• Ερμής στον Καρκίνο

   Ερμής στον Καρκίνο

   Μετά από σχεδόν ένα μήνα, ο Ερμής ορθοδρομεί την πρώτη μέρα του Αυγούστου κι ετοιμάζεται να πει την τελευταία του λέξη στις υποθέσεις που άνοιξε από τη μέση του Ιουνίου και μετά. Γενικότερα οι τριβές στο οικογενειακό περιβάλλον σταδιακά εξομαλύνονται καθώς είτε επιστρέφουμε σε έναν κοινώς αποδεκτό τρόπο επικοινωνίας και συνεννόησης, είτε τελικώς συμφωνούμε σε κάτι που θα είναι καλύτερο για όλους στο μέλλον.

  • Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Ζώδια και «παραδοσιακά» παιχνίδια

   Μπορεί να έχεις αφήσει πίσω σου οριστικά την εποχή της μπάρμπι, των λέγκο και του πλεϊμομπίλ, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχεις αφήσει οριστικά πίσω σου την εποχή του παιχνιδιού. Για τα μεσημεροαπογεύματα στην παραλία, τα βραδάκια με συγγενείς, την παρέα ή τα παιδιά σου και για τις στιγμές εκείνες που πλέον θέλεις να αποτετραγωνίσεις τα μάτια σου από το νέτφλιξ και τα γκέημς, υπάρχουν ορισμένες σταθερές, παραδοσιακές και διασκεδαστικές αξίες. Έτσι, για αλλαγή, η τεχνολογία μένει για λίγο απ' έξω.

   Κριός

  • Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Ο Ήλιος στην Παρθένο

   Σήμερα ο Ήλιος ακολουθεί τον Άρη και την Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου και βάζει μια αποφασιστική «φθινοπωρινή» πινελιά στη ζωή μας. Αυτή η πινελιά δεν έχει καθόλου να κάνει με τον καιρό, αλλά αλλάζει δραστικά το είδος των πραγμάτων που μας απασχολούν μετά τις μέρες του Λέοντα.

  • Ο Ερμής στην Παρθένο

   Ο Ερμής στην Παρθένο

   Από σήμερα και ως τις 14 Σεπτεμβρίου 2019 ο Ερμής θα βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, από όπου θα είναι μία ικανή βοήθεια για να οργανωθούμε για τις αρχές της φθινοπωρινής σεζόν. Καθώς ο Ερμής κυβερνά την Παρθένο, η ενέργειά του είναι απολύτως συμβατή με το συγκεκριμένο ζώδιο. Αυτό δημιουργεί ένα βοηθητικό και υποστηρικτικό επικοινωνιακό πλαίσιο, ειδικά αν επιλέξουμε να κινηθούμε με ταιριαστό με το ζώδιο τρόπο.

  • Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Νέα Σελήνη στην Παρθένο

   Προτελευταία μέρα του Αυγούστου γίνεται η φετινή Νέα Σελήνη στην Παρθένο, στην 7η μοίρα του ζωδίου και με ωροσκόπο του χάρτη της στην 28η μοίρα του Σκορπιού με συντεταγμένες Αθήνας. Πρόκειται για τη δεύτερη Νέα Σελήνη σε έναν ημερολογιακό μήνα (η πρώτη ήταν την 1η Αυγούστου) που στα αγγλικά αποκαλείται χαϊδευτικά "μαύρη σελήνη" (black moon), όπως η δεύτερη πανσέληνος σε έναν ημερολογιακό μήνα αποκαλείται "μπλε σελήνη" (blue moon).

  • Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Η Αφροδίτη στον Ζυγό

   Στις 14 Σεπτεμβρίου η Αφροδίτη ξεκινάει τη διέλευσή της στον Ζυγό για τη φετινή χρονιά, η οποία θα διαρκέσει ως τις 8 Οκτωβρίου 2019. Με το πέρασμα του πλανήτη στο ζώδιο του Ζυγού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να πάρουμε μία ανάσα και να δούμε τι καταφέραμε να οργανώσουμε (ή να αποδιοργανώσουμε) κατά τις ημέρες της Παρθένου. Υπάρχει λιγότερη διάθεση να ασχοληθούμε με πράγματα, ειδικά με πράγματα που πρέπει και πολύ μεγαλύτερη διάθεση να εστιάσουμε σε ό,τι έχει αξία για εμάς, από το πολύ πρακτικό ως το πολύ ρομαντικό και τις σχέσεις.

  • Shake it!

   Shake it!

   Το «δεν είναι όλα για όλους» ισχύει εξίσου στο θέμα της σωματικής άσκησης όπως και σε πολλά άλλα πράγματα. Αν κι η προφανής κι εύκολη λύση είναι το γνωστό «γυμναστήριο» γενικού τύπου, στην πραγματικότητα (και σίγουρα βάσει του πόσοι λίγοι τελικά καταφέρνουν να το διατηρήσουν στην ρουτίνα τους) κάτι τέτοιο ταιριάζει μόνο σε ορισμένες ιδιοσυγκρασίες και για άλλους καταλήγει χαμένη υπόθεση και πηγή ενοχών (γιατί πληρώνω και δεν πηγαίνω) μόλις ξεθυμάνει ο ενθουσιασμός της αρχής. Το κάθε ζώδιο έχει κάποιες βασικές προτιμήσεις που ίσως βοηθήσουν σε μία πιο έξυπνη επιλογή.

  • Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Ο Κρόνος επιστρέφει σε ευθεία πορεία

   Γεννήθηκα για να’ χω τόσα. Δε μου λέει τίποτε να παραδοξολογώ. Από το ελάχιστο φτάνεις πιο σύντομα οπουδήποτε. Μόνο που’ ναι πιο δύσκολο.

   - Ο Μικρός Ναυτίλος, Οδυσσέας Ελύτης

  • Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Οι Ζυγίνες του Game of Thrones

   Η επιλογή δύο εκπροσώπων του ζωδίου του Ζυγού για να παίξουν ίσως τους δύο πλέον σκληροτράχηλους γυναικείους χαρακτήρες της υπερεπιτυχημένης σειράς Game of Thrones κλείνει το μάτι σε μία πλευρά του Ζυγού που δεν χαίρει ιδιαίτερης δημοσιότητας. Σαφώς πρόκειται για δύο εξαιρετικές βρετανίδες ηθοποιούς και προφανώς δεν ταυτίζονται με τους ρόλους τους. Όμως και πάλι.

  • Ζώδια και οικολογική δράση

   Ζώδια και οικολογική δράση

   Το οικολογικό θέμα βρίσκεται στο προσκήνιο δυναμικότερα από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν και λιγότερο ή περισσότερο όλοι έχουμε σκεφτεί κάποια στιγμή τι πρόκειται να γίνει με αυτό ή αν μπορούμε οι ίδιοι να κάνουμε κάτι. Όπως στα πάντα, έτσι κι εδώ δεν είναι όλα για όλους, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε προσπάθεια δεν αξίζει κάτι. Ανάλογα την ιδιοσυγκρασία, κάποια πράγματα έρχονται πιο φυσικά σε κάθε ζώδιο. Ποια είναι αυτά;

  • Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Όψη Ερμή - Πλούτωνα

   Τα ξημερώματα της Κυριακής 20 Οκτωβρίου γίνεται μία όψη εξαγώνου μεταξύ του Ερμή στον Σκορπιό και του Πλούτωνα στον Αιγόκερο, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο δύο ημερών οπότε η επικοινωνία, ο λόγος, η σκέψη αποκτούν επιπλέον βαρύτητα και αποτελεσματικότητα.

  • Ήλιος στον Σκορπιό

   Ήλιος στον Σκορπιό

   Σήμερα το απόγευμα 23 Οκτωβρίου 2019, ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Σκορπιού για φέτος. Το είδος της βασικής ενέργειας η οποία είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και με την οποία καλούμαστε να βγάλουμε άκρη τον επόμενο μήνα αλλάζει δραστικά.

  • Ερμής στον Σκορπιό σε ευθεία πορεία

   Ερμής στον Σκορπιό σε ευθεία πορεία

   Μετά από ένα εικοσαήμερο αναδρομής, ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ευθεία πορεία ως τις 9 Δεκεμβρίου 2019 οπότε περνά στο ζώδιο του Τοξότη. Η σημερινή και οι επόμενες δύο ημέρες είναι ανακεφαλαιωτικές του προηγούμενου εικοσαημέρου και οποιοδήποτε θέμα προέκυψε στο διάστημά του (συνεννόησης, σύγχυσης, καθυστέρησης) είναι σαν να φτάνει το ζενίθ του για να βρει πια την τελική του διευθέτηση στις ημέρες που θα ακολουθήσουν από την Κυριακή.

  • Η τσέπη των ζωδίων

   Η τσέπη των ζωδίων

   Υπάρχουν πολλά διαφορετικά ήδη οικονομικής διαχείρισης και με μια ματιά στην παρέα και τον κύκλο του ο καθένας μπορεί να καταλάβει ότι δεν είναι όλοι φτιαγμένοι ίσοι στο συγκεκριμένο σπορ. Πάντως το κάθε ζώδιο έχει τα δυνατά του σημεία, τα οποία αν αξιοποιήσει μπορούν να βοηθήσουν να βελτιώσει τη σχέση του με το χρήμα. Βέβαια έχει και τις αδυναμίες του ή τις αρνητικές ας πούμε τάσεις, το σημείο ή τα σημεία που κατά κάποιον τρόπο «χάνεται στη μετάφραση» και καταλήγει να ζορίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Παρακάτω, οι σχετικές ενδείξεις για το κάθε ζώδιο.

  • Μαρία Κάλλας: Το τίμημα του χαρίσματος

   Μαρία Κάλλας: Το τίμημα του χαρίσματος

   Η Μαρία Κάλλας υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όπερας του εικοστού αιώνα. Θεωρείται ότι ενσάρκωσε την έννοια της «ντίβας» καθώς πλαισίωνε τις εξαιρετικές φωνητικές τις ικανότητες με ευαίσθητες δραματικές ερμηνείες και μία φίνα σκηνική παρουσία, θέτοντας καινούργια στάνταρ για πολλούς από τους ρόλους που ενσάρκωσε στη σκηνή. Στον μύθο της πρόσθεσαν τα επεισόδια της ταραχώδους προσωπικής της ζωής, ως επίσης και η απαράμιλλη αισθητική της.

  • Οδηγός επιβίωσης: Τα Ζώδια στο γιορτινό τραπέζι

   Οδηγός επιβίωσης: Τα Ζώδια στο γιορτινό τραπέζι

   Κριός

   Ο βασιλιάς του «τα κάνω όλα λίμπα» κατά λάθος
   Με τα χίλια χαρίσματά του, ο Κριός δεν είναι για πιρουέτες σερβιρίσματος και ακροβασίες με τα καλά κρύσταλλα της γιαγιάς. Κρατήστε τον μακριά από πιάτα, ποτήρια και δίσκους. Αναθέστε του καλύτερα να ανάψει το τζάκι, να φέρει ξύλα από έξω, να κυνηγάει τα τρίχρονα ή μία αποστολή επιβίωσης για γερά νεύρα όπου θα πρέπει να φέρει τον καλεσμένο που έχει αποκλειστεί από τα χιόνια σε καταφύγιο του Ολύμπου. Ή στο κέντρο χωρίς αυτοκίνητο. Το ίδιο πράγμα είναι.

   Ταύρος