ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

ΥΔΡΟΧΟΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ

20/04/2018

Το ζευγάρι αυτό τα πηγαίνει πολύ καλά

Όταν δύο Υδροχόοι γίνονται ζευγάρι εστιάζουν σε πιο θετικές πτυχές της ανθρωπότητας. Στο ζευγάρι αυτό αρέσει να κάνει φίλους, να βοηθά τους άλλους και σε πιο ευρεία κλίμακα να σκέφτεται την κοινωνική αλλαγή. Συνήθως είναι δραστήριοι και εξωστρεφείς και λειτουργούν καλύτερα υπό πίεση. Το ζευγάρι αυτό τα πηγαίνει πολύ καλά και ίσως προκαλέσει τη ζήλια των φίλων του.

Απολαμβάνουν από κοινού εκδηλώσεις και να συζητούν μοντέρνες και προοδευτικές ιδέες. Είναι ανεξάρτητοι και κοσμοπολίτες, όμως όλη αυτή η κοινωνικοποίηση μπορεί να αφήσει αυτό το ζευγάρι συναισθηματικά αποκομμένο. Τον περισσότερο χρόνο τους τον περνούν εκτός σπιτιού και τα πηγαίνουν καλά σαν μέρος ενός ευρύτερου συνόλου: μιας οργάνωσης, επιχείρησης ή ομάδας.

Ορισμένες φορές αυτό το ζευγάρι δυσκολεύεται να εντοπίσει ή να εκδηλώσει τα πραγματικά συναισθήματα, είτε δικά του, είτε του συντρόφου του, είτε ανθρώπων του περιβάλλοντος του. Μοιράζονται κοινές ιδέες για τον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων, οι οποίες αποτελούν και ευρύτερες τοποθετήσεις.

Κρόνος και Ουρανός κυβερνούν τον Υδροχόο. Ο Ουρανός ελέγχει ριζικές ή ασυνήθιστες ιδέες. Εξελίσσεται με τα ιδεαλιστικά του οράματα, το πνεύμα του Υδροχόου μπορεί να γίνει τόσο εκκεντρικό και ακραίο και γι’ αυτό το λόγο ο Υδροχόος είναι γνωστός ως ο Αϊνστάιν του Ζωδιακού κύκλου. Για τους περισσότερους οι Υδροχόοι είναι πολύ έντονοι και συχνά η σκέψη τους παρερμηνεύεται.

Ωστόσο, ο Κρόνος εκφράζει μια καταπληκτική εργασιακή ηθική, επιμονή και υπευθυνότητα και κάνει τη σχέση δύο Υδροχόων να ξεπερνά οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν. Αυτή η ηθική καθιστά το ζευγάρι πολύ παραγωγικό, ενώ διακατέχεται και από αμοιβαίο σεβασμό.

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του Αέρα. Το να σκέφτονται και να αντιμετωπίζουν κάποια ζητήματα με τις ανώτερες πνευματικές ικανότητες τους αποτελεί δεύτερη φύση τους. Η ίδια ορθολογική παρόρμηση που εμφυσά σ’αυτό το ζευγάρι Υδροχόων την αυτοπεποίθηση μπορεί να αποτελέσει και πηγή συναισθηματικής και σωματικής αποστασιοποίησης, η οποία μπορεί να δημιουργηθεί μεταξύ τους. Αποτελούν εξαιρετική ομάδα και μοιράζονται υπέροχες συζητήσεις ενώ η απόκτηση οικειότητας μεταξύ τους αποτελεί αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς και προσπάθειας. Είναι επίσης ψυχροί απέναντι σε όσους θεωρούν μπανάλ και ανιαρούς.

Ο Υδροχόος είναι Σταθερό Ζώδιο. Αυτό το προσόν του τον καθιστά υπερβολικά παραγωγικό αλλά και τρομερά πεισματάρη. Πολλές ιδέες ξεπετιόνται από το κεφάλι του Υδροχόου ενώ και οι δύο σύντροφοι σέβονται ο ένας τις θυσίες του άλλου προκειμένου ένας κοινός στόχος να επιτευχθεί. Ωστόσο, οι ισχυρές απόψεις τους θα συγκρουστούν και θα οδηγήσουν σε έναν εφ’όλης της ύλης καυγά. Και οι δύο απεχθάνονται όσους δεν συμμερίζονται την επιθυμία τους για πρόοδο.

Το ατού αυτής της σχέσης; Οι νέες ιδέες που συνεχώς βλέπουν το φως. Διορατικοί και ξεχωριστοί καθώς είναι, κάνουν ένα βήμα προς την καλλιτεχνική μεταρρύθμιση και τις ελπιδοφόρες ανακαλύψεις. Όσο θα κρατάνε τη σχέση τους «πικάντικη» και ζωντανή μέσω του ρομαντισμού θα ανταμειφθούν τόσο σε προσωπικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Ερωτευμένος Υδροχόος

Μέσα σε μια σχέση οι Υδροχόοι χρειάζονται την ίδια ελευθερία και προσωπικό χώρο που διεκδικούν σε κάθε τομέα της ζωής τους. Αυτό ισχύει ακόμα κι όταν δεσμεύονται στα «σοβαρά». Ακολουθούν μόνο την φωνή μέσα τους ενώ η ισχυρογνωμοσύνη τους μπορεί να λειτουργήσει σε βάρος τους αν δεν προσέξουν. Έλκονται συνήθως από άτομα που είναι ιδιαίτερα, εκκεντρικά με κάποιο τρόπο. Οι πιο σημαντικές προσωπικές τους σχέσεις χαρακτηρίζονται από κάτι «ασυνήθιστο».

Οι Υδροχόοι έχουν ισχυρό ένστικτο το οποίο συνήθως λειτουργεί για τους άλλους, όχι για τους ίδιους. Επίσης μάχονται για το δίκαιο του αδυνάτου, αλλά συχνά ποντάρουν σε λάθος άλογο, υπερασπίζουν το λάθος θύμα.

Έχουν θετική άποψη για την ζωή και γι αυτούς ο μεγαλύτερος σκοπός είναι να παραμένεις ατάραχος. Γιατί αν αφεθούν ελεύθεροι μεταμορφώνονται σε ωρολογιακή βόμβα που δεν ξέρεις πότε, πόσο δυνατά θα εκραγεί και πόσο τραγικός θα είναι ο απολογισμός. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ένας Υδροχόος και παρόλο που προσπαθεί να το αποτρέψει δεν τα καταφέρνει πάντα.

Οι Υδροχόοι γνωρίζουν επίσης ότι έχουν την πειθώ να τους φέρουν όλους με τα νερά τους. Τους βοηθάει και η τύχη ακόμα και εν αγνοία τους. Στις σχέσεις τους υπάρχει μια εσάνς από πεπρωμένο, συχνά συναισθάνονται τι θα συμβεί πριν αυτό γίνει. Ο ίδιος ο Υδροχόος όμως δεν είναι κανένα μεγάλο μυστήριο. Αν έχεις καμιά απορία σχετικά με το «που βαδίζει τελικά αυτή η σχέση», ρώτα τον και θα μάθεις. Αν δεν είναι σίγουρος, το πιθανότερο είναι να σου πει «πουθενά», αλλά στην πορεία μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Βασικό για να κατασταλάξει ένας Υδροχόος είναι να έχει ζήσει την ζωή του προηγουμένως, να έχει δει τον κόσμο. Πολλοί κάνουν και δύο και τρεις γάμους μόνο για να διαπιστώσουν ότι τελικά δεν ήταν «έτοιμοι» όπως πίστευαν. Ιδανικός σύντροφος είναι αυτός που θα του δείξει ότι έχει γρήγορο μυαλό, δυναμισμό και αυτόνομη προσωπικότητα. Αυτά είναι αρκετά σύρουν απ΄ την μύτη έναν Υδροχόο, αλλά μόνο αν ο ίδιος το αποφασίσει.

