Σύνοδοι στον γενέθλιο χάρτη

07/06/2018

Κομβικά σημεία σε κάθε γενέθλιο χάρτη

Οι σύνοδοι μεταξύ δύο πλανητών ή ενός πλανήτη με τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημα, είναι κομβικά σημεία σε κάθε γενέθλιο χάρτη. Εδώ θα βρεις χρήσιμες πληροφορίες για κάθε πιθανό συνδυασμό...

ΗΛΙΟΣ

Οι σύνοδοι του Ήλιου επιδρούν σαν ένας μεγεθυντικός φακός που μεγαλώνουν την ηλιακή ενέργεια. Τα στοιχεία του πλανήτη με τον οποίο σχηματίζεται η σύνοδος δεν αναμιγνύονται με αυτά του Ήλιου. Ενώνονται και τα δυναμώνουν. Ήλιος σε σύνοδο με Σελήνη: Παίρνει αυτό που θέλει συνδυάζοντας τέλεια το Εγώ με την θέληση. Η δημιουργικότητά του πηγάζει από βαθιά ενστικτώδη επίπεδα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις αντιδράσεις του- η συμπεριφορά του ακολουθεί το ένστικτο, κάτι που ίσως του δημιουργήσει προβλήματα. Διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με οικογένεια, σύντροφο και σπίτι. Ήλιος σε σύνοδο με Ερμή: Η θέληση καθοδηγείται από το πνεύμα. Δεν περιφέρεται μιλώντας για τα μεγαλεπήβολα σχέδιά σου, τα πραγματοποιεί. * Ο Ερμής δεν απέχει ποτέ περισσότερο από 28 μοίρες από τον Ήλιο, έτσι, η μόνη σημαντική όψη που μπορεί να σχηματιστεί μεταξύ Ήλιου και Ερμή είναι η σύνοδος.

Ήλιος σε σύνοδο με Αφροδίτη: Γεννημένος εραστής: της ζωής, της ομορφιάς, της τέχνης, του έρωτα. Εύνοια σε κερδοφόρες επενδύσεις εκτός αν ο πέμπτος και ο δεύτερος οίκος είναι αδύναμοι. Σε ανδρικό χάρτη, αυτή η όψη μπορεί να αμβλύνει τα αρσενικά χαρακτηριστικά. Μια γυναίκα με τον Ήλιο της σε σύνοδο με την Αφροδίτη είναι η βασίλισσα της κοινωνικότητας. Άντρες-γυναίκες, τα πάνε υπέροχα με τα παιδιά και διαθέτουν το χάρισμα να μεταδίδουν χαρά στους άλλους. Από την άλλη, η όψη αυτή μπορεί να δηλώνει τεμπελιά και επιρρέπεια σε καταχρήσεις.

* Επειδή η Αφροδίτη δεν απέχει ποτέ περισσότερο από 48 μοίρες από τον Ήλιο, αυτή είναι η μόνη όψη που μπορεί να προκύψει μεταξύ τους. Ήλιος σε σύνοδο με Άρη: Βάζει τα εμπόδια πίσω στην θέση τους και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με την ορμή και την φινέτσα μιας Aston Martin. Αντλεί ενέργεια από τον εαυτό του, έχει θάρρος και τόλμη πολεμιστή. Τα λέει έξω απ' τα δόντια και χωρίς περιστροφές, που κάποιες φορές είναι προτέρημα, αλλά συνήθως τον βάζει σε μπελάδες. Χρειάζεται να δουλέψει τον αυτοέλεγχο για να αξιοποιεί αυτή την ενέργεια με πιο ωφέλιμους τρόπους.

Ήλιος σε σύνοδο με Δία: Όψη που έλκει σαν μαγνήτης αυτό που θέλει ακριβώς την στιγμή που το χρειάζεται. Ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες είναι τυχερός από την φύση του. Δεν λυπάται το χρήμα, αλλά είναι γενναιόδωρος και με τους φίλους του. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δικές του δυνάμεις, του φέρνει πάντα παραπάνω απ' όσα χρειάζεται. Κέρδη μέσω του πατέρα.

Ήλιος σε σύνοδο με Κρόνο: Ο Ήλιος σε σύνοδο με τον Κρόνο ή παίρνει τα απαραίτητα για διάκριση και υπεροχή ή καταβάλλεται τόσο πολύ από τον αργό πλανήτη, που τον διακατέχει πάντα μια μελαγχολία. Φορτώθηκε μεγάλες ευθύνες σε μικρή ηλικία, και αυτό μπορεί να τον έκανε να κλειστεί στον εαυτό του. Είναι ο ερημίτης, απόλυτα ανεξάρτητος, αλλά μόνος. Η πρόκληση εδώ, είναι να βγάλει από το μυαλό του τα προβλήματα και να το στρέψει στις μεγαλύτερες επιθυμίες του.

Ήλιος σε σύνοδο με Ουρανό: Ιδιοφυία. Η ενόραση και η ενστικτώδης γνώση των ανώτερων νόμων του δίνουν την ικανότητα να χαθεί σε ανεξερεύνητους ηπείρους και επιστρέφοντας να καταπλήξει τον κόσμο με τις ανακαλύψεις του. Είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση και πιθανότατα προσπαθεί να μειώσει τις ώρες ύπνου στο ελάχιστο, κάτι που τον εξουθενώνει. Μπορεί να πραγματοποιήσει οτιδήποτε βάλει στο μυαλό του.

Ήλιος σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Για πολλούς, αφηρημένος, για τους περισσότερους μυστηριώδης. Αν αξιοποιήσει σωστά την μεγάλη έφεσή του στο άγνωστο, μπορεί να παράγει τεράστια δημιουργικότητα. Τα αδύναμα σημεία αυτής της όψης είναι πνευματική και συναισθηματική ενέργεια που διοχετεύονται σε αφηρημένες ιδέες και σκοπούς, επιρρέπεια ή και εθισμός σε αλκοόλ και ουσίες, τάσεις φυγής έστω και ονειροπολώντας.

