ΙΧΘΥΕΣ - ΙΧΘΥΕΣ

ΙΧΘΥΕΣ - ΙΧΘΥΕΣ

16/01/2020

Μια σχέση δύο ευαίσθητων και συναισθηματικών ανθρώπων

Όταν υπάρξει ερωτική έλξη ανάμεσα σε δύο Ψαράκια δημιουργείται μια σχέση δύο ευαίσθητων και συναισθηματικών ανθρώπων. Μοιράζονται ειλικρινή, επαρκή επικοινωνία, πλούσιο συναισθηματικό δεσμό και μια βαθιά πνευματική σύνδεση. Και οι δύο αισθάνονται πως η πολύτιμη σχέση τους είναι το πιο εκπληκτικό πράγμα στον κόσμο και δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Μοιράζονται την επιθυμία για ομορφιά και ηρεμία, που δεν συγκρίνεται με καμία άλλη στο Ζωδιακό κύκλο, ενώ και οι δυο δεσμεύονται να διατηρήσουν αυτή την ιδανική σχέση.

Η παθητική φυσιογνωμία των Ιχθύων τροφοδοτεί τις γαλήνιες στιγμές αυτού του ζευγαριού. Ωστόσο, ο Ιχθύς μπορεί να είναι υπερβολικά ανεκτικός έως και αφελής κάποιες φορές ενώ είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στην αρνητική ενέργεια. Δύο Ιχθύς μαζί μπορεί να γίνουν πολύ αργοκίνητοι, τεμπέληδες και να βγάλουν τον καλύτερο ή τον χειρότερο εαυτό ο ένας στον άλλο.

Συχνά δεν είναι ικανοί να θέσουν όρια στον εαυτό τους ή στους άλλους και βρίσκονται σε συνεχή πνευματική αναζήτηση. Ο Ιχθύς έχει την τάση να αποφεύγει κάθε διαμάχη και να εξαφανίζεται, είτε με ψεύτικο ρεαλισμό είτε με το να κρύβεται πίσω από μια φανταστική ζωή. Αυτή η χαρακτηριστική ευελιξία κάνει τον Ιχθύ πολύ προσεγγίσιμο. Προσαρμόζεται σε κάθε περίπτωση και μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικός φίλος αλλά και εραστής.

Οι πλανήτες Δίας και Ποσειδώνας κυβερνούν τους Ιχθείς. Οι Ιχθείς μοιράζονται την ίδια αίσθηση ηθικής και αξιών και ζουν τη ζωή με μια φιλοσοφική ματιά όπως αυτή αντανακλάται από τον πλανήτη Δία. Ο Ποσειδώνας κυριαρχεί στη σχέση των Ιχθύων με την ποπ κουλτούρα, την αφηρημένη σκέψη, τη φαντασία και το μυστήριο. Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο της εξυπηρέτησης. Και οι δύο σύντροφοι συμπεριφέρονται στο ταίρι τους με στοργή και λατρεύουν αυτό που εισπράττουν ως αντάλλαγμα. Τα φανταχτερά δώρα, το πρωινό στο κρεβάτι, οι μικρές αποδράσεις είναι κοινά χαρακτηριστικά της σχέσης Ιχθύ με Ιχθύ.

Ο Ιχθύς είναι ζώδιο του Νερού. Και οι δύο σύντροφοι είναι πρόθυμοι να υποκύψουν στις ανάγκες και στη θέληση των αγαπημένων τους προσώπων. Ο Ιχθύς είναι γνωστός για την προσαρμοστικότητα του, συμμορφώνει τα ενδιαφέροντα και τις προθέσεις τους στην εκάστοτε περίπτωση. Παρόλα αυτά, αυτό μπορεί να αποδειχτεί επικίνδυνο για τον Ιχθύ που μπορεί να παραμελήσει τον εαυτό του.

Το αστρολογικό σύμβολο του ζευγαριού των Ψαριών αναπαριστά τη δυαδική του φύση, όπου η κάθε μια κολυμπά σε διαφορετική κατεύθυνση συγχρόνως. Ο Ιχθύς πρέπει να συγκεντρωθεί και να αφοσιωθεί πραγματικά στο να θέσει προσωπικούς στόχους. Είναι προς όφελος της σχέσης ο κάθε σύντροφος να βάλει τα δυνατά του να ενθαρρύνει τον άλλο να πετύχει.

Ο Ιχθύς είναι Μεταβλητό ζώδιο. Έμμεσος και απόμακρος ο Ιχθύς όταν επηρεάζεται από μια ισχυρή κινητήριο δύναμη λειτουργεί σωστά. Το ζευγάρι αυτό μπορεί να έχει λίγες ή και καθόλου διαμάχες και θα επωφεληθεί πολύ εάν ενώσει την καρδιά και το μυαλό του. Οι καυγάδες είναι λίγοι και σπάνιοι. Είναι και οι δύο εκεί για να βοηθήσουν το σύντροφο τους στις δύσκολες στιγμές ή να απλώσουν το χέρι τους σε όποιον το χρειάζεται. Η υποχωρητική τους φύση είναι θετικό στοιχείο και για τους δύο συντρόφους ενώ σ’ αυτό το ζευγάρι κυριαρχεί αμοιβαία συναισθηματική έλξη και βαθύς θαυμασμός.

