Η Αφροδίτη στον Ζυγό

12/09/2019

Στις 14 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη ξεκινάει τη διέλευσή της στον Ζυγό για τη φετινή χρονιά, η οποία θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου 2019. Με το πέρασμα του πλανήτη στο ζώδιο του Ζυγού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να πάρουμε μία ανάσα και να δούμε τι καταφέραμε να οργανώσουμε (ή να αποδιοργανώσουμε) κατά τις ημέρες της Παρθένου. Υπάρχει λιγότερη διάθεση να ασχοληθούμε με πράγματα, ειδικά με πράγματα που πρέπει και πολύ μεγαλύτερη διάθεση να εστιάσουμε σε ό,τι έχει αξία για εμάς, από το πολύ πρακτικό ως το πολύ ρομαντικό και τις σχέσεις.

Η περίοδος που ξεκινά τώρα είναι ιδανική για κοινωνικοποίηση και δημόσιες σχέσεις κάθε είδους γιατί απλούστατα έχουμε ανάγκη να ασχοληθούμε με τα σημαντικά κι αυτά θα είναι πάντα οι άνθρωποι και οι σχέσεις μαζί τους, παρά τα αντικείμενα και οι μικρολεπτομέρειες της καθημερινής μας ζωής. Απόρροια αυτού είναι η διάθεση να ακούσουμε περισσότερο και ίσως να κατανοήσουμε λιγάκι παραπάνω τον απέναντι. Το να συνυπάρξουμε αρμονικά γίνεται σημαντικότερο από το να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουμε (σε βαθμό νεύρωσης). Είναι ευκολότερο να διακρίνουμε ποιες μάχες αξίζει να δώσουμε και που αξίζει να επιμένουμε.

Παράλληλα έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε από το απαραίτητο σε αυτό που ικανοποιεί την αισθητική και το γούστο μας. Ο ενεχόμενος κίνδυνος αφορά την αλόγιστη σπατάλη για διακόσμηση, ρούχα, εμφάνιση κοκ. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αισθανόμαστε την ανάγκη να ομορφύνουμε τον χώρο μας, τον εαυτό μας, τον τρόπο μας, τη ζωή μας, να φύγουμε παραπέρα από το πρακτικό και να πάμε σε αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής. Αν καταφέρουμε να μην μείνουμε αποκλειστικά στην επιφάνεια και την εμφάνιση και βάλουμε και κάτι που κάνει καλό στην ψυχή μας, έχουμε κερδίσει το παιχνίδι.

Όλοι μας θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη ζωή μας λίγο καλύτερη. Όσο πιο σαφείς είμαστε ως προς το τι ακριβώς σημαίνει «καλύτερο» για εμάς, τόσο πιο σωστά κι εύκολα θα το πραγματοποιήσουμε. Ακολουθώντας την πεπατημένη ή τη διαδεδομένη συνταγή ίσως κάνουμε τα πάντα για να φτιάξουμε μια όμορφη εικόνα στην ερωτική, την προσωπική ή την επαγγελματική μας ζωή και τελικά βρούμε ότι μας αποστραγγίζει ή μας ικανοποιεί ελάχιστα. Η έξυπνη λύση είναι να βρούμε την προσωπική μας συνταγή κι αυτό σημαίνει επιλογές, πολλές επιλογές και κατά περίπτωση, δύσκολες επιλογές. Η Αφροδίτη στον Ζυγό μάς βοηθά να διακρίνουμε τι έχει πραγματική αξία για εμάς, πού βρίσκουμε «ποιότητα ζωής». Ας μην επικρίνουμε αυτό που μας κάνει χαρούμενους. Ας μην το απορρίψουμε γιατί δεν το συνιστούν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων.