Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

Κριός

01/11/2019

Καίγεσαι για το διαφορετικό και το καλύτερο, όμως κάνεις τα ίδια και τα ίδια

Με την Αφροδίτη στον Τοξότη (1) καταλαβαίνεις πόση ανάγκη έχεις μια καινούργια τοποθέτηση στις παρέες σου, στο συγγενικό σου περιβάλλον, ίσως και στον τρόπο που σκέφτεσαι γενικά και ως προς το πού βαδίζεις ειδικά. Μείνε σε αυτό γιατί  η προσπάθεια να πείσεις στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου μάλλον καταλήγει δύσκολα. Η Πανσέληνος (12) σου δίνει την ευκαιρία να επιλέξεις κάτι διαφορετικό στη συναισθηματική σου ζωή, όπως και να διαχειριστείς πιο θαρραλέα τα οικονομικά σου. Εμπιστεύσου το ότι είναι δυνατόν. Ο κυβερνήτης σου Άρης στον Σκορπιό (19) και ο Ερμής ορθόδρομος (20) προσφέρουν αποφασιστικότητα σε αυτή την κατεύθυνση, μπόλικο πάθος, δυνατότητα για συγκέντρωση και για να λύσεις δύσκολες εξισώσεις. Προϋπόθεση αποτελεί το να έχεις κάπως συγκεκριμένη ιδέα για το τι επιθυμείς στην ερωτική και συναισθηματική σου ζωή, όπως και στις οικονομικές σου σχέσεις. Με τον Ήλιο (22) και τη Νέα Σελήνη (26) στον Τοξότη δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσεις όντως παρακάτω και ο δρόμος για αυτό −σε επίπεδο ατόμων, ευκαιριών και σκεπτικού− φαντάζει αρκετά καθαρός. Βοηθά η Αφροδίτη στον Αιγόκερο (26) που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη σου να δεις υλοποιημένους έστω κάποιους στόχους της  καριέρας και της προσωπικής σου ζωής. Με τον Ποσειδώνα ορθόδρομο (27) τελειώνουν τρόπον τινά τα ψέματα, αφού είναι δύσκολο να εθελοτυφλείς ή να συγκαλύπτεις το προβληματικό, όπως και το να αναβάλλεις χρειαζούμενα ξεκαθαρίσματα.

Καριέρα/χρήμα

Κάτι η σχέση, κάτι οι συνεργασίες σου βρίσκεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για να κάνεις μια ανανέωση σε δραστηριότητες και παραστάσεις κι αυτό σίγουρα σου φτιάχνει την διάθεση. Κατά τα άλλα είναι μήνας σκληρού παζαρέματος και εξελίξεων σε ότι αφορά τα οικογενειακά οικονομικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχουν αλόγιστα έξοδα, μάλλον αναγκαίες πληρωμές κι επενδύσεις. Σε επίπεδο δουλειάς μπορείς να διορθώσεις προβληματικές ρουτίνες και συμφωνίες ώστε να ωφεληθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, αρκεί βέβαια να έχεις κάνει την προετοιμασία σου και να ξέρεις για τί πράγμα μιλάς. Ειδάλλως απλώς δυσχεραίνεις και καθυστερείς τις καταστάσεις (έστω και με προσωρινό κέρδος).

Σχέσεις/έρωτας

Αν είσαι ελεύθερος συνειδητοποιείς ότι έχεις πήξει με το δράμα και τον προβληματισμό και απλώς κατευθύνεσαι προς πιο εύφορα λιβάδια που μπορούν να φέρουν καινούρια άτομα στην ζωή σου. Είναι απολύτως εφικτό, αρκεί να μην χαθείς σε εξισώσεις για το αν σου βγαίνει το πρόγραμμα ή για το αν έχεις το πάνω χέρι ή θυμηθείς τον ζηλιάρη και παράλογο εαυτό σου. Αν είσαι σε σχέση, οι ανάγκες της περιόδου είναι σαφώς για ανανέωση και πράγματα που θα σας κινήσουν το ενδιαφέρον. Έτσι θα είναι ευκολότερο να εκφράσεις τον κυκεώνα συναισθημάτων που θα σε κατακλύζουν, ίσως πεις κάποια σημαντικά πράγματα και ίσως τελικώς τονώσεις με ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο την σεξουαλική σου ζωή χωρίς παιχνίδια εξουσίας και ζήλειας.

Υγεία/ευεξία

Αν και ο καιρός ψυχραίνει σιγά-σιγά, καλό είναι να μην κλειστείς και να προσπαθήσεις να βολτάρεις κι αν είναι δυνατόν να γυμνάζεσαι έξω έστω κι αν είναι ένα περπάτημα. Κατά τα άλλα η συναισθηματική πίεση φτάνει σε ένα ζενίθ κυρίως γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με πράγματα που μπορεί και να μην πίστευες ότι είχες μέσα σου, χωρίς ένα αρκετά καλό εργαλείο για να τα εκφράσεις. Επειδή το θάρρος δεν σου λείπει, καλό θα είναι να το χρησιμοποιήσεις για ειλικρίνεια (όχι επιθετική κατά προτίμηση) αντί να αποτραβηχτείς στα ενδότερα των προσωπικών σου προβληματισμών. Ίσως έτσι προστατέψεις την ισορροπία της υγείας σου από σπαστικές καταστάσεις ή τα κολλητικά της εποχής.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από την Ευαγγελία Τσαβδάρη
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