Το ατού αυτής της σχέσης; Η εκπληκτική ευκολία με την οποία καταφέρνουν να τα πάνε τόσο καλά μεταξύ τους. Αποτελούν αντικείμενο ζήλιας ολόκληρου του Ζωδιακού κύκλου όταν πρόκειται για την ήρεμη και προσηνή σχέση τους. Είναι πολύ πιστοί, τρυφεροί και εύθυμοι ενώ είναι πάντα εκεί όταν ο σύντροφος τους έχει ανάγκη. Είναι πραγματικά αχώριστοι!

Ερωτευμένος Ιχθύς

Ο ευαίσθητος Ιχθύς ζει με όλη του την καρδιά στην δική του υποκειμενική πραγματικότητα, την οποία θεωρεί πιο χειροπιαστή κι από τον κόσμο που ζει και αναπνέει μπροστά του. Μια έντονη ερωτική ιστορία μπορεί να αποτελέσει το σημείο υπέρβασης για έναν Ιχθύ. Ο προβολέας που θα ρίξει φως στα μεγαλύτερα μυστήρια που τον έχουν απασχολήσει στην ζωή του. Η στενή επαφή με έναν Ιχθύ σημαίνει ότι θα γνωρίσεις επίπεδα συνειδητότητας που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν. Αν δεν είσαι για τέτοια, φύγε τώρα γιατί ο Ιχθύς δεν πρόκειται να αλλάξει.

Οι Ιχθείς δεν έχουν τίποτα το αδύναμο όπως τους προσάπτουν πολλοί αστρολόγοι. Αντίθετα, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα από απόσταση και καθορίζουν ποιο είναι το καλύτερο σημείο επίθεσης. Ο Ιχθύς επίσης, δείχνει ένας φιλήσυχος, γλυκός και ευγενικός άνθρωπος. Αλλά να ξέρεις το εξής: Όταν νιώσει άνετα σε μια σχέση, δεν υπάρχει άλλος (εκτός ίσως τον Καρκίνο) που να μπορεί να σε χειριστεί τόσο επιδέξια- εσένα και τα συναισθήματά σου. Το παίζει παγερά αδιάφορος και απομακρύνεται μέχρι να τον ακολουθήσεις. Ξέρει ότι οι άνθρωποι λειτουργούν έτσι και έχει αναγάγει αυτή την τακτική σε επιστήμη.

Είναι δυνατός γιατί θα σε καταφέρει να πας προς το μέρος του χωρίς καμία προσπάθεια. Είναι δέκα φορές πιο πονηρός απ’ όσο δείχνει και άλλο τόσο καλά ξέρει να το κρύβει. Είναι ειδήμονας στο να παίζει μαζί σου -την ίδια ώρα που είναι «στο πλευρό» σου- που δεν θα ξέρεις από πού σου’ ρθε, όταν μελλοντικά χρησιμοποιήσει εναντίον σου αυτό που του εμπιστεύτηκες.

Οι Ιχθείς μπορεί να ονειροπολούν αλλά έχουν πολύ συγκεκριμένο όραμα, κατά το οποίο βαδίζουν ναι μεν αργά, αλλά σταθερά. Οι περισσότεροι το πραγματοποιούν ακόμα κι αν τους πάρει όλη τους τη ζωή.

Ένας Ιχθύς έχει λίγο απ’ όλα τα ζώδια και επιδεικνύει τα ταλέντα του κατά βούληση. Μπορεί να γίνει μυστηριώδης όπως ένας Σκορπιός, αριστοκράτης όπως ο Λέων, ηγέτης όπως ο Τοξότης, γόης όπως ο Δίδυμος, γλυκομίλητος όπως ο Κριός. Τον μόνο που δεν μπορεί να μιμηθεί με ευκολία είναι τον διπλανό του, τον Υδροχόο.

Γιατί ο Ιχθύς δεν μπορεί να κρύψει την αντιπάθειά του για κάποιον, πόσο μάλλον με την μαεστρία που ένας Υδροχόος θα συμμαχήσει με τον εχθρό όταν χρειάζεται. Όπως ένας Υδροχόος δεν θα κοιτάξει κανέναν αφ’ υψηλού, κάτι που κάνει συχνά ένας Ιχθύς. Ο οποίος έχει έναν αέρα γαλαζοαίματου, όπως ο Λέων, αλλά και μια αίσθηση υπεροχής που όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να την καμουφλάρει.

Πάντως, κανείς δεν δίνει τόσο εύστοχες συμβουλές όσο ένας Ιχθύς. Στην πραγματικότητα, δεν θα σου υποδείξει, ούτε θα σε διατάξει, ούτε θα απαιτήσει να κάνεις αυτό που λέει. Θα σου δώσει μια ιδέα και θα σε αφήσει να βρεις εσύ την λύση.

Επιχείρηση Γοητεία

Ένας ερωτευμένος Ιχθύς μπορεί να κάνει τα πάντα για τον άνθρωπό του. Διαφορετικά, λειτουργεί με εκπληκτική αδιαφορία ως προς την σχέση, ακόμα κι αν του είναι δύσκολο να την τερματίσει. Ο Ιχθύς, όπως και ο Καρκίνος, δυσκολεύεται να αποφασίσει τι θέλει πραγματικά. Υπάρχει πάντα κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού του που του λέει «θα μπορούσες να έχεις κάτι καλύτερο». Κι επειδή είναι στην φύση του να φαντάζεται, αναρωτιέται συνέχεια πως θα ήταν το ιδανικό ταίρι γι αυτόν, σε έναν ιδανικό κόσμο. Και μπορεί να σου περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια πως ακριβώς φαντάζεται αυτό τον ιδανικό κόσμο.

Στον Ιχθύ αρέσουν τα ήσυχα, χαμηλών τόνων πράγματα, άρα ο τρόπος, οι αντιδράσεις, ακόμα και τα ρούχα σου θα πρέπει να είναι όμορφα και διακριτικά και σε καμία περίπτωση κραυγαλέα. Αν και το πώς κινείσαι στον χώρο είναι πολύ πιο σημαντικό από το μακιγιάζ ή οτιδήποτε άλλο πρόσθετο έχεις πάνω σου. Ο Ιχθύς ενδιαφέρεται για την φυσική ομορφιά, την αρχοντιά σου ως άνθρωπος. Εκτιμάει γενικά την αμεσότητα και ειδικά τις άμεσες πρωτοβουλίες του παρτενέρ. Στην εκλεπτυσμένη τους μορφή πάντα.

Συναστρίες με Ιχθύ

Από τα υπόλοιπα ζώδια του Νερού, ο Σκορπιός μπορεί να τον καταβάλλει ενώ ο Καρκίνος να του γίνει κολλητσίδα. Ο Αιγόκερως μπορεί να αποδειχτεί κάπως δυσκίνητος και πολύ προσγειωμένος για την φαντασία ενός Ιχθύ, γι αυτό δίπλα του στέκεται καλά ένας Ταύρος και ακόμα καλύτερα ένας Δίδυμος.

Απίστευτο κι όμως αληθινό, ο Τοξότης μπορεί να είναι ο πιο πετυχημένος συνδυασμός με τον Ιχθύ. Παρόλο που δεν ταιριάζουν σε τίποτα, συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Ο Ιχθύς μπορεί να εξημερώσει το τέρας μέσα τον Τοξότη κι ενώ τον αφήνει να κάνει ότι θέλει, στην ουσία έχει το πάνω χέρι. Αυτό ακριβώς που θέλει ένας Τοξότης.

Θυμήσου:

Ένα να ξέρεις: Με τον Ιχθύ είναι σαν να δίνεις συνέχεια εξετάσεις. Ξέρει ακριβώς τι άσκηση θα σου βάλει για να βρει την απάντηση που ψάχνει κάθε φορά. Με λίγη εξυπνάδα θα καταλάβεις πότε το κάνει και θα τα πας καλά. Αν αποτύχεις, ο Ιχθύς θα το σκάσει χωρίς προειδοποίηση αναζητώντας κάποια-ον που αξίζει περισσότερο.

Άλλο «συμπάσχω», άλλο «πάσχω». Αυτό ο Ιχθύς το γνωρίζει πολύ καλά και το εφαρμόζει συνέχεια. Δηλαδή, θα ακούσει με μεγάλη προσοχή τον καημό σου αλλά όσο κι αν σε ξεγελάει, δεν πρόκειται να νιώσει όπως εσύ. Στην πραγματικότητα, θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα επειδή νομίζεις ότι σε καταλαβαίνει και θα σου δώσει και μια καλή συμβουλή. Αλλά το δράμα σου δεν έχει αγγίξει την καρδιά του.

Οι Ιχθύες γοητεύονται από την δύναμη. Αν είσαι κάποια-ος που μπορεί να σέβεται και να θαυμάζει δεν θα δυσκολευτείς να τον κερδίσεις. Αντίθετα με τα ζώδια του Αέρα (Ζυγός, Δίδυμος, Υδροχόος), οι Ιχθύες τσιμπάνε περισσότερο με τα επιτεύγματα παρά με την άψογη εξωτερική εμφάνιση.