Ολική έκλειψη «Ματωμένης» Σελήνης στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα

21/01/2019
Για κάθε ζώδιο οι ευκαιρίες και συστάσεις της έκλειψης είναι ευκολότερα διακριτές σε συγκεκριμένο πεδίο της ζωής

Σήμερα το πρωί έγινε η πρώτη έκλειψη Σελήνης της χρονιάς, μία ολική έκλειψη στον άξονα Υδροχόου - Λέοντα και δη στην πρώτη και ιδιαίτερα δυναμική του μοίρα. Αυτή η Σελήνη αποκαλείται «ματωμένη», πράγμα που δεν έχει καμία σχέση με ό,τι ζοφερό φέρνει στο νου η συγκεκριμένη λέξη, ούτε με ό,τι καταστροφικό αρέσκεται να φαντασιώνεται ο καθένας και κυρίως καμία σχέση με την αστρολογική της ερμηνεία. Ο όρος «ματωμένη» χρησιμοποιείται τελείως πρακτικά για να περιγράψει ένα φυσικό φαινόμενο, δηλαδή τη σκούρα κοκκινωπή απόχρωση που προσλαμβάνει η Σελήνη κατά την ολική έκλειψη. Αυτό συμβαίνει γιατί παρότι η Σελήνη θα βρίσκεται εξολοκλήρου στη σκιά της Γης, το ηλιακό φως φτάνει στην επιφάνειά της μέσω της ατμόσφαιρας της Γης χάρη στο φαινόμενο της σκέδασης και της δίνει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα. Ο εμπνευστής του όρου «ματωμένη» αγαπούσε τις μεταφορές, είχε μπόλικο μαύρο χιούμορ και μάλλον καλλιτεχνικές ευαισθησίες.

Ο ωροσκόπος του χάρτη της έκλειψης με συντεταγμένες Αθήνας είναι στην 24η μοίρα του Αιγόκερου, ενώ τα Φώτα βρίσκονται στον άξονα πρώτου - εβδόμου οίκου. Η επίδρασή της είναι αισθητή εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα και οι συνέπειές της θα εκτυλίσσονται τουλάχιστον για μία εβδομάδα ακόμη.

Οι εκλείψεις Σελήνης μοιάζει να ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον και στο πώς ο καθένας θα συμπεριφερόταν αν δεν επηρεαζόταν από τον τρόπο που έχει μεγαλώσει, από συνήθειες κι από αυτοματισμούς της συμπεριφοράς που λειτουργούν σχεδόν εν αγνοία του. Πρόκειται για ιδιαίτερα δυναμικές αστρολογικές συγκυρίες και η αίσθησή τους είναι σαν κολύμπι σε άγνωστα νερά, τρομακτικά και δύσκολα ή απροσδόκητα παραδεισένια και αναζωογονητικά. Αυτό συμβαίνει γιατί ο μανδύας αμυντικών μηχανισμών, που είναι η επίδραση της Σελήνης, αποτραβιέται για λίγο κι ο καθένας βρίσκεται να αντιμετωπίζει τα γεγονότα της πραγματικότητάς του με τον εξοπλισμό που του είναι συνειδητά διαθέσιμος σε παρόντα χρόνο και τόπο και χωρίς ιδιαίτερη δυνατότητα καταφυγής στο οικείο.

Ο χρόνος γύρω από μία σεληνιακή έκλειψη φέρνει στο πραγματικό παρόν μία προεπισκόπηση του μέλλοντος του καθένα μας, όπως είμαστε, σκεφτόμαστε και δρούμε. Συνεπώς, μία έκλειψη Σελήνης αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία αλλαγής ή διόρθωσης πορείας. Οι δυσκολίες που παρουσιάζει απορρέουν 100% από την παρούσα στάση και τρόπους μας (την οποία μπορούμε να αλλάξουμε με νοημοσύνη και διάκριση εάν το αποτέλεσμα δεν μας κάνει), ενώ οι ευκολίες που προσφέρει είναι απολύτως εφικτό να συντηρηθούν εάν κανείς συνεχίσει να κινείται (με προσπάθεια και εξάσκηση) με τον ίδιο βαθμό επίγνωσης και συνειδητής επαφής με την ζωή του, όπως γίνεται κατά την περίοδο της έκλειψης.

Για κάθε ζώδιο οι ευκαιρίες και συστάσεις της έκλειψης είναι ευκολότερα διακριτές σε συγκεκριμένο πεδίο της ζωής:

Κριός
Η ομαδικότητα και η περισσότερο νοητική στάση είναι εξαιρετική για φιλίες, εξωεπαγγελματικές δραστηριότητες και σχέδια, όπως και το να κατανοείς ότι η σχέση με τα παιδιά και τον σύντροφο δεν (πρέπει να) υπάγεται στη λογική του «ο νικητής τα παίρνει όλα». Οι σχέσεις είναι συστήματα και βλέποντάς τις έτσι, βρίσκεις κι εσύ τη θέση σου.

Ταύρος
Η προσπάθεια να περάσεις σε καινούριο τρόπο δράσης, πιο τακτοποιημένο, καθαρό και ομαδικό στη δουλειά και τον γάμο σου σού πέφτει αρκετά βαριά, όμως κάθε αρχή και δύσκολη. Φρόντισε να μην αντιδράσεις βίαια για να δείξεις ποιος είναι το αφεντικό στο σπίτι και το γραφείο. Χρησιμοποίησε επιχειρήματα και γεγονότα για να βάλεις τα όριά σου.

Δίδυμοι
Το μέλλον σου είναι εδώ, αφού τουλάχιστον θεωρητικά είσαι στο επόμενο βήμα σε παρέες, ιδέες, επιμόρφωση, επαγγελματικά και προσωπικά ανοίγματα. Συντήρησε τον αέρα της ανανέωσης αυτόν και απόφυγε να γίνεις δραματικός, εγωκεντρικός και να καταφύγεις στην αυτοδικαίωση. Μην καλλιεργείς φόβους και ανασφάλειες μέσα από τον πεσιμισμό.

Καρκίνος
Βρίσκεις έναν βαθμό ψυχραιμίας και βλέπεις ότι μπορείς να είσαι οικονομικά και συναισθηματικά αυτόφωτος ακόμη και μέσα σε μία συνεργασία ή ερωτική σχέση. Οι σχέσεις ισότητας δεν είναι ήττα. Δεν χρειάζεται να πασχίζεις να φέρεις ανθρώπους και καταστάσεις στα μέτρα της βολής σου. Μείνε ο εαυτός σου και σε κάποιους θα αρέσεις. Για τους άλλους δεν θα μπορέσεις.

Λέων
Είναι ξεκούραστο να μπορείς να είσαι απλώς ένα μέρος της συντροφιάς, απόλαυσέ το. Σώσε τον κόσμο κάνοντας το κομμάτι που σου αναλογεί, μην αναλαμβάνεις την ευθύνη των πάντων. Κανείς δεν σου χρωστά ευγνωμοσύνη για καλοσύνες που δεν σου ζητήθηκαν, μην αρχίζεις το δράμα λοιπόν όταν δεν έρχεται και την γκρίνια όταν εξουθενώνεσαι.

Παρθένος
Ωραίες οι αλλαγές και οι καινοτομίες στην επαγγελματική και προσωπική σου ρουτίνα, έστω κι αν αισθάνεσαι σοκ, ίσως κι ότι ζεις τη ζωή κάποιου άλλου. Δεν χρειάζεται να εξυπηρετείς και να κουράρεις ψυχολογικά και σωματικά τους πάντες για να παίρνεις (παίρνεις;) μια ρανίδα αναγνώρισης. Κάνε ό,τι κάνεις γιατί θεωρείς ότι πραγματικά αξίζει.

Ζυγός
Άλλη αίσθηση η αυτοδυναμία και η ταυτόχρονη συνενοχή στα ερωτικά σου, η δυνατότητα τα πρέπει σου να είναι αυτά που υπαγορεύει η λογική και η ηθική σου κι όχι ο περίγυρος. Μείνε έτσι. Το ζήτημα είναι να είσαι χαρούμενος, όχι μια εικόνα προς μίμηση που εξουθενώνεσαι για να συντηρήσεις στο βάθος σου. Βάλε όρια στους πάντες.

Σκορπιός
Έχει ενδιαφέρον να γίνεσαι αποτελεσματικός συμπαίκτης και καλή παρέα στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον και να μην χρειάζεται να σπάσουν σαράντα μέτρα πάγο οι άνθρωποί σου για να σε βρουν κι έτσι να καταλάβεις ότι σ' αγαπούν. Δεν χρειάζεται να είσαι πριμαντόνα, γιατί έτσι δεν συναντάς κι ανθρώπους που θα ήθελες να συναντήσεις.

Τοξότης
Γίνε όσο προχωρημένος, ρηξικέλευθος, καινοτόμος και διαφορετικός θέλεις. Μπορείς κι επιβάλλεται. Κατέβασε ιδέες, γνώρισε κόσμο, κυκλοφόρησε, ζήσε. Καν' τα όλα αυτά μαζί με άλλους, όχι για να αποδείξεις ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους. Η συνεισφορά του καθενός είναι διαφορετική, αλλά όλες εξίσου αναγκαίες. Δες το έτσι και χαλάρωσε, δεν είναι διαγωνισμός.

Αιγόκερος
Τάξη, διαφάνεια και ανοχή στο γεγονός ότι είσαι άνθρωπος που ζει με άλλους ανθρώπους για ανακούφιση συναισθηματική και οικονομική. Δεν χρειάζεται να είσαι ο Μέγας Μαριονετίστας στις συνεργασίες και τα ερωτικά σου. Μείνε καθαρός και ξάστερος για να μειώσεις τον φόβο και την ανάγκη να υπερασπίζεσαι διαρκώς έναν θρόνο από αγκάθια.

Υδροχόος
Να είσαι ο εαυτός σου. Να είσαι ανθρωπιστής, ομαδικός, οραματιστής και πολύ-πολύ νοήμων. Να πιστεύεις ότι υπάρχει δυνατότητα για μία καλύτερη δομή στις ανθρώπινες σχέσεις. Απλώς μη νομίζεις ότι είσαι τόσο καλύτερος από τους άλλους επειδή είσαι έτσι και, κυρίως, μην πακετώνεσαι επειδή δεν ζεις κι εσύ πάντα στο ύψος των πεποιθήσεων σου.

Ιχθύες
Αποδέξου ότι δεν είσαι όλο συναισθήματα και διαισθήσεις και μεταξωτές κορδέλες και τελικώς χρησιμοποίησε αυτό το μυαλό σου για να βάλεις μια τάξη στις ακαταστασίες κι εκκρεμότητες της ζωής σου. Ας μην είσαι ο δυνατός της καθημερινότητας, των βασάνων, της αγγαρείας, της δυσκολίας, ο γενναίος. Πάρε το όραμά σου και μην αφήσεις τις «χάρες» να σε αποσπάσουν.