Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΤΟΞΟΤΗΣ

01/01/2013
Αφροδίτη ανάδρομη στους Διδύμους (15/5- 27/6): Δεν είναι του στιλ σου να βρίσκεσαι σε σχέσεις πάθους, ζήλειας και ψυχολογικού ασανσέρ. Μάλλον σε απωθούν τέτοιες ερωτικές ιστορίες που παρουσιάζονται πολύ σοβαρές, πολύ καταραμένες, πολύ ψυχοβγαλτικές. Πάντως η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι πιθανό να σηματοδοτήσει την είσοδο ενός πολύ απαιτητικού και ελλιπούς συναισθηματικά προσώπου στη ζωή σου κι  είναι ακόμα πιθανότερο να μάθεις (δηλαδή να πάθεις) κάτι από αυτή την ιστορία.
 
Έχεις σίγουρα μεγαλύτερο βάθος απ’ όσο πιστεύεις και διαθέτεις μια εσωτερική σοφία που σπάνια λαμβάνεις υπόψη.  Οπότε δεν είναι άσχημη ιδέα αυτή την περίοδο που οι σχέσεις θα βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας να ασχοληθείς σοβαρά με την ουσία των σχέσεων- χαρτί μολύβι: Τι θέλεις από το/τη σύντροφό σου; Μέχρι που μπορεί να φτάσουν οι υποχωρήσεις για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή;
 
Έχετε συζητήσει ποτέ μεταξύ σας τι σημαίνουν για τον καθένα σας λέξεις που θεωρείτε αυτονόητες όπως Συντροφικότητα, Αγάπη, Ελευθερία, Υποχρεώσεις, Μαζί, Σε Στηρίζω, Είμαι εδώ, Καταπίεση, Αδιαφορία κλπ που λανθασμένα θεωρείτε ότι έχουν το ίδιο περιεχόμενο και για τους δύο σας με αποτέλεσμα παρεξηγήσεις και εντάσεις;  Ακριβώς: Ποιος να φανταζόταν  ότι η ανάλαφρη, αισθησιακή  Αφροδίτη μπορεί να μας ωριμάζει.
 
SOS: Ακόμα και στην περίπτωση πολύχρονων σχέσεων έχε υπόψη σου ότι η ανάδρομη φάση της Αφροδίτης κάνει τον Άλλο, (ή εσένα)  εντελώς αδιάφορο για τη σχέση. Είναι πιθανόν να  ανταποκρίνεται με χλιαρό ενδιαφέρον στις ανάγκες σου και είναι απόμακρος . Αν αυτή η στάση δεν υπονοεί βαθιά ρήγματα κάνε ένα βήμα πίσω και περίμενε να τελειώσει αυτή η περίοδος. Επίσης:  Μια σημαντική αιτία τριβής μπορεί να είναι και μια αρνητική οικονομική κατάσταση που επηρεάζει τη μεταξύ σας σχέση.
 
Άρης στην Παρθένο μέχρι 4 Ιουλίου: Είτε έχεις βάλλεις την ελληνική σημαία στην κορυφή του Έβερεστ είτε δουλεύεις σε δικηγορικό γραφείο είτε είσαι πωλητής ή προφήτης το σίγουρο είναι ότι η επαγγελματική σου ζωή βρίσκεται στο προσκήνιο. Κι από δίπλα επηρεάζονται και η οικογένεια και οι στενές σου σχέσεις και η προσωπική σου ζωή.
 
Έχεις φτάσει κάπου και τώρα σου δίνεται η ευκαιρία να σταθεροποιηθείς, ή πολύ πιθανόν να ανέβεις ιεραρχικά κλίμακα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο της προσπάθειας σου –πολύ έντονης αναγκαστικά – μην πέσεις στην παγίδα της αυτολύπησης και του θύματος- το πόσο σου δυσκολεύουν την επέλαση,  το  πόσο λίγο  υπολογίζουν οι από πάνω τον εγωισμό σου, για τις τρελές συνθήκες που επικρατούν στη δουλειά σου, το πόσο κουρασμένος αισθάνεσαι  και για το  πόσοι θέλουν να σε δουν να καταρρέεις.
 
Το πιο επικίνδυνο διάστημα είναι κυρίως μεταξύ 24/1-14/4 στη διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του Άρη. Πρόσεχε.
Άρα βάλε στην ντουλάπα την τήβεννο,  στην ναφθαλίνη την υπερβολή σου και να υπόμεινε στωικά την εργασιακή ένταση και την επιθετικότητα των γύρω σου. Επί πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σου περιμένοντας να δούν αν θα τα καταφέρεις. Φυσικά και δεν θα τους κάνεις τη χάρη να σκοντάψεις.
 
Υ.Γ. Το τρομερό είναι ότι κανείς από όσους σε καταπιέζουν δεν ξέρει ότι τη στιγμή που ιδρώνεις στη δουλειά μέσα σου δεν έχεις πειστεί εντελώς αν βρίσκεσαι στη σωστή δουλειά και προσπαθείς ταυτόχρονα με τον εργασιακό φόρτο να αποφασίσεις αν σου ταιριάζει περισσότερο να είσαι δάσκαλος ή πρωταθλητής κανώ καγιάκ,  ή ό,τι άλλο.
 
Δίας στον Ταύρο μέχρι 12 Ιουνίου και μετά περνάει στους Διδύμους: Υπάρχει φως στον Ταύρο, ή 6ο ηλιακό σου οίκο οπότε συγκέντρωσε την ενέργειά σου στην προστασία της υγείας σου και στην προσπάθεια για καλύτερες εργασιακές συνθήκες. Στη δουλειά οι σχέσεις με  συνεργάτες , υπάλληλους, διευθυντές κυλάνε ομαλά, υπάρχει σύμπνοια και σίγουρα υπάρχει το ενδεχόμενο να αναγνωριστείς- προς το παρόν μάλλον τυπικά παρά ουσιαστικά, οπότε προαγωγές και χρήματα θα έρθουν πιθανότερα όταν ο Δίας περάσει στους Διδύμους.
 
Ναι, μπορεί να συναντήσεις κάποιον τα μεσάνυχτα για επαγγελματικό ραντεβού. Ναι, μπορεί να χρειαστεί να έχεις έτοιμη δουλειά με την έναρξη της ημέρας, ή να πάρεις δουλειά στο σπίτι ή να είσαι όλη μέρα με πελάτες προσπαθώντας να τους πείσεις για την ανωτερότητα αυτών που τους πουλάς. Ναι μεν εργασιακά θα χρειαστεί να υπερβάλλεις την παραγωγικότητά σου, αλλά θα υπάρξουν ανταλλάγματα.
 
Όσο απορροφημένος όμως  κι αν είσαι, όσο κι αν  έχεις δίκιο να λες ότι δεν έχεις καθόλου χρόνο, το σίγουρο είναι ότι σε στιγμές έκλαμψης συνειδητοποιείς ότι  χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου και  στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία σου και τη φροντίδα σου. Και μιλώντας για την προσοχή που πρέπει να δείξεις στους άλλους, σε αυτές τις στιγμές διαύγειας χρειάζεται να αντιληφθείς ότι περισσότερο από ποτέ Εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς την Αγάπη και το Ενδιαφέρον των άλλων. Ζήτα για να σου δοθεί.
 
+Εργασιακή εξέλιξη, ή καινούργια δουλειά, ή εργασιακή νηνεμία. Σωματική φόρμα, ευχάριστη καθημερινότητα, εύνοια σε οτιδήποτε εναλλακτικό αφορά την υγεία, τις δίαιτες, το στιλ ζωής.
 
Η είσοδος του κυβερνήτη σου Δια στους Διδύμους- σε ένα κομβικό δηλαδή σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου κινητοποιεί την καλή τύχη στις σχέσεις σου με σημαντικούς άλλους- είτε επαγγελματικούς είτε συναισθηματικούς. Τους φέρνει στο δρόμο σου και η ροή της ζωής σου εμπλουτίζεται. Όλοι χρειαζόμαστε αγάπη, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι οι Τοξότες  έχουν έρθει στον πλανήτη για να ζήσουν τις εφηβικές φαντασιώσεις τους και να μοιραστούν με όσο το δυνατόν περισσότερους τον αιώνιο ενθουσιασμό του Πίτερ Παν ώστε μετά  να βρουν τον επόμενο τρελαμένο σύντροφο που θα  τους ελέγξει, ή θα τους αποσυντονίσει.
 
Ευτυχώς ο Δίας στους Διδύμους  σού δίνει  την ευκαιρία να αντιμετωπίσεις τη συντροφική σου ζωή σου πιο ανάλαφρα και με την πεποίθηση ότι θα βρεις το σύντροφο που σου ταιριάζει- επικοινωνιακό, εξωστρεφή, έξυπνο, ελαφρώς αλλοπρόσαλλο, ελεύθερο, γοητευτικό. Ξαφνικά ακόμα κι αυτοί που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτοι, ή δεν ήταν διαθέσιμοι αποφασίζουν ότι είσαι ενδιαφέρον είναι εξαιρετικά ανοιχτοί απέναντί σου, άλλοι σε διευκολύνουν ή σου κάνουν ενδιαφέρουσες επαγγελματικές προτάσεις και άλλοι είναι έτοιμοι να σε ερωτευθούν.
+ Καινούργια εποχή στις διαπροσωπικές σου σχέσεις με ένα μεγάλο έρωτα ή με μια επαγγελματική συνεργασία με προοπτικές.
 
Κρόνος στον Ζυγό μέχρι 5 Οκτωβρίου και μετά περνάει στον Σκορπιό: Μερικοί  φίλοι απομακρύνονται από τη ζωή σου χωρίς να συντρέχει κάποιος σοβαρός λόγος ή εχθρότητα ή τσακωμός- οι άνθρωποι αλλάζουν και μάλλον δεν συγχρονίζεστε στην παρούσα φάση- τόσο απλά.   Μερικά από τα μεγαλεπήβολα σχέδια σου στραγγίζονται στο ρεαλισμό και χάνουν τη μαγεία τους.
 
Είσαι σε μια δουλειά που είτε  αναγνωρίζεσαι ή παγιώνεσαι είτε αρχίζεις να αναρωτιέσαι για την σημαντικότητά, τη χρησιμότητά, τον κοινωνικό της αντίκτυπο. Ίσως να μην ξέρεις καν προς τα που θέλεις να πας.  Ίσως  ψάχνεις να βρεις την έξοδο κινδύνου από συνεργασίες που έχεις ξεπεράσει. Θέλεις να ανήκεις σε ομάδες, να μοιράζεσαι ίδιους στόχους με ομοϊδεάτες ή με ανθρώπους που κάνετε την ίδια δουλειά  αλλά δεν χωράς πουθενά. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή αντιπαθείς να δημιουργείς προβλήματα στους άλλους καθυστερείς ακόμα πιο πολύ να πάρεις τις αποφάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσεις.
 
+ Μπορείς να αποκρυσταλλώσεις τα σχέδιά σου επιλέγοντας αυτά που έχουν μέλλον και σε εκφράζουν. Επαγγελματικά όνειρα, φιλίες, ελπίδες και συνεργασίες και σχέσεις δοκιμάζονται-ήπια- για να μείνει ό,τι έχει νόημα και ουσία. Ο Κρόνος περνάει στον Σκορπιό τον Οκτώβριο δηλαδή στο 12ο οίκο σου που αποτελεί και την πιο δυσάρεστη θέση του γιατί διαλύει αργά αλλά συστηματικά κάποιες από τις σταθερές της ζωής σου και σε κάνει να νιώθεις ότι δεν υπάρχει πουθενά ασφάλεια και διάρκεια.
 
Ίσως υποκύψεις στον πειρασμό  να μαστιγώσεις τον εαυτό σου για πράγματα του παρελθόντος όμως αυτό θα είναι χάσιμο χρόνου. Όπως και να βασανιστείς άδικα με σκέψεις ότι ο Άλλος/η δεν ανταποκρίνεται στα στάνταρντς σου. Μην προσπαθείς να μειώσεις τα αισθήματά σου επειδή τρέμεις στην ιδέα ότι αρχίζεις να δένεσαι μαζί του/της. Ό,τι σκοτεινό σκέπτεσαι δεν είναι παρά αστήρικτοι φόβοι που εκλογικεύοντάς τούς δυναμώνεις.
 
Έχεις τη ευκαιρία να διαπιστώσεις  την αξία των ανθρώπων που αγαπάς  από την  συμπεριφορά τους  και να γίνεις περισσότερο συνειδητός στην εφαρμογή των ονείρων σου. Ναι, κάποιες στενές σχέσεις, η κάποιες συνεργασίες στη δουλειά κλείνουν τον κύκλο τους, ή θα ραγίσουν. Πρόκειται για μία φάση στη ζωή σου κατά την οποία  πρέπει να ξεχάσεις όλους του κανόνες και τους στόχους που σου επέβαλαν  οι γονείς σου και να αφιερωθείς στους δικούς σου. Πρόσεξε την υγεία σου. Να θυμάσαι ότι δεν είναι κακό να χάνεις κάποια στιγμή το δρόμο σου, ούτε και να μελαγχολείς ή να μην θέλεις να δεις κανένα για όσο διάστημα κρίνεις εσύ απαραίτητο. Αντίθετα δείχνει σοβαρότητα.
 
Ουρανός στον Κριό αφορά τους γεννημένους το πρώτο δεκαήμερο κυρίως: Το αγαπημένο τρίπτυχο Έρωτας, Σεξ,  Δημιουργικότητα αναβοσβήνουν ως νέον δελεάζοντάς σε με  μοναδικούς , στα όρια του παράξενου Άλλους,  δημιουργώντας στο κεφάλι σου εκρήξεις  έμπνευσης και πρωτοτυπίας,  ή ρίχνοντάς σε κρεβάτια με την ορμή φυλακισμένου που δεν έχει χρόνια να κάνεις σεξ: όταν ο Βεζούβιος συνάντησε  την Αίτνα το στόρι.
 
Με λίγα λόγια βιώνεις μια πρωτόγνωρη δημιουργικότητα κι αυτό είναι αναζωογονητικό. Όπως ο Νεύτωνας ανακάλυψε το νόμο της βαρύτητας όταν ξαφνικά του έπεσε ένα μήλο στο κεφάλι  έτσι κι εσύ κατακλύζεσαι από ξαφνικές ιδέες,  εκφράζεις τον εαυτό σου και διαδίδεις παντού ότι είσαι ιδιοφυΐα.
 
Μην καταπιέσεις τις ανάγκες σου επειδή κάποιοι συντηρητικοί θεωρούν τις επαναστατικές εμπνεύσεις σου  σαν νεανικές τρέλες. Μην ξεχνάς ότι ο αντισυμβατικός του σήμερα είναι ο ήρωας του αύριο. Μπορείς να ζήσεις ξαφνικούς έρωτες , φλογερά πάθη και εκρήξεις συναισθημάτων- οτιδήποτε δηλαδή  έχεις δει σε  ταινίες και σου φαινόταν εξωπραγματικό.
 
Και με παρτενέρ κάποιον μεγαλύτερο από σένα, κάποιον πολύ μικρότερο από σένα, κάποιον που όλοι θεωρούν εκκεντρικό, ή φευγάτο, κάποιον που φαίνεστε αταίριαστοι, ή που εν πάση περιπτώσει έχει κάτι χτυπητά έντονο στην εμφάνισή του.  Και το flip side: ο ξαφνικός έρωτας μπορεί να έχει τη διάρκεια μίας αστραπής, που όμως αρκεί  για να κατατάξει τον έρωτά σου ,  ανάμεσα στις μεγάλες σχέσεις  της ιστορίας –Κλεοπάτρα και Αντώνιος, Λέιντι Σίμπσον και Εδουάρδος, Άμποτ και Κοστέλο, Χοντρός Λιγνός.
 
Ποσειδώνας στους Ιχθύες από 4 Φεβρουαρίου, αφορά κυρίως τους γεννημένους τις δύο τρεις πρώτες μέρες: Η διέλευση αυτή του Ποσειδώνα στους Ιχθύς σε επηρεάζει στα κατάβαθα της ψυχής σου κι αυτό σημαίνει και εξωτερικές συνέπειες. Είναι η εποχή που πρέπει να αναρωτηθείς δυνατά για κάποια πολύ σοβαρά πράγματα: Τι είναι αυτό που με σηκώνει από το κρεβάτι κάθε πρωί;  Συνεχίζουν να με συγκινούν οι επιδιώξεις, τα όνειρα, οι στόχοι που με συγκινούσαν χθες; Άραγε οι επιθυμίες, τα θέλω, αυτά που αγαπάω και αυτά που αντιπαθώ ανήκουν σε μένα ή  μήπως τελικά όλη μου η ζωή στηρίζεται στα θέλω και τις επιθυμίες των γονιών μου;
 
