Τα ζώδια της εβδομάδας | 18-24.05.2020

20/05/2020
Ταύρε, πλέον έχεις εσύ τον έλεγχο στα ερωτικά σου

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Πιο ευχάριστες εξωτερικές συνθήκες όμως μεγάλη εσωτερική αναστάτωση
Με τον Ήλιο στους Διδύμους (20) η προσωπική σου ζωή αποκτά πιο ανάλαφρο χαρακτήρα, με περισσότερες εξόδους και καλύτερη επικοινωνία. Συνολικά, μια πιο κοινωνική φάση ανοίγει. Παράλληλα, βέβαια, τα πράγματα γίνονται κάπως πιο επιφανειακά και ρευστά, τα συμπεράσματα πιο εύκολα και όχι πάντα σταθερά ή εύστοχα. Σε επαγγελματικό επίπεδο κυκλοφορούν μπόλικες δημιουργικές ιδέες, ενώ είναι περίοδος δικτύωσης και επαφών, με απροσδόκητα όμως αποτελέσματα. Μπορεί να σε μπερδέψει εάν ο ίδιος δεν είσαι αρκετά ξεκάθαρος και συνεπής ως προς το τι ψάχνεις από τη δουλειά, τις συνεργασίες και τις επαφές σου. Η Νέα Σελήνη (22) μπορεί να βοηθήσει όλα τα παραπάνω εφόσον επιλέγεις να είσαι ανοιχτόμυαλος και σταθερά προσανατολισμένος στη βελτίωσή σου. Το μεγάλο καρότο είναι να προσεγγίζεις κάθε επαφή, γνωριμία, ιδέα με χρησιμοθηρικό πνεύμα και να προτρέχεις δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες, χωρίς να σκέφτεσαι όμως ιδιαίτερα το δικό σου κομμάτι και τι πρέπει να κάνεις εσύ, παρά κυρίως τι οφείλει να κάνει ο άλλος.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Περισσότερες επιλογές πράγμα που σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα
Με τον Ήλιο στους Διδύμους (20) οι επιλογές σου αυξάνονται, πράγμα που σου δίνει μία αίσθηση ασφάλειας και την πεποίθηση ότι υπάρχουν ικανοποιητικότερες μέρες μπροστά. Γίνεσαι πιο ευέλικτος στην ερωτική σου ζωή, όμως ψάχνεις να ορίσεις εσύ το πλαίσιο και να έχεις τον έλεγχο, πράγμα που ίσως σε ωθεί να κυνηγήσεις πολλές καταστάσεις ταυτόχρονα, ιδιαίτερα σεξουαλικά ή να κρατήσεις το συναίσθημα υπό περιορισμό, σε απόσταση κ.ο.κ. Για την τσέπη σου, τα πράγματα είναι ευχάριστα καθώς υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα που αποδίδει, όπως και η αναγνώριση του τι ακριβώς πρέπει να διορθωθεί για να «ισιώσεις» θέματα δουλειάς και πρακτικές σου υποθέσεις. Η Νέα Σελήνη (22) σου δίνει τη δυνατότητα να κουβεντιάσεις και να αντιληφθείς όλα τα προηγούμενα σε βάθος, εάν το θελήσεις, και να φτάσεις σε ικανοποιητικά συμπεράσματα και καταστάσεις χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις διαρκώς εναλλακτικές και πλάνα Β και Γ κ.ο.κ. Το βασικό είναι να κατευθυνθείς σε ό,τι γνωρίζεις καλά και σε βάθος και χωρίς να κρατάς πισινές.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Τονωμένη αυτοπεποίθηση, πολλές επαφές και η τάση προς τις «εύκολες» επιλογές
