Τα ζώδια της εβδομάδας (20-26 Μαΐου)

22/05/2019
Δίδυμε, ανάταση, πολλές νέες επιλογές, έξοδα και μια κάποια εθελοτυφλία

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ανοίγεις επικοινωνιακά, εκμεταλλεύσου το και μην τα μαζεύεις για να ξεσπάσεις
Ευπρόσδεκτη για σένα αλλαγή ο Ήλιος και ο Ερμής στους Διδύμους (21) αφού αρχίζεις να σκέφτεσαι κάπως θετικότερα και να συνεννοείσαι καλύτερα με όλους. Δραστηριοποιείσαι και κινητοποιείσαι θετικά εξαιτίας θεμάτων που αφορούν τη ρουτίνα, τα παιδιά και την ερωτική σου ζωή. Περισσότερες έξοδοι, μετακινήσεις κι ίσως μία εκδρομή είναι στο μενού. Χρειάζεται να παραμείνεις ιδιαίτερα προσεκτικός με τα χρήματά σου, καθώς περιμένεις και καλά νέα κι απρόοπτα έξοδα. Σε προσωπικό επίπεδο, τείνεις να γίνεις αρκετά δυσάρεστος στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον, πράγμα που στοιχίζει σε ηρεμία και τελικά σε συναισθηματική ασφάλεια. Προσπάθησε να μην τα βάλεις με τις καταστάσεις και τους ανθρώπους σου για ό,τι κάνουν ή δεν κάνουν ή για τον τρόπο που λειτουργούν. Ίσως σε βοηθήσει περισσότερο να δεις γιατί ταράζεσαι εσύ τόσο πολύ και αντί να εκνευρίζεσαι, να συζητήσεις τι μπορείτε να κάνετε καλύτερα.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ηρεμείς εξαιτίας οικονομικής και συναισθηματικής βελτίωσης
Σε πιο ήρεμη εσωτερικά φάση σε εισάγουν ο Ήλιος κι ο Ερμής στους Διδύμους (21). Αρχίζεις να παίρνεις τα πράγματα λιγότερο προσωπικά κι απόλυτα κι έτσι γαληνεύεις, έστω κι αν κάνεις περισσότερα από πριν. Η επικοινωνία κι ο χρόνος με την οικογένειά σου σού δίνει σταθερότητα, ενώ η ερωτική σου ζωή σου προσφέρει μεγαλύτερη ικανοποίηση. Πρόσεξε τις ακρότητες στην υγεία και τη ρουτίνα σου για να αποφύγεις σωματικές ενοχλήσεις. Τα οικονομικά σου βελτιώνονται και καταφέρνεις να κεφαλαιοποιήσεις τη δημιουργικότητά σου, συμβαίνουν πολλά και θετικά. Συνεχίζεις να κυνηγάς γνωριμίες, κοινωνικές συναναστροφές και τις επαφές που θα αυξήσουν το οικονομικό και συναισθηματικό σου κεφάλαιο. Υπάρχει όμως φόβος, αμφιβολία, παρασκήνιο κι οι συνήθεις στη ζωή σου εκκρεμότητες. Έτσι έρχεσαι αντιμέτωπος με τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές σου που οφείλεις να επανεξετάσεις για να προσεγγίσεις τους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Όπως διάβασα κάπου «κάθε νέα φάση της ζωής σου, απαιτεί έναν νέο σου εαυτό». Κι εσένα δεν σου αρέσουν οι αλλαγές.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ανάταση, πολλές νέες επιλογές, έξοδα και μια κάποια εθελοτυφλία
