Ερμής στον Υδροχόο

16/01/2020

Σήμερα 16 Ιανουαρίου 2020 ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου κι έτσι ο τρόπος επικοινωνίας, συνδιαλλαγών, όπως και η συνειρμική σκέψη χρωματίζονται από το ζώδιο του Υδροχόου. Το ζώδιο του Υδροχόου αφορά πρωτίστως τις ομαδικές σχέσεις και την ορθή σχέση του καθένα με τις ομάδες στις οποίες συμμετέχει, όπως είναι η οικογένεια, ο φιλικός κύκλος, ο κοινωνικός κύκλος, οι συνεργάτες, η εθνική ομάδα κ.ο.κ.

Η περίοδος ως τις 3 Φεβρουαρίου 2020 −οπότε ο Ερμής συνεχίζει την πορεία του στο ζώδιο των Ιχθύων− προσφέρεται για να συζητήσει κανείς οτιδήποτε αφορά τις ομαδικές δυναμικές και επίσης για να σκεφτεί πώς αυτές μπορούν να βελτιωθούν ή να επιλυθούν σχετικά προβλήματα. Είναι ευκολότερο για όλους να σκεφτούν με όρους των πολλών παρά του εαυτού τους καθώς υπάρχει μεγαλύτερη αποστασιοποίηση από τα γεγονότα και είναι ευκολότερη η ψύχραιμη ανάλυση. Παράλληλα, το να διευρύνει κανείς τον κύκλο του γνωρίζοντας καινούργια άτομα ή συμμετέχοντας σε ομαδικές δραστηριότητες υποστηρίζεται καλώς αυτές τις μέρες.

Η αρνητική όψη αυτής της ενέργειας αφορά την υπερεκτίμηση του ρόλου που κανείς διαδραματίζει σε μία ομάδα ή της άποψης που έχει για τη λειτουργία της. Καθώς ο προβληματισμός παραμένει στο καλό της ομάδας ή ενός ομαδικού πρότζεκτ ή της οικογένειας κ.ο.κ., είναι εύκολο να χαθεί ο διάλογος εάν οι άλλοι δεν συμφωνούν απολύτως με την ατομική προοπτική. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε "κλείσιμο", αποστασιοποίηση από όσα συζητιούνται ή γίνονται, ακόμη και την άρνηση να βοηθήσει ή να συμμετέχει κανείς όπου εύκολα μπορεί, θεωρώντας ότι εφόσον οι άλλοι δεν τον καταλαβαίνουν, "δεν αξίζουν" τη συνδρομή του.

Στην προσωπική ζωή η τάση αυτή μεταμφιέζεται σε εγωκεντρικότητα όπου ο καθένας κρατάει τις δικές του απόψεις για αυτά που συμβαίνουν στη σχέση και απλά αδιαφορεί ή αποστασιοποιείται από όσα πιστεύει ή κάνει ο άλλος. Στην επαγγελματική ζωή, η αρνητική ιστορία μοιάζει με το «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει». Μια υπενθύμιση ότι επειδή έχουμε στο νου μας το καλό της σχέσης, της ομάδας, του πρότζεκτ, του άλλου, δεν σημαίνει ότι έχουμε δικαίωμα να γινόμαστε απόλυτοι, επικριτικοί ή αλαζονικοί. Και οι άλλοι έχουν ιδέες, προβληματισμούς και απόψεις. Το καλύτερο προκύπτει αν πέσουν όλες στο τραπέζι και οι αποφάσεις παρθούν με άξονα το αποτελεσματικότερο και χρησιμότερο, όχι το προσωπικό γόητρο ή σκοπιμότητα.

Πέραν αυτών, η ενέργεια του Ερμή στον Υδροχόο ανοίγει την όρεξη για περισσότερη δικτύωση και η τεχνολογία είναι αγαπημένο εργαλείο σχετικά. Ωστόσο οι μέρες εγκυμονούν τη κατάχρηση, καθώς τα σόσιαλ μίντια αντί για εργαλεία, γίνονται σκοπός. Οι σχετικές αγορές ηλεκτρονικού εξοπλισμού καλό είναι να περιοριστούν στο αναγκαίο και να μη χαθεί τελείως η μπάλα.

Η διέλευση αυτή του Ερμή ανοίγει με μια βασική όψη τετραγώνου με τον Ουρανό στον Ταύρο,  στις 18 Ιανουαρίου, η οποία γίνεται κανάλι για την ήδη υπάρχουσα ενεργειακή σχέση ανάμεσα στις δύο ενέργειες καθώς ο Ουρανός κυβερνά το ζώδιο του Υδροχόου στο οποίο βρίσκεται ο Ερμής. Καθώς το θέμα του Ουρανού στον Ταύρο είναι «η αναδιοργάνωση της υλικής πραγματικότητας», οι συζητήσεις και διευθετήσεις από σήμερα ως και το τέλος της επόμενης εβδομάδας καλό είναι να γίνονται με ευγένεια, ειλικρίνεια, προσοχή στη λεπτομέρεια και κυρίως κατανόηση για όποια δυσαρμονία φέρουν στην επιφάνεια ώστε να βοηθήσουν παρά να επιβαρύνουν την κατάσταση. Όσον αφορά πιθανές δυσλειτουργίες εξοπλισμού, μηχανημάτων ή σωματικές ενοχλήσεις, καλό είναι να λαμβάνει κανείς υπόψη του σέρβις, οδηγίες σωστής χρήσης και βέβαια, όσον αφορά την υγεία, να αποφεύγει υπερβολικές πιέσεις.

Στις 25 Ιανουαρίου 2020 γίνεται η τελευταία βασική όψη της διέλευσης του Ερμή και πρόκειται για ένα εξάγωνο με τον Άρη στον Τοξότη. Πρόκειται για εξαιρετική συγκυρία κατά την οποία μέσα από την επικοινωνία και τη συνάντηση με φίλους, συνεργάτες ή οποιαδήποτε ομάδα τον αφορά, μπορεί να βοηθηθεί στην αποσαφήνιση των προσωπικών του στόχων ή να προωθηθεί στην κατάκτησή τους. Βασική προϋπόθεση αυτές οι προσωπικές επιθυμίες και στόχοι να μην είναι σε βάρος των υπολοίπων ή υποκινούμενοι από αυθάδη εγωκεντρισμό ή απληστία.