Η Σελήνη στα 12 ζώδια

07/06/2018

Όσα πρέπει να ξέρεις για τη θέση της Σελήνης και το πως χρωματίζει τις ανθρώπινες σχέσεις

Η θέση του Ηλίου σε ένα αστρολογικό χάρτη δείχνει τα συστατικά της προσωπικότητας μας, του εγώ μας, και ο ωροσκόπος μας το τρόπο που εκφράζουμε προς τα έξω τη προσωπικότητα μας. Η Σελήνη , δείχνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών της, το τρόπο που διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, τις διαθέσεις μας, τις αντιδράσεις μας, τις ευαισθησίες μας, τις κρυφές μας επιθυμίες.

Σελήνη στο Κριό

Η συναισθηματική αντίδραση σε όλες τις καταστάσεις όταν η Σελήνη είναι στο Κριό είναι ταχύτατη και οδηγεί σε άμεση δράση. Έχει την τάση να αντιδρά στις καταστάσεις με εγωιστικό τρόπο, να μην υπολογίζει τις απόψεις των άλλων, φτάνοντας πολλές φορές στο σημείο να τους πληγώνει. Εδώ η μισή χαρά του έρωτα βρίσκεται στο κυνήγι. Περισσότερο είναι το κυνήγι που την ενδιαφέρει παρά το αποτέλεσμα. Όταν η σελήνη στο Κριό πιάσει το θήραμα, αυτό τρώγεται, ή παίρνει μια θέση στο τοίχο μαζί με τα άλλα τρόπαια.

Αυτό είναι η τακτική που υιοθετείται για τις σχέσεις, για αυτό δεν είναι κακή ιδέα να είναι κάποιος διστακτικός απέναντι σε αυτού του είδους το κυνήγι. Πρέπει να ξέρεις πως θα παίξεις αυτό το παιχνίδι. Ο νεαρός ιππότης πολιορκεί την Απόρθητη Λαίδη φλερτάροντας την με τρομερή επιδεξιότητα. Η λαίδη που θα υποκύψει μπορεί να γίνει σύζυγός του. Αλλά αυτή που τον ενδιαφέρει είναι αυτή που δεν θα έχει ποτέ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η Σελήνη είναι άπιστη ή ότι της λείπει η αφοσίωση, ή αποφεύγει τη μονιμότητα, απλά γίνεται νευρική όταν η σχέση δεν αλλάζει, δεν δημιουργεί ένταση, η καμιά πρόκληση. Λέγεται πως αυτό το εξαιρετικά αρσενικό ζώδιο αναζητάει ένα παθητικό, εύθραυστο, αδύναμο σύντροφο - και αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα. Δεν είναι αλήθεια! Η σχέση θα διαρκέσει όταν δημιουργήσει μια σχέση, στην οποία δεν θα έχει απολύτως το πάνω χέρι. Δεν αντέχει τη παθητικότητα του οποιουδήποτε αλλού.

Ο Κριός είναι γεννημένος ρομαντικός, όπως και όλα τα ζώδια της φωτιάς. Η καθημερινότητα δεν τον ενδιαφέρει. Το να ψήνει ψάρια στο τζάκι μαζί με την αγαπημένη του τον απωθεί. Εκτός κι αν το τζάκι βρίσκεται στις Άλπεις, έξω χιονίζει και τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν εμφανιστεί για τρεις μέρες. Όταν η σχέση αρχίζει να γίνεται ρουτίνα, άντρες και γυναίκες με τέτοια σελήνη αρχίζουν και δυσανασχετούν.

Δεν σημαίνει ότι η ένταση πρέπει να είναι παρούσα, αλλά κυρίως ότι ο καθένας στο ζευγάρι έχει τα δικά του ενδιαφέροντα, τη δική του ζωή, ώστε αυτός/ή να μην αισθάνονται ότι ο άλλος είναι ολοκληρωτικά στη κατοχή του. Δίπλα του μόνο δυνατοί παίκτες μπορούν να παίξουν και μόνο σε αυτούς τελικά δίνει το δικαίωμα να μπουν στη παρτίδα.

Διάσημοι με Σελήνη στο Κριό: Μάρλον Μπράντο, Αλ Καπόνε, Σαλβατόρ Νταλί, Γουίτνι Χιούστον, Στίβι Γουόντερ,
Λουτσιάνο Παβαρότι, Αντον Τσέχοφ

Η Σελήνη στο Ταύρο (σε έξαρση)

Όταν η Σελήνη είναι στο Ταύρο η επιρροή της σε αυτόν έχει μεγαλύτερη δύναμη και σοβαρότητα, αφού εδώ βρίσκεται σε θέση έξαρσης - στη καλύτερη θέση της δηλαδή. Οι αντιδράσεις στις καταστάσεις χρειάζονται περισσότερο χρόνο από άλλα ζώδια, αλλά όταν κάποιος με σελήνη στο Ταύρο διαμορφώσει τη δική του γνώμη, αυτή εκφράζεται με αποφασιστικότητα και την εννοεί απόλυτα. Με τη σελήνη εδώ η ανάγκη για ασφάλεια είναι παρούσα, σαν άμεση αντίδραση.

Η Ταυρίσια πτητικότητα κάνει και αυτή την εμφάνισή της και αποτελεί τη βασική αντίδραση όταν απειλείται η συναισθηματική του ασφάλεια. Η τάση του σε μια παλιομοδίτικη συμπεριφορά είναι χαρακτηριστική αν και ανάλογα με τη θέση άλλων σημαντικών πλανητών μπορεί να σιχαίνεται αυτή του την αντίδραση και να κάνει τα πάντα για να την καταπολεμήσει. Αυτή η θέση δίνει πολύ κοινή λογική και αποφασιστικότητα, όπως και πολύ πείσμα, αλλά αντίθετα με το ήλιο, ή τον ωροσκόπο στο Ταύρο, το πείσμα της Σελήνης είναι περισσότερο μια πρώτη αντίδραση, ή υπερισχύει όταν το άτομο είναι σε νεαρή ηλικία.

Σπάνια κάποιος/ α με Σελήνη στον Ταύρο να περνάει από σχέση από σχέση κι αυτό όχι γιατί απλά η σταθερότητα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ζωής του, αλλά γιατί γνωρίζει πολύ καλά πως η συνεχής επαφή με έναν άνθρωπο προσφέρει περισσότερο χρόνο να τον ανακαλύψεις και να απολαύσεις την σχέση μαζί του/της. Πιθανόν να έχει περιστασιακές σεξουαλικές επαφές, αλλά η λέξη «σχέση» είναι πολύ βαριά για αυτόν.

Η αίσθηση της υπευθυνότητας συνδυασμένη με την ανάγκη του για ασφάλεια τον κρατάνε σε μια σχέση ακόμα κι αν έχει χάσει τη πρώτη της γοητεία. Σε τέτοια περίπτωση μπορεί να έχει μια «παράνομη» σχέση που την διατηρεί για όσο διάστημα δεν απειλεί τη σιγουριά του σπιτιού του. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι στη σχέση σας με κάποιον/α με τέτοια σελήνη ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο που δεν του αρέσουν οι πολύπλοκες συζητήσεις για τις σχέσεις.