Ήλιος σε σύνοδο με Πλούτωνα: Η παντοδύναμη θέλησή του αναγεννά και μεταμορφώνει οτιδήποτε αγγίζει, συνήθως μέσω της σεξουαλικής και πνευματικής του ενέργειας. Σε άτομα που διαθέτουν αυτογνωσία, αυτή η όψη μπορεί να αξιοποιηθεί σαν ένα κανάλι για να αντλήσουν αγνή πνευματική δύναμη. Σε λιγότερο εξελιγμένες προσωπικότητες μπορεί να λειτουργήσει σαν γεννήτρια απολυταρχισμού.

Ήλιος σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Εύνοια σε ευκαιρίες για αυτοπροβολή και ηγεσία. Μάλλον συνέβαινε μια έκλειψη Ηλίου ή Σελήνης κοντά στην ώρα γέννησης. Ήλιος σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Η ζωντάνια σε όλο της το μεγαλείο. Οι ασθένειες σπανίζουν όσο το νερό στην έρημο Σαχάρα. Ακόμα κι όταν αρρωσταίνει, ο Ήλιος σε όψη με τον ωροσκόπο αναρρώνει γρήγορα και πλήρως. Ασκεί θετική επιρροή στις μάζες με τρομερή επιδεξιότητα.

Ήλιος σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Σκοπεύει σε αναγνώριση και φήμη από την δουλειά του. Μπορεί να τα αποκτήσει μέσω της πολιτικής ή γενικότερα μέσω της ενασχόλησης με τα δημόσια. Όπως κι αν αναδειχτεί, το σίγουρο είναι ότι θα έχει επίδραση στον κόσμο. Ήλιος σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Οικογένεια και σπίτι είναι οι υπέρτατες αξίες στην ζωή του. Στο μυαλό του παίζουν πάντα τα πρώτα του χρόνια, οι ρίζες, οι αρχές που πήρε σαν παιδί. Μπορεί να μετατρέψει το σπίτι του σε αίθουσα ψυχαγωγίας διασκεδάζοντας με τους διάσημους φίλους του.

ΣΕΛΗΝΗ

Οι σύνοδοι της Σελήνης εντείνουν αισθήματα και ασυνείδητο και εκφράζουν το ασυνείδητο. Αφορούν πάντα σχέσεις με γυναίκες. Καθορίζουν επίσης την άμεση αντίδραση σε καταστάσεις, που διαμορφώνουν το ζώδιο και ο οίκος όπου πέφτει η σύνοδος.

Σελήνη σε σύνοδο με Ερμή: Η όψη συνδέει το δεξί με το αριστερό τμήμα του εγκεφάλου, το συνειδητό με το ασυνείδητο. Όλες οι σκέψεις επηρεάζονται άμεσα από τα αισθήματα, αλλά αυτά είναι που οδηγούν σε πληροφορίες αποθηκευμένες στο ασυνείδητο. Οξύ πνεύμα, συχνά καυστικό. Λες αυτό που νιώθεις και θέλεις να σε καταλαβαίνουν.

Σελήνη σε σύνοδο με Αφροδίτη: Η ζωή κυλάει εύκολα, ιδίως αν είσαι γυναίκα. Φυσική ομορφιά που δεν περνάει απαρατήρητη. Καλές σχέσεις, ερωτικές και φιλικές και με τις γυναίκες γενικότερα. Σε ανδρικό χάρτη, έχουμε τον τύπο με την λαμπερή προσωπικότητα που κάνει τους άλλους να νιώθουν όμορφα κοντά του. Μπορεί να είναι λίγο ματαιόδοξος, αλλά έχει κάθε δικαίωμα.

Σελήνη σε σύνοδο με Άρη: Έντονα αισθήματα, γρήγορο μυαλό. Η σύνοδος μπορεί να αναδείξει μουσικό ή άλλο καλλιτεχνικό ταλέντο- αν υπάρχει και σύνοδος Αφροδίτης στον χάρτη, το όνομά του θα γίνει πασίγνωστο. Σε γενικές γραμμές η όψη αυτή ευνοεί κερδοφόρες οικονομικές συναλλαγές. Σε γυναικείο χάρτη, δείχνει προσωπικότητα που μαγνητίζει με τάση για διάκριση και αναγνώριση ανάλογη με αυτή ενός «μεγάλου άντρα». Επιθετικότητα και ένταση συχνά ευθύνονται για την διάλυση σχέσεων. Η υγεία επηρεάζεται από τα αισθήματα.

Σελήνη σε σύνοδο με Δία: Ζεστή, συμπονετική και γενναιόδωρη φύση που κερδίζει πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους φίλους. Υπάρχει κάτι το αρχοντικό πάνω σου που τους έλκει και τους κάνει να σε σέβονται. Υποστήριξη και βοήθεια από γυναίκες. Πολύ καλή υγεία. Σου αρέσουν τα ταξίδια, ιδίως με μέλη της οικογένειας ή φίλους που είναι οικογένεια για σένα.

Σελήνη σε σύνοδο με Κρόνο: Σοβαρό, σκεπτικό άτομο. Εργάζεσαι πολύ, και αργά αλλά σταθερά, κινείσαι προσεκτικά και υπεύθυνα για να φέρεις σε πέρας ότι αναλαμβάνεις. Η έλλειψη τακτ πληγώνει τους άλλους εν αγνοία σου. Συνήθως εσωστρεφής, πιθανώς με καταπιεσμένα συναισθήματα, ενώ μερικές φορές φέρεσαι σαν να είσαι το κέντρο του σύμπαντος. Ο Κρόνος εδώ μπορεί να δομήσει τα αισθήματα και να τα προωθήσει σε μια πιο εποικοδομητική αξιοποίηση.

Σελήνη σε σύνοδο με Ουρανό: Απόλυτα αυθεντικό άτομο. Εκκεντρικό, ανεξάρτητο, δεν φοβάται τίποτα. Αντιδράς τόσο απρόβλεπτα που οι άλλοι δεν ξέρουν τι να περιμένουν από σένα. Ανεπτυγμένο ένστικτο και φαντασία, που εκδηλώνονται με ξαφνικές εκλάμψεις. Στο σπίτι σου υπάρχει κάτι ασυνήθιστο.

Σελήνη σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Ευαισθησία σε αυτούς που υποφέρουν, ασάφεια στα αισθήματα, συναισθηματική πλημμυρίδα, εξιδανίκευση του σπιτιού των παιδικών χρόνων, ανάγκη να σώσει και να σωθεί, αυτολύπηση, δημιουργικό ταλέντο, διαίσθηση, φαντασιώσεις, συναισθηματική πείνα, διστακτικότητα να αφιερωθεί κάπου σταθερά, υποκειμενικότητα.

Σελήνη σε σύνοδο με Πλούτωνα: Τα αισθήματά σου είναι τόσο έντονα που για ορισμένους είναι δύσκολο να σε αντιμετωπίζουν για πολύ καιρό. Κάποιοι άλλοι κολλάνε μ' αυτό ακριβώς το χάρισμα σου. Η προθυμία σου να ρισκάρεις συναισθηματικά, σε οδηγεί σε γενική εκκαθάριση κατά περιόδους στις πιο σημαντικές προσωπικές σου σχέσεις.

Σελήνη σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Μυρίζεσαι τάσεις και καταστάσεις και το χρησιμοποιείς για το συμφέρον σου. Βρίσκεσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. Πολύ καλές σχέσεις με τις γυναίκες από τις οποίες επωφελείσαι με κάποιο τρόπο. Σελήνη σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Ταυτίζεσαι συναισθηματικά με τους άλλους. Διατηρείς ζωντανές τις πρώτες εμπειρίες από τα παιδικά σου χρόνια σε όλη σου τη ζωή, και είναι αυτές που καθορίζουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις σου μετέπειτα. Άρρηκτοι δεσμοί με την οικογένεια.

Σελήνη σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Αν δεν κινείσαι ήδη κάτω από τους προβολείς, θα συμβεί σε κάποια περίοδο της ζωής σου. Η όψη ευνοεί ηθοποιούς και πολιτικούς. Υποστήριξη και βοήθεια στην επίτευξη στόχων από γυναίκες. Σελήνη σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Με την Σελήνη να κυβερνάει εδώ, η όψη είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή. Οι ισχυροί οικογενειακοί δεσμοί σε στηρίζουν συναισθηματικά. Δυνατό ένστικτο, ιδίως όταν αφορά τα παιδιά, τους γονείς, το σπίτι. Ζεις ή θα ήθελες να ζεις κοντά σε νερό.

ΕΡΜΗΣ

Οι σύνοδοι του Ερμή ενεργοποιούν το πνεύμα και αποκαλύπτουν τις επιδόσεις μας στην τέχνη της επικοινωνίας. Μας καταλαβαίνουν; Τα θάβουμε μέσα μας μέχρι να ξεσπάσουμε μία και καλή; Μπορούμε να παραθέσουμε σε λέξεις αυτό που νιώθουμε ή απαιτούμε να ξέρει ο άλλος μυρίζοντας τα νύχια του;

Ερμής σε σύνοδο με Αφροδίτη: Ταλέντο στον γραπτό λόγο και έφεση στις τέχνες γενικότερα. Άνεση στην επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να υψώσεις την φωνή σου για να καταλάβουν τι λες ακριβώς. Αξίζεις την δημοτικότητα σου.

Ερμής σε σύνοδο με Άρη: Θέλεις γεγονότα, όχι εικασίες. Λες την γνώμη σου, κάνεις αυτό που εσύ αποφασίζεις και απολαμβάνεις να διαφωνείς σε συζητήσεις. Μπορείς να φτάσεις στα άκρα υπερασπιζόμενος τις απόψεις σου ακόμα κι αν ξέρεις ότι είναι λάθος. Καλή όψη για συντάκτες αστυνομικού ρεπορτάζ.

Ερμής σε σύνοδο με Δία: Μπορεί ήδη να έχεις διακριθεί στην δουλειά για την εξαίρετη προσωπικότητα σου. Είναι αδύνατον να παρασυρθείς σε κατακριτέες πράξεις. Σαν να γεννήθηκες γνωρίζοντας να ξεχωρίζεις το σωστό απ' το λάθος- δεν υπάρχει ενδιάμεσο για σένα. Σε ενδιαφέρουν πνευματικά ζητήματα, η θρησκεία, ο νόμος, η εκπαίδευση. Τα μεγάλα ταξίδια διευρύνουν τους πνευματικούς σου ορίζοντες.

Ερμής σε σύνοδο με Κρόνο: Μπορείς να δεις κάτι στην τελική του μορφή, ενώ είναι ακόμα μια αφηρημένη ιδέα στον αέρα. Όψη καλή για αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές και κάθε είδους κατασκευαστές. Μπορεί να καθυστερήσει λίγο την επαγγελματική αναγνώριση, αλλά με προσεχτικό προγραμματισμό και προνοητικότητα η διάκριση έρχεται στο τέλος. Τάση για υπερβολικό άγχος και περιοδικές φάσεις κατάθλιψης.

Ερμής σε σύνοδο με Ουρανό: Το μυαλό σου παίρνει τόσο γρήγορα στροφές που για μερικούς είναι δύσκολο να σε παρακολουθούν. Το ένστικτό σου επιτρέπει να βλέπεις πράγματα που οι άλλοι χάνουν. Αντιμετωπίζεις προβλήματα και καταστάσεις με μη δοκιμασμένες λύσεις. Δεν ακολουθείς την πεπατημένη.

