Παρθένος: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Γερές βάσεις και προσπάθειες που επιτέλους αποδίδουν

Γερές βάσεις και προσπάθειες που επιτέλους, αποδίδουν
Η καλή σου νεράιδα: Πηγαία αυτοπεποίθηση, πίστη κι αισιοδοξία στη βάση σου
Η νέμεσίς σου: Η ακριβής εικόνα για τον απέναντι σε σχέσεις και συνεργασίες

Το 2019 ανοίγονται μπροστά σου πεδία που ούτε φανταζόσουν για την επαγγελματική κι ακαδημαϊκή σου εξέλιξη. Είναι αποτέλεσμα βέβαια της δουλειάς, οργάνωσης και προσπάθειας που έχεις καταβάλει. Οι κινήσεις σου έχουν σαν αποτέλεσμα την υλοποίηση πραγμάτων που έλπιζες και φανταζόσουν, αλλά και το ότι αφήνεις πίσω σου μια για πάντα τη νοοτροπία και το σκεπτικό που σε έχει περιορίσει. Παράλληλα γίνεσαι αντικειμενικότερος στις προσωπικές σου σχέσεις και δη στον έρωτα, καθώς απομυθοποιείς τον σύντροφο, νυν, πρώην ή υποψήφιο. Έτσι χαλαρώνεις και γίνεσαι πιο ανοιχτός στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι, σέβεσαι τις απαιτήσεις και τα στάνταρ σου και δεν πέφτεις με τα μούτρα σε προβληματικές καταστάσεις, γιατί ελπίζεις ότι θα τις φτιάξεις. Αυτό το μαλάκωμα ευεργετεί ιδιαίτερα επιπλέον τις σχέσεις με τα παιδιά και την οικογένειά σου, όπου μπαίνουν σωστότερα όρια χωρίς όμως να χρειαστεί να γίνεις αναίτια σκληρός ή να αναλάβεις εξ ολοκλήρου την ευθύνη της κατάστασης. Η δημιουργικότητά σου τονώνεται και μπαίνει σε εφαρμογή, καθώς δεν στρεσάρεσαι το ίδιο και μπορείς να εκτιμήσεις πιο καθαρά τους συνεργάτες σου και να τους αποδεχτείς, ακόμη και όταν σε απογοητεύουν.

Το 2019 λειτουργείς από μία πολύ πιο στέρεα βάση από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, καθώς μέσα σου είσαι πιο χαρούμενος, δυνατός κι έτοιμος να τολμήσεις και οι απόπειρές σου αποδίδουν. Το κλίμα γίνεται πιο ανάλαφρο στο σπίτι και την οικογένειά σου, γιατί ανεξαρτητοποιείσαι στον τρόπο που σκέφτεσαι και δρας και μπορείς να συμβιώσεις ακόμη και με ό,τι δεν είναι του γούστου σου. Αν δε το επιθυμείς, δημιουργείς δική σου οικογένεια. Το 2019 σου δωρίζει μία αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, ακόμη κι όταν τα πράγματα δεν είναι όπως θα ήθελες.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Τον Ιανουάριο εστιάζεσαι σε διαδικαστικά θέματα στη σχέση με τον σύντροφο και τα παιδιά σου, πράγμα που «κλέβει» από τον ελεύθερο χρόνο και τις φιλίες σου. Γίνεσαι υπερπρακτικός, αυστηρός κι αποστασιοποιημένος. Αντί να κάνεις το αφεντικό χρειάζεσαι μία πιο ομαδική, ελεύθερη και τελικά καινούργια στάση για να πορευτείς με επιτυχία στον έρωτα και τη χαρά. Η άνοιξη φέρνει στο προσκήνιο τις αλλαγές που αποφάσισες για το συγγενικό σου περιβάλλον και τις παρέες σου. Αποδομείς σταδιακά σχεδόν ό,τι ήξερες, ξαναβρίσκοντας την αποφασιστικότητα της μέσης της προηγούμενης χρονιάς. Το 2019, ο έρωτας και τα παιδιά γίνονται παράγοντες συνταρακτικής αλλαγής στον τρόπο που διασκεδάζεις, εκφράζεσαι και δημιουργείς. Ας το πούμε και αλλαγή ζωής, ειδικά στο επίπεδο δημιουργίας οικογένειας. Βρίσκεις τον εαυτό σου μέσα στο σπίτι και το οικογενειακό σου πλαίσιο κι αυτό ανοίγει μία ολοσχερώς νέα φάση. Το καλοκαίρι οι αποφάσεις σου δοκιμάζονται, όπως και οι σχέσεις σου με σύντροφο, παιδιά και οικογένεια, καθώς αμφιταλαντεύεσαι ανάμεσα σε μελλοντικά σχέδια, φιλίες, παρέες και στα πραγματικά πρέπει μίας σχέσης. Βγαίνεις σοφότερος και θελκτικότερος από τη διαδικασία. Ετοιμάσου για απρόσμενα πράγματα. Το φθινόπωρο οι ισορροπίες αποκαθίστανται και ξαναμπαίνεις σε σειρά για να οδηγηθείς τον Δεκέμβριο πια σε ό,τι καλύτερο από άποψη οικογένειας, έρωτα, παιδιών, με γεγονότα και άτομα που είναι σύμφωνα με ό,τι καλύτερο, βαθύτερο και πιο αληθινό έχεις μέσα σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Ο χρόνος ξεκινάει με φασίνα, υποχρεώσεις κι ευθύνες που απορρέουν από επαγγελματικά ανοίγματα, νέες γνώσεις, σπουδές και δυνατότητες. Χάνεις για λίγο τη μεγάλη εικόνα και το γενικό πλάνο γιατί σε παρασέρνουν αγγαρείες, καθημερινότητα και οικονομικές ανάγκες. Την άνοιξη ξανασηκώνεις κεφάλι και βλέπεις ότι είσαι ήδη παρακάτω, όμως αυτό οδηγεί σε χαλάρωση το καλοκαίρι και την επιστροφή σε οικεία αμφιταλάντευση ανάμεσα σε ό,τι πληρώνει κι ό,τι θέλεις και σε κάνει χαρούμενο. Στο μείγμα μπαίνουν και ορισμένες λάθος αποφάσεις και απογοητευμένες προσδοκίες. Το φθινόπωρο τακτοποιείσαι και στο τέλος της χρονιάς ξεκαθαρίζουν συμφωνίες και συνεργασίες και αναδύεται μία πρακτική δημιουργικότητα που σου ταιριάζει απολύτως.

Υγεία - ευεξία

Το μεγάλο σου χαρτί φέτος είναι η αίσθηση ότι υποστηρίζεσαι καλώς από το οικείο σου περιβάλλον, οικογενειακό κι επαγγελματικό, πράγμα που σου δίνει εσωτερική χαρά, πίστη κι αυτοπεποίθηση, σε βαθμό σχεδόν άγνωστο για σένα. Ως την άνοιξη το αναπαραγωγικό και πεπτικό σου σύστημα χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα. Από την αρχή του καλοκαιριού και μετά μπαίνεις στον πειρασμό να αγνοήσεις τις γνωστές ευαισθησίες σου, σωματικές και ψυχολογικές, πράγμα που δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για αλλεργίες, λοιμώξεις και αίσθηση απώλειας ενέργειας. Βάλε στη ζωή σου ολιστικές προσεγγίσεις στο θέμα της υγείας και βρες την υπομονή για μακροπρόθεσμες λύσεις και μη στηρίζεσαι αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της συμπτωματολογίας.