Σχέση για τη Σελήνη στο Ταύρο σημαίνει φυσική παρουσία και σωματική ηδονή. Δεν μπορείς να συζητήσεις με λεπτές αποχρώσεις με ένα τέτοιο σύντροφο. Πρέπει να κυριολεκτείς μαζί του. Αν του μιλήσεις για «συναισθηματικό εκβιασμό», για «ασυνείδητη επιθετικότητα» και τέτοιες υπόγειες παρενέργειες που κάνουν κάποιον με σελήνη στο Σκορπιό να αισθάνεται στα νερά του, το μόνο που μπορείς να καταφέρεις εδώ είναι να χασμουρηθεί ενοχλημένος.

Η σελήνη στο Ταύρο είναι ευγενική, στοργική, αφοσιωμένη. Επειδή είναι πολύ σωματική, οι περισσότεροι με μια τέτοια σελήνη χρειάζονται απτές αποδείξεις αγάπης. Εδώ η σελήνη είναι κτητική, για διαφορετικούς λόγους από το Σκορπιό που είναι επίσης διαβόητος για τη ζήλια του. Όπως οι πίνακές ζωγραφικής, τα σιντί του, τα παλιά βιβλία του, είσαι κι εσύ μέρος των αποκτημάτων του. Δεν είναι μια σελήνη που σου θα ταίριαζες, αν σου αρέσουν οι ανεξάρτητοι ή αποστασιοποιημένοι σύντροφοι, ή οι ανοιχτές σχέσεις.

Χρειάζεται πολύς αγώνας για να κατορθώσει κάποιος να κάνει μια τέτοια σελήνη να εκραγεί. Η υπομονή της είναι παροιμιώδης, η ηρεμία είναι προτεραιότητά της. Αν όμως την πιέσεις υπερβολικά γίνεται ο γνωστός ταύρος εν υαλοπωλείο, και μπορεί να φτάσει μέχρι την βία. Η συμπεριφορά της είναι φυσική: Δεν αντιδρά με δηλητηριώδη σχόλια όπως ο Σκορπιός, ούτε με τις λεκτικές δαγκωνιές ενός Διδύμου, ή ενός Παρθένου. Ο Ταύρος απλά σπάει το σπίτι, ή δίνει μπουνιά στο πρόσωπο. Αντίθετα με τα πιο εκλεπτυσμένες σελήνες, η Ταυρίσια θέλει απλά να είναι ευτυχισμένη

Διάσημοι με Σελήνη στο Ταύρο: Έλτον Τζον, Μέριλ Στριπ, Ροναλντ Ρέιγκαν, Πρίγκιπας Κάρολος, Τζόαν Κόλινς, Τσε Γκεβάρα, Νταϊάνα Ρός, Γκρέτα Γκάρμπο.

Σελήνη στους Δίδυμους

Οι αντιδράσεις στις καταστάσεις είναι εξαιρετικά γρήγορες. Οι κοφτές, σαφείς, ευθείες απαντήσεις στις ερωτήσεις και οι ευφυείς απαντήσεις είναι μερικά από τα προσόντα της Σελήνης στους Διδύμους. Τα μειονεκτήματα της Σελήνης στους Διδύμους έγκεινται στη τάση της να μην ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους και είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Για να το ξεπεράσει χρειάζεται να κάνει μια συνειδητή προσπάθεια να έρθει πιο κοντά στους άλλους και να ακούσει σοβαρά αυτά που οι άλλοι έχουν να πούνε, να υιοθετήσει μια περισσότερο ευαίσθητη συμπεριφορά απέναντί τους. Στη πραγματικότητα την διαθέτουν, αλλά δίνουν εύκολα την αντίθετη εντύπωση. Πρόκειται για μια σελήνη που την τρομοκρατούν οι συναισθηματικές απαιτήσεις, αλλά έλκεται από σχέσεις με ανθρώπους που τα συναισθήματα κυριαρχούν.

Είναι σαν αυτή η σελήνη να προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα των πολλών ανθρώπων που αισθάνεται ότι βρίσκονται μέσα της και να επιθυμεί μια συναισθηματική ασφάλεια που θα τη βοηθήσει να αισθανθεί λιγότερο φοβισμένη. Οι σχέσεις αυτής της σελήνης έχουν δύο εκδοχές.

Ή να τελειώσουν άδοξα με τον σύντροφο να φεύγει συναισθηματικά άδειος, με την απόρριψη να τον συνοδεύει στην έξοδο και εκείνον/ η που με τη Σελήνη στους Διδύμους να αισθάνεται φυλακισμένος/ η, καταπιεσμένος/η και θιγμένος/ η (το κακό σενάριο), ή να δοθεί στη σχέση χρόνος και έμφαση στην επικοινωνία (το καλό σενάριο). Αυτοί οι άνθρωποι θέλουν χρόνο για να ανακαλύψουν ότι κι αυτοί έχουν αισθήματα, ανάγκες, ευαισθησίες κι ότι οι άλλοι δεν έρχονται για να τον βάλουνε στο κλουβί των δικών τους αναγκών.

Υπάρχουν άντρες και γυναίκες με αυτή τη σελήνη που παραμένουν παιδιά με τη καλύτερη και τη χειρότερη εκδοχή αυτού του χαρακτηρισμού. Είναι οι αιώνιες πεταλούδες, χαρισματικές και γοητευτικές. Αν έρθεις σε επαφή με ένα τέτοιο χαρακτήρα διασκέδασε τη πτήση και έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Η δέσμευση είναι τρομακτική για αυτόν. Μην περιμένεις να αναλάβει τις συναισθηματικές ανάγκες που έχεις γιατί απλά δεν μπορεί.

Αν έχεις τύχη και βρεις κάποιον/α που έχει λίγη αυτογνωσία, τότε πραγματικά έχεις τύχη. Γιατί αν και κάποιος/α που έχει Σελήνη στους Δίδυμους είναι συνήθως προκλητικός/η και άπιαστος/η, και σπάνια εξηγεί τις προθέσεις και τα κίνητρα του/της και σπάνια κατανοεί μια συναισθηματική σκηνή, αυτός/η εδώ θα κάνει την άλλη μισή προσπάθεια που χρειάζεται για να συνεννοηθείτε και τότε με τη μαγική μπαγκέτα της ευφυίας του θα σου δείξει τα μακρινά βουνά, εκεί που ο άνεμος των ανθρώπινων σχέσεων είναι ακόμη καθαρός.

Διάσημοι με Σελήνη στους Διδύμους: Μπριζίτ Μπαρντό, Φρεντ Αστερ, Σίγκμουντ Φρόιντ, Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, Μέι Γουέστ, Ντόρις Ντέι, Τζ. Ντ.Ροκφέλερ, Έντιθ Πιαφ

Σελήνη στο Καρκίνο (σε θέση κυβερνήτη)

Η Σελήνη είναι κυβερνήτης του Καρκίνου και εδώ βρίσκεται στο σπίτι της, φυσική της θέση. Αυτό σημαίνει ότι η Σελήνη είναι πολύ δυνατή εδώ εντείνοντας τα αισθήματα, τα ένστικτα και την διαίσθηση. Τα ένστικτα και η διαίσθηση είναι τόσο αναπόσπαστα κομμάτια στη προσωπικότητα που δημιουργεί η σελήνη στο Καρκίνο, που όσοι την έχουν πρέπει να έχουν υπόψη τους τις δυνάμεις που λειτουργούν μέσα τους. Συχνά υπάρχει και αυτό που ονομάζουμε «έκτη αίσθηση».

Είναι πολύ απλοϊκή η διαπίστωση, ότι οι άντρες με αυτή την σελήνη επηρεάζονται βαθιά από τη Μητέρα. Αλλά είναι κοντά στην αλήθεια ότι η σχέση τους με τη μητέρα θα έρθει στην επιφάνεια αργά, ή γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο πως στο πρόσωπο των γυναικών που συναντάνε αναζητούν ένα μητρικό υποκατάστατο. Ο Καρκίνος έχει βαθιές συναισθηματικές ανάγκες και συχνά τη τάση να προσκολλάται σε κάποιον. Δεν μπορεί να μείνει μόνος.

Οι άντρες με αυτή τη σελήνη ή παντρεύονται υπερβολικά νέοι ή σε πολύ μεγάλη ηλικία. Στην περίπτωση που υπάρχουν ενδείξεις ακόμη πιο έντονης σχέσης με το μητρικό πρότυπο (όψεις Σελήνης με Πλούτωνα ή Ποσειδώνα, ή έντονος Ποσειδώνας στο χάρτη), οι άντρες με αυτή τη Σελήνη μπορεί και να επιλέξουν να μην παντρευτούν - εξ αιτίας των σχέσεων με τη μητέρα μπορεί να φοβούνται τις γυναίκες.

Ένας περισσότερο ανοιχτός άντρας με Σελήνη στον Καρκίνο συνήθως δημιουργεί οικογένεια πριν τα 25 του και γίνεται ένας υποδειγματικός πατέρας. Αν παντρευτεί αργότερα στα τριάντα ή ίσως στα σαράντα του συνήθως έλκεται από δυναμικές γυναίκες που σηκώνουν όλο το βάρος της σχέσης.

Είναι μια θέση που δημιουργεί εσωτερική ένταση σε ένα άντρα που η ευαισθησία και η φαντασία του έρχεται σε ρήξη με τα αντρικά κλισέ του ανδρισμού. Αυτή η Σελήνη στους άντρες δεν κάνει ένα εύκολο εραστή, ή σύζυγο, για τον απλό λόγο ότι είναι πολύπλοκοι. Μπορεί να είναι βλοσυρός και δύστροπος τη μια στιγμή και διαχυτικός, στοργικός, συναισθηματικός την άλλη. Πάνω από όλα έχει αισθήματα και είναι ζωντανός.

Αν κάποιος θεωρήσει ότι αυτή εδώ η Σελήνη είναι πιο εύκολο και πιο συμβατή στις γυναίκες μάλλον κάνει λάθος. Πολλές γυναίκες επιλέγουν να παίξουν το ρόλο της μητέρας. Έχουν ταλέντο δημιουργώντας ένα σπιτικό γεμάτο ζεστασιά και αισθάνονται άνεση στις οικογενειακές σχέσεις. Στη μυθολογία όμως η Μητέρα δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο. Το Οικιακό της πρόσωπο θεραπεύει, τρέφει, στηρίζει. Αλλά έχει και το σκοτεινό της πρόσωπο που είναι άγριο σαν της μαινάδας που χορεύει με το Διόνυσο.

Οι γυναίκες με αυτή τη Σελήνη έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν. Δημιουργούν ανατρέφοντας τα παιδιά τους. Αλλά γύρω στα σαράντα, όταν τα παιδιά αρχίζουν να μεγαλώνουν και να χρειάζονται περισσότερο φίλους παρά γονείς πολλές από αυτές περνάνε μια δυνατή κρίση ταυτότητας. Ποιά είμαι; Πού είναι η ζωή μου; Αυτή είναι και η αρχή της πραγματικής της ζωής. Το πρώτο μισό το αφιερώνει στο σπίτι και την οικογένεια, αλλά το δεύτερο ανήκει αποκλειστικά στο εαυτό της.

Διάσημοι με Σελήνη στον Καρκίνο: Τομ Κρουζ, Κριστιάν Ντιορ, Κλαρκ Γκέιμπλ, Ιγκόρ Στραβίνσκι, Χάρισον Φορντ, Λίζα Μινέλι, Τζορτζ Όργουελ, Χόμφρει Μπόγκαρτ.

Σελήνη στον Λέοντα

Εδώ η Σελήνη αντιδρά άμεσα, παίρνει τις καταστάσεις στα χέρια της και ανταποκρίνεται καλά στις περιστάσεις. Αυτή η ικανότητα είναι πολύ φυσική και δεν χάνεται συνήθως. Η ανάληψη δράσης, ο ενθουσιασμός και το συναίσθημα είναι πραγματικά χαρακτηριστικά επειδή σε αυτή η θέση η σελήνη αναγκάζει τους άλλους «να καθίσουν και να την προσέξουν». Υπάρχει ένας πάνω του μέσου όρου αριθμός διασημοτήτων, γιατί αυτή η σελήνη ξέρει γοητεύει τα πλήθη. Η φράση «οτιδήποτε κάνεις, μπορώ να το κάνω καλύτερα» είναι το σλόγκαν τους.

Ο έρωτας κάνει το κόσμο να γυρίζει, για αυτή τη σελήνη. Και ο έρωτας είναι μια μυθική ιστορία γι' αυτήν που πρέπει να δραματοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο έρωτας πρέπει να είναι μεγάλος, τολμηρός, θεαματικός και δραματικός. Μια απλή σχέση δεν καλύπτει το στυλ της. Είναι ερωτευμένη με τον έρωτα και είναι ερωτευμένη για να παίξει την ερωμένη. Είναι γνωστό το θεατρικό ταλέντο του Λέοντα, η γενναιοδωρία του και οι τρόποι του όταν θέλει να δείξει τον έρωτά του.

Μπορείς να καταλάβεις ότι κάποιος/ α έχει Σελήνη στον Λέοντα όταν είναι ερωτευμένος/η μαζί σου, όταν αρχίσει και σου κάνει πολλά δώρα. Δώρα που δεν είναι σοκολατάκια, αλλά κάτι που δύσκολα βρίσκεις, είναι ακριβό και εντυπωσιακό. Αγαπάει να δίνει κι αν το δώρο του δεν γίνει δεκτό με ενθουσιασμό, αισθάνεται βαθιά ταπεινωμένος. Εδώ η Σελήνη δίνει έναν εραστή/μια ερωμένη που μοιάζει βγαλμένος/η από μυθιστόρημα.

Αγαπάει με στυλ, θεωρεί τον έρωτα μαγεία και η αφοσίωση είναι στη φύση της. Εάν αγαπάει θα κινήσει τη γη. Τί χρειάζεται σαν αντάλλαγμα για όλη τη χρυσόσκονη που δίνει; Άντρες ή γυναίκες με αυτή τη θέση της Σελήνης απαιτούν πίστη, δεν ανέχονται τη προδοσία και ζηλεύουν υπερβολικά. Και ακόμα περισσότερο, να τους φέρονται βασιλικά. Στη ζωή όμως από τη μια πλευρά μπορεί κάποιος/ α με Σελήνη στο Λέοντα να σε κάνει να του συμπεριφερθείς σαν γαλαζοαίματο, αλλά από την άλλη αυτή η βασιλική ρουτίνα μπορεί να γίνει ενοχλητική.

Οι σχέσεις των ανθρώπων αυτής της Σελήνης είναι σχεδόν πάντα επεισοδιακές, ποτέ ήρεμες. Είναι τόσο πληθωρικοί, τα ιδεώδη τους τόσο υψηλά που δεν μπορούν να αποφύγουν τους καυγάδες όταν τους προσγειώνει η καθημερινότητα. Αυτό που αναζητούν είναι η ολοκληρωτική αγάπη και επειδή η ιδανική αγάπη δεν υπάρχει συχνά απογοητεύονται. Όμως δεν υπάρχει ζώδιο σαν τον Λέοντα που να είναι ικανό να φέρει στο κόσμο τον μύθο και όταν περπατάς δίπλα σε κάποιον σαν αυτόν αρχίζεις να συνειδητοποιείς ότι η μυθολογία είναι γύρω σου και τα παραμύθια δεν είναι τελικά τόσο άπιαστα όσο πίστευες.

Διάσημοι με Σελήνη στον Λέοντα: Μπάρμπρα Στρέιζαντ, Τομ Χανκς, Ουίνστον Τσόρτσιλ, Μάρλεν Ντίτριχ, Άντριου Λόιντ Βέμπερ, Τουίγκι, Λέων Τρότσκι

Σελήνη στη Παρθένο

Υπάρχει ένα αστείο για την Παρθένο που λέει: «Οι Παρθένοι είναι ικανοί να κοιμηθούν την ώρα που κάνουν έρωτα κι ότι κάνουν τους καλούς οδηγούς λεωφορείου». Αυτή είναι μια γενική αντίληψη και μερικοί εκπρόσωποι του ζωδίου κάνουν τα πάντα για να την ενισχύσουν. Όμως πως αντιδρά η Σελήνη, ο πλανήτης που συμβολίζει το ένστικτο και το συναίσθημα, σε αυτή τη θέση;

Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί και τη πιο παθιασμένη σελήνη του ζωδιακού. Αντίθετα η πρακτικότητα και η λογική αποτελούν τα δυνατά της σημεία. Η βραδυφλεγής φύση της στον έρωτα σημαίνει ότι δεν ξεμυαλίζεται εύκολα από ένα όμορφο πρόσωπο, αρσενικό ή θηλυκό. Ενστικτωδώς σκέφτεται πάρα πολύ. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να επικοινωνήσει, να βρει τις βάσεις της σχέσης που δεν θα είναι απλά σεξουαλική.

Συχνά το επάγγελμα για τους εκπροσώπους της είναι τρομερά βασικό και αν δεν μπορείς να μοιραστείς μαζί τους το ενδιαφέρον σου, ή να μιλήσεις για αυτό, βαριούνται ακόμα και το πιο συναρπαστικό παρτενέρ. Το συναίσθημα και το σεξ δεν είναι αρκετά για να τούς κρατήσουν. Σαν εκείνους/ ες που έχουν Σελήνη στους Διδύμους (το άλλο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής), έχουν ανάγκη τη διανοητική συμπόρευση. Εδώ ταιριάζει και ο ρεαλισμός που απαγορεύει τους κεραυνοβόλους έρωτες και το πάθος. Έτσι μερικές φορές ψυχραίνεται και διώχνει κάποιον που έλκεται επειδή δυσπιστεί σε κάθε τι ξαφνικό, που δεν έχει τον πλήρη έλεγχό, ή δεν εξηγείται λογικά.

Όμως όπως συμβαίνει πάντα, τα πράγματα που καταπιέζουμε στον εαυτό μας τα ψάχνουμε στους άλλους. Ο άντρας ή η γυναίκα αυτής της σελήνης που κάνουν λίστες με τις δουλειές της ημέρας, που πατάνε με τα δύο πόδια στη γη και ο μεγαλύτερος φόβος τους είναι να μην ερωτευθούν, διαλέγουν ένα φλογερό σύντροφο που έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επιθυμούν και απαγορεύουν στον εαυτό τους: κάποιον/ α που δεν τον/ την ενδιαφέρουν οι ευθύνες, είναι ασταθής, εγωιστής/εγωίστρια και του/της αρέσει το δράμα.

Μια τέτοια σχέση έχει δύο ενδεχόμενα για το μέλος που έχει τη Σελήνη στην Παρθένο: ή χαλαρώνει και αποκτάει τη θερμότητα που του/της λείπει και ισορροπεί , ή προσπαθεί να παίξει τον Πυγμαλίωνα ελπίζοντας να φτιάξει ένα έργο τέχνης από μια ακατέργαστη πρώτη ύλη. Μετά υπάρχει και το σενάριο που μιλάει για το «φλογερό δράκο που φτύνει φωτιά», μπαίνει στη ζωή του/ της, αλλά τον κριτικάρει συνεχώς και ανελέητα.

Σε μια τέτοια περίπτωση μπορείτε να φανταστείτε τη συνέχεια. Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ ήρεμες για μια τέτοια σελήνη, εκτός κι αν βρει μια άλλη γήινη σελήνη και ζήσουν μαζί σε ένα ασφαλές σύμπαν. Αλλά τότε καραδοκεί κάτι που λέγεται πλήξη. Καλύτερα λοιπόν μια γερή δόση παιδικότητας, που θα κάνει αυτή τη σελήνη να πάψει να συνδυάζει την ευτυχία με την χρησιμότητα.

Διάσημοι με Σελήνη στη Παρθένο: Τζ.Φ.Κένεντι, Μέλ Γκίμπσον, Τζακ Κέρουακ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Μαντόνα, Λέων Τολστόι, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Στεφεν Χόκινγκ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Σελήνη στο Ζυγό

Η άμεση αντίδραση κάποιου/ ας με αυτή τη Σελήνη μπορεί να είναι αδιαφορία. Δεν αισθάνεται την ανάγκη για βιαστική ανταπόκριση και η αίσθηση ότι όλα πρέπει να γίνονται ήρεμα είναι εμφανής. Οι άνθρωποι με σελήνη στο Ζυγό είναι εξαιρετικοί σε εποχές κρίσεων γιατί δεν πανικοβάλλονται. Μπορούν να παραμένουν ατάραχοι μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν, αλλά όταν αποφασίσουν αναλαμβάνουν δράση. Έχουν το χάρισμα σε δύσκολες καταστάσεις να ηρεμούν τους άλλους, που είναι εκνευρισμένοι, ή νευρικοί.