Κι ενώ οι απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις έρχονται ξαφνικά με ενός είδους έκλαμψη όταν υπάρχει στην σκηνή ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα οι απαντήσεις είναι θολές, αργόσυρτες, ασαφείς. Το νόημα της ζωής δεν είναι ξεκάθαρο. Με αυτή τη διέλευση ξανάρχονται στην επιφάνεια αισθήματα, πόνος, απογοητεύσεις, φόβοι, διαψεύσεις, θλίψη που έζησες στα παιδικά σου χρόνια: μια ασθένεια που ταλαιπώρησε κάποιον γονέα σου ως παιδί δημιουργώντας σου ανασφάλεια και φόβο επαναλαμβάνεται με ένα κοντινό σου πρόσωπο.
 
Ίσως χρειάζεται να κάνεις κάποιου είδους θυσία για την οικογένεια στηρίζοντας κάποιο που έχει την ανάγκη σου. Υπάρχει η πιθανότητα μιας διάψευσης, εξαπάτησης (πρόσεχε πάρα πολύ σε τι είδους σπίτι μετακομίζεις, ή σε τι κατάσταση είναι το σπίτι που αγοράζεις), ή χρειάζεται να αφήσεις το σπίτι που μένεις.
 
Ίσως οι υποχρεώσεις προς την οικογένεια να μην σε αφήνουν να κυνηγήσεις με την άνεσή σου την καριέρα σου, ή οι σχέσεις στο σπίτι να είναι ομιχλώδεις σε σημείο να αισθάνεσαι αποξένωση.  Μπορεί να ψάχνεις το τέλειο σπίτι, ή να αλλάξεις εκ θεμελίων το σπίτι που μένεις για να το κάνει πιο ελκυστικό. Σε κάθε περίπτωση στόχος αυτής της διέλευσης είναι να στρέψεις την προσοχή σου προς τα μέσα για να ανακαλύψεις την εσωτερική σου πραγματικότητά.
 
Έκλειψη Ηλίου (20 Μάιου) στους Διδύμους (0ο21΄), έκλειψη Σελήνης (4 Ιουνίου) στον Τοξότη (14ο) και έκλειψη Σελήνης  (28 Νοεμβρίου) στους Διδύμους (6ο) : Τι σημαίνουν όλες αυτές οι εκλείψεις στον άξονα Τοξότη/Διδύμων που συνεχίζονται και φέτος; Ότι το επαγγελματικό και συντροφικό σου στάτους αλλάζουν, αν δεν έχουν αλλάξει ήδη. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο να κοντράρεσαι κυρίως με το σύντροφό σου, (ή κάποιο σημαντικό πρόσωπο στην επαγγελματική σου ζωή), αλλά οι συγκρούσεις έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις.
 
Απάντησε γρήγορα: η αλήθεια δε σε κάνει να έρχεσαι πιο κοντά στον άλλο δένοντάς σε περισσότερο μαζί του; Ναι- συνεχίζεις. Όχι- διακόπτεις. 
Όσο κι αν κουνάς το κεφάλι σε συζητήσεις για το ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια σχέση τώρα θα αναγκαστείς να αντιμετωπίσεις κάποιες Ενοχλητικές Αλήθειες όπως ότι ο δεσμός και τα δεσμά έχουν το ίδιο περιεχόμενο, ή ότι δεν μπορείς να περιμένεις τον Ένα ή την Μία για να σε σώσει από το ρεαλισμό της ζωής σου, ή ότι δεν γίνεται να αυταπατάσαι ότι θα ζεις για πάντα τη συντροφικότητα όπως στον πρώτο μήνα της ερωτικής έκστασης.
 
Είναι καιρός να αποκτήσεις τον κοινό νου στις σχέσεις. Αν συνειδητοποιήσεις ότι δεν χρειάζεται να καπελώσεις τον άλλον και τον αφήσεις να είναι αυτός που είναι παίζοντας σωστά τα χαρτιά σου (κάνοντας και ο άλλος το ίδιο) και δεν παρασυρθείς από τον πρώτο άνθρωπο που θα σε γοητεύσει, ή θα σε κολακεύσει το 2012 μπορεί να γίνει αξιομνημόνευτο.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΜΗΝΙΑΙΕΣ