Τα ζώδια της εβδομάδας | 20-26.7.2020

22/07/2020
Καρκίνε, αντιλαμβάνεσαι δυνατότητες και κάνεις κάποιες αλλαγές παρά τους πολλούς δισταγμούς

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ξεκινάς με άρνηση, αλλά το τέμπο της εβδομάδας σε παρασύρει ευχάριστα
Η Νέα Σελήνη (20) της Δευτέρας δεν φέρνει ακριβώς τον καλύτερό σου εαυτό στην επιφάνεια, στο οικογενειακό σου περιβάλλον και στο γραφείο. Η επίδραση της ερωτικής σου ζωής και της σχέσης με τα παιδιά σου σε πηγαίνει μάλλον στο να υιοθετήσεις έναν ρόλο «γκρινιάρη μάρτυρα», χωρίς όμως κάποια προσπάθεια να κάνεις κάτι διαφορετικά ή να αναλογιστείς μήπως οι στόχοι σου και τα σχέδιά σου κι όχι οι άλλοι σε εγκλωβίζουν σ’ αυτόν. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) μάλλον βάζει στην άκρη οποιονδήποτε σχετικό προβληματισμό, ακόμη κι αν οι κουβέντες δεν σταματάνε. Η διάθεσή σου παίρνει την ανιούσα και έτσι το παίρνεις πάνω σου να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να γίνεις πιο δημιουργικός. Λειτουργεί μια χαρά γιατί δεν είναι πως αφήνεις τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σου στην άκρη, απλώς διαφοροποιείται η στάση σου προς το ελαφρύτερο και τονώνεται η αυτοπεποίθησή σου και βρίσκεις καλύτερους τρόπους να αξιοποιήσεις τον εαυτό και την ενέργειά σου.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Φουλ της κοινωνικότητας, μέσα στην οποία βρίσκεις καλύτερη επαφή με σένα
Η αρχή της εβδομάδας κυλά στον ρυθμό της Νέας Σελήνης (20) που σπρώχνει από εδώ κι από εκεί, είτε πρόκειται για κάποια εκδρομή, είτε για περισσότερες εξόδους. Θα περνούσες καλύτερα αν μπορούσες να παραμερίσεις τα θέματα που τρέχουν στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον γιατί στερούν κάτι από την ποιότητα όσων όμορφων πραγμάτων κι αν προσπαθήσεις να κάνεις. Βέβαια υπάρχουν κάποιες συναντήσεις και ειδήσεις με απρόοπτο αντίκτυπο στη στάση σου. Χρειάζεται επίσης να φροντίσεις να είσαι συγκεντρωμένος και τύπος και υπογραμμός στην οδήγηση. Με τον Ήλιο στον Λέοντα (22) είναι πιο εύκολο να ακούσεις τις σκέψεις σου και τον εαυτό σου στο γραφείο και το σπίτι, πράγμα που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του χρόνου σου εκεί. Από την άλλη υπάρχει ένα μέτρο δυσκολίας, ενδεχομένως και πίεσης, γιατί εσύ μπορεί να είσαι σε νέο κεφάλαιο, όμως οι γύρω σου, όπως και τα δεδομένα της ζωής σου, είναι οργανωμένα βάση μιας παλιότερης εκδοχής σου.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Πιο ικανοποιημένος συναισθηματικά και οικονομικά, έστω κι αν δεν είναι όλα ρόδινα
