Ο Ήλιος στους 12 Οίκους

16/01/2020

Ο οίκος που συναντούμε τον Ήλιο μας είναι το ίδιο σημαντικός με το ζώδιο μας

Ο οίκος που συναντούμε τον Ήλιο μας είναι το ίδιο σημαντικός με το ζώδιο μας. Δες τη θέση του Ήλιου στον γενέθλιο χάρτη σου και διάβασε τι σημαίνει... Ο Ήλιος λέγεται ότι συμβολίζει το Εγώ μας, την αίσθηση που έχουμε για τον εαυτό μας. Άρα, το ζώδιο και ο οίκος που βρίσκεται λένε πολλά για τον τρόπο που εκφράζεται κάποιος και για την ιδέα που έχει για τον εαυτό του.

Επίσης λέει πολλά για τον τρόπο που αντιμετωπίζει κάποιος τους άντρες που υπάρχουν στη ζωή του, ειδικά τον Πατέρα, όπως και τις σχέσεις του με πρόσωπα εξουσίας. Στον αστρολογικό χάρτη μιας γυναίκας, δείχνει τον σύζυγό της, ή τον σύντροφό της.

Ο Ήλιος στο 1ο Οίκο

Ο Ήλιος βρίσκεται σε μια πολύ ισχυρή θέση. Εδώ δίνει δύναμη, ισχυρό εγώ και μεγάλη φυσική αντοχή. Οι άνθρωποι με τον Ήλιο στον Ωροσκόπο τους κυνηγάνε αυτό που θέλουν χωρίς δεύτερη σκέψη και συνήθως το αποκτούν. Είναι συνήθως αυταρχικοί με τα παιδιά τους, με τους υπαλλήλους τους και την «αυλή» τους, αλλά επίσης γενναιόδωροι. Είναι συνήθως γοητευτικοί, επιβλητικοί και διαθέτουν έναν αριστοκρατικό αέρα.

Παρόλο που είναι ευγενικοί, μπορούν να γίνουν πολύ σκληροί όταν διακυβεύονται ζητήματα κύρους τους. Όταν συγκρούονται, το κάνουν με ένα ζωώδη τρόπο και συνήθως νικούν. Σπάνια τρέχουν πίσω από κάποιον. Τις περισσότερες φορές είναι οι άλλοι που τρέχουν από πίσω τους. Όταν ακόμα και φίλοι τους παύουν να τους ενδιαφέρουν, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τους παρατήσουν για κάποιον καινούργιο.

Είναι μια καλή θέση για πολιτικούς που θέλουν να προσελκύσουν, για κυβερνητικές θέσεις, για ηθοποιούς. Μπορούν να λένε απίστευτα ψέματα, αλλά τα ψέματα είναι η δική τους αλήθεια. Έχουν ταλέντο στο να κάνουν το άσπρο, μαύρο. Είναι μια δύσκολη θέση για γάμο σε μία γυναίκα. Μπορεί να εμφανίζεται παθητική στην αρχή μιας σχέσης, αλλά η ανάγκη της να κυριαρχήσει θα έρθει στην επιφάνεια ούτως ή άλλως δημιουργώντας προβλήματα στις σχέσεις της. Χρειάζεται την δική αρένα για να δημιουργήσει.

Ο Ήλιος στο 2ο Οίκο

Ο Ήλιος έχει την ευχέρεια και την ικανότητα εδώ, να μετατρέψει το καλό γούστο και την έμφυτη συνειδητοποίηση της αξίας όλων των πραγμάτων σε ευρώ. Ο Ήλιος εδώ έχει την ανάγκη να περιστοιχίζεται από ομορφιά και ποιότητα. Οι άνθρωποι που έχουν εδώ τον Ήλιο του έλκονται από αυτούς που μπορούν να τους δώσουν το περιβάλλον που ονειρεύονται.

Φοβερά επιδέξιοι, μπορούν άνετα να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον γοητευτικό, για αυτό και είναι καλή θέση για αρχιτέκτονες, διακοσμητές, σχεδιαστές μόδας, στιλίστες, κοσμηματοπώλες, κοσμετολόγους, κομμωτές – σε οτιδήποτε δηλαδή μπορεί να εξωραΐσει το περιβάλλον και το σώμα. Πολύ αισθησιακοί, εκπέμπουν σεξ απίλ που τους κάνει ιδιαιτέρα ελκυστικούς στους άλλους.

