Σκορπιός: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Καλές συνήθειες και συνεπώς αυξημένες δυνατότητες

Καλές συνήθειες και συνεπώς αυξημένες δυνατότητες
Η καλή σου νεράιδα: Συναισθηματική και υλική ασφάλεια και γενναιοδωρία
Η νέμεσις σου: Η εμμονή σε φανταστικές πιθανότητες και ψευδείς ελπίδες

Το 2019 προχωράς με το μεγάλο δώρο της συναισθηματικής και οικονομικής αφθονίας στις αποσκευές σου, καθώς απομακρύνεις περιττά κολλήματα και στεγανά από τον τρόπο που σκέφτεσαι και συναλλάσσεσαι με τους ανθρώπους του περιβάλλοντός σου. Οι στιγμές αισιοδοξίας, χαλάρωσης και απόλαυσης στη ζωή σου αυξάνονται κι αυτός ο πλούτος σε βοηθάει να διαπραγματευτείς τις καινούριες συνειδητοποιήσεις στην ερωτική σου ζωή, τη σχέση με τα παιδιά σου και στη δημιουργική σου διαδικασία. Πέφτουν πολλά πέπλα κι αποχωρίζεσαι όνειρα, κυρίως το όνειρο του να γίνεις ευτυχισμένος ή δημιουργικός κατά ένα συγκεκριμένο και μη ρεαλιστικό πρότυπο. Η οπτική σου γωνία αλλάζει ραγδαία και μαζί της η νοοτροπία και οι παρέες σου, ενώ παράλληλα οριοθετείς με πιο υγιή τρόπο τον συγγενικό σου κύκλο, τις καθημερινές σου συναλλαγές και το πεδίο των ενδιαφερόντων και των στόχων σου. Μετακινείσαι δραστικά από το πατροπαράδοτο και το οικείο, καθώς οι ανατροπές και το κεραυνοβόλο στις σχέσεις και τις συνεργασίες σου απαιτούν νέα, πρακτικότερη προσέγγιση και έναν τελείως διαφορετικό ρυθμό. Η φετινή χρονιά σίγουρα σε πετάει στα βαθιά, καθώς βαδίζεις σε άγνωστο τοπίο στις προσωπικές σου σχέσεις και τις συνεργασίες, ωστόσο σου δίνει ό,τι χρειάζεσαι για να επιπλεύσεις και να χαράξεις καλύτερη πορεία.

Το 2019 άνθρωποι και σκέψεις από το παρελθόν και το παρόν σου ανταγωνίζονται για μία θέση στους στόχους, τις σκέψεις, τις παρέες και, τελικά, τη ζωή σου. Ανακουφιστικές είναι οι συνειδητοποιήσεις και το ξεκαθάρισμα που αφορά τα αδέρφια, τον συγγενικό σου κύκλο και τις σχετικές υποθέσεις, καθώς και οι προτάσεις που εμφανίζονται στο διάβα σου. Αυτή τη χρονιά λειτουργείς από μία θέση γενναιοδωρίας, θάρρους κι ασφάλειας που σου επιτρέπουν να επιλέξεις χωρίς φόβο, αλλά με αγάπη και νοημοσύνη, το επόμενο βήμα σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Στην αρχή της χρονιάς προσπαθείς να κρατήσεις ισορροπίες και κάποια υγιή όρια σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τους συγγενείς και τις παρέες σου, αλλά κι ανάμεσα σε σπουδές, επιμόρφωση, ταξίδια και στις καθημερινές σου συνδιαλλαγές. Θέλεις να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα κι αυτό σου κοστίζει σε προσωπική ενέργεια. Παράλληλα λόγω σοβαρής επαγγελματικής αλλαγής ή κοινωνικής κατάστασης, παλεύεις με σοβαρές μεταβάσεις και στο σπίτι και στο οικογενειακό περιβάλλον. Στην ερωτική σου ζωή τα πράγματα έχουν τελείως διαφορετικό χρώμα και ειδικά από την άνοιξη και μετά κατανοείς ότι οι αλλαγές στον γάμο σου και η μεγαλύτερη φροντίδα για συναισθηματική και υλική ασφάλεια ήρθε για να μείνει. Όποιος και ό,τι δεν συμφωνεί, αποχωρεί. Η διαδικασία έχει τα μπρος-πίσω της και το καλοκαίρι τείνεις να ξανακυλήσεις σε παλιά μονοπάτια και να αφήσεις τα όρια να χαθούν. Επικοινωνιακά μπορεί εύκολα να ξαναμπλέξεις σε μοντέλα χειρισμού, απομάκρυνσης ή υπερέκθεσης με αρνητικές επιπτώσεις για την οικογενειακή σου ζωή και τη ρουτίνα σου. Αν και ξαναπιάνεις το σωστό νήμα το φθινόπωρο, δυσκολεύεσαι να εγκαταλείψεις τελείως κάποιες θεωρίες και φαντασίες όσον αφορά τα ερωτικά και τη σχέση με τα παιδιά σου. Πρέπει να έρθει ο Οκτώβριος για να χωνέψεις ότι όνειρο και πράξη δεν μπορούν πάντα να συμβαδίσουν. Στο τέλος της χρονιάς με δυσκολία πια ανέχεσαι άτομα και στάσεις που σε φθείρουν συναισθηματικά, οικονομικά ή ψυχολογικά και έχεις την ευκαιρία να το αποδείξεις έμπρακτα μέσα από νέες γνωριμίες στη ζωή σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Πολλές προτάσεις, κουβέντες και συζητήσεις γίνονται στα επαγγελματικά σου στην αρχή της χρονιάς και τα οικονομικά σου βαίνουν σαφώς καλύτερα. Ωστόσο είναι δύσκολο να διακρίνεις το πραγματικά καινούριο από αυτό που είναι μόνο μία επιφανειακή, έστω και συναρπαστική ανανέωση. Συνεργασίες που δεν σε καλύπτουν πρακτικά και παρέπαιαν από την περσινή άνοιξη, οδεύουν από τον Μάρτιο προς λήξη, εξού και μία επιβράδυνση στα κέρδη σου και αμφιβολίες για το αν οι επιλογές σου ήταν οι σωστές. Το καλοκαίρι ξεκαθαρίζει το τοπίο και αντιλαμβάνεσαι τι αξίζει και τι όχι από τις προτάσεις, συζητήσεις και συμφωνίες στο τραπέζι. Από το φθινόπωρο εδραιώνεις μία πιο κερδοφόρα και επιθυμητή επαγγελματική κατάσταση που σου ανοίγει νέα πεδία δράσης.

Υγεία - ευεξία

Η υπερβολική χαλάρωση και καλοπέραση, που μεταφράζεται σε πολύ φαγητό και ποτό, αποτελεί σημαντικό παράγοντα το 2019 και οφείλεις να μην αφεθείς να σε παρασύρει. Φρόντισε να είσαι πιο προσεκτικός στον τρόπο που οδηγείς και μεταχειρίζεσαι το σώμα σου, καθώς η επιρρέπειά σου σε τραυματισμούς και πάσης φύσεως ορθοπεδικά θέματα είναι μεγαλύτερη από ό,τι συνήθως. Ψυχολογικά κινείσαι από μία βάση συναισθηματικής και σωματικής ικανοποίησης, πράγμα που σε ηρεμεί και σε ξεκουράζει. Καλό θα ήταν να εστιαστείς σε αυτό για να ξεπεράσεις ό,τι σοκ μπορεί να σου προκαλέσουν οι ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις σου και κυρίως η μεγάλη απώλεια των ψευδαισθήσεων με τις οποίες είχες πορευτεί χρόνια.