Πιο άνετο συναισθηματικά και οικονομικά σε βρίσκει η αρχή της εβδομάδας με τη Νέα Σελήνη (20). Σε αυτό συντελούν οι καθημερινές σου επαφές και συνδιαλλαγές κι αυτό είναι το θετικό κομμάτι. Το όχι τόσο θετικό κομμάτι είναι πως οι οικονομικές σου υποχρεώσεις συνεχίζουν να είναι αρκετά βαριές, ακόμη κι αν τυπικά όχι το ίδιο πιεστικές όσο σε άλλες περιόδους. Σε συναισθηματικό επίπεδο, είναι ευκολότερο να είσαι ευχαριστημένος είτε επειδή ρίχνεις αρκετά τα στάνταρ σου για συντροφικότητα και σεξουαλικότητα, είτε επειδή τα ανεβάζεις στον Θεό με αποτέλεσμα να είσαι βασικά στο «καλύτερα μόνος μου», αλλά ευχάριστα. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) ανοίγει μια περίοδο που προσφέρεται για τις διακοπές σου ή έστω για κάποια εκδρομή και ένα πρόγραμμα στο οποίο θα βλέπεις περισσότερο κόσμο και θα έχεις περισσότερο χώρο για δραστηριότητες που επιλέγεις. Σε αυτό το πλαίσιο είναι αναμενόμενες καινούργιες γνωριμίες και συμφωνίες. Θα θελήσεις να κρατήσεις δικλείδες ασφαλείας, όμως είναι κάπως δύσκολο δεδομένου του βεβαρυμμένου παρελθόντος τους.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Αντιλαμβάνεσαι δυνατότητες και κάνεις κάποιες αλλαγές παρά τους πολλούς δισταγμούς
Η Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου (20) δίνει τον τόνο της εβδομάδας σου. Η κατάσταση των οικονομικών σου γίνεται αφορμή για να αισθανθείς καλύτερα για τον εαυτό σου και ικανότερος να κάνεις τα πράγματα που θέλεις. Το μελανό σημείο της όλης υπόθεσης είναι πως αν δεν αξιοποιήσεις την ευκαιρία ενεργητικά χάνεται κάπου ανάμεσα στις ευθύνες των επαγγελματικών και προσωπικών σου σχέσεων, ίσως και στην απροθυμία σου να κάνεις κάτι διαφορετικό μόνος σου, αφού, αρχικά τουλάχιστον, οι άλλοι δεν φαίνεται να τρελαίνονται για οποιαδήποτε αλλαγή σου. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) πιθανόν να είναι ακριβώς το έξτρα σπρωξιματάκι που θέλεις, αφού σε στρέφει στο να εξετάσεις τι κάνεις με τα χρήματα και τα συναισθήματά σου πιο ανεξάρτητα. Παίζουν τον ρόλο τους και οι συναντήσεις και κουβέντες της εβδομάδας καθώς επιβεβαιώνουν τόσο το θετικό, όσο και το αρνητικό για καταστάσεις που δεν μπορούσες να δεις καθαρά. Έτσι το να ξανακοιτάξεις τα σχέδια και αυτά που προγραμματίζεις γενικά γίνεται μάλλον αναγκαίο, παρά επιλογή.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με το βλέμμα μόνο σε κάτι σαν διακοπές, αλλά και με ανανεωμένες δυνάμεις και διάθεση