Ερμής σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Η φαντασία είναι ένα κυρίαρχο και πολύπλοκο μέρος της ζωής σου. Λαμβάνοντας από το περιβάλλον σου δονήσεις και μηνύματα που οι άλλοι χάνουν, ταξιδεύεις σε πεδία που οι άλλοι δεν μπορούν να μπουν. Δημιουργική ενασχόληση με ποίηση, μουσική ή γραπτά με αντικείμενο το άγνωστο. Θέλεις να εκφράζεις την ομορφιά που βλέπεις γύρω σου.

Ερμής σε σύνοδο με Πλούτωνα: Αποκαλύπτεις τα μυστικά των άλλων. Διεισδύεις στην αλήθεια του οτιδήποτε πρέπει και θέλεις να καταλάβεις. Ιδανική όψη για ντετέκτιβ ή ερευνητές που δουλεύουν με απόρρητο υλικό. Αντιλαμβάνεσαι ενστικτωδώς την ενέργεια- τι είναι, πως λειτουργεί, τι να το κάνω. Προσοχή στην κατάχρηση αυτή της δύναμης.

Ερμής σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Εξέλιξη μέσα από το χάρισμα της επικοινωνίας. Αφουγκράζεσαι το κοινό. Ιδανική όψη για πνευματικούς ηγέτες. Ερμής σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Πανέξυπνος, μόνιμα σε υπερδιέγερση, εξοργιστικά λογικός. Έφεση στο γράψιμο με εξαιρετικά αποτελέσματα. Όταν βάζεις το μυαλό σε κάτι, ξεπερνάς ακόμα και τις δικές σου προσδοκίες.

Ερμής σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Καριέρα, επιχειρήσεις και επαγγελματικές φιλοδοξίες είναι στο επίκεντρο. Καλή όψη για εκδότες, δημοσιογράφους, συγγραφείς, οποιαδήποτε δουλειά σχετική με επικοινωνία. Ερμής σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Κατάγεσαι από καλλιεργημένη οικογένεια όπου τα πνευματικά επιτεύγματα αναγνωρίζονται και τιμούνται. Θα μπορούσες να ζεις ανάμεσα σε στοίβες με βιβλία. Πιθανώς, με τον αδερφό ή την αδερφή σου.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Οποιοσδήποτε πλανήτης κάνει σύνοδο με την Αφροδίτη διαμορφώνει την κοινωνική μας ζωή, τις φιλίες, τις επαφές. Δείχνει τις τέχνες που αγαπάμε, τα χρήματα που ξοδεύουμε, αποκαλύπτει το ερωτικό μας προφίλ και τις σχέσεις που επιδιώκουμε.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Άρη: Εδώ η σεξουαλικότητα είναι μεγάλο θέμα. Οδηγεί σε πολλών διαφορετικών τύπων σχέσεις, όχι όλες καλές, και μερικές με βίαια επεισόδια. Αλλά σε γενικές γραμμές, αυτή η όψη δείχνει ότι ασκείς μεγάλη έλξη στο αντίθετο φύλο, έχεις εύνοια σε οικονομικά ζητήματα και σπαταλάς το χρήμα χωρίς να το λυπάσαι. Ιδανική για καλλιτέχνες, τους δίνει φλόγα, πάθος και ορμή να καταπλήξουν.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Δία: Αυτό που περιμένει κάποιος σε μια πρόβλεψη: Ευτυχία και πολλά λεφτά. Κοινωνική, ευδιάθετη, αισιόδοξη και ευγενική με τους άλλους. Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Δία μπορεί να υποστηρίζει πνευματικούς σκοπούς και να βοηθάει κόσμο με λιγότερη τύχη απ' την δική της. Η όψη ευνοεί καλλιτεχνικές δεξιότητες. Άτομα με ανεπτυγμένη αυτογνωσία, αξιοποιούν αυτή την ενέργεια για να λειτουργούν ως ειρηνοποιοί.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Κρόνο: Οι προσωπικές σχέσεις είναι σοβαρή υπόθεση για σένα. Δεν ερωτεύεσαι εύκολα, αλλά όταν αγαπάς η πίστη σου και η αφοσίωση δεν κλονίζονται με τίποτα. Από την άλλη, αυτό μπορεί να σε κάνει να επιμένεις σε σχέσεις που πρέπει να τελειώσουν. Τα διαζύγια σπανίζουν με αυτή την όψη.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Ουρανό: Μπαίνεις σε αντισυμβατικές σχέσεις που αρχίζουν και τελειώνουν στα ξαφνικά. Συχνά, δυσκολεύεσαι να διακρίνεις τα όρια μεταξύ φιλίας και έρωτα. Με αυτή την όψη, καλύτερα να αποφεύγονται οι γάμοι στα βιαστικά. Πρωτοποριακές προτιμήσεις και ταλέντα στην τέχνη. Η ασυναρτησία που χαρακτηρίζει την προσωπική σου ζωή, επεκτείνεται και στον τρόπο που κερδίζεις και ξοδεύεις τα χρήματα.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Η φυσική ομορφιά σου αντανακλάει τα πνευματικά χαρακτηριστικά που περιέχει αυτή η όψη. Έμφυτες θεραπευτικές ικανότητες, που όμως το άτομο πρέπει να είναι ανεπτυγμένο σε προσωπικό επίπεδο για να μπορέσει να τις εντοπίσει. Η όψη αυτή τείνει να εξιδανικεύει τον ερωτικό σύντροφο. Προσοχή σε σχέσεις που εξαπατούν. Εμπιστεύεσαι πολύ εύκολα.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Πλούτωνα: Σεξουαλικός μαγνητισμός και πάθος μεγατόνων. Σε άτομα με αυτογνωσία, η σύνοδος μπορεί να οδηγήσει στα ύψη της πνευματικής αγάπης και ευσπλαχνίας που μεταμορφώνει οποιονδήποτε φτάσει τόσο ψηλά. Καλλιτεχνική φύση που εδώ εκφράζεται κυρίως μέσα από το θέατρο και την μουσική ή συνδυάζοντας αυτά τα δύο (όπερα, μιούζικαλ). Όπως σε όλες τις όψεις του Πλούτωνα, το ρίσκο είναι πως η δύναμη της συνόδου μπορεί να αξιοποιηθεί θετικά ή αρνητικά. Να μεταμορφώσει ή να καταστρέψει.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Έχεις πάντα το σωστό timing και μέσα από τις κοινωνικές επαφές που έχεις αναπτύξει απ' αυτό, έλκεις ότι επιθυμείς και χρειάζεσαι για προσωπική ολοκλήρωση. Αφροδίτη σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Εμφάνιση που μαγνητίζει, ιδίως αν είσαι γυναίκα. Δεν υπάρχει τίποτα σχεδόν που επιθυμείς και δεν μπορείς να αποκτήσεις. Από την άλλη, προσοχή σε ματαιοδοξία και προσποιητή συμπεριφορά.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Όψη που μιλάει για κοινωνική αναγνώριση. Πολύ ευνοϊκοί για καλλιτέχνες, εκδότες και διπλωμάτες. Έλκει χρήματα και δύναμη μέσα από κοινωνικές επαφές και σχέσεις.

Αφροδίτη σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Το θέμα σου είναι να δημιουργήσεις, να διατηρήσεις και να απολαύσεις την αρμονία που μόνο το σπίτι μπορεί να προσφέρει. Ο γάμος και η οικογένεια είναι πολύ σημαντικά για σένα, όπως οι γονείς και τα πρώτα παιδικά σου χρόνια. Στο σπίτι σου η διακόσμηση θυμίζει editorial deco περιοδικού και το τραπέζι ρεστοράν gourmet.

ΑΡΗΣ

Με τις συνόδους του Άρη, η λέξη κλειδί είναι δραστηριότητα. Έχει να κάνει με την ενέργεια που διαθέτουμε και τον τρόπο που χειριζόμαστε τις δουλειές και αντιμετωπίζουμε τα πρόσωπα γύρω μας. Παίρνουμε αποφάσεις στα γρήγορα ή περιμένουμε να ανοίξει κάποιος τον δρόμο για να ακολουθήσουμε; Δείχνει με λίγα λόγια τον τρόπο που αναλαμβάνουμε τις πρωτοβουλίες.

Άρης σε σύνοδο με Δία: Ελάχιστοι μπορούν να σε συναγωνιστούν σε ενέργεια και ενθουσιασμό, ιδίως όταν πρόκειται για κάτι που θέλεις με όλο σου το είναι. Και κυρίως όταν κάποιος σε προκαλέσει ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Η σεξουαλικότητά σου είναι τόσο δυνατή, όσο και η δίψα σου να πετύχεις. Προσοχή στην συνήθεια να αποδεικνύεις το δίκιο σου με κάθε κόστος.

Άρης σε σύνοδο με Κρόνο: Η φυσικές σου δυνάμεις και αντοχές υποσκελίζουν τους περισσότερους ανταγωνιστές σου. Προσπαθείς σκληρά και για καιρό, όταν θες να αποκτήσεις αυτό που έχεις στο στόχαστρο. Η όψη αυτή συναντάται συχνά σε χάρτες στρατιωτικών. Μπορεί να αναζητήσεις ερωτικό σύντροφο στο περιβάλλον εργασίας σου.

Άρης σε σύνοδο με Ουρανό: Σιχαίνεσαι την ρουτίνα και αναζητάς συνέχεια έξαψη και ενθουσιασμό. Εναντιώνεσαι σε ότι περιορίζει την προσωπική σου ελευθερία. Προβάλλεις ένα τόσο δυναμικό πρόσωπο που οι άλλοι μπορεί να αντιλαμβάνονται ως πολύ απρόσωπο χαρακτήρα για να σε συμπαθήσουν. Περνάς καλύτερα όταν ακούς το μυαλό αντί την καρδιά σου.

Άρης σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Για πολλούς αστρολόγους είναι η πιο δυναμική μαγνητική όψη στο ωροσκόπιο γιατί ενώνει την σωματική με την πνευματική ενέργεια. Στην πράξη, σημαίνει ότι η έμφυτη θεραπευτική ικανότητα εκδηλώνεται. Προσοχή σε παράλογους στόχους και ιδιόμορφες σχέσεις. Με τον Άρη σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα οι υποδείξεις είναι πάντα: προσοχή σε αλκοόλ και ναρκωτικά, θωράκιση της υγείας με καλή διατροφή και άσκηση.

Άρης σε σύνοδο με Πλούτωνα: Φυσική δύναμη και μαγνητισμός στο μάξιμουμ. Το πως εκδηλώνονται ωστόσο, εξαρτάται από το ποιος από τους δύο πλανήτες κυριαρχεί στον χάρτη. Αν επικρατεί ο Άρης, τότε η ενέργεια διοχετεύεται σε κατώτερα αισθήματα: λαγνεία, απληστία, ευημερία σε βάρος άλλων. Όταν υπερισχύει ο Πλούτωνας, μπορείς να μεταμορφώνεσαι και να βιώνεις την αναγέννηση σου σε τέτοιο βαθμό που η φωνή σου γίνεται αυτή ενός πνευματικού ηγέτη. Βέβαια, υπάρχει πάντα η πιθανότητα ο Πλούτωνας να κάνει τα γνωστά του, και η δύναμη αυτή να μετατραπεί σε απάνθρωπη συμπεριφορά. Έχε το νου σου -στο μυαλό σου.

Άρης σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Συμβαδίζεις με τον καιρό σου, είσαι σε αρμονία με το περιβάλλον σου. Η επιθυμία σου να πετύχεις (ο οίκος δείχνει ποιον τομέα αφορά) σου επιτρέπει να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο βάζει το ζώδιο και ο οίκος του Νότιου Δεσμού.

