Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΚΡΙΟΣ

30/06/2012

Μερικές φορές πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να βάλει φραγή στην τρέλα που συμβαίνει γύρω σου για να διατηρήσεις σώας τα φρένας σου. Τα εμπόδια, οι αποτυχίες, οι καταστροφές, τα απρόσμενα χτυπήματα και οι αλλαγές που έρχονται από το πουθενά μπορούν να σε κάνουν να σκεφθείς ότι κάποιος σ’ έχει βάλλει στόχο. Αν υπάρχει στόχος είναι για να εξελιχθείς και όπως ξέρουμε no pain no gain.

 

Τώρα: Είναι η στιγμή που θα πρέπει να γυρίσεις προς τα μέσα και να αφιερωθείς στον εαυτό σου διατηρώντας την ηρεμία μέσα στη σιωπή. Δεν είναι απλά δυνατόν. Είναι επιβεβλημένο. Μπορεί να σου είναι δύσκολο να ακούσεις τις συμβουλές δασκάλων, ψυχαναλυτών, ή φίλων αλλά μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις άκρη κι όχι από κίνηση για την κίνηση ή με πολλές άδειες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά.

 

Φαντάσου ότι ξαφνικά ότι βρίσκεσαι σε μια παράξενη, μακρινή χώρα. Γύρω σου οι άνθρωποι μιλάνε μια παράξενη γλώσσα. Δεν έχεις ιδέα τι λένε κι αυτοί επίσης δεν μπορούν να σε καταλάβουν καθόλου. Αυτό είναι η κυρίαρχη αίσθησή σου τον τελευταίο καιρό. Όταν η επικοινωνία διακόπτεται μεταξύ των ανθρώπων μένεις χωρίς γλώσσα. Οι γύρω σου δεν ενδιαφέρονται για τη δική σου γλώσσα αυτή την εποχή (τουλάχιστον μέχρι τις 27/6) κι αναρωτιέσαι γιατί σε αγνοούν ή γιατί δεν σε ακούνε.

 

Το μυστικό: μάθε τη ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