Ο Ήλιος στο ζώδιό σου (20) είναι μια πολύ ευχάριστη και καλοδεχούμενη αλλαγή από το προηγούμενο διάστημα. Μέσα από τις επαφές και τις κουβέντες των ημερών, από γνωριμίες και ιδέες και μια συνολικά κοινωνικότερη έκφραση, τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου, αισθάνεσαι πως έχεις περισσότερη ενέργεια και γίνεσαι πιο ευδιάθετος. Παράλληλα όμως, καθώς ανοίγεσαι σε κόσμο, περιστάσεις και πιθανότητες, αυξάνονται τα διλήμματα και έρχεται στο προσκήνιο η τάση σου για αστάθεια. Προσπάθησε να παραμείνεις συνεπής σε αυτά που λες, ειδικά στην προσωπική σου ζωή και στις δημιουργικές σου ασχολίες. Με τη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (22) και καθώς αισθάνεσαι δυνατότερος και καλύτερα, είναι μεγάλος ο πειρασμός να κρατήσεις στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις μία στάση που σε βολεύει και σου είναι γνώριμη κι ως εκ τούτου ανακουφιστική, η οποία όμως ίσως δεν ευνοεί τη σχέση, την επικοινωνία και γενικώς την ανταλλαγή και την αλληλεπίδραση. Ακούγοντας περισσότερο και μιλώντας ειλικρινέστερα θα είναι ευκολότερο να διαχωρίσεις τα δύο. 

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Ανάλυση και κόντρα ανάλυση, μπέρδεμα και η τάση για πλήρη αποστασιοποίηση
Ο Ήλιος στους Διδύμους (20) ανοίγει έναν μήνα απολογισμού που προηγείται του μήνα του ζωδίου σου και σε βάζει στην αντίστοιχη διάθεση. Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι υπάρχει αρκετή ρευστότητα και αλλαγές στα οικονομικά σου και καλείσαι να κάνεις κάποιες επιλογές ώστε να μπορέσεις να συγυρίσεις τις υποθέσεις σου. Στο κεφάλι σου γυρίζουν πάρα πολλά, θετικά και αρνητικά, όμως είναι αρκετά δύσκολο να τα συζητήσεις ή να κάνεις κάτι ανοιχτά χωρίς να αδικήσεις τον απέναντι ή τον εαυτό σου. Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται να είσαι πολύ προσεκτικός με τα συμπεράσματα που βγάζεις, με την αδιαφορία ή την απομάκρυνση και με τη σημασία που δίνεις σε «ένστικτο», καθώς όλα αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρνητικά χρωματισμένα. Η Νέα Σελήνη (22) μπορεί να σε βοηθήσει να εντοπίσεις το θετικό, τις δυνατότητες και βέβαια τα ευχάριστα και το κέρδος σε όλα αυτά που σε απασχολούν. Οι ακραίες θέσεις είναι ευκολότερες, πλήρης απόρριψη ή πλήρης αθώωση, όμως δεν πρόκειται να σε βοηθήσουν εξίσου.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Καινούργιες δυνατότητες που μπαίνεις στον πειρασμό να διοχετεύσεις στο παλιό.
Ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, περνά στους Διδύμους (20) και σου προσφέρει την ευκαιρία να εμπλουτίσεις τις ασχολίες σου, τα σχέδιά σου και να έρθεις σε στενότερη αλληλεπίδραση με τους φίλους σου. Έχει μια ελαφρότητα που σου έχει λείψει και πολλές ωραίες υποσχέσεις για το μέλλον, σε οικονομικό επίπεδο, όπως και από άποψη γνωριμιών και επαφών. Όλα αυτά αξίζει να τα αξιοποιήσεις επιλέγοντας μόνο τα άτομα και τις ασχολίες τα οποία σε βοηθούν να εκφράσεις την καλύτερή σου πλευρά, χωρίς να ανησυχείς ότι κάτι χάνεις αν δεν τα κάνεις όλα και δεν βρεθείς με όλους. Η Νέα Σελήνη (22) σε ανοίγει σε πολλές καινούργιες δυνατότητες και πιθανότητες και μια αίσθηση πως όλα ή πάρα πολλά είναι δυνατά. Καθώς ο ορίζοντάς σου διευρύνεται, εμφανίζονται στο προσκήνιο και παλιές ιστορίες και προβλήματα και ο πειρασμός να αναλώσεις ανανεωμένη διάθεση και δυνατότητες σε παλιά πράγματα κι ανθρώπους είναι μεγάλος. Μείνε καλύτερα στο τώρα και στο επόμενο και όχι τόσο στο παλιό που θα μπορούσες να βοηθήσεις.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Σταθερή έμφαση σε καριέρα και προσωπικούς στόχους με πολλά διλήμματα
Το πέρασμα του Ηλίου στους Διδύμους (20) κατευθύνει περισσότερη από την προσοχή και την ενέργειά σου στο θέμα της καριέρας σου, υπό το πρίσμα της δουλειάς που έχεις ήδη κάνει αλλά και των εκκρεμοτήτων που διαμορφώνουν κατάσταση επί του παρόντος. Σε προσωπικό επίπεδο, αντιμετωπίζεις μια παρόμοια συνθήκη οπότε η εμπειρία του παρελθόντος και κυρίως απωθημένα και εκκρεμότητες έρχονται να συμβάλλουν στον καθορισμό των στόχων σου. Έτσι και στις δύο περιπτώσεις τα διλήμματα αφθονούν και οι συγκεκριμένες επιλογές είναι δύσκολες. Αξίζει να επιλέξεις βάσει τον δεδομένων σου, αλλά όχι για να «φύγεις από», αλλά για να «πας προς». Η Νέα Σελήνη (22) σου δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσεις μία συνδυαστική προσέγγιση λαμβάνοντας υπόψη σου τα προβλήματα και τα όνειρά σου και βλέποντας πώς αυτά μπορούν να συντεθούν μέσα από το πρίσμα της εμπειρίας, των ικανοτήτων και των ιδεών σου. Αυτό που καλό είναι να αποφύγεις είναι να επιλέξεις κάτι απλώς επειδή είναι καινούργιο ή να απορρίψεις κάτι απλώς επειδή δεν είναι.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Συναρπαστικές κατευθύνσεις και ευθύνες που πιστεύεις ότι σε περιορίζουν 
Καθώς ο Ήλιος μπαίνει στους Διδύμους (20) φρεσκάρεσαι με τη βοήθεια των φίλων σου, ίσως προτάσεις για ενδιαφέροντα και πιθανώς καινούρια πράγματα, καθώς και βάζοντας σε εφαρμογή σχέδια για την επιμόρφωση ή την προσωπική σου εξέλιξη γενικότερα. Από την εικόνα δεν λείπουν οι ευκαιρίες για εκδρομές. Δεν λείπει όμως και μια κάπως χαοτική ποιότητα με πολυκοσμία και πολυάριθμα πράγματα που δεν είναι όλα της ίδιας αξίας. Βοηθά να τα πεις λίγο με τον εαυτό σου για να ξέρεις μετά τι είναι όντως «μπροστά» για σένα και τι είναι απλώς «παραλλαγή στο ίδιο θέμα». Η Νέα Σελήνη (22) ανοίγει πολλές πόρτες και σου δίνει πρόσβαση σε άτομα, γνώσεις και χώρους που είναι της αρεσκείας σου. Αυτό που θα σε βοηθήσει να μην κοιτάς δεξιά αριστερά σαν χαμένος και να μη χάνεις τον χρόνο σου, είναι να είσαι λίγο «ρομαντικός» στις επιλογές σου, λίγο ιδεαλιστής και ίσως πιο πρόθυμος να χαρίσεις παλιότερες προσπάθειες εάν ο στόχος δεν έχει σχέση με τα όνειρά σου.  

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Τα πράγματα γίνονται ενδιαφέροντα ερωτικά και οικονομικά, όχι όμως εύκολα 
Ο Ήλιος στους Διδύμους (20) στρέφει τα φώτα στα ιδιωτικά σου διαμερίσματα και χώρους, είτε πρόκειται για τη συναισθηματική κι ερωτική σου ζωή, είτε πρόκειται για τις οικονομικές σου συμφωνίες και τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Και στις δύο περιπτώσεις, αυξάνει την κινητικότητα πράγμα που σημαίνει ότι οι καταστάσεις γίνονται πιο ρευστές, πιο ενδιαφέρουσες και δυσκολότερες παράλληλα. Στο προσωπικό κομμάτι, ο τόνος είναι κρύο-ζέστη με έμφαση στην εναλλαγή και ίσως την προσπάθειά σου να βγεις από πάνω με χειρισμούς διαφόρων ειδών, έστω και ασυνείδητα. Πολλή αγάπη, καθαρότητα και εγκατάλειψη της έννοιας του κέρδους είναι μία καλύτερη προσέγγιση. Στο άλλο κομμάτι, πρόσεξε τα παιχνίδια κάθε είδους και την αδιαφορία για τους εταίρους σου, δεν συνιστώνται. Η Νέα Σελήνη (22) υπογραμμίζει πως το ζήτημα δεν είναι διεύρυνση και πρόοδος με κάθε κόστος, αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις με την ποιότητα που αρμόζει στους προσωπικούς κι επαγγελματικούς σου στόχους. Κοινώς ζύγισε και ηθικά και συναισθηματικά, όχι μόνο υλικά, τα όχι και τα ναι σου.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Περιστοιχίζεσαι από πολύ κόσμο και χρειάζεται τόλμη για να επιλέξεις σωστά
Ο Ήλιος στους Διδύμους (20) και τον ζωδιακό σου άξονα αυξάνει το μερίδιο της προσοχής που στρέφεται στις σχέσεις σου, κυρίως με θετικό πρόσημο. Αναζητάς τις κοινωνικές επαφές, τη σχέση ή τον χρόνο με τη σχέση σου, την παρέα και γενικότερα την πολυκοσμία. Στο μείγμα υπάρχουν άτομα και δραστηριότητες που είναι σαφώς βήματα μπροστά, υπάρχει όμως και το συγγενικό σου περιβάλλον και οι συνήθειές σου και γνωστές παρέες. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο χρειάζεται να βρεις τη σωστή ισορροπία για να μην καταλήξεις απλά σε ανούσιες συναναστροφές. Η Νέα Σελήνη στους Διδύμους και τον ζωδιακό σου άξονα (22) προσφέρει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την αγάπη σου για το καινούριο ώστε να βρεις την τόλμη να ακούσεις διαφορετικές απόψεις και να συναναστραφείς διαφορετικούς ανθρώπους, περιορίζοντας αστάθεια, ασυνέπεια, επιφανειακές προσεγγίσεις ή την ανάγκη σου να προσηλυτίσεις τον απέναντι. Επαγγελματικά, υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσεις στόχους και κέρδος, αν δώσεις προτεραιότητα στο πρώτο και το αφήσεις να διαμορφώσει το δεύτερο.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Αγγαρείες, δουλίτσες και γενικό συγύρισμα σωματικά και στη ρουτίνα σου
Με τον Ήλιο στους Διδύμους (20) ανοίγει περίοδος σοβαρής «φασίνας» σε επίπεδο δουλειάς και ρουτίνας. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά θέματα όπως λογαριασμοί, διακανονισμοί, γραφειοκρατικά που χρειάζονται φροντίδα, όπως επίσης και συναισθηματικά ζητήματα και θέματα υγείας που επίσης χρειάζεται να μπουν σε μία τάξη. Το βασικό λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να αναλάβεις πάρα πολλά ταυτόχρονα επειδή μοιραία δεν θα μπορέσεις να τα κάνεις όπως θέλεις και αυτό σε σένα θα γίνει πηγή άγχους και δυσφορίας. Όσον αφορά την υγεία σου, παρακολούθησε τι σε ηρεμεί και σε γαληνεύει στην καθημερινότητά σου και μην το αφήσεις για κανέναν λόγο. Η Νέα Σελήνη (22) σου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσεις τις ουσιαστικές σου ανάγκες κι επιθυμίες με αυτά που περιμένουν οι άλλοι από σένα ή με το ό,τι θεωρείς συμβατικά πρέπον. Κατά βάση το πρώτο, το ουσιαστικό για την υγεία της καθημερινότητας και του σώματός σου, χρειάζεται να θέσει το πλαίσιο του δεύτερου και όχι το αντίθετο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Μεγάλη ώθηση προς χαρά, δημιουργικότητα κι έρωτα με το ρίσκο της επιφάνειας
Με τον Ήλιο στους Διδύμους (20) η διάθεσή σου κάνει στροφή προς το αισθητά καλύτερο, καθώς μέσα από τις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις προσανατολίζεσαι με μεγαλύτερη ευκολία στα πράγματα και τα άτομα που σου δίνουν χαρά και σε βοηθούν να εκφραστείς δημιουργικά. Φλερτ, ερωτικό παιχνίδι, διασκέδαση, δημιουργικότητα είναι ο κλήρος των ημερών, συν τη δυνατότητα να προσεγγιστούν απαιτητικά οικονομικά και συναισθηματικά θέματα με ευελιξία και χιούμορ. Η αλληλεπίδραση με θετικό πρόσημο είναι πολύ ευκολότερη σε όλες σου τις σχέσεις, ωστόσο καλό είναι να προσέξεις να μην υποτιμήσεις την αξία όσων λέγονται και γίνονται εξαιτίας της μεγαλύτερης αλεγρίας και εξωστρέφειας των ημερών. Η Νέα Σελήνη (22) βοηθά στις ορθές επιλογές καθώς υπογραμμίζει την αξία της αλληλεπίδρασης, της συνεργασίας, της σχέσης και γενικότερα του ανθρώπινου παράγοντα, της ποιοτικής στάσης σε σχέση με τους ανθρώπους, έναντι μια ασταμάτητης διαδοχής ασχολιών, διασκεδάσεων, ιδεών, συζητήσεων που μπορεί να είναι ευχάριστα όμως μένουν στην επιφάνεια και αντιμετωπίζονται μάλλον επιφανειακά.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ξεσήκωμα στο σπίτι, το γραφείο και μέσα σου και μάλλον άστοχες «βεβαιότητες»
Ο Ήλιος στους Διδύμους (20) σε ξεσηκώνει εσωτερικά καθώς μέσα σου φαίνεται να συμβαίνουν όλα ταυτόχρονα ή σε εξαιρετικά γρήγορη διαδοχή, ενώ παράλληλα δημιουργεί αρκετή κινητικότητα στους χώρους που κινείσαι, σπίτι ή γραφείο. Σαν να χρειάζεσαι μια εκκαθάριση στη ρουτίνα σου, όμως να μην ξέρεις ακριβώς από πού να ξεκινήσεις ή να βάζεις πολλά πράγματα στο τραπέζι και στο κεφάλι σου ταυτόχρονα. Σε κάθε περίπτωση μη δένεις κόμπο ούτε αυτά που λέγονται, ούτε αυτά που αισθάνεσαι, ούτε αυτά που σκέφτεσαι, ειδικά όσον αφορά το τι γίνεται με τα χρήματά σου και τη συναισθηματική σου ζωή. Όσο πιο θολό είναι το πρίσμα σου, τόσο πιο βέβαιος είσαι ότι ξέρεις τι θέλεις. Η Νέα Σελήνη (22) σε βοηθά στις επιλογές σου και στη στάση που είναι πιο χρήσιμη δεδομένων των περιστάσεων, καθώς σου δίνει την ευχέρεια να δεις πού συναντιούνται δουλειά και προσωπική ζωή, υποχρεώσεις και έρωτας, αυστηρότητα και παιχνίδια με τα παιδιά σου. Αρκεί να έχεις πολλή καλή θέληση να το δεις.