Έχουν συνήθως πολύ επιτυχημένες σεξουαλικές σχέσεις με τους ανθρώπους που επιθυμούν. Εάν υπάρχουν αρνητικές όψεις που τους εμποδίζουν σε αυτές, τότε υποφέρουν συναισθηματικά. Η σταθερότητα στις σεξουαλικές σχέσεις τους είναι επιτακτική ανάγκη, για αυτό αποφασίζουν ένα χωρισμό, ή ένα διαζύγιο μόνο όταν οι σεξουαλικές τους σχέσεις δεν τους ικανοποιούν.

Ο Ήλιος στο 3ο Οίκο

Ο Ήλιος εδώ στο τομέα της επικοινωνίας είναι μια εξαιρετική θέση για δασκάλους, καθηγητές, συγγραφείς, δημοσιογράφους, για την τηλεόραση, για το σινεμά, για τις εκδόσεις, τις επικοινωνίες, για ηθοποιούς, ή κάθε είδους τέχνη. Όσοι έχουν εδώ τον ήλιο τους έχουν την ικανότητα να μεταδίδουν με άνεση τις ιδέες τους, τις πληροφορίες που έχουν και να βλέπουν με καινούργια ματιά τα πράγματα.

Άκρως επικοινωνιακοί, διαθέτουν συνήθως ένα ευρύ κύκλο γνωριμιών και φίλων. Έχουν τουλάχιστον ένα αδελφό/ή που είναι σημαντικός/ή για αυτούς. Εάν όχι, η σχέση τους με κάποιον φίλο με τον οποίο θα έχουν αδελφική σχέση είναι απαραίτητη. Είναι καλοί γείτονες και συνήθως τους ενδιαφέρει πολύ η σχέση τους με τους φίλους τους , την οικογένεια τους , τους γείτονες τους.

Εάν ασχοληθούν με τη πολιτική, το κάνουν συνήθως για να αναλάβουν να εκπροσωπήσουν κάτι, παρά από ανάγκη για εξουσία. Μπορεί να αλλάξουν πολλά επαγγέλματα, μέχρι να βρουν κάποιο που θα τους εξασφαλίζει την κινητικότητα που έχουν ανάγκη- κάτι που ίσως θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν, ή να αλλάζουν μέρη. Αν όχι, τότε οι διακοπές τους είναι σε μακρινά μέρη. Παραμένουν νεανικοί ακόμα και μεγαλώνοντας, διψασμένοι πάντα για ζωή και σπάνια χάνουν τη φόρμα τους .

Ο Ήλιος στο 4ο Οίκο

Ο Ήλιος εδώ ενδιαφέρεται βαθιά για τις παραδοσιακές αξίες και νοιώθει άβολα με την επιφάνεια των πραγμάτων.Οι άνθρωποι επιθυμούν ζήσουν «σωστά» και να γίνουν ένα αξιοσέβαστο μέλος μιας υγιούς κοινωνίας .Εργάζονται σκληρά για να αποκτήσουν ένα δικό τους σπίτι ή ένα κτήμα. Εάν έχουν μεγαλώσει σε ένα καλό περιβάλλον βρίσκουν πάρα πολύ οδυνηρή την απόφαση να το εγκαταλείψουν.

Μεγαλώνοντας προτιμούν να μείνουν κοντά στο πατρικό τους σπίτι, συνεχίζοντας τις σχέσεις με την οικογένεια και τους ανθρώπους της γειτονιάς τους. Αν αναγκαστούν να φύγουν μακριά, η νοσταλγία τους είναι τεράστια. Είναι διακριτικοί, ντροπαλοί, με βαθιά αισθήματα, που δεν ξεχνάνε ποτέ την αγάπη, ή την ευγένεια που συνάντησαν. Έχουν τεράστια αντοχή και συνήθως εργάζονται μέχρι αργά στη ζωή τους. Ακόμα και μετά τη σύνταξη βρίσκουν κάτι δημιουργικό για να τους κρατάει δραστήριους.

Ο Ήλιος στο 5ο Οίκο

Αυτοί με τον Ήλιο εδώ έχουν έντονη την αίσθηση του εαυτού τους, διαθέτουν φυσική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, όπως και δημιουργικότητα και πρωτοτυπία. Είναι τόσο εγωκεντρικοί και προσηλωμένοι στις προσωπικές τους αξίες που μπορούν να ξεχάσουν εύκολα τους άλλους. Αλλά έτσι και τους υπενθυμίσεις αυτή τους την στάση, ανταποκρίνονται γρήγορα και με γενναιοδωρία.

