Τα ζώδια του μήνα | Μάρτιος 2021

01/03/2021
Ιχθύ, για τον επόμενο ενάμιση μήνα ασχολείσαι ενεργά με οικογενειακά ζητήματα

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Ο Μάρτιος ξεκινά με καλύτερες προοπτικές για εσένα, καθώς ο κυβερνήτης σου, Άρης, αλλάζει ζώδιο και εισέρχεται στο φιλικό περιβάλλον των Διδύμων στις 4/3, ενεργοποιώντας το κομμάτι της επικοινωνίας και των επαφών σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ανταλλάσσεις πληροφορίες με γρήγορους ρυθμούς και εκφράζεσαι με μεγαλύτερη ελευθερία και αμεσότητα. Με τη Νέα Σελήνη του μήνα, που πραγματοποιείται το Σάββατο 13/3 στο ζώδιο των Ιχθύων επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, ενδέχεται να υπάρξει αρκετή παρασκηνιακή δράση στον αισθηματικό τομέα, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες τοπίο που μπορεί να φέρει ίσως και κάποια απογοήτευση, ενώ με την είσοδο του Ερμή στο ίδιο ζώδιο λίγες μέρες μετά, θα θελήσεις να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που γεμίζουν την ψυχή σου και σε χαλαρώνουν μέσα στην καθημερινότητά σου. Ο Ήλιος εισέρχεται στο ζώδιό σου το Σάββατο 20/3, εγκαινιάζοντας επίσημα τον μήνα των γενεθλίων σου, ενώ την επόμενη μέρα ακολουθεί και η Αφροδίτη. Παίρνεις «φωτιά», βάζοντας μπρος με όλες σου τις δυνάμεις στα επαγγελματικά και γοητεύεις με την ακτινοβολία σου στα ερωτικά, καθώς οι ευκαιρίες για φλερτ θα είναι πολλές. Η Πανσέληνος του Μαρτίου στον άξονά σου στις 28/3, που θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, ευνοεί τις συμμαχίες στη δουλειά ενώ ρίχνει φως και στο κομμάτι των προσωπικών σου σχέσεων, κάνοντάς σε πιο δεκτικό στις ανάγκες των άλλων.

Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Ο μήνας ξεκινά με μια σημαντική αλλαγή ενέργειας, μιας και ο Άρης εγκαταλείπει την Πέμπτη 4/3 το ζώδιό σου και εισέρχεται σε αυτό των Διδύμων, μειώνοντας κάπως το στρες στην καθημερινότητα σου και στρέφοντας το ενδιαφέρον σου στον οικονομικό τομέα για τον επόμενο ενάμιση μήνα περίπου. Θα πρέπει να είσαι προσεκτικός, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν κάποια απρόοπτα έξοδα και θα χρειαστεί να κάνεις τις αλχημείες σου για να διατηρήσεις τις ισορροπίες. Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου στο ζώδιο των Ιχθύων που σχηματίζεται το Σάββατο 13/3 και επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, καθώς και η είσοδος του Ερμή στο ίδιο ζώδιο στις 16/3, δείχνουν ότι θέματα που σχετίζονται με τις φιλικές σου σχέσεις και τη συλλογική δουλειά μπορεί με κάποιο τρόπο να σε απασχολήσουν. Απόφυγε να επηρεαστείς από γνώμες τρίτων όσον αφορά τα επαγγελματικά σου, γιατί μπορεί να βρεθείς σε λάθος κατεύθυνση. Από τα μέσα του μήνα το κλίμα γίνεται πιο εσωστρεφές, με την παρουσία του Ήλιου και της Αφροδίτης στον Κριό, από τις 20 και 21/3 αντίστοιχα. Χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο για ξεκούραση και δεν έχεις διάθεση για πολλά πολλά. Στο τέλος του μήνα, η Πανσέληνος που πραγματοποιείται στις 28/3 στον Ζυγό, επηρεάζοντας πρωτίστως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, σε βάζει στη διαδικασία να εστιάσεις στη σωματική και ψυχική σου υγεία και τη φροντίδα του εαυτού σου.