Άρης σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Έχεις όλα τα καλά του Άρη: ορμητικός, δραστήριος, παίρνεις πρωτοβουλίες, δρας αστραπιαία. Τα λιγότερο καλά μπορεί να είναι απροσεξία ή και επιρρέπεια σε ατυχήματα. Οι προσωπικές σχέσεις σου είναι συναισθηματικά φορτισμένες. Κάποιοι δυσκολεύονται να μοιραστούν το βασίλειο της έντασής σου για πολύ.

Άρης σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Διοχετεύεις πολύ ενέργεια στην επαγγελματική σου καταξίωση, που είναι και βασική προτεραιότητά σου στην ζωή. Είσαι πολύ ανταγωνιστικός-ή, δεν κάνεις πίσω σε εμπόδια και αναποδιές. Άρης σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Ένταση με την οικογένεια και διαταραχή της γαλήνης στο σπίτι, εκτός αν ο Άρης ευνοείται από άλλες όψεις ή δεν εργάζεσαι κατ' οίκον.

ΔΙΑΣ

Η επιρροή μιας συνόδου του Δία γίνεται αντιληπτή στον οίκο που πέφτει. Στην καλή εκδοχή, επικρατούν οι υπέροχες επεκτατικές ιδιότητες του Δία με τα δώρα. Διαφορετικά, προσοχή στην υπεραισιοδοξία και τις υπερβολές.

Δίας σε σύνοδο με Κρόνο: Αυτή η όψη, που προκύπτει μια φορά στα είκοσι χρόνια, δηλώνει ότι θα χρειαστεί να ξεπεραστούν σημαντικά εμπόδια για να προωθήσεις τις υποθέσεις που σχετίζονται με τον οίκο όπου συμβαίνει. Οι δύο πλανήτες μάχονται ο ένας τον άλλον: Ο Δίας θέλει επέκταση, ο Κρόνος επιβάλλει περιορισμό.

Δίας σε σύνοδο με Ουρανό: Η όψη σχηματίζεται κάθε δεκατέσσερα χρόνια περίπου. Σημαίνει ότι εμφανίζονται απρόσμενες ευκαιρίες επέκτασης στον τομέα του οίκου όπου σημειώνεται. Μπορεί να προκύψουν ξαφνικά ταξίδια. Κέρδη μέσα από φίλους, ομάδες που ασχολούνται με μεταφυσικά, και μέσα από πρωτοποριακές ιδέες και μεθόδους.

Δίας σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Συμβαίνει κάθε δεκατρία χρόνια. Σε διέπει η φαντασία, έχεις έφεση σε πνευματικά ή μεταφυσικά ζητήματα και διαθέτεις ένα είδος ψυχικού ταλέντου που θα έπρεπε να καλλιεργήσεις. Εδώ, ο ιδεαλισμός μπορεί να αναπτυχθεί σε όλο του το μεγαλείο, όμως, πρέπει να τεθεί σε πρακτικό επίπεδο για να αξιοποιηθεί εποικοδομητικά η όψη.

Δίας σε σύνοδο με Πλούτωνα: Μπορεί να επηρεάσει πολύ θετικά ή εντελώς καταστροφικά. Ή επιδιώκεις στόχους που ωφελούν όχι μόνο εσένα αλλά και τους άλλους, ή καταχράσαι την εξουσία σου. Αυτή η δυναμική όψη είναι για πολλούς μια καλή αιτία να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν την πνευματική τους πλευρά.

Δίας σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Πολύ ευνοϊκή όψη, ιδίως αν ασχολείσαι με τα κοινά. Δίας σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Η αισιοδοξία σου εμπνέει τους άλλους που μάλλον σε αντιμετωπίζουν ως ένα είδος ηγέτη. Ενδιαφέρεσαι για θέματα εκπαίδευσης, νομικά ή πνευματικά ζητήματα. Διαρκώς σε ετοιμότητα για μεγάλα ταξίδια. Προσοχή στην τάση για περιττό βάρος.

Δίας σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Ευνοϊκή όψη για επαγγελματική αναγνώριση και επιτυχία. Την συναντάμε σε χάρτες νομικών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, ατόμων που βρίσκονται στο επίκεντρο δημόσιου ενδιαφέροντος. Δίας σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Κάτι χτίζεις, κυριολεκτικά ή μεταφορικά. Ευνοϊκή όψη για μεσίτες ακινήτων και όσους ασχολούνται με οικοδομικές κατασκευές ή διακόσμηση. Είχες χαρούμενα παιδικά χρόνια και διατηρείς γερούς δεσμούς με τους γονείς σου. Στο δεύτερο μισό της ζωής σου, θα γνωρίσεις ευημερία.

ΚΡΟΝΟΣ

Οι σύνοδοι με τον Κρόνο περιορίζουν την ροή της ενέργειας μεταξύ των πλανητών ή μπορούν να συγκεντρώσουν και να κατευθύνουν τις ενέργειες προς έναν και μοναδικό σκοπό. Λάβε οπωσδήποτε υπόψη τον οίκο στον οποίο εμφανίζεται η σύνοδος για να καταλάβεις ποιον τομέας της ζωής σου επηρεάζει. Κρόνος σε σύνοδο με Ουρανό: Όψη που σχηματίζεται κάθε ενενήντα ένα έτη. Σε αναπτυγμένα πνευματικά άτομα, τονίζει την ικανότητα να κατευθύνουν τις ριζοσπαστικές ιδέες τους σε πρακτικό επίπεδο και εφαρμογή. Συναντάται σε χάρτες μαθηματικών, αστρολόγων και επιστημόνων.

*Η σύνοδος Κρόνου με Ουρανό μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική σύγχυση, οξυθυμία και αδυναμία διαχωρισμού μεταξύ υπαρκτού και φανταστικού. Χρειάζεται αυτογνωσία και αυτοέλεγχος για να αποφευχθούν οι αρνητικές επιρροές αυτής της όψης.

Κρόνος σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Τυχερή όψη που συνήθως δηλώνει εύνοια στα οικονομικά ή ακόμα φήμη και καταξίωση. Ισχυρή έως αλάνθαστη ενόραση. Σεβασμός για οτιδήποτε ζει και αναπνέει. Ενασχόληση με μουσική ή τις τέχνες, ή με εναλλακτικές δραστηριότητες (γιόγκα, διαλογισμό κλπ).

Κρόνος σε σύνοδο με Πλούτωνα: Η ασυγκράτητη ενέργεια του Πλούτωνα συγκροτείται από τον Κρόνο. Δυναμική όψη που υλοποιεί επιθυμίες για τις οποίες προσφέρεσαι να προσπαθήσεις πολύ, για πολύ, και με μεγάλη υπομονή. Τα αποτελέσματα θα είναι μόνο εντυπωσιακά. Ευνοεί την ευεργετική αξιοποίηση των ψυχικών ικανοτήτων. Κρόνος σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Διακρίνεσαι σε ένα συντηρητικό περιβάλλον και ακολουθείς το πρωτόκολλο κατά γράμμα.

Κρόνος σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Γενικά, αυτή η όψη μιλάει για δύσκολα παιδικά χρόνια. Αναγκάστηκες να αντιμετωπίσεις την σκληρή πραγματικότητα και επωμίστηκες μεγάλες ευθύνες σε μικρή ηλικία; Ή μπορεί να σημαίνει έλλειψη αυτοπεποίθησης στα πρώτα χρόνια. Η ζωή για σένα δεν είναι παιχνίδι. Προσπαθείς πολύ και βάζεις όλη την υπευθυνότητα και ευσυνειδησία σου σε ότι κάνεις.

Κρόνος σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Βαδίζεις προς την επιτυχία αλλά μόνο αν ακολουθήσεις μονοπάτια που θέλουν επιμονή και υπομονή για να τα διασχίσεις. Η αναγνώριση έρχεται μάλλον μετά την ηλικία των σαράντα αλλά αξίζει τον κόπο. Κρόνος σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Ο Κρόνος εδώ συνήθως δηλώνει προβληματική σχέση με το σπίτι. Σύγκρουση μεταξύ επαγγελματικών στόχων και υποχρεώσεων απέναντι σε γονείς και/ή οικογένεια.

ΟΥΡΑΝΟΣ

Οι όψεις των αργών πλανητών, (Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) έχουν ευρύτερες επιρροές στις γενιές των ανθρώπων. Οι σύνοδοι του Ουρανού προσδίδουν πρωτοποριακές ιδέες και ανθρωπιστικά ιδεώδη στους πλανήτες.

Ουρανός σε σύνοδο με Ποσειδώνα: Συμβαίνει κάθε 171 χρόνια περίπου. Η πιο πρόσφατη ήταν το 1994, άρα τα παιδιά που γεννήθηκαν κάτω από αυτή την όψη θα κάνουν εντυπωσιακά βήματα σε επίπεδο ψυχικής και πνευματικής ανάπτυξης. Η εξέλιξή τους θα έχει σίγουρα αντίκτυπο στην ζωή του 21ου αιώνα.

Ουρανός σε σύνοδο με Πλούτωνα: Η όψη της επανάστασης. Υπό αυτή την επιρροή ανατράπηκαν κυβερνήσεις και κατέρρευσαν ξεπερασμένες ιδεολογίες. Σχηματίζεται κάθε 115 χρόνια. Επηρεάζει όσους έχουν γεννηθεί μεταξύ 1965 - 1966. Αυτή η όψη ή εκδηλώνει ταλέντα που ούτε εσύ φανταζόσουν ότι έχεις ή ενεργοποιεί όλη την αρνητική δράση του Πλούτωνα. Ουρανός σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Η ζωή σου ανατρέπεται από αρχές, ιδέες και τάσεις που αλλάζουν. Καλύτερα ας πηγαίνεις με την ροή των πραγμάτων.

Ουρανός σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Ο δείκτης νοημοσύνης σου ανήκει μάλλον στην ανώτατη κλίμακα. Το ίδιο η εκκεντρικότητα και οι ασυνήθιστες προτιμήσεις σου. Τα παιδικά σου χρόνια ήταν γεμάτα ανεξαρτησία, ελευθερία και ξαφνικές, απρόσμενες αλλαγές. Μπορεί να υπήρξαν πολλές αλλαγές τόπου κατοικίας. Είσαι πολύ ανεκτικός-ή με το περιβάλλον σου εκτός αν κάποιος προσπαθήσει να σε περιορίσει με οποιοδήποτε τρόπο. Προσοχή σε αλαζονικές, υπεροπτικές συμπεριφορές.

Ουρανός σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο, μη συμβατικό γύρω από τους γονείς ή/και το σπίτι σου και τα άτομα που μπαινοβγαίνουν σ' αυτό. Gadgets και ηλεκτρονικές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας πιθανά στο σκηνικό.

Ουρανός σε σύνοδο με Μεσουράνημα (ΜC): Μπορεί να είναι ενδεικτική ενός επαγγέλματος που περιέχει τεχνολογία, ή να δείχνει ένα επάγγελμα που ξεφεύγει από τη πεπατημένη, ή που ανοίγει καινούργιους δρόμους. Όποια κι αν είναι τελικά η καριέρα αυτή η όψη ευνοεί τα ελεύθερα επαγγέλματα που δημιουργούν ενδιαφέρον και ενθουσιασμό και στα οποία κατά προτίμηση δεν υπάρχει ανώτερος, αλλά αυτοαπασχολούνται.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ

Οι σύνοδοι του Ποσειδώνα, όπως όλων των άλλων αργών πλανητών (Κρόνος, Ουρανός, Πλούτωνας), επηρεάζουν γενεές. Αναβαθμίζουν την ψυχική και πνευματική εξέλιξη, την φαντασία, την διαίσθηση. Αναδεικνύουν καλλιτεχνικές ικανότητες και φιλεύσπλαχνα αισθήματα. Αυτές οι όψεις θυμίζουν τις αποστολές του Luke Skywalker στην τριλογία του Star Wars. Αλλά κρύβουν και μια καθόλου ευχάριστη ομοιότητα με τον σκοτεινό Darth Vader. Όπως και να το δούμε, οι σύνοδοι του Ποσειδώνα είναι θεαματικές.

