• Ερμής στον Καρκίνο

   Ερμής στον Καρκίνο

   Μετά από σχεδόν ένα μήνα, ο Ερμής ορθοδρομεί την πρώτη μέρα του Αυγούστου κι ετοιμάζεται να πει την τελευταία του λέξη στις υποθέσεις που άνοιξε από τη μέση του Ιουνίου και μετά. Γενικότερα οι τριβές στο οικογενειακό περιβάλλον σταδιακά εξομαλύνονται καθώς είτε επιστρέφουμε σε έναν κοινώς αποδεκτό τρόπο επικοινωνίας και συνεννόησης, είτε τελικώς συμφωνούμε σε κάτι που θα είναι καλύτερο για όλους στο μέλλον.

  • Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Μπορεί να έχεις αφήσει πίσω σου οριστικά την εποχή της μπάρμπι, των λέγκο και του πλεϊμομπίλ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχεις αφήσει οριστικά πίσω σου την εποχή του παιχνιδιού. Για τα μεσημεροαπογεύματα στην παραλία, τα βραδάκια με συγγενείς, την παρέα ή τα παιδιά σου και για τις στιγμές εκείνες που πλέον θέλεις να αποτετραγωνίσεις τα μάτια σου από το νέτφλιξ και τα γκέημς, υπάρχουν ορισμένες σταθερές, παραδοσιακές και διασκεδαστικές αξίες. Έτσι, για αλλαγή, η τεχνολογία μένει για λίγο απ' έξω.

   Κριός

  • Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Σήμερα ο Ήλιος ακολουθεί τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου και βάζει μια αποφασιστική «φθινοπωρινή» πινελιά στη ζωή μας. Αυτή η πινελιά δεν έχει καθόλου να κάνει με τον καιρό, αλλά αλλάζει δραστικά το είδος των πραγμάτων που μας απασχολούν μετά τις μέρες του Λέοντα.

  • Ο Ερμής στην Παρθένο

   Ο Ερμής στην Παρθένο

   Από σήμερα και ως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, από όπου θα είναι μία ικανή βοήθεια για να οργανωθούμε για τις αρχές της φθινοπωρινής σεζόν. Καθώς ο Ερμής κυβερνά την Παρθένο, η ενέργειά του είναι απολύτως συμβατή με το συγκεκριμένο ζώδιο. Αυτό δημιουργεί ένα βοηθητικό και υποστηρικτικό επικοινωνιακό πλαίσιο, ειδικά αν επιλέξουμε να κινηθούμε με ταιριαστό με το ζώδιο τρόπο.

  • Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Προτελευταία μέρα του Αυγούστου γίνεται η φετινή Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στην 7η μοίρα του ζωδίου και με ωροσκόπο του χάρτη της στην 28η μοίρα του Σκορπιού με συντεταγμένες Αθήνας. Πρόκειται για τη δεύτερη Νέα Σελήνη σε έναν ημερολογιακό μήνα (η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου) που στα αγγλικά αποκαλείται χαϊδευτικά "μαύρη σελήνη" (black moon), όπως η δεύτερη πανσέληνος σε έναν ημερολογιακό μήνα αποκαλείται "μπλε σελήνη" (blue moon).

  • Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Στις 14 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη ξεκινάει τη διέλευσή της στον Ζυγό για τη φετινή χρονιά, η οποία θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου 2019. Με το πέρασμα του πλανήτη στο ζώδιο του Ζυγού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να πάρουμε μία ανάσα και να δούμε τι καταφέραμε να οργανώσουμε (ή να αποδιοργανώσουμε) κατά τις ημέρες της Παρθένου. Υπάρχει λιγότερη διάθεση να ασχοληθούμε με πράγματα, ειδικά με πράγματα που πρέπει και πολύ μεγαλύτερη διάθεση να εστιάσουμε σε ό,τι έχει αξία για εμάς, από το πολύ πρακτικό ως το πολύ ρομαντικό και τις σχέσεις.

  • Shake it!

   Shake it!

   Το «δεν είναι όλα για όλους» ισχύει εξίσου στο θέμα της σωματικής άσκησης όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Αν κι η προφανής κι εύκολη λύση είναι το γνωστό «γυμναστήριο» γενικού τύπου, στην πραγματικότητα (και σίγουρα βάσει του πόσοι λίγοι τελικά καταφέρνουν να το διατηρήσουν στην ρουτίνα τους) κάτι τέτοιο ταιριάζει μόνο σε ορισμένες ιδιοσυγκρασίες και για άλλους καταλήγει χαμένη υπόθεση και πηγή ενοχών (γιατί πληρώνω και δεν πηγαίνω) μόλις ξεθυμάνει ο ενθουσιασμός της αρχής. Το κάθε ζώδιο έχει κάποιες βασικές προτιμήσεις που ίσως βοηθήσουν σε μία πιο έξυπνη επιλογή.

  • Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Γεννήθηκα για να’ χω τόσα. Δε μου λέει τίποτε να παραδοξολογώ. Από το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε. Μόνο που’ ναι πιο δύσκολο.

   - Ο Μικρός Ναυτίλος, Οδυσσέας Ελύτης

  • Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Η επιλογή δύο εκπροσώπων του ζωδίου του Ζυγού για να παίξουν ίσως τους δύο πλέον σκληροτράχηλους γυναικείους χαρακτήρες της υπερεπιτυχημένης σειράς Game of Thrones κλείνει το μάτι σε μία πλευρά του Ζυγού που δεν χαίρει ιδιαίτερης δημοσιότητας. Σαφώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές βρετανίδες ηθοποιούς και προφανώς δεν ταυτίζονται με τους ρόλους τους. Όμως και πάλι.

  • Ζώδια και οικολογική δράση

   Ζώδια και οικολογική δράση

   Το οικολογικό θέμα βρίσκεται στο προσκήνιο δυναμικότερα από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και λιγότερο ή περισσότερο όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή τι πρόκειται να γίνει με αυτό ή αν μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε κάτι. Όπως στα πάντα, έτσι κι εδώ δεν είναι όλα για όλους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προσπάθεια δεν αξίζει κάτι. Ανάλογα την ιδιοσυγκρασία, κάποια πράγματα έρχονται πιο φυσικά σε κάθε ζώδιο. Ποια είναι αυτά;

  • Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου γίνεται μία όψη εξαγώνου μεταξύ του Ερμή στον Σκορπιό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο δύο ημερών οπότε η επικοινωνία, ο λόγος, η σκέψη αποκτούν επιπλέον βαρύτητα και αποτελεσματικότητα.

  • Ήλιος στον Σκορπιό

   Ήλιος στον Σκορπιό

   Σήμερα το απόγευμα 23 Οκτωβρίου 2019, ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Σκορπιού για φέτος. Το είδος της βασικής ενέργειας η οποία είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και με την οποία καλούμαστε να βγάλουμε άκρη τον επόμενο μήνα αλλάζει δραστικά.

  • Ερμής στον Σκορπιό σε ευθεία πορεία

   Ερμής στον Σκορπιό σε ευθεία πορεία

   Μετά από ένα εικοσαήμερο αναδρομής, ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ευθεία πορεία ως τις 9 Δεκεμβρίου 2019 οπότε περνά στο ζώδιο του Τοξότη. Η σημερινή και οι επόμενες δύο ημέρες είναι ανακεφαλαιωτικές του προηγούμενου εικοσαημέρου και οποιοδήποτε θέμα προέκυψε στο διάστημά του (συνεννόησης, σύγχυσης, καθυστέρησης) είναι σαν να φτάνει το ζενίθ του για να βρει πια την τελική του διευθέτηση στις ημέρες που θα ακολουθήσουν από την Κυριακή.

  • Η τσέπη των ζωδίων

   Η τσέπη των ζωδίων

   Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ήδη οικονομικής διαχείρισης και με μια ματιά στην παρέα και τον κύκλο του ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι όλοι φτιαγμένοι ίσοι στο συγκεκριμένο σπορ. Πάντως το κάθε ζώδιο έχει τα δυνατά του σημεία, τα οποία αν αξιοποιήσει μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσει τη σχέση του με το χρήμα. Βέβαια έχει και τις αδυναμίες του ή τις αρνητικές ας πούμε τάσεις, το σημείο ή τα σημεία που κατά κάποιον τρόπο «χάνεται στη μετάφραση» και καταλήγει να ζορίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παρακάτω, οι σχετικές ενδείξεις για το κάθε ζώδιο.

  • Μαρία Κάλλας: Το τίμημα του χαρίσματος

   Μαρία Κάλλας: Το τίμημα του χαρίσματος

   Η Μαρία Κάλλας υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όπερας του εικοστού αιώνα. Θεωρείται ότι ενσάρκωσε την έννοια της «ντίβας» καθώς πλαισίωνε τις εξαιρετικές φωνητικές τις ικανότητες με ευαίσθητες δραματικές ερμηνείες και μία φίνα σκηνική παρουσία, θέτοντας καινούργια στάνταρ για πολλούς από τους ρόλους που ενσάρκωσε στη σκηνή. Στον μύθο της πρόσθεσαν τα επεισόδια της ταραχώδους προσωπικής της ζωής, ως επίσης και η απαράμιλλη αισθητική της.

  • Οδηγός επιβίωσης: Τα Ζώδια στο γιορτινό τραπέζι

   Οδηγός επιβίωσης: Τα Ζώδια στο γιορτινό τραπέζι

   Κριός

   Ο βασιλιάς του «τα κάνω όλα λίμπα» κατά λάθος
   Με τα χίλια χαρίσματά του, ο Κριός δεν είναι για πιρουέτες σερβιρίσματος και ακροβασίες με τα καλά κρύσταλλα της γιαγιάς. Κρατήστε τον μακριά από πιάτα, ποτήρια και δίσκους. Αναθέστε του καλύτερα να ανάψει το τζάκι, να φέρει ξύλα από έξω, να κυνηγάει τα τρίχρονα ή μία αποστολή επιβίωσης για γερά νεύρα όπου θα πρέπει να φέρει τον καλεσμένο που έχει αποκλειστεί από τα χιόνια σε καταφύγιο του Ολύμπου. Ή στο κέντρο χωρίς αυτοκίνητο. Το ίδιο πράγμα είναι.

   Ταύρος

  • Αφροδίτη στον Υδροχόο

   Αφροδίτη στον Υδροχόο

   Στις 20 Δεκεμβρίου 2019 η Αφροδίτη ξεκινάει τη φετινή της διέλευση στον Υδροχόο, η οποία θα μας συνοδεύσει στη νέα χρονιά ως τις 13 Ιανουαρίου και το πέρασμά της στους Ιχθύς.

   Η Αφροδίτη συχνά αναφέρεται σε συνάρτηση με τις σχέσεις κι όχι άδικα, αφού η ενέργεια του πλανήτη συνδέεται στενά με αυτό κι αυτούς που «επιλέγουμε να αγαπάμε». Έτσι είναι καθοριστική για τις αξίες μας, για τα πράγματα που θεωρούμε σημαντικά στον έρωτα, τη δουλειά, τις σχέσεις, την καθημερινή μας ζωή, ακόμη και για όσα κρίνουμε αξιόλογα στον εαυτό μας.

  • Ήλιος στον Αιγόκερο

   Ήλιος στον Αιγόκερο

   Στις 22 Δεκεμβρίου ο Ήλιος ξεκινάει τη φετινή του διέλευση στον Αιγόκερο, η οποία θα διαρκέσει ως τις 20 Ιανουαρίου 2020 οπότε και περνά στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο χρόνος που η ενέργεια του Ηλίου χρωματίζεται από το ζώδιο του Αιγόκερου αποτελεί ένα διάστημα που προσφέρεται για υλοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Είναι ιδανικό για να πάρουμε όσα γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε αφηρημένα ή αυτά τα οποία επιθυμούμε και στα οποία στρέφεται ο νους και η καρδιά μας και να πραγματοποιήσουμε συγκεκριμένες κινήσεις, κουβέντες, συνεννοήσεις ώστε να γίνουν μέρος της αληθινής μας ζωής.

  • Ουρανός σε ευθεία πορεία στον Ταύρο

   Ουρανός σε ευθεία πορεία στον Ταύρο

   Στις 11 Ιανουαρίου 2020 ο Ουρανός ολοκληρώνει την αναδρομή των τελευταίων πέντε μηνών και επιστρέφει σε ευθεία πορεία στο ζώδιο του Ταύρου. Αναμένεται μια επιτάχυνση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά πρακτικές υποθέσεις, ιδιαίτερα θέματα χρηματοδότησης, τον προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου όπως και των σχεδίων του καθενός εν γένει. Παράλληλα γίνεται πιο ξεκάθαρο το κατά πόσο είναι εφικτά όλα τα ανωτέρω ή το τι χρειάζεται για να γίνουν εφικτά ασχέτως αν αφορούν επαγγελματικές ή προσωπικές υποθέσεις.

  • Θα κατακτήσω το Μανχάταν

   Θα κατακτήσω το Μανχάταν

   Από την εμπειρία της συναναστροφής με άλλους ανθρώπους γρήγορα καταλαβαίνει κανείς ότι δεν πετάνε όλοι τα «δίχτυα» το ίδιο μακριά, ούτε το «βέλος» τους το ίδιο ψηλά. Για άλλους το να θέλουν πολλά είναι κάτι φυσιολογικό κι ευχάριστο, για άλλους κάτι αναγκαίο και πιεστικό, για άλλους κάτι που δεν τους περνάει ούτε ξυστά από το μυαλό. Τι έχει να πει το αστρολογικό ζώδιο για τον τρόπο που θέτει κανείς στόχους για τη ζωή;

   Κριός

  • Ερμής στον Υδροχόο

   Ερμής στον Υδροχόο

   Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2020 ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου κι έτσι ο τρόπος επικοινωνίας, συνδιαλλαγών, όπως και η συνειρμική σκέψη χρωματίζονται από το ζώδιο του Υδροχόου. Το ζώδιο του Υδροχόου αφορά πρωτίστως τις ομαδικές σχέσεις και την ορθή σχέση του καθένα με τις ομάδες στις οποίες συμμετέχει, όπως είναι η οικογένεια, ο φιλικός κύκλος, ο κοινωνικός κύκλος, οι συνεργάτες, η εθνική ομάδα κ.ο.κ.

  • Ζώδια και πολιτική

   Ζώδια και πολιτική

   Ασχέτως του αν κάποιος ψηφίζει ή τι ψηφίζει, υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του γκρι στο κατά πόσο θεωρεί ότι τον αφορά η πολιτική και βέβαια στο τι εννοεί με τη λέξη. Από την έμπρακτη ανάμειξη με τα κοινά, την πολιτικοποίηση της συνέλευσης της πολυκατοικίας ή του οικογενειακού καυγά, ως τη στάση Ντάλια ή Πάστα-Φλώρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να είναι κανείς «κοινωνικό ον». Και κατ' επέκταση, πολιτικό ον. Τι έχει το αστρολογικό ζώδιο να δηλώσει σχετικά;

  • Ήλιος στον Υδροχόο

   Ήλιος στον Υδροχόο

   Τη φετινή διέλευσή του στο ζώδιο του Υδροχόου ξεκινάει ο Ήλιος στις 20 Ιανουαρίου 2020, η οποία θα διαρκέσει ως τις 19 Φεβρουαρίου, οπότε και ανοίγει ο μήνας των Ιχθύων

  • Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

   Νέα Σελήνη στον Υδροχόο

   Με όνειρα και στόχους για ένα καλύτερο μέλλον καταφτάνει η Νέα Σελήνη στον Υδροχόο, στις 24 Ιανουαρίου 2020, τα οποία όμως καθιστούν απαραίτητη την ομαδική δουλειά για την ανακαίνιση των θεμελίων που θα τα στηρίξουν. Γίνεται στην 5η μοίρα του Υδροχόου κι ο ωροσκόπος του χάρτη της βρίσκεται στην 19η μοίρα του Ζυγού (για συντεταγμένες Αθήνας). Χρειάζεται πολύ αυτή η νέα πνοή ενός καλύτερου οράματος γιατί ανανεώνει την προθυμία να ασχοληθεί κανείς με απαιτήσεις σε επαγγελματικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο και τις ανάλογες υποχρεώσεις.

  • Το πορτραίτο της Όπρα Γουίνφρεϊ

   Το πορτραίτο της Όπρα Γουίνφρεϊ

   Η Όπρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, έγινε διάσημη ως παρουσιάστρια εκπομπής tabloid. Oι εκπομπές της συγκέντρωσαν πρωτοφανείς τηλεθεάσεις και μέσα από την προσέγγισή της κατάφερε να αναμορφώσει το είδος. Ουσιαστικά, απομακρύνθηκε από τον βασικά σκανδαλοθηρικό χαρακτήρα αυτών των εκπομπών εισάγοντας θέματα που είχαν να κάνουν με τα κοινωνικά δικαιώματα, την πνευματικότητα, την πολιτική, τη φιλανθρωπία, την ψυχολογία και άλλα.

  • H Πανσέληνος του Ταύρου και το Φεστιβάλ του Βεσάκ

   H Πανσέληνος του Ταύρου και το Φεστιβάλ του Βεσάκ

   Ένα μεγάλο φεστιβάλ που τιμά τον Βούδα και τη διδασκαλία του για τη μετουσίωση της επιθυμίας σε σοφία