Υπάρχει ένα στοιχείο γενναιότητας σε τέτοιες περιστάσεις - ένα χαρακτηριστικό που παίρνει από το απέναντί του ζώδιο του Κριού. Η ευγένεια και η φιλική ανταπόκριση είναι από τα χαρακτηριστικά αυτής της Σελήνης - είναι ο καλός ακροατής, αυτός που θα προσπαθήσει να σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη, ο ειρηνοποιός στις δύσκολες καταστάσεις. Είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ηρεμήσει δύο αντικρουόμενες πλευρές. Αλλά το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι η αύρα της αρμονίας που τους περιστοιχίζει.

Αποζητούν σχέσεις στις οποίες κυριαρχούν η αρμονία και η επικοινωνία. Αν θέλεις από αυτόν/ η πάθος, πόρτες που κλείνουν με θόρυβο, σκηνές υστερίας και πολλά δάκρυα, διάλεξε τον/ την επόμενο/η (δηλαδή κάποιον/α με Σελήνη στο Σκορπιό!). Αν παρ' ελπίδα τον/ την φέρεις σε μια τέτοια ανεξέλεγκτη κατάσταση, το πιθανότερο είναι να σε μισήσει και να μισήσει τον εαυτό του/ της που επέτρεψε να συμβεί κάτι που ανέτρεψε την αρμονία.

Εάν θέλεις να συζητήσεις ερωτικά προβλήματα με κάποιον που έχει εδώ τη Σελήνη του, πρέπει να τα συζητήσεις, αλλά δεν μπορείς να συγκινηθείς με αυτά. Ακόμα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είσαι ακριβής στις κατηγορίες σου και να προσθέτεις συνέχεια τη φράση «ναι, ξέρω ότι όλα αυτά που συμβαίνουν είναι και δικό μου λάθος», γιατί αλλιώς η αίσθηση δικαιοσύνης που διαθέτει θα επιμείνει ότι δεν αξίζει τις κατηγορίες που του προσάπτεις. Με ευκολία θα αναλάβει το πενήντα της εκατό της ευθύνης, αλλά μην προσπαθήσεις να αναλάβεις ή να μετακυλήσεις σε εκείνον/η όλο το βάρος της ευθύνης. Όλα κι όλα το δίκαιο είναι δίκαιο και αυτή η Σελήνη πιστεύει στην ισότητα.

Έχοντας ένα τέτοιο σύντροφο έχεις εποικοδομητικές σχέσεις, γιατί το μεγάλο ατού του είναι οι σχέσεις και το περιεχόμενό τους. Είναι ένας πολύ λογικός εραστής/ ερωμένη. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν στιγμές που η αγάπη δεν χωράει τη λογική, κι αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ώρα για αυτή τη Σελήνη και μια επώδυνη δοκιμασία. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και πολύς χρόνος για μια τέτοια Σελήνη μέχρι να ανταποκριθεί συναισθηματικά και άμεσα. Αλλά αξίζει να περιμένεις κατανοώντας την ανάγκη του Ζυγού για αρμονία, ειρήνη και να ονειρευθείς μαζί του ένα μέρος όπου οι σχέσεις είναι ευτυχισμένες και ρομαντικές χωρίς απόρριψη και σκοτάδι.

Διάσημοι με Σελήνη στο Ζυγό: Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Μαρία Κάλλας, Γουόλτ Ντίσνεϊ, Έλα Φιτζέραλντ, Κάθριν Χέμπορν, Φιντέλ Κάστρο, Αγκάθα Κρίστι, Μπρους Σπρίνγκστιν.

Σελήνη στο Σκορπιό (σε πτώση)

Έχουν γραφτεί ποταμοί για τον ερωτισμό και τη σεξουαλικότητα του Σκορπιού. Εδώ το πάθος διατίθεται σε αφθονία. Το σεξ όμως είναι ζήτημα συναισθήματος κι όχι φυσικής ανακούφισης. Πολλοί Σκορπιοί, αλλά και όσοι έχουν τη Σελήνη τους σε αυτό το ζώδιο, έχουν μια σχεδόν μυστικιστική προσέγγιση του σεξ. Το σεξ και ο έρωτας είναι συστατικά μιας εμπειρίας που μια κανονική σχέση δεν θα ζήσει ποτέ.

Το μεγάλο πρόβλημα ενός τέτοιου συντρόφου - άντρα ή γυναίκας είναι η μανία του να έχει τον απόλυτο έλεγχο της σχέσης. Αυτός ο έλεγχος περικλείει την περίφημη ζήλια. Πρέπει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Κι αυτό μπορεί να το δείξει ακόμα και σε ασήμαντες περιστάσεις. Όπως να μην σου ζητήσει συγγνώμη όταν έχει κάνει κάτι πολύ ανόητο γιατί θα σημάνει ότι ο άλλος έχει το πάνω χέρι. Ή βρίσκοντας έμμεσους τρόπους για να σε τεστάρει, ή να σε κάνει να νιώθεις ότι μπορείς να αντικατασταθείς ανά πάσα στιγμή. Από την άλλη πλευρά η Σελήνη εδώ σέβεται ελάχιστα όποιον δεν αντιδράει.

Τα ξαφνικά συναισθηματικά ξεσπάσματα, οι σκηνές, οι διαρκείς κρίσεις και η έκρηξη δυνατών συναισθημάτων αποτελούν το βασικό μοτίβο των σχέσεων. Πού είναι τα υπέρ; Αυτό που είναι σπάνιο στο Σκορπιό σαν σύντροφο είναι η βαθιά του ικανότητα να καταλαβαίνει τον άλλο. Ξέρει τα πάντα για αυτόν και μάλιστα σε πολύ λίγο χρόνο. Αν σχέση σημαίνει κάτι παραπάνω από το «πηγαίνω με κάποιον σε ένα κλαμπ» τότε χρειάζεσαι ένα Σκορπιό.

Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τις σχέσεις - αν γίνει σχέση κι όχι ένα πειραματικό one nght stand - έχει βάθος. Ξέρει να διαβάζει τις ανάγκες του άλλου και αν δεν αισθάνεται απειλή μπορεί να τις ικανοποιήσει. Όμως δεν είναι εύκολος παίκτης. Μπορεί να κρατάει τα μυστικά του, αλλά εσύ δεν μπορείς. Δεν το έχει σε τίποτα να σκαλίζει το τηλεφωνικό σου καρνέ όταν εσύ βρίσκεσαι στο μπάνιο, ή να ψάχνει τις αποδείξεις στο παντελόνι σου.

Και οι άντρες και οι γυναίκες το κάνουν. Το «είσαι δικός/ δική μου» μπορεί να είναι βαρύ για κάποια γούστα αλλά αυτή είναι η πρωτόγονη πλευρά του για την οποία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Ότι και αν συμβεί η σχέση είναι προτεραιότητά του. Η δουλειά, τα παιδιά, το κλαμπ, οι συγγενείς του έρχονται δεύτεροι.

Τα δύο μέτρα και σταθμά είναι μέρος του παιχνιδιού του. Αυτό που είναι καλό για τον ίδιο πιθανόν να μην το ανέχεται σε σένα. Μπορεί να έχει την άνεση να φλερτάρει, αλλά απαγορεύεται στον άλλο. «Είναι διαφορετικά με μένα» είναι η απάντησή του. Και δεν ανήκει στον αντρικό σωβινισμό μια τέτοια απάντηση αφού και οι γυναίκες δίνουν παρόμοιες απαντήσεις. Αν θέλεις ίδια προνόμια πρέπει να τον εκπαιδεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φορέσεις πανοπλία, κράνος και να κρατάς ασπίδα. Κανείς πάντως που δημιούργησε σχέση με κάποιον/α που είχε Σελήνη στο Σκορπιό δεν έμεινε ίδιος/α. Μπορεί να βγήκε λίγο φοβισμένος αλλά η ζωή του απέκτησε βάθος.

Διάσημοι με Σελήνη στο Σκορπιό: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Γουόρεν Μπίτι, Στίβεν Σπίλμπεργκ, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Τσάρλι Τσάπλιν, Τζέιμς Ντιν, Αλφρέντ Χίτσκοκ, Λουί Μαλ, Πρίγκιπας Άντριου.

Σελήνη στο Τοξότη

Υπάρχει ένας μύθος για αυτή τη Σελήνη, όπως και για τον Τοξότη γενικότερα που αναφέρεται στη διστακτικότητα του όταν έρθει η στιγμή του γάμου. Είναι απολύτως κατανοητή αυτή του η στάση, αφού είναι αποκλειστικά ερωτευμένος με τις ανοικτές πιθανότητες, με την περιπέτεια και με την ελευθερία του να εξερευνήσει.

«Το μέχρι που να μας χωρίσει ο θάνατος» είναι η φράση που για κάποιον που επηρεάζεται από το Τοξότη ακούγεται σαν θανατική καταδίκη. Βρείτε κάποιον Τοξότη που έχει πάρει διαζύγιο και θα διαπιστώσετε ότι δύσκολα θα ξαναπεράσει την είσοδο της εκκλησίας. Μια κατάσταση «όχι γάμου» του ταιριάζει καλύτερα, όχι γιατί είναι συνεχώς ανικανοποίητος ή θέλει να φύγει, αλλά γιατί ξέροντας, ότι η πίσω πόρτα είναι πάντα ανοιχτή αισθάνεται λιγότερο άγχος.

Με όλα αυτά μπορεί να ακούγεται ότι δεν είναι ότι καλύτερο μια σχέση μαζί του. Αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τη ποιότητα της σχέσης. Ο μύθος μιλάει για ένα «περιπλανώμενο», αλλά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πάντα κυριολεκτικά. Αν βρίσκεις τις σκηνές ζηλοτυπίας ένδειξη αγάπης, θα αναζητήσει αλλού μια πιο ζεστή αγκαλιά. Αν του υπενθυμίζεις ότι είναι υπεύθυνος απέναντι «σε κάποιον για κάτι», θα τον κάνεις να αισθανθεί πολύ δυσάρεστα.

Κάτι που πρέπει να ξέρεις για αυτή τη Σελήνη είναι ότι είναι ιδεαλίστρια και έχει ανάγκη να κυνηγήσει τις ρομαντικές φαντασιώσεις της. Επιθυμεί διακαώς και φοβάται ταυτόχρονα τη σταθερότητα της σχέσης, αλλά το πιο πιθανό είναι να την επιθυμεί διακαώς, αν αισθάνεται ότι δεν του κάθεται σαν βράχος στο σβέρκο.

Υπάρχουν φυσικά και πολλοί εκπρόσωποι και των δύο φύλλων που θέλουν και είναι ικανοί για σχέσεις. Αλλά και αυτοί δεν θέλουν να αισθάνονται ότι φυλακίζονται στη σχέση. Εάν αισθανθούν την ανάγκη να ταξιδέψουν - το ταξίδι είναι το ελιξίριο τους - πρέπει να ταξιδέψουν χωρίς αντιρρήσεις ακόμα και μόνοι, αν το θελήσουν. Δεν σημαίνει ότι θα βγούνε για κυνήγι, αλλά για να ξεμουδιάσουν τη ψυχή τους και να ακονίσουν τα όνειρά τους. Αν αυτή την αντίδρασή τους τη βρίσκει κάποιος παιδική και τους το πει, να ξέρει ότι τους έχασε.

Ένας σεληνιακός Τοξότης μπορεί να είναι συναισθηματικά και υλικά γενναιόδωρος, αλλά δεν μπορεί να δίνει επί παραγγελία. Αν αφεθεί να δώσει αυθόρμητα, μπορεί να σε εκπλήξει με κάποιο σχέδιο του - με ένα ταξίδι συχνά - τη στιγμή που το έχεις περισσότερο ανάγκη. Η διαίσθησή του είναι μεγάλη σε τέτοιες περιπτώσεις. Ζήτησε του όμως να σου δίνει σε συγκεκριμένα διαστήματα κάτι, με συμβατικό τρόπο και τον κάνεις να νοιώθει ανίκανος και δυστυχισμένος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις σχέσεις είναι η δυσκολία του να γεφυρώσει την υλική πραγματικότητα με το ρομαντισμό του. Πίσω από την ειρωνική διάθεση που έχουν πολλοί άντρες αυτής της Σελήνης για τις σχέσεις, συχνά βρίσκεται ένα φοβισμένο παιδί που έχει σηκώσει μπροστά του ένα τοίχο από αστεία και κυνισμό, για να επιβιώσει. Όσοι και όσες έχουν Σελήνη στον Τοξότη έχουν μια καρδιά χρυσάφι, απλά πληγώνεται εύκολα. Αυτό που χρειάζονται περισσότερο είναι να νοιώθουν εμπιστοσύνη και βαθιά φιλία. Τα δίνουν απλόχερα οι ίδιοι και αξίζει να τους τα ανταποδώσεις.

Διάσημοι με Σελήνη στο Τοξότη: Πάμπλο Πικάσο, Ρούπερτ Μέρντοκ, Γκάρι Κασπάροφ, Ουμπέρτο Έκο, Γιόκο Όνο, Τζούντι Γκάρλαντ, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Κρίστοφερ Ριβ, Άρθουρ Κέστλερ.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Αυτοί με τη Σελήνη στον Αιγόκερω αντιδρούν στις καταστάσεις και τους γύρω τους πολύ ήρεμα, μέχρι του σημείου να θεωρούνται απόμακροι. Παρόλα αυτά θέλουν να κάνουν αισθητή τη παρουσία τους και πολλές φορές έχουν τη τάση να αντιμετωπίζουν αφ΄υψηλού την γνώμη των άλλων. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι το αιχμηρό χιούμορ τους που έχει μεγάλο ποσοστό αλήθειας. Άλλο ένα χαρακτηριστικό που παίρνει αυτή η Σελήνη από τον Αιγόκερω είναι και η τάση του για γκρίνια για κάθε τι που του πηγαίνει στραβά στη καθημερινότητα: γιατί έχασε το λεωφορείο, γιατί δεν βρήκε κάτι που ήθελε στο σουπερμάρκετ.

