Τα ζώδια της εβδομάδας | 9-15.03.2020

11/03/2020
Ιχθύ, πολλά υποσχόμενες επαφές και κουβέντες, όμως και μια κάποια απαισιοδοξία

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Σωματικές ή ψυχολογικές δυσκολίες και η ανάγκη για ιεράρχηση προτεραιοτήτων
Το θέμα της υγείας και της ψυχολογικής σου διάθεσης φιγουράρει αρκετά ψηλά στις προτεραιότητές σου με την Πανσέληνο (9). Θα ’ναι καλό για σένα και για τους γύρω σου αντί να ανησυχείς, να κάνεις σενάρια και να μπαίνεις σε αναστάτωση με το καθετί σε ενοχλεί, να εξετάσεις το θέμα σφαιρικότερα, ίσως και τις αναπροσαρμογές που θα μπορούσες να κάνεις στη ρουτίνα σου για να επιδιώξεις συνολικά καλύτερα υγεία και ευεξία. Ο Ερμής ορθόδρομος (10) σίγουρα βοηθά να έχεις καθαρότερη εικόνα όσων σου συμβαίνουν, αν και ίσως σε παρασύρει να κάνεις κάποια σχέδια ναι μεν ευχάριστα και αξιόλογα, πιθανώς πρόωρα δε. Κάποια προσοχή στο τι ξοδεύεις για τα παιδιά, τη διασκέδασή σου και την κοινωνική σου ζωή γενικότερα είναι χρήσιμη ώστε να εξασφαλίσεις ότι θα υπάρχει ροή και αργότερα. Όσον αφορά την ερωτική σου ζωή, οι εξελίξεις σε ωθούν να συνειδητοποιήσεις ότι για να κατευθυνθείς προς κάτι καλύτερο χρειάζεται να γεφυρώσεις θεωρία και πράξη κυρίως εκεί που δεν βολεύει.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Μικροευχάριστα που φέρνουν στο προσκήνιο πιο δραστικές αλλαγές
Ο προβληματισμός κι ο ενθουσιασμός σου για το μέλλον αναμειγνύονται σε ίσες ποσότητες με την Πανσέληνο (9), ίσως με τον πρώτο να υπερέχει λόγω συνήθειας. Ζητήματα που αφορούν την οικογένειά σου ή το σπίτι και το γραφείο ως χώρους επιβεβαιώνουν κάποιες συνειδητοποιήσεις που έχεις ήδη κάνει για τα μελλοντικά σου σχέδια. Παράλληλα γίνεται ξεκάθαρο ότι κάποιες ασχολίες του ελεύθερου χρόνου σου και κάποιες φιλίες δεν γίνεται να προχωρήσουν όπως νόμιζες. Ο Ερμής ορθόδρομος (10) υποστηρίζει αυτή τη διαδικασία, ενώ παράλληλα προωθεί κάποια ξεκαθαρίσματα στην καριέρα και τον γάμο σου, όπως και κάποια ζητήματα χρημάτων σε σχέση με τα παιδιά σου, την ερωτική σου ζωή ή κάποιο δημιουργικό πρότζεκτ. Η καθημερινή σου ρουτίνα, υγεία, δουλειά κ.ο.κ., αν και φαίνεται να στρώνει καλύτερα, λειτουργεί τελικά ως υπενθύμιση κι επιβεβαίωση ότι ο τρόπος που οργανώνεις τον εαυτό και τις σχέσεις σου οφείλει να αλλάξει δραστικά ώστε να μπορέσεις να πετύχεις προσωπικούς κι επαγγελματικούς στόχους ή κάποια βελτίωση στον γάμο ή την καριέρα σου.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πηγαίνεις να κρυφτείς πίσω από δουλίτσες, αλλά η επιταγή είναι να ανοιχτείς.
Κάποιες εντυπώσεις, ίσως και προσδοκίες, σχετικά με την καριέρα σου και την κοινωνική σου ζωή αποδεικνύονται αβάσιμες, ωστόσο σου δίνουν μια πολύ ευρύτερη εικόνα για τους στόχους σου και στα δύο πεδία. Με την Πανσέληνο (9) καλό θα ’ναι να μην αναλωθείς σε δουλειές κι αγγαρείες για την οικογένειά σου ή για το σπίτι και το γραφείο, τα οποία θα χρησιμοποιήσεις ως χαζοδικαιολογία για να αρνείσαι προσκλήσεις και προτάσεις και ίσως για να μην εμφανίζεσαι εκεί που σε καλούν και να μην κινείσαι βάσει των στόχων σου. Πάντως οι μόνες δουλειές και ρυθμίσεις που χρειάζονται σε ιδιωτικό κι εσωτερικό επίπεδο είναι αυτές που θα σε καταστήσουν πιο διαθέσιμο κοινωνικά κι επαγγελματικά. Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, ορθόδρομος στον Υδροχόο (10) βοηθά να ξεκαθαρίσεις τη στάση που είναι η καλύτερη για να εναρμονιστείς καλύτερα με τους συγγενείς και τις παρέες σου. Παράλληλα σου δίνει καθαρότερο βλέμμα όσον αφορά τις αδυναμίες σου σε επίπεδο βάσεων και πώς μπορείς να τις καλύψεις.   

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Πολλά λόγια και πράξεις για να περισώσεις στάσεις και νοοτροπίες που χρεοκοπούν.
Τα πολλά λόγια, ο πολύς κόσμος, οι πολλές μετακινήσεις και οι πολλές ασύνδετες και περιορισμένες σκέψεις είναι εχθρός της αποτελεσματικότητας με αυτή την Πανσέληνο (9), ακόμη κι αν φαίνονται ένας ευχάριστος τρόπος να περνάς τη μέρα σου. Είναι μακράν καλύτερο για τη συναισθηματική και οικονομική σου ισορροπία να αποδεχτείς ότι αυτό που λειτουργεί για σένα μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τις παρέες, τους συγγενείς, τις δραστηριότητες που είχες επιλέξει και γενικότερα τη στάση με την οποία νόμιζες ότι θα προοδεύσεις. Ο Ερμής ορθόδρομος (10) βοηθά να διευθετηθούν κάποιες διαπραγματεύσεις που αφορούν τα οικονομικά σου, όπως επίσης να υιοθετήσεις μια πιο ανιδιοτελή και στάση σε κουβέντες που αφορούν τα παράπονα, τις φοβίες και τα τραύματά σου σε σχέση με την ερωτική σου ζωή. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται καθαρότερα πού είναι το κοινό συμφέρον, ασχέτως αν επιλέξεις να το αγνοήσεις ή επιμείνεις σε παλιές σου αντιλήψεις για το πώς θα έπρεπε να γίνονται τα πράγματα.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Κάνεις και λες πολλά για να αποφύγεις να κοιτάξεις μερικά πράγματα σε βάθος.
