Για άλλη μια φορά οι εκλείψεις γίνονται στον άξονα που περιέχει οικογένεια και επαγγελματική ζωή. Στην έκλειψη Ηλίου θα ασφυκτιάς από τις υποχρεώσεις την οικογένειας, θα θυμώνεις που όλα τα βάρη πέφτουν πάνω σου και θα τα παίρνεις όταν θα θυμάσαι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καλείσαι να βάλλεις πλάτη στους άλλους ενώ αυτοί σπάνια σε στήριξαν- και θα εκρήγνυσαι γιατί εσύ για όλους, για σένα κανένας.
 
Και στις επόμενες θα σκέπτεσαι ότι η επαγγελματική σου ζωή δεν είναι αυτή που θέλεις ή ότι έχει φτάσει σε ένα σημείο που είτε θα ανέβεις είτε θα πέσεις. Ή ότι η εποχή σου δημιουργεί τέτοιο άγχος και ανασφάλεια που θα πρέπει να σκεφτείς εναλλακτικές εργασιακές διεξόδους. Την εποχή των εκλείψεων κατεβαίνεις  στα βάθη της ψυχής σου για να  αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε τραύμα, απόρριψη, αποχωρισμό και αποτυχία έχεις αισθανθεί στη ζωή σου κι αυτή η κατάδυση σημαίνει και μια ευκαιρία εξέλιξης και ίασης.
 
Ωστόσο τα πράγματα είναι και πρακτικά. Χρειάζεται να ξαναδείς σημαντικές σχέσεις και την επαγγελματική σου πορεία χωρίς φόβο και πάθος. Ακόμα κι αν  νιώσεις θύμα των περιστάσεων σαν Ιχθύς  μπορείς να είσαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει και πάλι το παλιό σου κόλπο: Αυτό που πηδάς από το παράθυρο και προσγειώνεσαι σε ένα  στρώμα. 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