Ποσειδώνας σε σύνοδο με Πλούτωνα: Όψη που θα ξανασυμβεί κάπου μέσα στον 24ο αιώνα. Με την ενέργεια του Πλούτωνα να καταστρέφει και να μεταμορφώνει, η όψη αυτή συνήθως μεταφράζεται σε πνευματική επανάσταση. Συμπίπτει επίσης με την ανάδειξη ή κατάρρευση πολιτισμών και εθνών. Σε προσωπικό επίπεδο, η όψη αυτή συναντάται ορισμένες φορές σε χάρτες ατόμων που έρχονται σε σύγκρουση με ή για την σεξουαλικότητά τους.

Ποσειδώνας σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Χαλάρωσε και ακολούθα το ένστικτό σου. Αν το κάνεις θα βρίσκεσαι πάντα στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή, με τους πιο χρήσιμους ανθρώπους. Αρκεί να μην παρασύρεσαι από το πλήθος, για ότι κι αν πρόκειται.

Ποσειδώνας σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Άντρες ή γυναίκες με την όψη αυτή στον χάρτη τους, παρατηρούν το ερωτικό θύμα να παραδίδεται με όλη την θέλησή του. Ψυχικές ικανότητες που όμως αν δεν αναπτυχθούν δεν θα αξιοποιηθούν. Προσοχή σε καταχρήσεις. Ποσειδώνας σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Οι επαγγελματικοί στόχοι και φιλοδοξίες μπορεί να είναι ανέφικτοι ή παράλογοι. Αν για παράδειγμα είσαι μια ζωή υπάλληλος του ΟΤΕ, στα 40 και βάλε είναι δύσκολο να γίνεις ξαφνικά ηθοποιός. Δύσκολο αλλά απ' την άλλη, όχι αδύνατο. Ακολούθησε το ένστικτό σου.

Ποσειδώνας σε σύνοδο με σύνοδο με Ναδίρ (IC): Από την θετική πλευρά, τα πνευματικά ζητήματα που τόσο σε ενδιαφέρουν, μπαίνουν στο σπίτι σου. Νιώθεις ένα με τον πλανήτη και το σύμπαν ολόκληρο. Από την αρνητική πλευρά, οι ψυχικές δυνάμεις σου μπορεί να σε καταβάλλουν- ή να τις καταχραστείς. Πιθανότατα ζεις κοντά σε νερό και όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Όλες οι όψεις του Πλούτωνα θυμίζουν εκνευριστικά τους όρκους αγάπης: «Στα καλά και τα δύσκολα, μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος». Το ίδιο ισχύει και με τις συνόδους. Για πολλούς αστρολόγους ο Πλούτωνας δεν μας επηρεάζει σε προσωπικό επίπεδο, εκτός αν κυριαρχεί σε ένα χάρτη. Αλλά δεν είναι κανόνας. Το 1995 που ο Πλούτωνας μετακινήθηκε στον Τοξότη, πολλοί αντιμετώπισαν σημαντικές κρίσεις στην ζωή τους: προβλήματα υγείας, οικονομικά, δυσκολίες στον γάμο ή την δουλειά. Πέρασαν διαζύγια, πτώχευση, ψυχολογική ή σωματική κατάρρευση.

Κάποιοι άλλοι δεν πήραν είδηση την αλλαγή. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν, ότι η επιρροή του Πλούτωνα εξαρτάται από το πόσο συνειδητοποιημένοι είμαστε. Με άλλα λόγια, η ενέργεια του χτυπάει εκεί που επιβάλλεται περισσότερο να αλλάξουν τα πράγματα, να πεθάνει μια κατάσταση για να γεννηθεί μια καινούργια.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Βόρειο Δεσμό: Νομίζεις ότι τα έχεις ξεκαθαρίσει όλα; Ξανασκέψου. Κοίτα πιο μέσα. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Ψάξε στις κρυφές πτυχές της ζωής σου. Αναζήτησε αυτό που δεν είναι ολοφάνερο και θα προπορευτείς στο παιχνίδι.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Ωροσκόπο: Όλοι έχουμε το δικαίωμα στο καλό και το κακό. Η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από την ελεύθερη βούληση μας. Αυτό συμβολίζει η συγκεκριμένη όψη: την ελεύθερη βούληση. Η πλήρης διαύγεια, η σωστή χρήση του ενστίκτου που μας λέει που να διοχετεύσουμε την ενέργεια, και η εικόνα που προβάλλουμε στον κόσμο, ορίζουν αυτή την όψη. Πολλοί, απλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σ' αυτή την πρόκληση και τα παρατάνε αμέσως. Αλλά δεν πρέπει.

Πλούτωνας σε σύνοδο με Μεσουράνημα (MC): Ανακαλύπτεις ξανά και ξανά τον εαυτό σου, επαγγελματικά και κοινωνικά, μέχρι να πιάσεις το υπονοούμενο. Με αυτή την όψη θα γίνεις ή διάσημος-η για το έργο σου ή περιβόητος-η για τις παρανομίες σου. Αυτά κάνει ο Πλούτωνας. Πλούτωνας σε σύνοδο με Ναδίρ (IC): Ούτε εύκολο είναι, ούτε πλάκα έχει. Αλλά κάποια στιγμή θα μάθεις να τα βγάζεις πέρα με τις αλλαγές και τις μετατροπές στο σπίτι σου. Ή θα αρχίσεις να αναπαράγεις το σκηνικό.