Σαν προσωπικότητες υιοθετούν τις πιο συντηρητικές, δοκιμασμένες πρακτικές. Αργά ή γρήγορα εξ αιτίας της συναισθηματικής τους πολυπλοκότητας και των αναστολών τους κι επειδή η ασφάλεια σημαίνει πολλά για αυτούς θα αναζητήσουν μια σταθερή, στέρεα σχέση που μπορεί να τους εξασφαλίσει μια οικογένεια.

Ειδικός λόγος μπορεί να γίνει για τους άντρες με αυτή τη Σελήνη. Να σημειώσουμε πρώτ' απ' όλα πως πολλοί από αυτούς θέλουν να αποκτήσουν γιους, αφού στο ζώδιο του Αιγόκερου είναι έντονο το πατριαρχικό στοιχείο. Μπορεί να αγαπάνε και να λατρεύουν τις γυναίκες, αλλά σκέφτονται ότι στο τιμόνι του κόσμου, πρέπει να βρίσκεται άντρας.

Οι άντρες αυτοί δεν θα γίνουν ποτέ μέλη φεμινιστικού κινήματος. Εάν θέλεις να λάβει υπόψη του τη γνώμη σου ή τις επιθυμίες σου, πρέπει να μάθεις να είσαι διπλωμάτης και προς θεού ποτέ επαναστάτης. Κάτι που πρέπει να θυμάται κάποιος/ α πριν αρχίσει μια σχέση μαζί του είναι ότι πριν από όλα έρχεται η καριέρα του, και είναι αυτονόητο ότι αν για τη δουλειά του πρέπει να μετακινηθεί σε μια άλλη πόλη, θα το κάνει.

Υπάρχουν δύο λύσεις για μια σχέση μαζί του. Είτε δέχεσαι με χαρά τους παραδοσιακούς ρόλους άντρα - γυναίκας, ή αν είσαι ανεξάρτητος/η η σχέση σας δεν θα είναι πολύ στενή. Αυτό πάλι σημαίνει μια σεξουαλική σχέση χωρίς υποχρεώσεις. Δεν δεσμεύεται αν δεν αποδεχθείς το τρόπο ζωής του και τους στόχους του.


Δεν μπορείς να κυριαρχήσεις σε αυτόν, εκτός αν χρησιμοποιήσεις συναισθηματικούς εκβιασμούς, για τους οποίους θα σε περιφρονεί όλο και περισσότερο. Ο άντρας εδώ είναι η επιτομή όλων των παραδοσιακών αρσενικών αρχών. Ή σου αρέσει ή άφησέ τον ήσυχο. Αλλά να ξέρεις ότι δεν μπορείς να τον αλλάξεις.

Τα ίδια ισχύουν σε γενικές γραμμές και για τις γυναίκες με τέτοια Σελήνη (με μόνη διαφορά πως σίγουρα θα θελήσουν να γίνουν μέλη του φεμινιστικού κινήματος), αφού δείχνει πως έχουν ανάγκη από ένα στιβαρό αντρικό πρότυπο, όχι τόσο για να στηριχθούν οικονομικά πάνω του (χωρίς να αποκλείεται αυτό) αλλά για να παίξει το ρόλο του πατρικού προτύπου στα παιδιά που θα φέρουν στον κόσμο. Συμπέρασμα: φοβού κάποια με Σελήνη στον Αιγόκερω που θα σου πει ότι δεν ασχολείται με τίποτα. Ακόμα κι αν δεν ακολουθεί μια καριέρα, δείτε το ρόλο της στην οικογένεια. Αποκλείεται να μην είναι η μεγάλη δύναμη που κινεί το σπίτι.

Διάσημοι με Σελήνη στον Αιγόκερω: Κιμ Μπεισιτζερ, Ιβ Σεν Λοράν, Άρθουρ Κλαρκ, Μαίρη Κουάντ, Σερ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Φράνκο Τζεφιρέλι.

Σελήνη στον Υδροχόο

Εδώ η Σελήνη λάμπει από εξυπνάδα. Υπάρχει πραγματική έλξη και όσοι έχουν εδώ τη Σελήνη τους διαθέτουν τεράστια γοητεία. Όποιος πλησιάσει κάποιο εκπρόσωπο αυτής της Σελήνης, του δίνεται η εντύπωση κάποιου που είναι διαφορετικός από τον ίδιο, χωρίς να μπορεί να εντοπίσει τα σημεία αυτής της διαφορετικότητας. Αυτή η αύρα, δίνει σε αυτή τη σελήνη μια αίσθηση μυστηρίου. Το συναίσθημα εδώ φιλτράρεται και δεν βγαίνει από τη πρώτη στιγμή στην επιφάνεια. Πρέπει να περάσει αρκετό διάστημα για να ενεργοποιηθεί το συναίσθημα που διαθέτει αυτός το τύπος.

Η ανταπόκριση είναι γρήγορη, σίγουρη, υπάρχει ευγένεια και δίνει απλόχερα τη βοήθειά του. Εδώ η Σελήνη μπορεί να συγκινηθεί από το πόνο και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βοηθήσει στη απάλειψη του. Η απρόβλεπτη πλευρά του ζωδίου μπορεί να κάνει την εμφάνισή της σε περιπτώσεις που χρειάζονται γρήγορη δράση, ή χρειάζεται να πάρει αποφάσεις.

Ανάμεσα στις αρετές των εκπροσώπων της συγκαταλέγονται η ειλικρίνεια και η αφοσίωση. Είναι εθισμένοι στην ειλικρίνεια κι αυτό σημαίνει ότι δεν τους αρέσουν τα ψέματα, και λένε αλήθεια τις περισσότερες φορές, ακόμη και αν αυτή είναι οδυνηρή ή ψυχρή. Από την άλλη όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι προσεκτικός ο σύντροφός του, και να μην ζητάει συνεχώς συναισθηματικές διαβεβαιώσεις, γιατί αντί για κομπλιμέντο , ή διαβεβαίωση, μπορεί να πάρει μια κυριολεκτική απάντηση : «Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου, δεν σε αγαπάω αυτή τη στιγμή».

Η Υδροχοική σελήνη κάνει ενδιαφέροντες συντρόφους. Περισσότερο από κάθε άλλη Σελήνη έχει έντονη την έννοια της φιλίας. Η φιλία σημαίνει συχνά πολλά περισσότερα πράγματα, από τον έρωτα, ίσως επειδή δεν κατανοεί επακριβώς τη σημασία της έννοιας έρωτας και επειδή η φιλία σαν ιδανικό του είναι περισσότερο κατανοητή.

Αν ζητάς μεγάλο συναισθηματισμό και ρομαντισμό μείνει μακριά. Το πιθανότερο είναι να κάνεις μαζί του πολιτικές συζητήσεις και να λύσεις ιδεολογικές διαφορές και καθόλου γλυκερές φιλοφρονήσεις. Αν αναζητάς ένα φίλο/η για σύντροφο τότε χτύπησες διάνα. Ενδιαφέρεται γνήσια για τους άλλους και ενδιαφέρεται ειλικρινά για σένα, αρκεί να μην προσπαθήσεις να τον πλησιάσεις με όλο το συναισθηματικό σου βάρος.

Σε μια σχέση μαζί του μπορείς να έχεις τις δικές σου ιδέες, τις σκέψεις σου, τη συντροφικότητα που χρειάζεσαι, μπορείς να λύνεις τις διαφορές σου χωρίς συναισθηματικά ξεσπάσματα, χωρίς συναισθηματική κτητικότητα. Παρόλο που ζηλεύει, σπάνια θα δείξει τη ζήλια του και σπανιότερα θα την ομολογήσει. Αν πιστεύει ότι ο σύντροφός του πρέπει να έχει ελευθερία, θα κατεβάσει και τον ίδιο το Θεό για να την συνυπογράψει ακόμα κι αν εσωτερικά γίνει χίλια κομμάτια.

Διάσημοι με Σελήνη στον Υδροχόο: Μισέλ Φάιφερ, Τζον λε Καρέ, Αιρις Μέρντοχ, Τενεσί Ουίλιαμς, Τζον Λένον, Τζορτζ Γκέρσουιν, Μοχάμεντ Άλι , Σοφία Λόρεν, Πριγκίπισσα Νταϊάνα, Καρλ Λιούις.

Σελήνη στους Ιχθύς

Αφού η Σελήνη επηρεάζει ουσιαστικά το συναίσθημα και τη διαίσθηση και αφού οι Ιχθύες είναι το ζώδιο που εκπροσωπεί την υψηλότερη βαθμίδα και των δύο, η Σελήνη εδώ τυγχάνει αυτοκρατορικής υποδοχής. Οι εκπρόσωποι αυτής της έχουν βαθιά αισθήματα και ισχυρή διαίσθηση. Αυτά τους τα χαρακτηριστικά βγαίνουν αμέσως στην επιφάνεια, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το πόνο, τη σκληρότητα και την ανθρώπινη εξαθλίωση.

Οι άνθρωποι με αυτή τη Σελήνη δηλώνουν μονίμως ερωτευμένοι. Αν δεν είναι με κάποιον άλλον άνθρωπο, είναι «ερωτευμένοι» με ένα σκοπό, ή ακόμα και με το Θεό. Είναι στη φύση τους να δίνονται και να δίνουν κι όμως αυτό τους το ταλέντο αποτελεί και την αχίλλειο πτέρνα τους. Είναι τόσο έτοιμοι να μπούνε σε μιαν οποιαδήποτε σχέση σχεδόν με οποιοδήποτε που οι γύρω της παρεξηγούν τα κίνητρά τους. Αλλά παρόλο που μπορεί να υποκύψουν στη κολακεία, στη γοητεία, ή σε μια δυνατότερη προσωπικότητα, έχουν την ικανότητα πολύ γρήγορα να αναγνωρίζουν τι πραγματική αξία του άλλου.

Ένας άντρας (ή μια γυναίκα), που έχει εδώ τη σελήνη του δεν αρκείται σε μια γυναίκα, (ή σε έναν άντρα). Τους είναι αδύνατον. Δεν ενδιαφέρεται για κάποιον άλλο, αλλά συχνά έλκεται από κάποιον άλλο. Ο ηθικός κώδικας είναι προσωπικός, γι' αυτό όποιος αποφασίσει να μπει σε μια σχέση μαζί του πρέπει να ανακαλύψει σύντομα τι περιέχει αυτός ο κώδικας για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Δεν είναι μια απλή Σελήνη που θα σου πει «εδώ είμαι, έχω μια καρδιά, είναι δική σου».

Μπορεί να σου δώσει τους οκτώ από τους δέκα εαυτούς της, αλλά ποτέ όλους. Υπάρχουν στιγμές που βρίσκεται σε ονειροπόλημα και τότε δεν μπορεί να επικοινωνήσει. Αν ρωτήσεις εκείνη τη στιγμή τι σκέφτεται, το πιθανότερο είναι να τρελαθείς με τις υπεκφυγές του, χωρίς να καταλάβεις στο τέλος τίποτα. Οι περισσότεροι επικοινωνούν σχεδόν μόνο σε συναισθηματικό επίπεδο, παρά λεκτικά.

Δεν φημίζονται για τις επιδόσεις τους στις αντιπαραθέσεις και την επίθεση .Δεν μπορούν να εξηγήσουν τον εαυτό τους ή τα συναισθήματά τους. Περισσότερο ενδιαφέρονται για την σωματική επαφή, για αγγίγματα, για την ατμόσφαιρα που υπάρχει, για την υπόγεια επικοινωνία και λειτουργούν σχεδόν τηλεπαθητικά. Προσπάθησε να τους κάνεις να δώσουν λογικές εξηγήσεις για οτιδήποτε και θα είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις νερό στα χέρια σου.

Η «υπεκφυγή» είναι μια λέξη κλειδί και για τη Σελήνη εδώ. Η «Παραπλάνηση» μια δεύτερη. Αλλά όταν βλέπεις τριάντα πράγματα ταυτόχρονα πως μπορείς να εξηγήσεις το ένα και μάλιστα όταν ο άλλος δεν μπορεί να συλλάβει καν τι σημαίνει να βλέπεις τριάντα πράγματα; «Αντικρουόμενα αισθήματα» - εδώ τα πράγματα γίνονται σοβαρά. Πώς να εξηγήσεις ότι μπορεί να αγαπάς και να μισείς κάποιον και να μην ταράζεσαι μέσα σε αυτή την αντίφαση;

Για όλα αυτά οι Ιχθύες θεωρούνται ένα ζώδιο που δεν μπορείς να το βάλεις σε μια φόρμα. Πολλοί έχουν πληγωθεί άσχημα από ανθρώπους με αυτή τη Σελήνη, όχι επειδή οι εκπρόσωποί της είναι αναίσθητοι και απόμακροι, αλλά επειδή όσοι τους πλησίασαν περίμεναν μια κανονική συναισθηματική ανταπόκριση, όπως «σε αγαπάω, πάντα θα σε αγαπάω», χωρίς να γνωρίζουν ότι μια τέτοια φράση θεωρείται από τους Ιχθύς η επιτομή της γελοιότητας. Γιατί; Μα γιατί ξέρουν ότι η αγάπη έχει πολλές μορφές, αλλάζει συνέχεια, είναι σχετική, δεν μπορείς να σχεδιάζεις το μέλλον, κλπ κλπ.

Διάσημοι με Σελήνη στους Ιχθύς: Έλβις Πρίσλεϊ, Πολ Νιούμαν, Τζ.Τόλκιν, Μάρτιν Σκορτσέζε, Μάικλ Τζάκσον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φρανκ Σινάτρα, Ρόμπιν Ουίλιαμς, Γκρεις Κέλι, Άβα Γκάρντνερ.