Ζυγός: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Θαυμαστές ιδέες και άνθρωποι καθώς αλλάζεις σε βάθος

Θαυμαστές ιδέες και άνθρωποι καθώς αλλάζεις σε βάθος
Η καλή σου νεράιδα: Ευρηματικότητα και λαμπεροί στόχοι, άνθρωποι κλειδιά
Η νέμεσίς σου: Η απαιτητική αναδιοργάνωση στις σταθερές της ζωής σου

Πολλά πράγματα μπαίνουν στη θέση τους το 2019 στην ψυχολογία και την τσέπη σου. Ο έρωτας, η δημιουργικότητα, ο σύντροφος και τα παιδιά σου γίνονται η αφορμή για να συνειδητοποιήσεις φοβίες κι ανασφάλειες που δεν φανταζόσουν και για να οργανωθείς πρακτικά ώστε να τα ξεπεράσεις. Η διαδικασία δεν είναι πάντοτε ομαλή, καθώς βρίθει εκπλήξεων που αρχικά φαίνονται δυσάρεστες. Συχνά αντιλαμβάνεσαι ότι οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι και πράγματα που θεωρούσες ότι σε στήριζαν, σε περιόριζαν, σε άγχωναν και σε έκαναν να λειτουργείς διαδικαστικά πασχίζοντας για άπιαστα στάνταρ. Αν και οδυνηρή η συνειδητοποίηση, σε χαλαρώνει και σε αποδεσμεύει από οικογενειακά βάρη και αταίριαστες πεποιθήσεις. Σταδιακά, εγκαθιδρύεται ένας νέος ρυθμός που δίνει άλλον, καλύτερο τόνο στη σεξουαλική σου ζωή, σε θέματα συντροφικότητας και συναισθηματικού μοιράσματος και σε μαθαίνει να ξεκουράζεσαι και να λες όχι στο σπίτι, το γραφείο και στα δικά σου άπιαστα πρότυπα. Αντιλαμβάνεσαι επίσης τις καταχρήσεις και τις σπατάλες ενέργειας, χρόνου και χρήματος που έχεις κάνει στη δουλειά και την καθημερινότητά σου εν γένει, καθώς τα πράγματα φαίνονται πια για αυτό που είναι. Έτσι, ξεμπερδεύεις αρκετά το πρόγραμμά σου και φροντίζεις καλύτερα την υγεία σου.

Αν και πολλά από όσα σου συμβαίνουν είναι εσωτερικής φύσης, το 2019 έχεις πολύ καλούς συμμάχους, συνοδοιπόρους και μέντορες στο πλευρό σου, πολλές φορές στο πρόσωπο συγγενικών προσώπων και δη των αδερφών σου. Καινούριοι άνθρωποι επιπέδου μπαίνουν στη ζωή σου και η ποιότητα των εξόδων σου, των καθημερινών σου συναλλαγών και του τρόπου που σκέφτεσαι βελτιώνεται. Φέτος έλκεις τα κλειδιά για ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σου και με αυτά διώχνεις ό,τι σε στοιχειώνει από το παρελθόν.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Ο Γενάρης δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστος, καθώς βλέπεις ότι το ρομαντικό σου μοντέλο της τέλειας οικογένειας/γάμου/σχέσης επιβαρύνει τα συναισθήματα και την ανασφάλειά σου. Προκύπτει είτε κάτι καινούριο, που όμως θέλει τον χρόνο του για να επιδράσει σε βάθος, ή μία ανετίλα, σεξ και ό,τι τύχει. Και τα δύο σε ταράζουν εσωτερικά, στο σπίτι και την οικογένειά σου. Η άνοιξη σε αναγκάζει να μπεις σε μεγαλύτερο βάθος σε θέματα συντροφικότητας, ανασφάλειας και σεξουαλικότητας και να αγγίξεις στην πράξη τις αλλαγές που θεωρητικά γνωρίζεις ότι χρειάζονται εκεί. Το καλοκαίρι υπογραμμίζει πόσο δυσκολεύσαι να αποχωρήσεις από τις οικογενειακές συμβάσεις, αφού αμφιβάλλεις ακόμη και για νέες γνωριμίες και νοοτροπίες που σε κάνουν χαρούμενο. Το κέρδος είναι ότι αναγνωρίζεις τις συναισθηματικές σου ανάγκες κι ό,τι υπάρχει ζωή μέσα σου και κάτω από το επιφανειακό και συμβατικό. Πληρώνεις τις συνειδητοποιήσεις αυτές με ταραγμένα οικογενειακά νερά, καθώς από το φθινόπωρο βλέπεις ότι οι αντοχές σου φθίνουν σταθερά και η ανάγκη σου για κάποιου είδους συναισθηματικής χαλάρωσης, σεξουαλικής και γενικής απόλαυσης είναι πια αναντίρρητη. Πιθανώς δε, να παρασύρει την οικογενειακή σου κατάσταση, όπως την ήξερες ως τώρα. Το τέλος του χρόνου σε βρίσκει προσγειωμένο στην πραγματικότητα, να ξεκινάς να χτίζεις κάτι καινούριο σε επίπεδο οικογένειας και σπιτιού, με τη βοήθεια μίας γνωριμίας, νέας ιδέας και νοοτροπίας.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στην καριέρα σου, καθώς κινείσαι ανάμεσα σε ένα δίπολο μεταξύ δεδομένων επαγγελματικών στόχων και των απαιτήσεών τους και στην ανάγκη σου να προχωρήσεις σε δημιουργικά, καινούργια πράγματα που όμως απαιτούν θεμελιώδεις αλλαγές χώρου, συνεργατών, ρουτίνας που δεν καίγεσαι καθόλου να κάνεις. Την άνοιξη νιώθεις τις επιπτώσεις στα μοιρασμένα οικονομικά, καθώς οι ισορροπίες αλλάζουν στις συνεργασίες σου και στο οικογενειακό πορτοφόλι. Το καλοκαίρι στην προσπάθειά σου να διατηρήσεις τον έλεγχο, χάνεις για λίγο τον στόχο σου ή νομίζεις ότι είσαι ήδη εκεί, αλλά με τι τίμημα. Από Σεπτέμβριο πια αρχίζεις την εκκαθάριση του περιττού και προετοιμάζεσαι για μεγάλη επαγγελματική αλλαγή που αναδύεται στο τέλος τέλος της χρονιάς.

Υγεία - ευεξία

Ό,τι κι αν κάνεις, το κάνεις με μεγάλη εσωτερική ένταση, πίεση και φορτίο φέτος πράγμα που σχεδόν εγγυάται ότι μπορεί να σωματοποιήσεις μία ατελείωτη γκάμα συμπτωμάτων. Κουβαλάς από φόβο πολλά που ιδιαίτερα προς την άνοιξη επιβαρύνουν το νευρικό, πεπτικό και αναπαραγωγικό σου σύστημα. Το ανοσοποιητικό σου γενικώς δεν είναι στα πάνω του και χρειάζεται τουλάχιστον να πασχίσεις να μην αγνοείς τις μικρές οχλήσεις ώστε να μη γίνουν μεγάλες. Σε ψυχολογικό επίπεδο ανακαλύπτεις σχεδόν έναν καινούριο κόσμο μέσα σου και καλό θα ήταν να έχεις τη βοήθεια ενός επαγγελματία συμβούλου στην προσπάθειά σου να τον στοιχειοθετήσεις. Μπορείς να ξεπεράσεις οριστικά ανασφάλειες, ζήλεια, φόβους, τραύματα, αλλά όχι αγνοώντας τα.