• Ερμής στον Καρκίνο

   Ερμής στον Καρκίνο

   Μετά από σχεδόν ένα μήνα, ο Ερμής ορθοδρομεί την πρώτη μέρα του Αυγούστου κι ετοιμάζεται να πει την τελευταία του λέξη στις υποθέσεις που άνοιξε από τη μέση του Ιουνίου και μετά. Γενικότερα οι τριβές στο οικογενειακό περιβάλλον σταδιακά εξομαλύνονται καθώς είτε επιστρέφουμε σε έναν κοινώς αποδεκτό τρόπο επικοινωνίας και συνεννόησης, είτε τελικώς συμφωνούμε σε κάτι που θα είναι καλύτερο για όλους στο μέλλον.

  • Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Μπορεί να έχεις αφήσει πίσω σου οριστικά την εποχή της μπάρμπι, των λέγκο και του πλεϊμομπίλ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχεις αφήσει οριστικά πίσω σου την εποχή του παιχνιδιού. Για τα μεσημεροαπογεύματα στην παραλία, τα βραδάκια με συγγενείς, την παρέα ή τα παιδιά σου και για τις στιγμές εκείνες που πλέον θέλεις να αποτετραγωνίσεις τα μάτια σου από το νέτφλιξ και τα γκέημς, υπάρχουν ορισμένες σταθερές, παραδοσιακές και διασκεδαστικές αξίες. Έτσι, για αλλαγή, η τεχνολογία μένει για λίγο απ' έξω.

   Κριός

  • Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Σήμερα ο Ήλιος ακολουθεί τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου και βάζει μια αποφασιστική «φθινοπωρινή» πινελιά στη ζωή μας. Αυτή η πινελιά δεν έχει καθόλου να κάνει με τον καιρό, αλλά αλλάζει δραστικά το είδος των πραγμάτων που μας απασχολούν μετά τις μέρες του Λέοντα.

  • Ο Ερμής στην Παρθένο

   Ο Ερμής στην Παρθένο

   Από σήμερα και ως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, από όπου θα είναι μία ικανή βοήθεια για να οργανωθούμε για τις αρχές της φθινοπωρινής σεζόν. Καθώς ο Ερμής κυβερνά την Παρθένο, η ενέργειά του είναι απολύτως συμβατή με το συγκεκριμένο ζώδιο. Αυτό δημιουργεί ένα βοηθητικό και υποστηρικτικό επικοινωνιακό πλαίσιο, ειδικά αν επιλέξουμε να κινηθούμε με ταιριαστό με το ζώδιο τρόπο.

  • Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Προτελευταία μέρα του Αυγούστου γίνεται η φετινή Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στην 7η μοίρα του ζωδίου και με ωροσκόπο του χάρτη της στην 28η μοίρα του Σκορπιού με συντεταγμένες Αθήνας. Πρόκειται για τη δεύτερη Νέα Σελήνη σε έναν ημερολογιακό μήνα (η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου) που στα αγγλικά αποκαλείται χαϊδευτικά "μαύρη σελήνη" (black moon), όπως η δεύτερη πανσέληνος σε έναν ημερολογιακό μήνα αποκαλείται "μπλε σελήνη" (blue moon).

  • Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Στις 14 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη ξεκινάει τη διέλευσή της στον Ζυγό για τη φετινή χρονιά, η οποία θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου 2019. Με το πέρασμα του πλανήτη στο ζώδιο του Ζυγού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να πάρουμε μία ανάσα και να δούμε τι καταφέραμε να οργανώσουμε (ή να αποδιοργανώσουμε) κατά τις ημέρες της Παρθένου. Υπάρχει λιγότερη διάθεση να ασχοληθούμε με πράγματα, ειδικά με πράγματα που πρέπει και πολύ μεγαλύτερη διάθεση να εστιάσουμε σε ό,τι έχει αξία για εμάς, από το πολύ πρακτικό ως το πολύ ρομαντικό και τις σχέσεις.

  • Shake it!

   Shake it!

   Το «δεν είναι όλα για όλους» ισχύει εξίσου στο θέμα της σωματικής άσκησης όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Αν κι η προφανής κι εύκολη λύση είναι το γνωστό «γυμναστήριο» γενικού τύπου, στην πραγματικότητα (και σίγουρα βάσει του πόσοι λίγοι τελικά καταφέρνουν να το διατηρήσουν στην ρουτίνα τους) κάτι τέτοιο ταιριάζει μόνο σε ορισμένες ιδιοσυγκρασίες και για άλλους καταλήγει χαμένη υπόθεση και πηγή ενοχών (γιατί πληρώνω και δεν πηγαίνω) μόλις ξεθυμάνει ο ενθουσιασμός της αρχής. Το κάθε ζώδιο έχει κάποιες βασικές προτιμήσεις που ίσως βοηθήσουν σε μία πιο έξυπνη επιλογή.

  • Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Γεννήθηκα για να’ χω τόσα. Δε μου λέει τίποτε να παραδοξολογώ. Από το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε. Μόνο που’ ναι πιο δύσκολο.

   - Ο Μικρός Ναυτίλος, Οδυσσέας Ελύτης

  • Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Η επιλογή δύο εκπροσώπων του ζωδίου του Ζυγού για να παίξουν ίσως τους δύο πλέον σκληροτράχηλους γυναικείους χαρακτήρες της υπερεπιτυχημένης σειράς Game of Thrones κλείνει το μάτι σε μία πλευρά του Ζυγού που δεν χαίρει ιδιαίτερης δημοσιότητας. Σαφώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές βρετανίδες ηθοποιούς και προφανώς δεν ταυτίζονται με τους ρόλους τους. Όμως και πάλι.

  • Ζώδια και οικολογική δράση

   Ζώδια και οικολογική δράση

   Το οικολογικό θέμα βρίσκεται στο προσκήνιο δυναμικότερα από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και λιγότερο ή περισσότερο όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή τι πρόκειται να γίνει με αυτό ή αν μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε κάτι. Όπως στα πάντα, έτσι κι εδώ δεν είναι όλα για όλους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προσπάθεια δεν αξίζει κάτι. Ανάλογα την ιδιοσυγκρασία, κάποια πράγματα έρχονται πιο φυσικά σε κάθε ζώδιο. Ποια είναι αυτά;

  • Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου γίνεται μία όψη εξαγώνου μεταξύ του Ερμή στον Σκορπιό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο δύο ημερών οπότε η επικοινωνία, ο λόγος, η σκέψη αποκτούν επιπλέον βαρύτητα και αποτελεσματικότητα.