Τοξότης: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Έλκοντας το μέλλον σου

Έλκοντας το μέλλον σου
Η καλή σου νεράιδα: Ο εαυτός σου και όλες οι καλές σου ποιότητες
Η νέμεσίς σου: Η οικειοθελής ενσωμάτωση σε αταίριαστα περιβάλλοντα και συνήθειες

Περισσότερο από ποτέ το 2019 εκτιμάς τον εαυτό και τις δυνάμεις σου, αισθάνεσαι ικανοποιημένος με το ποιος είσαι κι αναγνωρίζεις την ικανότητά σου να διαμορφώνεις καταστάσεις στη ζωή σου. Είναι ευκολότερο να διακρίνεις τον εαυτό σου από την οικογένειά σου και να αντιληφθείς τι είναι πραγματικά δικό σου, αρετή ή κακία, κατόρθωμα ή αποτυχία. Συναισθηματικά και πρακτικά η διαδικασία είναι τρικυμιώδης. Συνεπάγεται την επανεξέταση των συνηθειών σου και των βολεμάτων σου, από το πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου, μέχρι τη συνήθειά σου να αποφεύγεις συναισθηματικές εμπλοκές και να κρατάς αποστάσεις στις κοντινότερές σου σχέσεις. Τα πράγματα γίνονται πολύ συγκεκριμένα τη φετινή χρονιά και αναγνωρίζεις τους περιορισμούς που έχεις θέσει ο ίδιος εξαιτίας του παρελθόντος και της ανατροφής σου, στο πορτοφόλι, την καρδιά και το κρεβάτι σου. Μαθαίνεις σίγουρα τι χρειάζεσαι πραγματικά, αν και όχι χωρίς να περάσεις από φοβίες, πάθη και σχετικές συγκρούσεις. Η αναστάτωση στη δουλειά, τη ρουτίνα και την υγεία σου σε καλεί να υιοθετήσεις πρακτικότερη στάση και να διανέμεις την ενέργεια, τον χρόνο και το χρήμα σου πρακτικότερα και ρεαλιστικότερα.

 

Το 2019 το πνεύμα σου είναι δυνατότερο παρά ποτέ και είναι το όχημά σου για να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις που θα δημιουργηθούν στο περιβάλλον σου. Η αίσθηση του εαυτού, η πίστη, η αισιοδοξία και η μονολιθική εμμονή σου σε ένα καλύτερο μέλλον θα αποτελέσουν το μαγνητικό κέντρο που θα ελκύσει τους σωστούς ανθρώπους και καταστάσεις στην επαγγελματική και προσωπική σου ζωή.  Όσο θα φροντίζεις καλύτερα το σώμα και τις δουλειές σου και θα δημιουργείς καλύτερες συνήθειες, να μην ξεχνάς να μένεις ευγνώμων και ανοιχτός στο θαυμαστό – και το 2019 ο εαυτός σου δεν θα σε απογοητεύσει.

 

Προσωπικά - σχέσεις

Μπαίνεις με μεγάλη αυτοπεποίθηση και περισσή ευχαρίστηση στο θέμα έρωτας φέτος, αν και στην αρχή της χρονιάς μπερδεύεις πάρα πολύ τα πράγματα μέσα σου, ανάμεσα σε σεξ, ασφάλεια, συνήθεια, συναίσθημα και πραγματική συντροφικότητα, περνώντας από το ένα στο άλλο με χαρακτηριστική άνεση. Η τελεία μπαίνει με νέα γνωριμία ή μια ολοκαίνουργια νοοτροπία. Από την άνοιξη γίνονται σοβαρές αλλαγές στην προσωπική σου ρουτίνα, πιθανώς εξαιτίας κάποιου που εμφανίστηκε στη μέση της προηγούμενης χρονιάς. Το καλοκαίρι η επιθυμία σου για αληθινή συντροφικότητα και συμβατότητα πιάνει κόκκινο. Από ορισμένες απόψεις αισθάνεσαι σαν να σου έχουν πει ψέματα, καθώς στο πολύ στενό σου περιβάλλον και στο σπίτι ζεις ένα πραγματικό ξεμασκάρεμα αξιώσεων. Πάντως, επειδή προσφορά υπάρχει άφθονη όλη τη χρονιά, το καλοκαίρι δοκιμάζεις από την ψυχρή υπερσεξουαλικότητα ως την ανθυγιεινή συναισθηματική συνεξάρτηση και την αμυντική άρνηση, στην προσπάθειά σου να βρεις κάτι αισιόδοξο, χαρούμενο, δυναμικό και αεικίνητο όπως εσύ. Το φθινόπωρο ξαναβρίσκεις ένα μέτρο, γίνεσαι λιγότερο εγωκεντρικός και αντιλαμβάνεσαι ότι τα συναισθήματα και το σεξ δεν μπορούν να κρίνονται με όρους απώλειας/κέρδους. Έτσι είσαι περισσότερο έτοιμος και ικανός να αξιοποιήσεις τις εξαιρετικά ποιοτικές προσωπικές ευκαιρίες της χρονιάς. Πάντως πρέπει να έρθει το τέλος του χρόνου για να απολαύσεις συναισθηματική ασφάλεια, σεξουαλική ικανοποίηση και αληθινή χαλάρωση. Κι αυτό θα συμβεί καθώς συνειδητοποιείς ότι για σένα πληρότητα σε μία σχέση είναι ο κοινός σκοπός και, βασικά, ο σκοπός.

 

Επαγγελματικά - οικονομικά

Η χρονιά ξεκινάει κάπως στριμωγμένα οικονομικά γιατί αισθάνεσαι ότι χάνεις δικλείδες ασφαλείας τύπου οικονομικές συνεργασίες, εισόδημα συντρόφου ή διατροφή. Για να αντιμετωπίσεις τον φόβο χρειάζεται ρεαλισμός και πρακτικότητα, σε καμία περίπτωση τσιγκουνιά κι αρτηριοσκληρωτικές θέσεις. Το δυνατό σου χαρτί είναι οι συνεργασίες που προκύπτουν, έστω κι αν απαιτήσουν από σένα μία πολύ πιο ενήλικη διαχείριση της εργασιακής σου καθημερινότητας και ρουτίνας, κυρίως από την άνοιξη και μετά, πιθανώς με αλλαγή δουλειάς. Το καλοκαίρι κοντεύεις να βρεις τις άκρες σου κι έτσι βολεύεσαι και ρέπεις προς υπεραισιοδοξία και σπατάλες. Σε σώζει το μέτρο που επανέρχεται το φθινόπωρο και οδηγεί από το τέλος του χρόνου σε σημαντική αναβάθμιση του εισοδήματός σου, με τον κόπο και την αξία σου.

 

Υγεία - ευεξία

Το 2019 το πώς θα αισθάνεσαι εξαρτάται από το αν θα εστιάσεις την προσοχή σου στις ατελείωτες ευκαιρίες και πιθανότητες ή στη μεμψιμοιρία για το ότι πρέπει να αλλάξεις συνήθειες. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να προλάβεις τραυματισμούς και δυσκινησία στην περιοχή του αυχένα και των ώμων, ιδανικά με ένα πρόγραμμα άσκησης και ξεκούρασης που μπορείς να συντηρήσεις μακροπρόθεσμα, χωρίς παύσεις κι εξάρσεις. Μην αφήνεις την αυξημένη αυτοπεποίθηση και ζωτικότητα να σε παρασύρει σε φαγοπότια και διονυσιακά ενσταντανέ για να αποφύγεις ανεπιθύμητη διεύρυνση κατά πλάτος. Ούτε όμως να σκεφτείς τιμωρητικές δίαιτες και άσκηση για αποτελέσματα αστραπή. Φέτος, σπεύδε βραδέως προς τους στόχους σου για υγεία κι ευεξία.