Με τον Ήλιο και τον κυβερνήτη σου Ερμή στο ζώδιό σου (21) βγαίνεις από τη βαριά προηγούμενη περίοδο και ο νους σου ανακτά την ελαστικότητά του. Οι ειδήσεις που παίρνεις, οι γνωριμίες που κάνεις και οι προτάσεις που σου γίνονται λειτουργούν άκρως υποστηρικτικά, αν και σε βάζουν σε διλήμματα και υπερδραστηριότητα. Σχεδόν ανακουφιστικό για σένα. Θέματα οικογένειας και ακινήτων επίσης εξελίσσονται μετά από μία περίοδο στάσης. Βλέπεις πολλές εναλλακτικές στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου και αυτό σε ανεβάζει, αλλά καλό θα ήταν να μην μπεις στον πειρασμό να ασχοληθείς με όλους και με όλα. Συνεχίζεις να έχεις ανησυχίες για την ερωτική σου ζωή, τα παιδιά και τα δημιουργικά σου πρότζεκτ. Χρειάζεται συγύρισμα, όμως εσύ ακόμη δεν είσαι έτοιμος να δεις το πρόβλημα με την καθαρότητα που είναι αναγκαία. Σεξουαλικά αναζητάς ό,τι σου είναι άνετο. Στο οικονομικό παίρνεις καθυστερούμενα, όμως παράλληλα ξοδεύεις πολλά για εκκρεμότητες σε σχέδια, χόμπι κι ελεύθερο χρόνο. Ιδανικά με αυτή τη σειρά.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Στάσου στο ύψος σου και μην ασχολείσαι με ό,τι δεν μπορείς να επηρεάσεις
Δεν φτάνουν στα αυτιά σου και τα πιο ευχάριστα πράγματα με τον Ήλιο και τον Ερμή στους Διδύμους (21) κι αυτό σε αναστατώνει με άγχος κι αμφιβολίες. Ευτυχώς συνήθως προσέχεις για να έχεις στα οικονομικά σου, επειδή ίσως χρειαστεί να βάλεις χέρι στις οικονομίες σου για να κλείσεις χρέη και για θέματα υγείας και ευεξίας. Πάντως καλύτερη η πρόληψη, οπότε φρόντισε τον εαυτό σου, κυρίως κάνοντας ό,τι καλμάρει τα νεύρα σου και σε εκτονώνει. Η καριέρα κι ο γάμος σου συνεχίζει να σε κινητοποιεί κι όσο δεν ασχολείσαι με την ουσία των πραγμάτων, αντί για τις προσωπικές σου απόψεις, αυτά που κάνεις έχουν αποτέλεσμα. Αξιοποίησε τις φιλίες, τα χόμπι και τον ελεύθερό σου χρόνο γιατί μπορούν να σταθεροποιήσουν, ακόμη κι αν περνάνε σοβαρές αλλαγές. Επειδή τα κουτσομπολιά και οι συνεννοήσεις πίσω από την πλάτη σου δίνουν και παίρνουν, μην τ’ αφήσεις να μπουν μέσα σου και φυσικά μη συμμετέχεις. Στάσου στο ύψος σου, έχεις βάσεις κι έχεις και μέλλον.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κοινωνικοποιείσαι και γνωρίζεις κόσμο, εσωτερικά όμως κλείνεσαι
Ιδιαίτερα κοινωνική η περίοδος που σου ανοίγει ο Ερμής κι ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, στους Διδύμους (21). Ξεσκάς από τα επαγγελματικά με μεγαλύτερη ποικιλία στον ελεύθερό σου χρόνο και καινούρια σχέδια, υπάρχει μία ευχάριστη κινητικότητα. Να είσαι επιλεκτικός και προσεκτικός σε καταστάσεις που οι φιλίες, οι δουλειές και το ερωτικό παιχνίδι φαίνονται μπερδεμένα για να μη σπαταλήσεις άδικα τον χρόνο σου. Θα σου είναι πιο εύκολο να διαχειριστείς το βάρος και το άγχος καταστάσεων που θέλεις να κλείσεις στις σπουδές, σε σχέση με τους συγγενείς σου, ακόμη και στις παρέες σου, αν το εκλαμβάνεις ως προσωπική επίθεση. Δεν είναι. Ούτε η αναπροσαρμογή καταστάσεων στον γάμο και την καριέρα σου. Είναι απαραίτητα για να προχωρήσεις. Φρόντισε όσο καλύτερα μπορείς την υγεία σου αποφεύγοντας να κλείνεσαι ψυχολογικά και να αναπαράγεις σενάρια στα οποία είσαι ο μεγάλος χαμένος. Και φυσικά μη θεωρείς τα πάντα στη ρουτίνα σου δική σου ευθύνη, δεν είσαι μόνος σου στον κόσμο, έχεις ανθρώπους.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Αγχώνεσαι με τις εξελίξεις σε καριέρα και γάμο, μην υπαναχωρείς όμως
Αρχίζεις να βλέπεις κι άλλες διαστάσεις των αποφάσεών σου για την καριέρα, τον γάμο και τον εαυτό σου με τον Ήλιο και τον κυβερνήτη σου, Ερμή, στους Διδύμους (21). Προσπάθησε να μην μπεις στον πειρασμό να κάνεις πάρα πολλά εξαιτίας ανησυχίας και φόβου, αλλά χρησιμοποίησε την ευφυΐα και την κρίση σου για να δεις πώς μπορείς καλύτερα να γεφυρώσεις τα πρέπει και τις κοινωνικές προσδοκίες, με τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται ούτε πάρα πολλά λόγια το πράγμα. Καλό θα ήταν να μην μπερδέψεις τα πράγματα στις φιλίες σου με την ερωτική σου διάθεση και τα χόμπι και τον ελεύθερο χρόνο σου με το πώς θα βγάλεις λεφτά. Να μη χρησιμοποιήσεις τους άλλους και να μην αφήσεις να χρησιμοποιηθείς για να καθησυχάσεις την ανασφάλεια ότι δεν είσαι μόνος. Μην τσιγκουνεύεσαι την επένδυση για επιμόρφωση, σπουδές, ταξίδια, επαγγελματικά και προσωπικά ανοίγματα. Βιώνεις μεγάλες αλλαγές μέσα από αυτά και είναι εξαιρετικά ωφέλιμες. Στον έρωτα, φρόντισε να μην πάρεις πίσω ό,τι έδωσες.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ανάσα ωραίων δραστηριοτήτων που σου δίνει δύναμη για τα πιο σημαντικά
Είχε παραβαρύνει το πράγμα και με τον Ήλιο και τον Ερμή στους Διδύμους (21) παίρνεις μία πολύ απαραίτητη κι ευπρόσδεκτη ανάσα. Φιλίες, χόμπι και σχέδια σε τσιγκλούν να δεις τα πράγματα διαφορετικά και να εμπλακείς σε εκδρομές, καινούριες παρέες, να δοκιμάσεις δραστηριότητες για να γίνεις καλύτερος και γενικώς να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου. Ταυτόχρονα, έχεις νέα και ιδέες για παλιότερες προσπάθειές σου σε θέματα σπουδών, συγγενών και όσον αφορά προσωπικές γνωριμίες κι επαγγελματικές προτάσεις. Οι συνεργάτες κι ο σύντροφός σου συνεχίζουν να αποτελούν κίνητρο αλλά και πίεση για να δουλέψεις για τους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Απόφυγε τον σκόπελο της δυσαρέσκειας και του να επιτίθεσαι επιφανειακά σε ό,τι δεν είναι όπως θέλεις. Αν και υπάρχει τεράστια αναδιοργάνωση στο κοινό πορτοφόλι σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο, μην υποτιμάς την προσωπική σου αξία και ικανότητα να τις χειριστείς. Το ίδιο ισχύει και για τα ερωτικά πάθη της περιόδου, όσο δεν μπαίνεις σε υστερία θα βλέπεις πιο καθαρά.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Παίρνεις την αξία σου χρηματικά κι ερωτικά, αλλά αυτό σε εξαντλεί και σε αγχώνει
Αυξάνεται το κεφάλαιό σου στην ερωτική σου ζωή και τις επαγγελματικές σου συνεργασίες με τον Ερμή και τον Ήλιο στους Διδύμους (21). Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι προκαλείται υπερδραστηριότητα που μεταφράζεται σε διλήμματα και μία επίμονη αμφιβολία για το αν κάνεις σωστές επιλογές. Σε ερωτικό επίπεδο φρόντισε να κρατήσεις τις φιλίες, την καριέρα και το κρεβάτι σου χωριστά, μην το σκέφτεσαι καν, κακή ιδέα. Οι κινήσεις σου για να «σπρώξεις» την επιμόρφωσή σου ή την επαγγελματική σου ζωή καλό θα ήταν να μην περιορίζονται στην επιφάνεια, χρειάζεσαι καινούριο πλαίσιο αναφοράς. Έτσι θα διευκολύνεις ιδιαίτερα την αναδιοργάνωση που διαδραματίζεται στις σχέσεις σου, προσωπικές κι επαγγελματικές. Μη φοβάσαι να φύγεις από τους γνωστούς σου ρόλους, μπορεί να έχει λίγο ταρακούνημα ή διαδρομή, αλλά τελικώς συνειδητοποιείς ότι αυτό που χρειάζεται να κρατήσεις από παλιές σχέσεις, συνεργασίες και κοινωνικούς κύκλους, μένει. Το περιττό φεύγει. Γι’ αυτό ό,τι προκύψει στα ερωτικά σου, φρέσκο ή παλιό, κοίταξε το με άλλα μάτια.

 Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Πολλά, διάφορα κι όμορφα σου συμβαίνουν, μη διστάζεις να κάνεις το βήμα
Σε κοινωνικότερη φάση σε εισάγει ο Ήλιος κι ο Ερμής στους Διδύμους (21). Μέσα από την παρέα, τους συγγενείς, από κάποια επιμορφωτική δραστηριότητα ή ακόμη και γιατί πήγες σε κάποιο καινούριο μέρος, εμπλουτίζεται η κοινωνική σου ζωή. Ιδανικά αυτό έχει και το στοιχείο της νέας ερωτικής σχέσης ή της ανανέωσης της υπάρχουσας και πολλή διάθεση να κάνετε πράγματα μαζί. Ίσως και σοβαρότερα πράγματα μαζί. Και σεξουαλικά παίρνεις τα πάνω σου για τους ίδιους λόγους, εκτός αν αφήσεις τις όποιες οικονομικές ανησυχίες να σου το χαλάσουν. Για την ακρίβεια, στο οικονομικό, έχεις την ευκαιρία να «πουλήσεις» τις ιδέες σου και τα δημιουργικά σου εγχειρήματα. Χρειάζεται όμως να είσαι έτοιμος να κάνεις την τεράστια αναπροσαρμογή ρουτίνας που αυτό απαιτεί και ιδανικά, να μην το κάνεις με αποκλειστικό κριτήριο το κέρδος. Έχε λίγο παραπάνω τον νου σου στο κοινό πορτοφόλι γιατί υπάρχουν έξοδα για τα παιδιά, για διασκέδαση, για τον σύντροφό σου, είναι εύκολο για σένα να το παρακάνεις.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Πολυτεχνίτης και αν δε τα κάνεις όλα λάθος, όχι ερημοσπίτης
Η ρουτίνα σου αρχίζει να θυμίζει λούνα παρκ και στο καλό του κομμάτι και στο κουραστικό, με τον Ήλιο και τον Ερμή στους Διδύμους (21). Οι ταχύτητες ανεβαίνουν και μοιράζεσαι ανάμεσα σε χίλια δύο πράγματα, εξαιτίας νέων επαγγελματικών-οικονομικών ευκαιριών και των δικών σου προσπαθειών να μην αμελήσεις τελείως το κομμάτι της προσωπικής σου ανάπτυξης. Παρέες, συνεργάτες, καινούριες προτάσεις, όλοι θέλουν ένα κομμάτι σου. Σε προσωπικό επίπεδο, καλό θα ήταν να μην αφήσεις το περιβάλλον στο σπίτι και τις οικογενειακές σου καταβολές να επιβαρύνουν τη σχέση σου. Κοινώς κοίτα κάτω από το περιτύλιγμα και γκρίνιαξε αν δεν σου κάνει η ουσία. Στην ερωτική σου ζωή και τη σχέση με τα παιδιά σου αλλάζουν πράγματα με ραγδαίους ρυθμούς και είναι λογικό να θέλεις να αντιδράσεις, απλά πρόσεξε μην καταλήγεις να το κάνεις στερώντας τον εαυτό σου. Δεν εμπιστεύεσαι τις κεραυνοβόλες καταστάσεις, αν έχουν έρεισμα στην πραγματικότητα όμως; Η ζωή ξεκινά εκεί που τελειώνει η ζώνη ασφάλειας σου. Κλισέ, αλλά εδώ ισχύει.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Οπλίζεσαι με καλύτερη διάθεση και έναν στρόβιλο ευχάριστων ερεθισμάτων
Σε συνεφέρουν ο Ήλιος κι ο Ερμής στους Διδύμους (21) και παρότι ο καιρός επιμένει στα χαζά του, εσύ φοράς πλέον την καλοκαιρινή σου διάθεση. Η ερωτική σου ζωή και οι συνεργασίες σου, σου δίνουν χαρά, ευκαιρίες για δημιουργία και διασκέδαση, για φλερτ και ηλεκτρισμένα ενσταντανέ. Φρόντισε να μην παραμπερδευτείς, ανταποκρίσου ή σκέψου αυτά που σε ακουμπάνε λίγο βαθύτερα σε προσωπικό επίπεδο και τα οποία έχουν και μία αξιοπρεπή χρηματική αποζημίωση σε οικονομικό επίπεδο. Κάνε αυτή τη δουλίτσα γιατί διαφορετικά ό,τι ακούς κι όποιος βλέπεις θα γίνεται αφορμή για να βάλεις κι άλλα στο πιάτο σου. Δεν το χρειάζεσαι, αντίθετα σεβάσου την επιθυμία σου να βάλεις δύο πράγματα στη σειρά στη ρουτίνα και την υγεία σου. Αυτή η τακτοποιησούλα με γνώμονα την ποιοτικότερη καθημερινή ζωή και δουλειά θα βοηθήσει τις πιο δύσκολες μεταβάσεις που αντιμετωπίζεις στο σπίτι, το οικογενειακό σου περιβάλλον και, τελικά, μέσα σου. Ένα ταξίδι χιλίων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα ή, αλλιώς, baby steps.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Συγκράτησε τον εαυτό σου στα μικρά και ασχολήσου με τα μεγάλα της ζωής σου
Δουλειές στο σπίτι, με την οικογένεια, για το σπίτι και τελικά δουλειά με τον εαυτό σου φέρνουν ο Ερμής και ο Ήλιος στους Διδύμους (21). Είναι μια περίοδος αμφιθυμίας. Θέλεις να ασχοληθείς με την ιδιωτική σου ζωή, το σπίτι, την οικογένειά σου, όμως με αυτά που βλέπεις, που λέγονται, που μαθαίνεις, δεν σε χωράει ο τόπος. Αρχικά, άφησε την υπερανάλυση και τα πολλά λόγια στην άκρη και πιάσε ευελιξία, ενσυναίσθηση και το έμφυτο χάρισμά σου να ξέρεις τι συμβαίνει κατά βάθος. Μείνε στο βάθος κι όχι την επιφάνεια. Στη δουλειά, κρατήσου μακριά από έριδες, κουτσομπολιά και μπερδέματα. Γίνε η βαρκούλα που αρμενίζει όταν χάνονται καράβια, μόνο έτσι θα κάνεις σωστές επιλογές. Απόλαυσε τις ερωτικές γνωριμίες και τις οικονομικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες των ημερών και φρόντισε να επενδύσεις και να μη δαπανήσεις άσκοπα το κεφάλαιό τους. Φλέρταρε, ερωτεύσου, δημιούργησε, αλλά μη ξοδεύεσαι στις ίδιες απατηλές εικόνες. Δεν πρέπει να νιώθεις μόνος σου όταν είσαι μαζί, ούτε στον έρωτα ούτε στις επιχειρήσεις.