Ήλιος στον Σκορπιό

23/10/2019

Σήμερα το απόγευμα 23 Οκτωβρίου 2019, ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στο ζώδιο του Σκορπιού για φέτος. Το είδος της βασικής ενέργειας η οποία είναι διάχυτη στην ατμόσφαιρα και με την οποία καλούμαστε να βγάλουμε άκρη τον επόμενο μήνα αλλάζει δραστικά.

Οι πιο τρυφερές μας πλευρές είναι πιο κοντά στην επιφάνεια. Θυμόμαστε τη γενναιοδωρία, τη στοργή, τη δυνατότητα να αφοσιωνόμαστε που έχουμε μέσα μας. Είμαστε σε διαρκή επαφή με αυτή την πλευρά του χαρακτήρα μας που θέλει να κάνει τα πράγματα σωστά, να αποδώσει σεβασμό εκεί που χρειάζεται, να δείξει συμπάθεια, να αγαπήσει, να ανακουφίσει, να στρέψει το βλέμμα στα πραγματικά σημαντικά και να το αφήσει εκεί.

Όλα αυτά ξέρουμε ότι τα έχουμε μέσα μας. Μικρότεροι και πιο άπειροι ίσως τα έχουμε εκδηλώσει λίγο ή πολύ. Κατά καιρούς ίσως ακόμη να τα εκδηλώνουμε, όταν αισθανόμαστε ότι δεν πρόκειται να μας εκμεταλλευτούν ή να βγούμε χαμένοι στις εξισώσεις των χρημάτων, του έρωτα, του κύρους, του «ποιος κάνει κουμάντο». Στις περισσότερες περιπτώσεις, όσο μας κατακλύζει η κατανόηση, όσο πιο κοντά και πιο ίδιος φαντάζει ο απέναντι, όσο πιο μεγάλη η επιθυμία μας να δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, τόσο σκληραίνουμε.

Τις μέρες που ακολουθούν, οι τρόποι που μάθαμε ή δημιουργήσαμε για να προστατεύουμε τα μαλακά μας κομμάτια είναι στην πρώτη γραμμή επαφής μας με τον κόσμο. Στην πρώτη γραμμή μέσα μας είναι το βάθος που έχουμε και στο οποίο γνωρίζουμε ότι φτάνουν οι άνθρωποι, τα πράγματα, οι καταστάσεις έστω κι αν ποτέ δεν το παραδεχόμαστε. Έτσι, το πάθος γίνεται εύκολο, ό,τι μας ακουμπά δεν γίνεται να είναι αδιάφορο, ό,τι έχει κάποιο ίχνος ελέγχου πάνω μας θέλουμε να το περιορίσουμε.

Μπορεί να το κάνουμε με σκληρότητα, ζήλεια, εγωκεντρικότητα, εχθρότητα απέναντι σε ό,τι δεν χορεύει στον ρυθμό μας, όποιον δεν ανταποκρίνεται στις ευαισθησίες ή τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, σε όποιον βάζουμε απέναντι. Το φορτίο του να κουβαλάμε και να συντηρούμε την πανοπλία που δείχνει ότι μετράμε, αντέχουμε, δεν νοιαζόμαστε, ότι είμαστε κάποιοι, ότι πρέπει να μας λογαριάζουν, είναι αρκετά μεγάλο. Άσε που η πανοπλία δεν είναι και ιδιαίτερα αποτελεσματική αφού απ’ έξω όλα φαντάζουν εν τάξει κι εμείς δυνατοί κι από μέσα οι εσωτερικές αιμορραγίες τρέχουν ποτάμια ή ο πάγος καλύπτει τα πάντα.

Η ενέργεια του Σκορπιού που αυτές τις μέρες ακτινοβολεί ο Ήλιος δίνει τη δυνατότητα να είμαστε ήρεμοι στην τρυφερότητά μας, δυνατοί στην ευαισθησία μας, παντελώς άτρωτοι στην αγάπη μας και ιδιαίτερα μαγνητικοί στην αλήθεια μας. Το μπέρδεμα προκύπτει όταν πάμε να προστατέψουμε αυτά που δεν χρειάζεται προστασία. Δεν χάνει την αίγλη της η καλοσύνη όταν δεν εκτιμάται, το πάθος όταν δεν ανταποδίδεται, το θάρρος όταν γελοιοποιείται από τους «έξυπνους», η αλήθεια όταν διαστρέφεται με ρητορικά τεχνάσματα και «πρακτικά επιχειρήματα». Αυτά είναι για να θολώνουν τα νερά και να κάνουν τον καθένα μας να λέει «είμαι χαζός, είμαι αφελής, είμαι θύμα», όταν λειτουργεί από το καλύτερο κομμάτι του. Και, κυρίως, είναι τεχνάσματα που μας κάνουν να φοβόμαστε να λειτουργήσουμε έτσι.