Εικονογράφηση: Φίλιππος Φωτιάδης

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

28/09/2012

Πότε φτάνεις στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται αλλά δεν τα βρίσκουν πότε φτάνουν στο σημείο που δεν πάει άλλο; Ποτέ! Παρόλο που το παρελθόν δεν ευδοκιμεί στο κήπο σου φαίνεται ότι αυτή την εποχή σε καθορίζει με περίεργους και αναπάντεχους τρόπους. Σαν διάλυση μιας ερωτικής σχέσης; Σαν οικονομικό αδιέξοδο; Σαν απώλεια; Σαν αίσθηση ότι είσαι απροστάτευτος, αδύναμος, εγκαταλειμμένος; Σαν ανάγκη μιας σχέσης που θα έχει στα συστατικά της σεξ, πάθος, ιδρώτα και βάζα να υπερίπτανται; Σαν να συγκρούεται το παρελθόν με το μέλλον. Νοιώθεις σαν μάγος που καταπίνει σπαθιά και φωτιές πριν βγάλει από το καπέλο του το περιστέρι. Η ζωή σου βρίσκεται σε αναταραχή που μερικές φορές είναι δύσκολο να περιγράψεις σε λέξεις. Κι όμως ο φωτεινός εαυτός σου χαμογελάει στο κόσμο και πιστεύει στην Δικαιοσύνη.

 

Ξανά στις 19 Σεπτεμβρίου ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό σε κάνει σκληρό καρύδι ακόμα κι αν περνάς τη μισό σου χρόνο με την αίσθηση ότι είσαι ζύμη με τον πλάστη από πάνω. Από το 2008 ήδη αποδεικνύεις έμπρακτα ότι είσαι μια υπολογίσιμη δύναμη κι ότι μπορείς να κάνεις δεξιοτεχνικά σλάλομ για να μην πέσεις σε δέντρα αλλά και να κόβεις την ανάσα των άλλων με μια θεαματική σου τούμπα. Δεν έχει σημασία αν είσαι εν συγχύσει, σε τρικυμία, ή τρομερά ανασφαλής για την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Είσαι στο ριγκ με στόχο να μείνεις στο παιχνίδι μέχρι να σε ρίξουν κάτω με νοκ άουτ. Ναι, αλλά ο Θεός να τους σώσει αν το προσπαθήσουν.

 

*Πλησιάζοντας το δεύτερο (από τα 7) ακριβές τετράγωνο Πλούτωνα/Ουρανού στις 19 Σεπτεμβρίου (με αναφορές στις περιόδους 1931-1934, άνοδος του φασισμού και 1964-68, swinging 60s) όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε βαθιά κρίση που δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και που απλώνεται παντού. Ο κόσμος αλλάζει, θα αλλάξει, ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν ξέρει ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ γιατί όπου υπάρχει Ουρανός στην εικόνα υπάρχει έκπληξη με γεγονότα απρόβλεπτα και απροσδόκητα.


Υπάρχουν κάποιοι που αναλαμβάνουν το ρίσκο ώστε να αλλάξουν οι κοινωνίες. Υπάρχουν κι άλλοι που φοβούνται την αναταραχή και τα οικονομικά κραχ και δεν θέλουν καμία αλλαγή. Αυτό σημαίνει σύγκρουση. Το επόμενο χρηματιστηριακό κραχ έρχεται, η Ευρώπη θα τρανταχθεί συθέμελα στους επόμενους μήνες, τα προιόντα πρώτης ανάγκης θα ακριβύνουν υπέρμετρα, οι εξεγέρσεις θα εντατικοποιηθούν ενώ η δράση για κοινωνικές μεταρρυθμίσεις θα ενταθεί και οι κυβερνήσεις θα σκληρύνουν αντιδρώντας στην απαίτηση για ελευθερία. Αυτό που χρειάζεται να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν θα αποφύγει την ανάμιξή του σε ό,τι συμβαίνει και θα συμβεί. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της ανθρώπινης ιστορίας που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει την πολυτέλεια του θεατή.

 

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Από Zarastro
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ
ΕΤΗΣΙΕΣ