Το πιο βολικό για σένα αυτές τις ημέρες είναι να ανοιχτείς κατά πλάτος σε ένα σωρό δραστηριότητες και πρακτικές δουλειές που θεωρείς ότι θα καθησυχάσουν τις ανησυχίες σου για τα χρήματα, τα συναισθήματα και την αίσθηση αυτοαξίας σου. Με την Πανσέληνο (9) ωστόσο ο εαυτός σου σού δείχνει με αρκετή καθαρότητα τι πηγαίνει και τι δεν πηγαίνει οικονομικά και ερωτικά. Ίσως θα ‘ταν καλό να σεβαστείς αυτό που σου επιτρέπει να προσφέρεις και σε γεμίζει ή είναι επικερδές, αντί να κολλάς σε κάτι εγωιστικά ή υπερσυναισθηματικά. Δεν αλλάζει κάτι. Ο Ερμής ορθόδρομος στον Υδροχόο (10) και τον ζωδιακό σου άξονα είναι ιδιαίτερα βοηθητικός για να καταλήξουν συμφωνίες, να μπορέσεις να συνεννοηθείς με τον σύντροφό σου για τα σχέδιά σας, οικονομικά και άλλα, όπως και για να μπορέσεις να συνομιλήσεις λίγο πιο αντικειμενικά με οποιονδήποτε έχεις απέναντί σου. Σε κάθε περίπτωση έχε στο νου σου τα γεγονότα του τελευταίου μήνα και προσπάθησε να τα λάβεις υπόψη σου σε αυτά που σκέφτεσαι και λες.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Φορτώνεσαι πολλά για χάρη άλλων, ενώ ξέρεις ότι έτσι δεν λειτουργεί το πράγμα
Η Πανσέληνος στους Ιχθύες (9) και τον ζωδιακό σου άξονα τείνει να σε βάλει σε υπερδραστηριότητα που συνοδεύεται από αρκετό στρες και μια παράλληλη αίσθηση ασφάλειας, γιατί αυτό το ξέρεις και το εμπιστεύεσαι. Πριν παραδοθείς άνευ όρων, πάρε λίγο χρόνο για να εξετάσεις τι υπαγορεύει η εμπειρία σου, τα παράπονά σου και οι αποτυχίες σου, ειδικά σε επίπεδο προσωπικών σχέσεων και συνεργασιών. Δηλαδή να αποδεχτείς ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, και ότι ορισμένα πράγματα που σε απογοητεύουν εδώ κι έναν αιώνα, κατά πάσα πιθανότητα είναι έτσι και καλά θα κάνεις να τα αποδεχτείς. Αυτό ωφελεί άμεσα τη συναισθηματική και οικονομική σου ισορροπία, καθώς σε αποδεσμεύει από το να προσπαθείς διαρκώς να κάνεις τις προσδοκίες σου να λειτουργήσουν. Ο κυβερνήτης σου, Ερμής, ορθόδρομος (10) στον Υδροχόο, βοηθά να κλείσεις ή να βάλεις σε σειρά κάποια πρακτικά ζητήματα και θέματα ρουτίνας που δίνουν ώθηση στην καριέρα σου ή απλώς σε κάνουν να αισθάνεσαι καλύτερα και κοντύτερα στους στόχους σου.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Άγχη και φοβίες, κάποια με λόγο, και συναισθηματικές ανακατάξεις
Φύονται διάφορες ανησυχίες και άγχη μέσα σου, είτε βάσιμα, είτε κυρίως μάλλον αβάσιμα, και αυτό πάει να σε οδηγήσει σε μια υπεροργανωτική και διεκπεραιωτική στάση, όπου φιλοδοξείς να βάλεις στη σειρά πράγματα που πήραν χρόνια για να γίνουν όπως είναι. Με την Πανσέληνο (9) ίσως είναι πολύ χρησιμότερο να βρεις λίγο χρόνο για ξεκούραση, χαλάρωση, για να φροντίσεις τον εαυτό και την υγεία σου. Σε δεύτερη φάση καλό θα ήταν να δεις που διασταυρώνεται η καθημερινότητα και η πραγματικότητά σου με τα σχέδιά σου, τις φιλίες σου, τις δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου σου. Έτσι, θα ξέρεις πολύ καλύτερα από πού να ξεκινήσεις και για τι αξίζει να κοπιάσεις. Ο Ερμής ορθόδρομος (10) είναι υποστηρικτικός στο να ξεδιαλέξεις ποιος και τι σου δίνει χαρά. Μετά από τις περιπέτειες του προηγούμενου μήνα στη σχέση με τα παιδιά σου, στις δημιουργικές σου ασχολίες και στην ερωτική σου ζωή, είσαι σε θέση να αποσαφηνίσεις τι διορθώνεται και τι όχι και βέβαια πώς μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω.  

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Έχεις επιλογές, άρα επίλεξε, μην τα κάνεις όλα κι ό,τι κάτσει
Η υπόσχεση του καινούριου και της ανανέωσης αρκεί για να σε κάνει να τρέχεις και να ψάχνεις και να προσπαθείς και να κάνεις με αυτή την Πανσέληνο (9). Ο κόπος σου θα είναι σαφώς αποτελεσματικότερος αν αντί να πέφτεις με τα μούτρα σε ό,τι σου προτείνουν και σου προκύπτει, καθορίσεις τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο, ποιοι είναι οι άνθρωποι που βγάζουν τον καλύτερό σου εαυτό και τελικά ποια είναι η εκδοχή σου που είναι ερωτεύσιμη από τη μία, προσβάσιμη στα παιδιά σου και δημιουργική από την άλλη. Έτσι θα ξέρεις με βεβαιότητα ποιες σχέσεις ή συνεργασίες αποτελούν πρόβλημα κι ανήκουν στο παρελθόν σου. Ο Ερμής ορθόδρομος (10) βοηθά να βρεθούν καλύτερες ισορροπίες και επικοινωνία στο οικογενειακό σου περιβάλλον και στο γραφείο, όπως και η καλύτερη δυνατή λύση για το μέλλον των κοινών οικονομικών και της ερωτικής σου ζωής. Προϋπόθεση αποτελεί να λάβεις υπόψη σου όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα και να αποφύγεις προσεγγίσεις που ήδη αποδείχτηκαν άκαρπες. 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Εργασιομανία και κοινωνική υπερδραστηριότητα για να μη δεις τα του οίκου σου
Ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος θα είσαι που θα αποπειραθεί να θαφτεί κάτω από τη δουλειά και τις οικονομικές του ανάγκες για να αποφύγει πιο εσωτερικούς ή ιδιωτικούς προβληματισμούς με την Πανσέληνο αυτή (9). Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι, ουκ εν τω πολλώ το ευ, ειδικά αν δεν έχεις την απαραίτητη στήριξη, γνώσεις ή ανοίγματα. Όσον αφορά το ερωτικό και συναισθηματικό κομμάτι, άλλο το είμαι εντάξει στις κοινωνικές και προσωπικές μου υποχρεώσεις, άλλο αισθάνομαι ότι έχω κοινή γραμμή για το μέλλον με την οικογένειά μου ή στο σπίτι μου. Ωστόσο το να δεις λιγάκι αντικειμενικότερα πού συμφωνείς και πού διαφωνείς χωρίς να προσπαθείς να πείσεις ίσως σου δώσει εμπνεύσεις και διευρύνει τον ορίζοντα του πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα. Ο ορθόδρομος Ερμής (10) είναι καλή ευκαιρία για να αποκαταστήσεις τυχόν παρατράγουδα του τελευταίου μήνα σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τον σύντροφό σου και την κατάσταση της σχέσης σου, όπως και σε επαγγελματικές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Σε τσιμπάει η άνοιξη και τρέχεις να κάνεις ό,τι προφταίνεις
Μάλλον σε πιάνει η άνοιξη με την Πανσέληνο (9) κι έχεις διάθεση να πάρεις αγκαζέ τον σύντροφο, τις παρέες ή τους συνεργάτες σου και να αλωνίσεις σε καινούρια λημέρια, είτε πρόκειται για κάποια εκδρομή, κάποιο άλλο στέκι ή ένα καινούριο επαγγελματικό πεδίο. Πάρε τον χρόνο σου όμως γιατί είναι καίριο να μετρήσεις λιγάκι τον εαυτό σου συναισθηματικά κι ερωτικά και να δεις από τις επαφές και συζητήσεις που γίνονται ποιες όντως σε γεμίζουν, πού τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως συζητιούνται και φαίνονται και κατόπιν να κάνεις τις εξορμήσεις σου. Με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετείς πολύ καλύτερα τους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους, από ό,τι με τη μηχανική αναπαραγωγή όποιου πράγματος ακούγεται ή φαίνεται «ανανεωτικό». Ο ορθόδρομος Ερμής (10) κλείνει κάποιες πρακτικές υποθέσεις που αφορούν το συγγενικό σου περιβάλλον ή επαγγελματικά ανοίγματα με θετικό πρόσημο για σένα έστω και μετά από τα πολλά πίσω μπρος του προηγούμενου μήνα. Παράλληλα βλέπεις ποιες προσωπικές «ανανεώσεις» προάγουν τη συναισθηματική σου ισορροπία. 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Ξεκινάς από διαδικασίες για να τα βρεις με ανθρώπους. Ξεκίνα ακριβώς ανάποδα.
Μπλεγμένος με οικονομικούς υπολογισμούς, τον οικογενειακό προϋπολογισμό και με χίλιες άλλες δύο έγνοιες για το πώς γίνεται να εξισορροπήσεις τη συναισθηματική κι ερωτική σου ζωή μέσα στην καθημερινότητά σου, είσαι με την Πανσέληνο (9). Μάλλον θα είναι παραγωγικότερο να ξεχωρίσεις τις στιγμές με τον σύντροφο ή από την κοινωνική σου ζωή, όπως και τις συμφωνίες ή τις συνεργασίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι περισσότερο ισορροπημένος συναισθηματικά και οικονομικά, έστω κι αν δεν είναι τέλειες. Ξεκίνα από τους ανθρώπους, όχι από τις διαδικασίες. Ο Ερμής ορθόδρομος στο ζώδιό σου (10) σου δίνει αρκετές ενδείξεις για το τι όντως λειτουργεί για όλους τους εμπλεκόμενους στις σχέσεις σου, ερωτικές και οικονομικές. Εφόσον βέβαια κι εσύ είσαι διατεθειμένος να λάβεις υπόψη σου την εμπειρία του τελευταίου μήνα και δεν επιμένεις στην προσωπική σου άποψη για το τι θεωρείς καλύτερο για όλους. Παράλληλα υπάρχουν ευχάριστα νέα για καλύτερες ισορροπίες ανάμεσα στο κέρδος και τη δημιουργικότητα στη δουλειά σου ή στα χρήματα που αφορούν τα παιδιά σου.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ασχολείσαι με τους άλλους, όταν εσύ είσαι το μείζον θέμα
Η Πανσέληνος στο ζώδιό σου (9) σου δημιουργεί μια τάση απόδρασης από τον εαυτό σου στις ζωές των άλλων, ειδικά στο να ασχοληθείς με τις πρακτικές ανάγκες του συντρόφου, των παιδιών, των συνεργατών σου, των πρότζεκτ στα οποία συμμετέχεις. Αυτό όμως γίνεται κάπως τυφλά και κυρίως ως αντίδραση. Αν χρειάζεται με κάτι να ασχοληθείς είναι η δική σου δουλειά, καθημερινότητα και υγεία, τι σου δίνει, τι φαίνεται ότι δεν λειτουργεί, όσο κι αν το προσπαθείς. Εφόσον συνδέσεις τον εαυτό σου, είσαι σε θέση να ξέρεις πολύ καλύτερα τι μπορείς όντως να προσφέρεις, το οποίο δεν θα σε εξαντλήσει, δεν θα σε εκνευρίσει, αλλά θα βγάλει τη δημιουργικότητα και τη χαρά σου. Ο ορθόδρομος Ερμής (10) σημαίνει το κλείσιμο κάποιων παρασκηνιακών ιστοριών και προβληματισμών που αφορούν τη σχέση σου και την οικογένειά σου. Παράλληλα σε βοηθά να αντιληφθείς ότι οι άλλοι, σύντροφος, συνεργάτες, οικογένεια, δεν βλέπουν απαραίτητα το «μαζί» όπως εσύ ή ότι εσύ το είχες αντιληφθεί τελείως λάθος.