Έλκονται από τις ερωτικές σχέσεις και το φλερτ σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, ένα γεγονός που μπορεί να γίνει πρόβλημα. Οι σχέσεις τους είναι σύντομες, έντονες, παθιασμένες. Τους αρέσει να εργάζονται σκληρά και συνεχίζουν, όταν όλοι οι άλλοι έχουν εξαντληθεί. Είναι συνήθως υγιείς και δυνατοί. Τους αρέσουν τα ανταγωνιστικά σπορ, αν και ο κυριότερος ανταγωνισμός είναι με τον εαυτό τους.

Το να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε συνεχή βελτίωση είναι συνήθως πολύ πιο σημαντικό για αυτούς από μία σταθερή καριέρα – αν και τα καταφέρνουν εξ ίσου καλά και σε αυτή. Συνήθως όσοι έχουν γεννηθεί με τον Ήλιο στο πέμπτο οίκο έχουν υπάρξει τα αγαπημένα παιδιά των γονιών τους, που τους έδωσαν τεράστια αξία, δημιουργώντας τους την επίγνωση της αξίας τους, ώστε να μην έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα σε κανέναν, εκτός από τον εαυτό τους.

O Ήλιος στον 6ο Οίκο

Πρόκειται για μια παράξενη θέση του Ήλιου, εκτός κι αν υπάρχουν άλλες δυναμικές όψεις του με άλλους πλανήτες. Αυτή η θέση δείχνει κάποιον που πρέπει να δουλέψει σκληρά για τη ζωή του. Κάποιον που δεν υπήρξε το αγαπημένο παιδί της οικογένειας, ή τουλάχιστον δεν πήρε την αγάπη που επιζητούσε από τον πατέρα του. Όσοι έχουν εδώ τον Ήλιο τους πρέπει να απομακρυνθούν από το οικογενειακό περιβάλλον, για να ανακαλύψουν την αξία τους.

Ακόμα και μακριά όμως από το σπίτι τους, αισθάνονται συχνά εκτός τόπου και παρεξηγημένοι. Το εγώ τους δεν είναι ισχυρό και χρειάζονται πολύ τρυφερότητα από τους ανθρώπους που τους αγαπάνε. Εργάζονται σκληρά και είναι πολύ απαιτητικοί με τους εαυτούς τους, ή τους άλλους που εργάζονται για αυτούς. Αναζητούν τις ιδανικές συνθήκες εργασίας και θέλουν το αφεντικό τους να συμπεριφέρεται σαν καλός πατέρας.

Η απέχθεια για τις συνθήκες εργασίας, συχνά τους οδηγεί σε δικές τους δουλειές. Είναι καλοί σε επαγγέλματα «υπηρεσίας», όπως γιατροί, νοσοκόμες, κτηνίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, καθηγητές ατόμων με ειδικές ανάγκες, φυσιοθεραπευτές κλπ. Αν η ανάγκη τους για αγάπη και εκτίμηση δεν ικανοποιηθεί εκδηλώνεται με μια σειρά από ψυχοσωματικά προβλήματα.

Ο Ήλιος στον 7ο Οίκο

Είναι μια ισχυρή θέση για τον Ήλιο, με ισχυρή θέληση, δυνατό χαρακτήρα, αξιοσημείωτη αίσθηση του εαυτού. Μόνο που για να μπουν αυτά τα χαρακτηριστικά σε λειτουργία χρειάζονται συντρόφους. Μέχρι να βρουν το κατάλληλο σύντροφο, παρασύρονται δεξιά κι αριστερά και αυτό ισχύει τόσο για τους ερωτικούς συντρόφους, όσο και για τους επαγγελματικούς συνεταίρους.

Όσοι έχουν τον Ήλιο τους σε σταθερό ζώδιο είναι πιθανό ότι μόλις βρούνε το κατάλληλο σύντροφο, να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους μαζί του έχοντας μια τάση να εξαρτώνται από αυτόν συναισθηματικά. Με τον Ήλιο σε μεταβλητά, ή παρορμητικά ζώδια υπάρχει πιθανότητα για πολλούς συντρόφους, για συχνή αλλαγή συντρόφων, ή για παράλληλες σχέσεις.

Παρόλο που είναι μια καλή θέση για τον Ήλιο, δεν είναι τόσο καλή για καριέρα, επειδή είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το άστρο τους και όπου αυτό τους πηγαίνει. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ξεκινήσουν για αλλού και μετά να αλλάξουν διεύθυνση σε τομείς που αρχικά δεν είχαν φανταστεί.

Ο Ήλιος στον 8ο Οίκο

Εδώ ο Ήλιος δίνει δύναμη, ανεξαρτησία, αντοχή και ουσιαστική επιρροή, που μπορεί να εκφραστεί σαν επιτυχία στις επιχειρήσεις, στη πολιτική, στις τέχνες, ή οπουδήποτε. Δείχνει ότι υπάρχει το ένστικτο για το τι μπορεί να λειτουργήσει και η υπομονή ώστε αυτό να γίνει πράξη. Υπάρχει η ικανότητα να διευθύνει τους άλλους, αν και πολλές φορές ο τρόπος που επιτυγχάνονται οι σκοποί του είναι Μακιαβελικοί. Δυστυχώς εκτός από τα δώρα, αυτή η θέση φέρνει και συναισθηματική αποξένωση.

Στα νεανικά του χρόνια κάποιος με αυτή τη θέση μπορεί να βίωσε κοινωνική απομόνωση, συναισθηματικές δυσκολίες, το θάνατο αγαπημένων προσώπων. Αν σε άλλους τέτοιες δύσκολες εμπειρίες στα παιδικά τους χρόνια θα τους κατέστρεφαν το εγώ τους, στη περίπτωση των ανθρώπων εδώ, έγινε το αντίθετο – το εγώ τους δυνάμωσε, ενώ οι ιδέες, τα σχέδια για το μέλλον, οι ηθικές αξίες ενισχύθηκαν και έγιναν πηγή δύναμης για τα ενήλικα χρόνια τους. Αν και εξωτερικά δείχνουν αυτάρκεις και ασφαλείς, εν τούτοις εσωτερικά είναι ευάλωτοι, αναζητούν ένα τρυφερό σύντροφο, με το φόβο ότι ποτέ δεν θα τον βρουν.

Ο Ήλιος στο 9ο Οίκο

Σε αυτή τη θέση έχουμε τους ονειροπόλους, που έχουν τα πόδια τους στη Γη. Τους θαρραλέους, τους πρωτοπόρους, τους λάτρεις της περιπέτειας , τους απαιτητικούς, που συγκρίνουν τους εαυτούς τους μόνο με ιδανικούς ήρωες από τον κινηματογράφο, ή τα μυθιστορήματα. Συνήθως εγκαταλείπουν γρήγορα το τόπο που γεννήθηκαν. Είναι προσανατολισμένοι στη καριέρα και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήσουν πίσω τους οικογενειακούς δεσμούς, για να ακολουθήσουν απερίσπαστοι το δρόμο τους.

Πρόκειται για γοητευτικούς ανθρώπους, που προσελκύουν άνετα τους άλλους, χωρίς όμως να φανερώνουν ότι θεωρούν προσωπικό τους χώρο. Οικειότητα επιτρέπουν σε ελάχιστους. Συχνά δημιουργούν καινούργιους τρόπους σκέψης και ανοίγουν νέους δρόμους για τους άλλους. Παρόλο που ο ένατος οίκος ανήκει στη πολιτική, παρόλα αυτά ο Ήλιος εδώ μοιάζει πολιτικά αδύναμος.

Μπορεί όσοι έχουν εδώ τον ήλιο τους να έχουν έντονα πολιτικά πιστεύω, εν τούτοις τους λείπει η διπλωματικότητα για να επιβιώσουν πολιτικά. Εδώ ανήκουν οι εκδότες οι δικηγόροι , τα τουριστικά επαγγέλματα,οι δημόσιες σχέσεις, οι αθλητές, οι φιλόσοφοι, αλλά και οι κληρικοί.

Ο Ήλιος στο 10ο Οίκο

Είναι από τις πιο δυνατές ενδείξεις για επαγγελματική επιτυχία. Ακόμα και οι αρνητικές όψεις θα πρέπει να είναι πολύ έντονες για να υποβαθμίσουν την επιτυχία στη καριέρα. Υπερηφάνεια, ηρεμία, ανοχή, προσωπικότητα που οι άλλοι γύρω εκτιμούν και σέβονται. Συνήθως ανέρχονται την επαγγελματική κλίμακα με ελάχιστη προσπάθεια γιατί βρίσκονται στο σωστό μέρος, τη κατάλληλη στιγμή.

Οι οικογενειακές σχέσεις είναι μια σοβαρή υπόθεση για αυτούς που έχουν εδώ τον Ήλιο τους και σπάνια τις εγκαταλείπουν. Σε αυτή τη θέση ο Ήλιος έχει εξαιρετική δύναμη, που πολλές φορές φοβίζει αυτούς που τον έχουν εδώ. Φοβούνται τη μοναξιά που έρχεται μαζί του. Και πράγματι υπάρχει μοναξιά σε αυτή τη θέση – παρόλο που αισθάνονται ευγνώμονες από την αναγνώρισή τους και το θαυμασμό που προκαλούν, εν τούτοις θα άλλαζαν τη θέση τους για μια ζωή χωρίς περιορισμούς και για δύο- τρεις φίλους ζωής.

Ο Ήλιος στο 11ο Οίκο

Αυτή η θέση του Ήλιου δίνει μια δυνατή και αμετακίνητη αίσθηση του εαυτού από τα παιδικά χρόνια. Όσοι έχουν εδώ τον Ήλιο ξέρουν από πολύ νωρίς ποιοι είναι και που πάνε. Είναι γοητευτικοί και χαρισματικοί σε σημείο να προβάλλουν μια εικόνα θεού προς τα έξω. Πολλοί βασιλείς, βασίλισσες, αυτοκράτορες και ηθοποιοί που υποδύονται ήρωες, έχουν τον Ήλιο τους σε αυτό τον οίκο, όπως επίσης και μεγάλοι καινοτόμοι, αυτοί που δημιουργούν καινούργια στιλ και μόδες.

Δημιουργούν εύκολα φίλους, αλλά είναι τόσο ανεξάρτητοι και κυνηγοί του καινούργιου, που μπορούν να εγκαταλείψουν τους παλιούς φίλους τους, όταν πια δεν τους εξιτάρουν. Είναι ζεστοί, χαριτωμένοι, αλλά δεν είναι καθόλου συναισθηματικοί. Οι κοντινοί τους άνθρωποι εξοργίζονται πολλές φορές με την αποστασιοποίησή τους από τα αισθήματα. Αν και φαίνονται εντελώς δημοκρατικοί στη συμπεριφορά τους προς τους άλλους, στη πραγματικότητα μπορούν να παρατήσουν μια ομάδα φίλων τους για μιαν άλλη που βρίσκεται ψηλότερα στη κοινωνική βαθμίδα και πιο κοντά με τα μεγάλα ονόματα και τη χλιδή.

Ο Ήλιος στο 12ο Οίκο

Εδώ το Εγώ βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση. Έχουν την ίδια ανάγκη να προβάλλουν το εγώ τους, όση και αυτοί που έχουν τον Ήλιο τους στο πρώτο οίκο, αλλά αντιμετωπίζουν τέτοιες αντιξοότητες στα νεανικά τους χρόνια που, ή το εγώ χρειάζεται τεράστια ενέργεια για να πολεμήσει την αντίφαση που αντιμετωπίζει, ή αποχωρεί από τη μάχη. Στα νεανικά τους χρόνια είναι τόσο αποφασιστικά και αδιαπραγμάτευτα ο εαυτός τους, που τραβάνε πάνω τους την αντίδραση των γονιών τους, των δασκάλων τους, των συμμαθητών τους, των φίλων τους, της γειτονιάς τους.

Μαθαίνουν να συμβιώνουν με τους άλλους με δύσκολο τρόπο. Μερικοί μαθαίνουν να συμβιβάζονται, ενώ μερικοί υποχωρούν από όλες τις συγκρούσεις, εάν μπορούν. Όσοι υποχωρούν αντιμετωπίζουν στη ζωή τους καταστάσεις που κάνουν αναπόφευκτες τις συγκρούσεις. Μερικοί γίνονται τέρατα εγωισμού, που βλέπουν εχθρούς παντού. Οι περισσότεροι έχουν μια τελείως ιδιωτική πλευρά που κρατάνε κρυφή, ακόμα και από τους στενούς τους φίλους.

Πολλοί έχουν ένστικτο για το τι θέλει το πλατύ κοινό και το εκμεταλλεύονται. Ο Ήλιος εδώ είναι των άκρων-δείχνει δραστηριότητες σε κλειστούς και απομονωμένους χώρους (νοσοκομεία, στρατόπεδα, φυλακές), αλλά και μυστικούς πράκτορες. Είναι καλή θέση για γιατρούς, νοσοκόμους, ερευνητές, αλλά και καλλιτέχνες και όσους ασχολούνται με τη μεταφυσική.