Σύνοψη των συμβολισμών των πλανητών

07/06/2018

Παρουσίαση των σημαντικότερων αστρολογικών συμβολισμών

Μια σύντομη παρουσίαση των σημαντικότερων αστρολογικών συμβολισμών των πλανητών σε ένα άρθρο... Ήλιος (Κυβερνήτης του Λέοντα).

Κυβερνάει: Το χαρακτήρα, τον πυρήνα μας, το εγώ μας, την αληθινή φύση μας .Ο Ήλιος μας δείχνει ποιος είναι ο απώτερος σκοπός της ζωής μας. Το ζώδιο, ο οίκος και οι όψεις που δημιουργεί ο Ήλιος στο χάρτη μας δείχνουν τις βασικές μας επιδιώξεις και την αποστολή που έχουμε σε αυτή τη ζωή.

Λέξη- κλειδί: Είμαι. Συμβολίζει: Τον πατέρα, τους άντρες γενικά, την αντρική πλευρά της γυναίκας. Σελήνη (Κυβερνήτης του Καρκίνου). Κυβερνάει: Τα συναισθήματα, την διαίσθηση, την δοτικότητα, την ευαισθησία, την εξάρτηση, τις υποσυνείδητες ανάγκες. Μοιάζει με ένα ραντάρ που δέχεται και ανταποκρίνεται στα ασυνείδητα αισθήματα που λαμβάνει από το περιβάλλον.

Λέξη-κλειδί: Αισθάνομαι. Συμβολίζει: Την μητέρα, τις γυναίκες γενικά, την θηλυκή πλευρά του άντρα. Ερμής (Κυβερνάει τους Διδύμους και την Παρθένο). Κυβερνάει: Το είδος των πνευματικών ικανοτήτων, τις δυνατότητες στο προφορικό ή γραπτό λόγο και την επικοινωνία .Βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και την Αφροδίτη. Είναι δηλαδή η γέφυρα ανάμεσα στον εαυτό μας (Ήλιος) και στις σχέσεις που θέλουμε να δημιουργήσουμε με τους άλλους ανθρώπους (Αφροδίτη).

Λέξη-κλειδί: Επικοινωνώ. Συμβολίζει: Τα κοντινά ταξίδια, τα αδέλφια μας, την βασική εκπαίδευση, τους γείτονες, την επικοινωνία, το χιούμορ, την ποιότητα του μυαλού μας. Αφροδίτη (Κυβερνήτης του Ταύρου και του Ζυγού). Κυβερνάει: Τη γοητεία, την ομορφιά, την αρμονία, την ισότητά, τις συνεργασίες, τον αισθησιασμό, την ικανότητά μας για αγάπη, την τέχνη, τις σχέσεις.

Λέξη Κλειδί: Συνεργάζομαι. Συμβολίζει: Το γάμο, τις ερωτικές σχέσεις, την έλξη που διαθέτουμε. Άρης (Κυβερνήτης του Κριού, παραδοσιακός κυβερνήτης του Σκορπιού). Κυβερνάει: Ο Άρης ταυτίζεται με το σεξ - με το είδος του σεξ που το κάνει πιο απολαυστικό στο καθένα μας. Επίσης τις ικανότητές μας για δράση, πρωτοβουλίες, τις αρχηγικές μας ικανότητες, την ανάγκη να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο, το θυμό μας, την ανταγωνιστικότητα μας, τη φυσική αντοχή μας.

Λέξη -κλειδί: Ενεργώ. Συμβολίζει: Τη σεξουαλική δράση, το πάθος, τις προκλήσεις και τη σεξουαλική έκφραση των αντρών. Δίας (Κυβερνήτης του Τοξότη, Παραδοσιακός κυβερνήτης των Ιχθύων). Κυβερνάει: Την κοινωνική μας προσαρμοστικότητα, τη τύχη, την αισιοδοξία, την ικανότητα να προσδίδουμε στη ζωή μας νόημα, τις ιδέες , την υπόσχεση όλων των καλών πραγμάτων.

Λέξη κλειδί: Επεκτείνομαι. Συμβολίζει: Την ανώτερη εκπαίδευση, τις ξένες χώρες, τη θρησκεία, τη προσωπική ηθική , τη προσωπική ανάπτυξη. Κρόνος (Κυβερνήτης του Αιγόκερω, παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου). Κυβερνάει: Την αίσθηση της υπευθυνότητας, τη προσήλωση σε ένα στόχο, τη σταθερότητα, τα εμπόδια, τα όρια μας, τους φόβους μας, τις φιλοδοξίες μας.

Λέξεις Κλειδιά: Υπομένω, επιμένω. Συμβολίζει: Τη καριέρα, την προσωπική ανάπτυξη, την δημόσια αναγνώριση, τα πρόσωπα εξουσίας. Ουρανός (Σύγχρονος κυβερνήτης του Υδροχόου). Κυβερνάει: Την ικανότητά μας για καινοτομία και υπέρβαση των ικανοτήτων μας, τις αλλαγές, το ξαφνικό και απρόσμενο, την εκκεντρικότητα, τον ελιτισμό, τις καινοτομίες , το σοκ.

Λέξη κλειδί: Πειραματίζομαι. Συμβολίζει: Το κομμάτι του εαυτού μας που δεν δέχεται περιορισμούς, το βαθμό εκκεντρικότητάς μας, τους τομείς που μας δημιουργούν έξαψη. Ποσειδώνας (Σύγχρονος κυβερνήτης των Ιχθύων). Κυβερνάει: Τις ψευδαισθήσεις, τη φαντασία, τα οράματα, τις παρανοήσεις, τα όνειρα, τον αλτρουισμό, τη μουσική, την απάτη, την προσδοκία για λύτρωση ή σωτηρία.

Λέξη Κλειδί: Διαισθάνομαι. Συμβολίζει: Τη ρομαντική πλευρά μας, το κομμάτι του εαυτού μας που μπορεί να εξαπατηθεί, τις φαντασιώσεις μας και τον τρόπο που προτιμάμε να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Πλούτωνας (Σύγχρονος κυβερνήτης του Σκορπιού). Κυβερνάει: Την ανανέωση μας μέσω του πόνου, την ικανότητα να ξαναεφεύρουμε τον εαυτό μας, τις λειτουργίες του υποσυνειδήτου μας , την εσωτερική δύναμή μας και την αλλαγή, τη βία, την μυστικοπάθεια, τα ένστικτα, το πάθος.

Λέξη Κλειδί: Μεταμορφώνομαι. Συμβολίζει: Την ανανέωση, τις κρίσεις, τις αρχές και το τέλος, το κομμάτι της ψυχής μας που χρειάζεται να πεθάνει για να δώσει τη θέση του σε ένα καινούργιο.