Ουρανός σε ευθεία πορεία στον Ταύρο

16/01/2020

Στις 11 Ιανουαρίου 2020 ο Ουρανός ολοκληρώνει την αναδρομή των τελευταίων πέντε μηνών και επιστρέφει σε ευθεία πορεία στο ζώδιο του Ταύρου. Αναμένεται μια επιτάχυνση των εξελίξεων σε ό,τι αφορά πρακτικές υποθέσεις, ιδιαίτερα θέματα χρηματοδότησης, τον προϋπολογισμό των δραστηριοτήτων του ελεύθερου χρόνου όπως και των σχεδίων του καθενός εν γένει. Παράλληλα γίνεται πιο ξεκάθαρο το κατά πόσο είναι εφικτά όλα τα ανωτέρω ή το τι χρειάζεται για να γίνουν εφικτά ασχέτως αν αφορούν επαγγελματικές ή προσωπικές υποθέσεις.

Γενικά, αφορά ζητήματα που κούρασαν αρκετά για να συντηρηθούν επειδή έχουν κάποια ας πούμε εγγενή αδυναμία ή ατέλεια. Στους μήνες που ακολουθούν μπορεί να φανεί ότι οι αναδιατάξεις που έγινα από Απρίλιο και η προσπάθεια που καταβλήθηκε ήταν επαρκής κι έτσι το πράγμα αρχίζει να ρολάρει ευκολότερα, γρηγορότερα και σε σωστότερη κατεύθυνση. Μπορεί επίσης να γίνει θεαματικά σαφές ότι η ατέλεια ή η αδυναμία αγνοήθηκαν και οι προσπάθεια εστιάστηκε στο να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν έχει σημασία. Ίσως υπήρξε κάποιο γεγονός-σοκ, το οποίο όμως μετά σαν να καταλάγιασε ή δεν του αποδόθηκε η ανάλογη αξία. Σε αυτή την περίπτωση οι μήνες που ακολουθούν από τώρα ως τον Απρίλιο εντείνουν τη δυσκολία έως ότου δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες.

Το βασικό θέμα του Ουρανού στον Ταύρο είναι η ορθή διάταξη, κατανομή, χρήση των πόρων που έχει ο καθένας. Αυτοί συμπεριλαμβάνουν αρχικά το σώμα που έχει ο καθένας και στη συνέχεια οποιαδήποτε δεξιότητα, εμπειρία, ταλέντο, γνώση, όπως και τα υλικά περιουσιακά στοιχεία και υπάρχοντα. Συνεπώς τα δυσάρεστα περιστατικά που προκύπτουν στα χρόνια της διέλευσής αυτής πάντα είναι ένδειξη ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τον εαυτό μας και όσα έχουμε. Είναι ας πούμε σαν να μην έχουν γίνει οι σωστές συνδέσεις σε καλώδια και ξαφνικά ξεσπάει φωτιά. Σοκ και δυσάρεστη και ίσως καταστροφική και κοστοβόρα η φωτιά όμως η αιτία είναι ότι κάτι δεν πήγαινε εκεί που έπρεπε ή με τον τρόπο που έπρεπε. Έτσι κι η ενέργεια του Ουρανού στον Ταύρο πυροδοτεί συμβολικές αλλά κοστοβόρες «αναφλέξεις» σε υλικό, σωματικό, συναισθηματικό επίπεδο, στις σχέσεις και τις συνεργασίες, σε οτιδήποτε υπάρχει καλύτερος τρόπος να γίνει, όμως δεν έχουμε ψάξει να τον βρούμε ή αρνούμαστε να τον εφαρμόσουμε αν τον ξέρουμε.

Για τους εκπροσώπους του ζωδίου του Ταύρου, του Σκορπιού, του Τοξότη και των Διδύμων χρήζει έξτρα προσοχής καθώς η διέλευση συνδέεται στενά και με το φυσικό τους σώμα, το οποίο καλό είναι να μεταχειρίζονται πλέον όσο καλύτερα ξέρουν και μπορούν και να μην αγνοούν τα σημάδια που βλέπουν.

Ο Ουρανός στον Ταύρο αγαπά τις άμεσες κινήσεις όταν κανείς έχει καταλάβει τι ή ότι κάτι πρέπει να γίνει και βοηθά εξαιρετικά σε αυτή την κατεύθυνση. Άπαξ και γίνει η πρώτη κίνηση ανοίγει θα 'λεγε κανείς καθαρό μονοπάτι για τη συνέχεια. Αγαπά επίσης την ευθύνη για τον τρόπο που οι πράξεις μας επηρεάζουν τους ανθρώπους με τους οποίους συνδεόμαστε και οποιαδήποτε προσπάθεια για πιο αληθινές και ουσιαστικές συνδέσεις. Βοηθά εξαιρετικά στην εξασφάλιση στήριξης όταν υπάρχει ειλικρινές ομαδικό πνεύμα κι όχι βίαιες προσπάθειες για εξασφάλιση προσωπικών φιλοδοξιών.