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Ο Μάρτης ξεκινάει με γκάζια καθώς ο Άρης εισέρχεται στο ζώδιό σου την Πέμπτη 4/3, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 23 Απριλίου. Ανεβάζεις ρυθμούς και «τρέχεις» με αποφασιστικότητα τα σχέδιά σου, τρέχοντας παράλληλα και στην κυριολεξία για να τα προλάβεις όλα μέσα στο εικοσιτετράωρο, πράγμα που δεν θα είναι πάντα εφικτό. Ο τομέας της καριέρας σου ενεργοποιείται με τη Νέα Σελήνη του μήνα στο ζώδιο των Ιχθύων το Σάββατο 13/3, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, χρειάζεται όμως προσοχή καθώς υπάρχει ενδεχόμενο κάποιου είδους απάτης σε αυτό το κομμάτι κυρίως λόγω της τάσης σου να εξιδανικεύεις τις καταστάσεις. Με τον Ερμή από τις 16/3 στο ίδιο ζώδιο, θα χρειαστεί να σκεφτείς πιο διεξοδικά τα τεκταινόμενα σε αυτό τον τομέα. Η είσοδος του Ήλιου (20/3) και της Αφροδίτης (21/3) στο φιλικό ζώδιο του Κριού θα στρέψει το ενδιαφέρον σου στην κοινωνική σου ζωή και στις φιλικές σου σχέσεις, ενώ η Πανσέληνος του Μαρτίου στις 28/3 στον Ζυγό, που επηρεάζει κυρίως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, θα είναι ευνοϊκή για την ερωτική σου ζωή.

Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Στις αρχές του μήνα, ο Άρης (4/3) περνάει στο ζώδιο των Διδύμων μέχρι τα μέσα Απριλίου, μια θέση αρκετά ευαίσθητη για το ζώδιό σου. Μπορεί να αισθάνεσαι κάπως αποπροσανατολισμένος στη δουλειά αλλά και αρκετά κουρασμένος σε σωματικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να τρέφεσαι σωστά, να κοιμάσαι καλά και να μην πιέζεις υπερβολικά τον εαυτό σου. Η Νέα Σελήνη του μήνα που πραγματοποιείται στις 13/3 στο ζώδιο των Ιχθύων, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, μπορεί να δείξει ότι ενδεχομένως χρειάζεται να αναθεωρήσεις κάποιους από τους στόχους σου αναφορικά με μελλοντικά σου σχέδια και ζητήματα σπουδών. Το πέρασμα του Ερμή στο ίδιο ζώδιο από τις 16/3, θα σε βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, δίνοντάς σου πιο ευρεία οπτική για το προς τα πού θες να κατευθύνεις τη ζωή σου. Άλλωστε ο Ήλιος (20/3) και η Αφροδίτη (21/3), περνώντας στο μεσουράνημα σου από το ζώδιο του Κριού, θα φέρουν αρκετές ευκαιρίες εξέλιξης στην επαγγελματική σου ζωή, τις οποίες πρέπει να αξιολογήσεις κατάλληλα. Στο τέλος του μήνα, η Πανσέληνος (28/3) στον Ζυγό θα φέρει στην επιφάνεια θέματα σπιτιού και οικογένειας αλλά και την ανάγκη να αποβάλλεις ίσως παλιά τραύματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο περιβάλλον, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου.

Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Το πέρασμα του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων από την Πέμπτη 4/3 ηρεμεί αρκετά την κατάσταση στα επαγγελματικά σου που το τελευταίο δίμηνο σε είχαν κουράσει πολύ. Από τη νέα αυτή θέση που είναι πιο ευνοϊκή για το δικό σου ζώδιο, στρέφεις το ενδιαφέρον σου στην προώθηση ομαδικών projects, αναλαμβάνοντας ίσως έναν πιο ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα, ενώ παράλληλα γίνεσαι περισσότερο ενεργός σε επίπεδο κοινωνικών επαφών. Με τη Νέα Σελήνη του μήνα (13/3) στο ζώδιο των Ιχθύων, που θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, αλλά και την είσοδο του Ερμή στο ίδιο ζώδιο (16/3), χρειάζεται να δείξεις προσοχή σε οικονομικά θέματα που σχετίζονται με δημόσιο, εφορίες, κληρονομικά κ.τ.λ. Περισσότερη αισιοδοξία και όρεξη για διασκέδαση και νέες γνωριμίες στα αισθηματικά σου, θα φέρει η είσοδος τόσο του Ήλιου (20/3) όσο και της Αφροδίτης (21/3) στο φιλικό για εσένα ζώδιο του Κριού, ενώ η Πανσέληνος του μήνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/3 στον ίδιο άξονα, επηρεάζοντας πρωτίστως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, μπορεί να  δώσει ένα ειδύλλιο με ένα πρόσωπο από το περιβάλλον σου.

Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Με αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της καριέρας σου μπαίνει ο Μάρτιος, αφού ο Άρης εισέρχεται στον δικό σου σταυρό και στο ζώδιο των Διδύμων την Πέμπτη 4/3. Έτσι, για τον επόμενο ενάμιση μήνα καλείσαι να διαχειριστείς την πίεση που θα υπάρξει λειτουργώντας με τη γνωστή σου πειθαρχία και συνέπεια. Το Σάββατο 13/3 με τη Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στον άξονά σου, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, πρέπει να είσαι προσεκτικός σε θέματα προσωπικών σχέσεων και επαγγελματικών συνεργασιών, καθώς η συμμετοχή του Ποσειδώνα θολώνει την ορθή σου κρίση και ευνοεί παντός είδους εξιδανικεύσεις. Έχε τον νου σου, λοιπόν. Στις 16/3 περνά και ο κυβερνήτης σου Ερμής στο ίδιο ζώδιο, φέρνοντας έντονη κινητικότητα στον συγκεκριμένο τομέα του χάρτη σου. Η ταυτόχρονη παρουσία του Ήλιου από τις 20/3 και της Αφροδίτης από τις 21/3 στον Κριό ενεργοποιεί τη σεξουαλικότητα σου, δίνοντάς σου την ευκαιρία να ταράξεις τα λιμνάζοντα ύδατα στην ερωτική σου ζωή. Παράλληλα όμως σε απασχολεί και το οικονομικό κομμάτι, με την Πανσέληνο (28/3) μάλιστα του μήνα στον άξονα Κριού-Ζυγού, να φέρνει ευκαιρίες εσόδων, κυρίως για τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου.

Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Ο Μάρτιος είναι ένας μήνας που θα αλλάξει τη διάθεσή σου, θα σε βοηθήσει να επεκτείνεις τις δραστηριότητές σου και να κυνηγήσεις τους στόχους που έχεις για τα επαγγελματικά σου ή για τις σπουδές σου, αν βρίσκεσαι σε αυτή την ηλικία, καθώς ο Άρης περνάει στις 4/3 στους Διδύμους και τον 9ο ηλιακό σου οίκο. Η Νέα Σελήνη του μήνα το Σάββατο 13/3 στους Ιχθύες, που θα επηρεάσει κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, μπορεί να δημιουργήσει κάποιες παρεξηγήσεις ή μπερδέματα στη δουλειά και στην καθημερινότητά σου. Η είσοδος του Ερμή (16/3) στο ίδιο ζώδιο δείχνει πως και η σκέψη σου θα εστιαστεί αρκετά το επόμενο διάστημα σε αυτούς τους τομείς. Στο δεύτερο μισό του μήνα το ενδιαφέρον σου στρέφεται στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου, καθώς τόσο ο Ήλιος (20/3) όσο και η Αφροδίτη (21/3) περνάνε απέναντί σου, στο ζώδιο του Κριού. Ένα νέο διάστημα ξεκινά για τα προσωπικά σου και τις επαγγελματικές σου σχέσεις, ενώ και η Πανσέληνος του Μαρτίου που σχηματίζεται στις 28 του μηνός στο ζώδιό σου και επηρεάζει πρωτίστως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, μπορεί να είναι βοηθητική σε αυτό το κομμάτι, βοηθώντας σε να κλείσεις ίσως και κάποια κεφάλαια στη ζωή σου για να μπορέσεις να προχωρήσεις ελεύθερος μπροστά.

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Ανασαίνεις με ανακούφιση μιας και στις αρχές του μήνα ο Άρης φεύγει από τον άξονα σου, που σε έτρεξε πολύ είναι η αλήθεια το προηγούμενο δίμηνο, και εισέρχεται στο ζώδιο των Διδύμων την Πέμπτη 4/3. Από αυτήν τη θέση θα χρειαστεί να ρυθμίσεις οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με τρίτους όπως επιχειρήσεις, τράπεζες, διατροφές, εφορίες, ενώ παράλληλα θα έχεις και πολύ αυξημένη λίμπιντο το επόμενο διάστημα. Ο τομέας των αισθηματικών σου θα σε απασχολήσει αρκετά άλλωστε με τη Νέα Σελήνη του Μάρτη που πραγματοποιείται στης 13/3 στους Ιχθύες, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, αλλά και με την είσοδο του Ερμή στο ίδιο ζώδιο στις 16/3. Έχεις όρεξη για νέες περιπέτειες στον έρωτα, όμως χρειάζεται συνάμα  προσοχή, καθώς αυτό το φεγγάρι μπορεί να δημιουργήσει διαψεύσεις αλλά και απάτες. Λίγες μέρες μετά ο Ήλιος (20/3) και η Αφροδίτη (21/3) εισέρχονται στο ζώδιο του Κριού και η ενέργειά σου εστιάζεται στη βελτίωση της καθημερινότητάς σου, αλλά και στη διεκπεραίωση των καθηκόντων σου στη δουλειά. Με την Πανσέληνο (28/3) που σχηματίζεται στο τέλος του μήνα στο ζώδιο του Ζυγού, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου, κάνεις μια παύση και παίρνεις λίγο χρόνο για εσωτερικό reboot.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20 Δεκεμβρίου)

Ο Μάρτιος ξεκινά με την είσοδο του Άρη στον άξονα σου την Πέμπτη 4/3, γεγονός που σημαίνει πως το τοπίο στις διαπροσωπικές σου σχέσεις θα είναι αρκετά απαιτητικό για τον επόμενο ενάμιση μήνα περίπου. Θα αισθάνεσαι αρκετά πιεσμένος και ενδεχομένως να δημιουργηθούν εντάσεις με συνεργάτες και τον σύντροφο σου. Απόφυγε τις παρορμητικές αντιδράσεις και προσπάθησε όσο μπορείς να είσαι διαλλακτικός με τους γύρω σου. Η Νέα Σελήνη του μήνα στους Ιχθύες που σχηματίζεται το Σάββατο 13/3, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, απαιτεί προσοχή σε θέματα που σχετίζονται με τα οικογενειακά σου και με αγοραπωλησίες ακινήτων, καθώς το κλίμα θα είναι ασαφές και θολό, ευνοώντας τα μπερδέματα. Από τις 16/3 περνά και ο Ερμής στον ίδιο κομμάτι του χάρτη σου, κάνοντας σαφές ότι θα ασχοληθείς αρκετά με ό,τι έχει να κάνει με την εστία σου. Στο δεύτερο μισό του μήνα, η ενέργεια γίνεται πιο ερωτική, καθώς ο Ήλιος (20/3) και η Αφροδίτη (21/3) από το ζώδιο του Κριού αυξάνουν τη διάθεσή σου για χαρά, διασκέδαση και αισθηματικά πάρε-δώσε, τα οποία δεν αποκλείεται να προέρχονται και μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον, με την Πανσέληνο στις 28/3 στον Ζυγό να φέρνει θετικά νέα σε αυτό το κομμάτι, επηρεάζοντας πρωτίστως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου.

Αιγόκερος (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Με την είσοδο του Άρη στο ζώδιο των Διδύμων, την Πέμπτη 4/3, θα εστιάσεις την προσοχή σου σε ζητήματα καθημερινότητας αλλά και εργασίας για το επόμενο διάστημα. Οι υποχρεώσεις θα είναι πολλές και οι προθεσμίες πιεστικές, οπότε καλό θα ήταν να βάλεις στο πρόγραμμα και κάτι που θα σε ηρεμεί, όπως μια ρουτίνα χαλάρωσης ή μια καθημερινή βόλτα. Η Νέα Σελήνη του μήνα που πραγματοποιείται το Σάββατο 13/3 στους Ιχθύες, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, μπορεί να φέρει κάποιες πληροφορίες ή και ειδήσεις από το ευρύτερο περιβάλλον σου που θα αποδειχτούν ίσως παραπλανητικές, ενώ ο Ερμής στο ίδιο ζώδιο από τις 16/3, θα σου δώσει πόντους επικοινωνιακά και θα σε βοηθήσει σε πνευματικές εργασίες, αυξάνοντας παράλληλα την διάθεσή σου για φλερτ. Η ταυτόχρονη σχεδόν είσοδος του Ήλιου (20/3) και της Αφροδίτης (21/3) στο ζώδιο του Κριού και τον 4ο γωνιακό σου οίκο θα φέρει εύνοια σε ζητήματα οικογένειας και ακινήτων, ενώ η Πανσέληνος του μήνα την Κυριακή 28/3 στον Ζυγό θα είναι υποστηρικτική για τις επαγγελματικές σου επιδιώξεις, με μακροπρόθεσμα μάλιστα αποτελέσματα, επηρεάζοντας πρωτίστως τους γεννημένους το 1ο δεκαήμερο.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Το κλίμα αυτόν τον μήνα αλλάζει με την έξοδο του Άρη από τον ζωδιακό σου σταυρό που σε πίεσε αρκετά σε ψυχολογικό και επαγγελματικό επίπεδο τους πρώτους δύο μήνες της χρονιάς με όλες τις δύσκολες όψεις που σχημάτισε με τον Δία και τον Κρόνο από το ζώδιό σου, αλλά και τον Ουρανό από τον Ταύρο. Την Πέμπτη 4/3 ο κόκκινος πλανήτης εισέρχεται στο ζώδιο των Διδύμων, φέρνοντας έμπνευση και δημιουργικότητα σε επιχειρηματικά σχέδια, αλλά και χαρούμενες στιγμές στα αισθηματικά σου. Η Νέα Σελήνη στους Ιχθείς στις 13/3 σχετίζεται με τα οικονομικά σου και θέλει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρξουν περίεργες καταστάσεις. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να μην προχωρήσεις σε νέες συμφωνίες και επενδύσεις εκείνο το διάστημα. Η παρουσία του Ερμή στο ίδιο ζώδιο από τις 16/3, θα σε βοηθήσει να σκεφτείς σε περισσότερο τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα έσοδα σου. Στις 20/3 Ο Ήλιος περνά στο Κριό, με την Αφροδίτη να ακολουθεί την επομένη και μπορείς τώρα να προωθήσεις καλύτερα τόσο τα προϊόντα όσο και τις ιδέες σου με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενώ θα έχεις και ευκαιρίες για νέες γνωριμίες. Ο μήνας κλείνει με την Πανσέληνο (28/3) στο ζώδιο του Ζυγού, που είναι ευνοϊκή για στόχους που αφορούν το εξωτερικό καθώς και για ζητήματα σπουδών, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 1ου δεκαημέρου.

Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Ο Μάρτης κάνει ποδαρικό με την είσοδο του Άρη την Πέμπτη 4/3 στον ζωδιακό σου σταυρό και τον 4ο ηλιακό σου οίκο. Από τη νέα του θέση στο ζώδιο των Διδύμων λοιπόν, για τον επόμενο ενάμιση μήνα ασχολείσαι ενεργά με οικογενειακά ζητήματα που αφορούν ίσως μεγαλύτερα σε ηλικία μέλη της οικογένειας, με το ενδεχόμενο των εντάσεων μέσα στο σπίτι να είναι υπαρκτό, ενώ από την άλλη ίσως θελήσεις να προχωρήσεις και σε ορισμένες τεχνικές ή βελτιωτικές εργασίες μέσα στον χώρο του σπιτιού. Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου, που πραγματοποιείται στις 13/3 στο ζώδιό σου, επηρεάζοντας κυρίως τους γεννημένους του 3ου δεκαημέρου, θα εγείρει ζητήματα προσωπικών αναγκών, τα πράγματα όμως θα είναι κάπως μπλεγμένα μέσα σου και δεν θα έχεις σαφή εικόνα για το τι πραγματικά θέλεις, μιας και ο κυβερνήτης σου Ποσειδώνας συμμετέχει σε αυτό το φεγγάρι. Λίγες μέρες μετά ο Ερμής μπαίνει κι αυτός στο ζώδιό σου και μπορεί να φέρει εξελίξεις τόσο στα επαγγελματικά, δίνοντας σου έμπνευση και διάθεση για δημιουργία, όσο και στα αισθηματικά, φέρνοντας νέες επαφές σε αυτό το κομμάτι. Η είσοδος του Ήλιου (20/3) και της Αφροδίτης (21/3) στον Κριό φέρνει τα οικονομικά σου σε πρώτο πλάνο και μπορεί μάλιστα να υπάρξει μια θετική εξέλιξη στο κομμάτι αυτό, που μπορεί να αφορά ένα χρέος σου ή τα οικονομικά του συντρόφου σου με την Πανσέληνο του μήνα την Κυριακή 28/3 στον Ζυγό, που θα επηρεάσει κυρίως όσους έχουν γεννηθεί το 1ο δεκαήμερο.