Επιχείρηση Γοητεία

Ετοιμάσου για πολλά τεστ, του αρέσουν. Είναι το τρόπος του Υδροχόου να τσεκάρει πόσο έξυπνοι και κουλ είναι οι γύρω του, όταν συνειδητοποιούν ότι κάποιος τους την έφερε. Αυτός που θα αντιδράσει υπερβολικά ή θα χάσει χρώμα και φωνή, μπορεί και να τον αποχαιρετήσει την ίδια στιγμή. Πρέπει να έχεις γοητεία, ενδιαφέρον και πλάκα για να σε παίξει ο Υδροχόος. Να ξέρει ότι μπορείς να συμμετέχεις στα εγκεφαλικά παιχνίδια που λατρεύει, ότι έχεις την δύναμη να τα χειριστείς. Γι αυτό, μην νευριάσεις. Γέλα- και κάνε του κι εσύ το ίδιο.

Αντίθετα με άλλα ζώδια, ο Υδροχόος εντυπωσιάζεται από τις τολμηρές, επιθετικές κινήσεις. Άρπαξέ τον απ’ το χέρι όταν σου ΄ρθει και σίγουρα δεν πρόκειται να ντραπεί να σ΄ ακολουθήσει. Αρκεί να υπάρχει ήδη εγκεφαλική επικοινωνία μεταξύ σας, αλλιώς χάνεις τον χρόνο σου. Οι Υδροχόοι μπορούν να κάνουν σεξ χωρίς ίχνος συναισθηματικής δέσμευσης. Δεν πρόκειται να μιλήσει άσχημα για σένα που κοιμήθηκες μαζί του στο πρώτο ραντεβού, συνήθως, αλλά αν προσπαθήσεις να του γίνεις στενός κορσές ενώ εκείνος σε βλέπει σαν ένα απ’ τα πουκάμισα που άλλαξε, μείνε με την ανάμνηση της όμορφης βραδιάς. Αυτός έφυγε.

Το ότι ένας Υδροχόος έχει μια περιπέτεια δεν σημαίνει ότι συμμετέχει και η καρδιά του. Γιατί έχει κι εκείνο το μαγικό κουμπί που ανάβει ή παγώνει τα συναισθήματα ανάλογα με την περίσταση, κι εδώ μιλάμε για εποχή που ο Υδροχόος δεν είναι ερωτευμένος. Γιατί τότε, γίνεται άλλος άνθρωπος. Για να δεις αυτή την πλευρά του χρειάζεται να σε διεκδικήσει- κάτι που χρειάζεται σε όλες τις σχέσεις του για να τις πάρει σοβαρά. Να θυμάσαι ότι ο Υδροχόος ξέρει να μάχεται για όσα χρειάζεται και γνωρίζει πως ότι αξίζει δεν είναι εύκολο να το αποκτήσεις.

Συναστρίες με Υδροχόο

Οι Υδροχόοι έλκονται από άτομα με τα οποία μοιράζονται έναν πνευματικό δέσιμο -κάποιος που τους κάνει να γελάνε και να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Ένας Δίδυμος μπορεί να το πετύχει αυτό, αν βέβαια δεν καταλήξουν σε μαλλιοτραβήγματα, αφού θα χρειαστεί να βρουν μια ισορροπία μεταξύ του «σε χρειάζομαι» και «δεν έχω ανάγκη κανέναν». Ο Δίδυμος επίσης, μπορεί να γίνει απίστευτα ζηλιάρης και κτητικός σε μια σχέση, κάτι που ο Υδροχόος απεχθάνεται.

Πολύ Υδροχόοι νοικοκυρεύονται με Παρθένους. Ο Παρθένος έχει αυτή την επιμονή και την αβίαστη οργανωτικότητα που ένας Υδροχόος ονειρεύεται αλλά ποτέ δεν θα το παραδεχτεί. Όλο αυτό όμως μπορεί να εξελιχτεί σε πόλεμο μεταξύ δύο πανίσχυρων «εγώ». Γιατί ο Υδροχόος τρελαίνεται για προκλήσεις αλλά ο Παρθένος τον τρελαίνει με κηρύγματα περί ηθικής και τακτικές εντελώς προσαρμοσμένες στην πραγματικότητα. Εγκεφαλικά πάντως, και στο κρεβάτι, η επικοινωνία είναι κάτι παραπάνω από άμεση.

Ο Ζυγός ή ένας άλλος Υδροχόος μπορούν να κάνουν καλό συνδυασμό, ειδικά αν ο ένας είναι πιο εξωστρεφής και κοινωνικός από τον άλλον και ο σύντροφός του ακτινοβολεί μέσα από την λάμψη του. Οι Υδροχόοι γνωρίζουν αρκετά καλά τον εαυτό τους ώστε να αναγνωρίσουν τα δικά τους ελαττώματα ή προτερήματα στον άλλον, να τα αντιμετωπίσουν και να προχωρήσουν την σχέση τους κανονικά.

Ένα ζώδιο που είναι σε εξάγωνο τον Υδροχόο - όπως ο Κριός ή όπως ο Τοξότης, ή σε τρίγωνο μαζί του – όπως οι Δίδυμοι, ή ο Ζυγός μπορεί να τα πάει καλά μαζί του. Όπως και το ακριβώς απέναντί του (πολικό), ο Λέων, αν βέβαια ο Υδροχόος καταφέρει να ξεπεράσει το μεγαλείο του και αποδώσει τις απαραίτητες τιμές στον βασιλιά του ζωδιακού.

Συνήθως όμως, το Λιοντάρι είναι αυτό που τρέχει από πίσω του, κάτι που κουράζει τον Υδροχόο και μάλιστα γρήγορα. Αν κατεβάσει λίγο τους τόνους θα περάσουν συναρπαστικά μαζί και για πολύ καιρό. Έτσι κι αλλιώς, ο Υδροχόος είναι υπέροχος σύντροφος αν κερδίσεις την καρδιά του. Διαφορετικά θα είσαι άλλη μια στάση στο μακρύ δρόμο με τις περιπέτειες που βαδίζει ο Υδροχόος.

Θυμήσου:

Αν έχεις υπόψη σου έναν Υδροχόο με τον οποίο θέλεις να μείνεις για καιρό, να ξέρεις ότι κάτω από αυτό το τόσο cool προσωπείο υπάρχει ένας άνθρωπος που τελικά πρέπει να ακολουθήσει την καρδιά και το μυαλό του. Κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, αφού αυτά τα δύο δεν συμφωνούν πάντα. Μείνε κοντά του όσο σε παίρνει. Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του σιγά-σιγά θα δεθεί μαζί σου.

Αν για οποιονδήποτε λόγο, νιώσει ότι δεν παίρνει αυτό που θέλει μέσα στην σχέση του, οι πιθανότητες να σε απατήσει είναι περισσότερες απ’ ότι για οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Ο Υδροχόος (όπως και ο Τοξότης) θα παραμείνει πιστός μόνο όταν ανακαλύψει το άλλο του μισό –αλλά και τότε θα του είναι δύσκολο να αφοσιωθεί αποκλειστικά.

Ο Κριός είναι πολύ καλός σύντροφος για τον Υδροχόο. Δεν ξεμένουν ποτέ από θέματα και η επικοινωνία μεταξύ τους περνάει σε ύψιστα επίπεδα. Δυστυχώς, η αστάθεια του Κριού μπορεί να αποτελέσει ενδεικτικό κατηγορίας για τον Υδροχόο που δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί με σιγουριά. Θα το ρισκάρει όμως.