Η Νέα Σελήνη (20) ανακεφαλαιώνει όσα ζητήματα σε έχουν προβληματίσει σχεδόν όλη την προηγούμενη χρονιά, από την υγεία και τα άγχη σου, μέχρι τις σχέσεις σου και το πώς βλέπεις τον εαυτό σου. Ενδεχομένως επειδή έχεις ήδη προσπαθήσεις πολύ κι εξαντληθεί, θέλεις απλά να κάνεις ό,τι είναι πιο εύκολο, οικείο και ξεκούραστο. Στον τομέα της υγείας σου δεν είναι καλή ιδέα. Ο κυβερνήτης σου, Ήλιος, στο ζώδιό σου (22) βοηθά να φύγει από πάνω σου μεγάλο μέρος της κούρασης και όποιας ηττοπάθειας και παράδοσης μπορεί να αισθάνθηκες. Οι συνθήκες της καθημερινότητάς σου δεν μεταβάλλονται δραστικά, ούτε ξεχνάς ό,τι σε κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα. Η αισιοδοξία σου όμως επιστρέφει γιατί γίνεσαι «άνθρωπος με σχέδιο», ασχέτως αν αφορά  το πού βαδίζεις στη ζωή ή το πού θα πας το βράδυ. Αυτοπεποίθηση, χιούμορ και δημιουργικότητα κάνουν θαύματα και δεν αργείς να τα θέσεις σε εφαρμογή για να προσεγγίσεις νέα άτομα και στόχους. Στο τελευταίο συμβάλλει και το ξεκαθάρισμα κάποιων οικονομικών θεμάτων.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Εκεί που κάπως, κάτι είχες στρώσει, αλλάζουν εκ νέου τα δεδομένα
Βγαίνουν στη φόρα αρκετά πράγματα, ψυχολογικής και πρακτικής φύσεως τα οποία ζητούν να επηρεάσουν τα σχέδιά σου, με τη Νέα Σελήνη (20). Πάνω που έχεις κάνει τα σχέδιά σου, είτε αφορούν τις διακοπές σου, είτε τη δουλειά σου, είτε την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων και ζητημάτων που σε αγχώνουν, αντιλαμβάνεσαι πως υπό το φως των νέων δεδομένων είναι κάπως δύσκολο να κάνεις αυτά που είχες σχεδιάσει χωρίς σοβαρά πισωγυρίσματα ή εσφαλμένους συμβιβασμούς, ιδιαίτερα στις προσωπικές σου σχέσεις, με έμφαση σ’ αυτές με παιδιά, σύντροφο και φίλους. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) κάνει ιδιαίτερα αισθητή την κούραση που πιθανόν οφείλεται σε παραχωρήσεις που έχεις κάνει ή ακόμη και σε ζητήματα που έχεις εμπλακεί υπερεκτιμώντας ίσως τις δυνατότητές σου ή μην έχοντας όλα τα δεδομένα. Όλα αυτά μπορούν να πάνε καλύτερα και σαφώς πιο ξεκούραστα αν αναζητήσεις καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα άκρα του «υπερήρωα» και κάποιου με μηδενικές δυνατότητες. Χρειάζεται κι εσύ και όσοι σ’ ενδιαφέρουν να έχουν καλύτερη εικόνα για το μέχρι πού μπορείς.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Δυνατότητες που ανοίγουν δρόμους και δυσπιστία ότι οι άλλοι θα επιβιώσουν χωρίς εσένα
Νέα Σελήνη (20) ανοίγει την εβδομάδα σου και μαζί της φέρνει ένα περίεργο κλίμα στην καριέρα και το σπίτι σου. Ευχάριστες προοπτικές και σχέδια φαίνεται να συνυπάρχουν με κάποια ακαμψία στους στόχους σου και πιθανόν την απροθυμία ή την αδυναμία σου να αναθεωρήσεις αυτά που πιστεύεις για τις ικανότητες και δυνατότητες των γύρω σου. Δηλαδή ενώ έχεις την ευκαιρία να κάνεις περισσότερα πράγματα που σ’ αρέσουν ή θέλεις, δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς πως οι άνθρωποι στο σπίτι και το γραφείο σου μπορούν να κάνουν πράγματα και χωρίς εσένα ή ακόμη καλύτερα, να σε βοηθήσουν και να σου δώσουν λύσεις. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) βοηθά να βγεις από τον λαβύρινθο υποχρεώσεων, επαγγελματικών και κοινωνικών, πράγμα που έχει ευεργετικό εφέ στη διάθεσή σου, όπως και στο πρόγραμμά σου. Ειδήσεις ή συζητήσεις για περιστατικά που αφορούν το σόι, την επιμόρφωση ή απλώς το μέλλον της προσωπικής σου ζωής, ενδεχομένως να σε ωθήσουν να οργανωθείς καλύτερα οικονομικά και συναισθηματικά.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Βοήθεια σε απλές και σύνθετες αποφάσεις και επιβεβαιώσεις της αξίας σου
Τα δεδομένα της καριέρας και του γάμου σου μπορούν να σε βοηθήσουν να προσανατολιστείς καλύτερα ως προς τους σχετικούς στόχους. Από το πού χρειάζεσαι βελτίωση ως άτομο κι επαγγελματίας, μέχρι το τι να κάνεις στις διακοπές και πώς να αντιμετωπίσεις το σόι σου, αρκεί απλώς να κοιτάξεις πώς είναι τα πράγματα τώρα. Η επιλογή να μείνεις στα ίδια μέρη, συμπεριφορές και συμφωνίες μάλλον σε βάρος σου λειτουργεί έστω κι αν τη θεωρείς καλή επειδή είναι γνώριμη. Κάποιες ειδήσεις ή συζητήσεις σχετικά με το πού βαδίζεις ερωτικά και οικονομικά αλλάζουν πάντως τις ισορροπίες τόσο στη σχέση σου όσο και στις συμφωνίες και συνεργασίες σου. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) σε κεντράρει καλύτερα ως προς το τι χρειάζεται να κάνεις στη δουλειά και σε σχέση με τα προσωπικά σου, ιδιαίτερα αν αποφύγεις να πάρεις οποιαδήποτε θετική εξέλιξη επάνω σου ή να γίνεις οδοστρωτήρας σε σχέση με τα διαδικαστικά της ρουτίνας σου. Η διαδρομή εδώ ξεκινάει, δεν τελειώνει.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Εντάσεις που όμως απολαμβάνεις, αφού ουσιαστικά τις βιώνεις εκ του ασφαλούς
Το παθιασμένο και δραματικό μπλέκονται με το κωμικό και πολλά υποσχόμενο σε ένα δυναμικό μείγμα με τη Νέα Σελήνη (20). Μάλλον η επίγνωση του πώς έχεις επιλογή για το πώς θα εξελιχθεί η ερωτική σου ζωή και το πού θα πάνε τα οικονομικά σου, σου δίνει την άνεση να πειραματίζεσαι και να διασκεδάζεις με το φλερτ, δημιουργικά και με ό,τι σε ευχαριστεί. Σου δίνει επίσης την άνεση να διατηρείς πισινές και συνήθειες που σαφέστατα είναι περιττές, εξ ων και το ανάμεικτο του πράγματος. Βέβαια αυτά που μαθαίνεις από τον σύντροφο ή τους συνεργάτες έχουν σημαντική βαρύτητα και τελικά προκαλούν μεταβολές στο πρόγραμμα της ρουτίνας σου. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) ανοίγει μια περίοδο που είναι ιδανική για τις διακοπές σου, αφού ούτως ή άλλως είναι κάπως δύσκολο να συγκρατηθεί το «φευγιό» σου κυριολεκτικό ή μεταφορικό. Είσαι πιο ανοιχτός στο να προσεγγίσεις δημιουργικά, με χιούμορ όμως και με αρκετή εμμονή από το θέμα της εξέλιξής σου, μέχρι της βραδινής σου εξόδου.

Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Σχέσεις που βρίσκουν άλλο βάθος, παρά τις σθεναρές σου αντιστάσεις
Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο (20) και τον ζωδιακό σου άξονα εμπλουτίζει τις καταστάσεις στις επαγγελματικές και προσωπικές σου σχέσεις. Επειδή αυτά που φέρνει εμπίπτουν μάλλον στην κατηγορία του πάθους, της βαθύτερης ουσίας και αρκετά σοβαρών οικονομικών ζητημάτων, είναι εξαιρετικά πιθανό να γίνεις υπερβολικά συγκεντρωτικός θεωρώντας ότι δεν έχεις να πάρεις βοήθεια από πουθενά, όπως και ότι ο σύντροφος ή οι συνεργάτες τελικά μάλλον βάρος είναι. Πάντως κάποιες ειδήσεις για θέματα του σογιού ή για την εξέλιξη της δουλειάς σου, φέρνουν αναθεώρηση απέναντι στον έρωτα, τη δημιουργικότητα και την καλοπέραση εν γένει. Με τον Ήλιο στον Λέοντα (22) πιθανώς βρίσκεις το θάρρος να βουτήξεις στα βαθιά στα ερωτικά και τις επιχειρήσεις, πράγμα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικερδές προς αμφότερες τις κατευθύνσεις. Αυτό που βοηθά είναι να αποφασίσεις να λειτουργήσεις επί ίσοις όροις με τον σύντροφο ή τους συνεργάτες σου, επειδή οι επιδείξεις ισχύος ή το κόλλημα στα δικά σου είναι σαν να βάζεις πυρίτιδα στα θεμέλιά σου.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Αξιοποιείς ή φορτώνεσαι σχέσεις και συνεργασίες με δραστικές συνέπειες
Προηγουμένως αφανείς πτυχές του πόσο καλύτερη μπορεί να είναι η καθημερινότητα ή η δουλειά σου εξαιτίας των σχέσεών σου, φέρνει στην επιφάνεια η Νέα Σελήνη (20). Λειτουργεί ανάλογα με την προθυμία σου να αποδεχτείς λάθη και να αποδεσμευτείς οικειοθελώς από ευθύνες που δεν σου αντιστοιχούν αλλά αφήνεις να υπάρχουν είτε λόγω ενοχών, είτε λόγω φόβου για κάτι διαφορετικό. Σε αυτό το σενάριο, ο απέναντι των σχέσεών σου γίνεται μάλλον βάρος και δημιουργεί έξτρα δουλειές που πρέπει να φροντίσεις. Φρόντισε την υγεία και την ξεκούρασή σου, ακόμη κι αν σου φαίνεται πως δεν το χρειάζεσαι. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) και τον ζωδιακό σου άξονα δημιουργεί καλύτερο κλίμα στις σχέσεις και τις παρέες σου, καθώς υπάρχουν αφορμές για έξω, εκδρομές, γνωριμίες που σου επιτρέπουν να αξιοποιήσεις την ενεργητικότητά σου με τον καλύτερο τρόπο. Οι ειδήσεις ή κουβέντες σχετικά με τα κέρδη/απώλειες διακοπών, παιδιών, δημιουργικών πρότζεκτ και ερωτικών εμπλοκών αλλάζουν το εσωτερικό σου κλίμα και τα δεδομένα σπίτι και στον οικογενειακό χώρο.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ωραία ισορροπία μεταξύ δουλειάς-διασκέδασης, αν την αφήσεις να συμβεί
Ωραίες ισορροπίες ανάμεσα στη δουλειά, τις απαιτήσεις της ρουτίνας και τη διασκέδαση, τον έρωτα και τις δημιουργικές σου ασχολίες, μπορείς να βρεις με τη Νέα Σελήνη (20). Αρκεί να καμφθεί κάπως η επιμονή σου να φορτώνεσαι ευθύνες και να εγκλωβίζεσαι σε δεσμεύσεις μόνος σου, ακόμη και δραστηριότητες που είναι απολύτως της επιλογής σου ή να αρνείσαι να αλλάξεις πορεία στο πλοίο ακόμη κι όταν ολοφάνερα οδεύει προς παγόβουνο, είτε το πλοίο είναι οι συγγενικές σου σχέσεις, είτε οι επαγγελματικές σου φιλοδοξίες, είτε το πρόγραμμα των διακοπών σου. Ο Ήλιος στον Λέοντα (22) φέρνει πολυασχολία στη ρουτίνα σου, όμως του είδους που σε επιβεβαιώνει και προσφέρει ευκαιρίες να αποδείξεις την αξία σου, να είσαι δημιουργικός, να κινηθείς ανεξάρτητα και να δώσεις το στίγμα σου. Υπάρχουν κάποια θετικά νέα σχετικά με την οικογένεια και τη σχέση σου, έστω κι αν σε σαστίσουν αρχικά. Οδηγούν σε διεύρυνση του σκεπτικού σου, του κύκλου σου, όπως και σε κάποιες απότομες αλλαγές όμως.