Αιγόκερος: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Μαθήματα του παρελθόντος στην υπηρεσία της χαράς, του έρωτα, της δημιουργίας

Μαθήματα του παρελθόντος στην υπηρεσία της χαράς, του έρωτα, της δημιουργίας
Η καλή σου νεράιδα: Η αναγνώριση της ανάγκης να είσαι καλά
Η νέμεσίς σου: Η δυσπιστία για το ότι μπορείς να αποδεσμευτείς από τα προβλήματα

Το 2019 φέρνει απρόοπτα και δυσκολίες στη ζωή σου που θα σου επιτρέψουν όμως να βγεις εντέλει νικητής και ένας καινούργιος άνθρωπος στο τέλος της διαδρομής. Οι συνεργασίες και ο γάμος σου περνούν σκαμπανεβάσματα και η πραγματικότητά τους σού αποδεικνύει ότι, όσο κι αν το θέλεις, δεν γίνεται να επωμίζεσαι μόνος σου την ευθύνη των πάντων στη ζωή σου και στη ζωή των ανθρώπων με τους οποίους σχετίζεσαι. Σαφώς και είσαι δύσπιστος απέναντι στην ανάγκη σου να κάνεις λιγότερα και τη μεγαλύτερη ευχέρειά σου να βλέπεις και να σκέφτεσαι πλατύτερα. Η άρνησή σου να πιστέψεις στα ένστικτά σου και να αποδεχτείς τις συνειδητοποιήσεις σου και τις αλλαγές στο σκεπτικό και τον κύκλο σου είναι απολύτως λογική. Πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά στη ζωή σου και φυσικά θέλεις να λειτουργήσεις, όπως γνωρίζεις. Βέβαια, αν ξεπεράσεις τον αρχικό σου φόβο, το παρασκήνιο, τις λυκοφιλίες και τα φανταστικά σενάρια, η χρονιά σού δίνει πρόσβαση σε ένα είδος σοφίας και στην ικανότητα για συγχώρεση, αποδοχή και πίστη που θα σου επιτρέψει να κάνεις το βήμα στο κενό και να κλείσεις μία για πάντα υποθέσεις που σε βασανίζουν.

Ο κεραυνοβόλος έρωτας και η σταδιακή, αλλά καθόλου διακριτική αναμόρφωσή του τρόπου που δημιουργείς, φλερτάρεις, χαίρεσαι, διασκεδάζεις και σχετίζεσαι με τον σύντροφο και τα παιδιά σου θα σε κρατήσουν αρκούντως απασχολημένο. Μέσα σε όλα αυτά, δείξε έλεος στο σώμα και την ψυχολογία σου φροντίζοντας για περισσότερη ξεκούραση, εναλλακτικές ασχολίες και λιγότερη δουλειά. Το 2019 αντιλαμβάνεσαι την ανάγκη σου να είσαι χαρούμενος, ασφαλής, υγιής και ικανοποιημένος και τίποτε, τελικά, δεν σε σταματά από το να αλλάξεις τα πάντα για να το πετύχεις. Έχεις δρόμο, αλλά αξίζει τον κόπο.

Προσωπικά - σχέσεις

Το θέμα των σχέσεων είναι το εστιακό σημείο του 2019 και φαίνεται από την αρχή της χρονιάς, οπότε η αναζήτησή για συντροφικότητα, σεξουαλική ικανοποίηση και τελικώς για ένα κάποιο μέλλον σε σπρώχνει από υπερσυναισθηματισμό και συμβάσεις, μέχρι σχήματα με μεγαλύτερη ελευθερία, μεταξύ ίσων με κοινούς στόχους. Η άνοιξη σε ταρακουνά, καθώς οι εξελίξεις σχεδόν σε προσπερνούν με μηχανή τον έρωτα, τη δημιουργικότητα και κυρίως την αναζήτηση της χαράς επί του πραγματικού. Τα μαθήματα που σου δίδαξε η ζωή και τα προβλήματα που σου δημιούργησαν οι πάγιες θέσεις σου σε οδηγούν να αλλάξεις απέναντι στο φλερτ, τον έρωτα, τον ερωτικό σου σύντροφο, τα παιδιά σου. Η τομή είναι κάθετη είτε λέγεται καινούργια είσοδος, είτε το τέλος του παλιού. Το καλοκαίρι βέβαια επιστρέφεις σε γνωστές συμπεριφορές κι άτομα έως ότου αντιληφθείς ότι με το να κρατάς πισινές ή να συμβιβάζεσαι με το μισό ή το πολύ λίγο και με το να παίζεις ρόλους χωρίς να τους νιώθεις, δεν πηγαίνεις πουθενά. Το γκρέμισμα των τειχών σου εκκινείται εκ νέου τον Σεπτέμβριο και κορυφώνεται από τον Δεκέμβριο οπότε βιώνεις μία κάθετη τομή  στις σχέσεις σου, η οποία θα ορίζει το πριν και το μετά στην προσωπική σου ζωή. Παρότι ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο, το ξεκινάς με μοιρολόι για το παλιό μέχρι να χωνέψεις τι σου έχει συμβεί.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Ριγμένος αισθάνεσαι (και είσαι) στην αρχή της χρονιάς και τα σχέδιά σου σού φαίνεται να απαιτούν υπέρμετρη προσπάθεια και ισορροπιστικά τρικ. Βέβαια χρηματικά αποζημιώνεσαι, οπότε βρίσκεις κάτι σαν τάξη, αν και όχι δικαίωση. Από την άνοιξη, ξοδεύεις για τα παιδιά, για διασκέδαση, για δημιουργικά πρότζεκτ, πράγμα που σχεδόν σοκάρει το πρακτικό σου σύστημα και σε οδηγεί σε σπασμωδικές προσπάθειες να συμμαζευτείς το καλοκαίρι και σε αμφιβόλου ποιότητας και νομιμότητας διαπραγματεύσεις, στις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσεις τη διαίσθησή σου ακόμη κι αν τα νούμερα σου βγαίνουν. Το φθινόπωρο τείνεις να θυσιάσεις ωραία πράγματα στον βωμό της κερδοφορίας, όμως αυτό θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που νομίζεις. Τελικώς από τον Δεκέμβριο, πολλά δεσμά σου αρχίζουν, έστω και τραυματικά, να λύονται.

Υγεία - ευεξία

Η βασική σου άμυνα φέτος είναι να μην επιμένεις σε πρακτικές και συνήθειες που σου προξενούν προβλήματα, έστω κι αν στο παρελθόν λειτουργούσαν μια χαρά. Δοκίμασε καινούρια πράγματα που απολαμβάνεις (όχι αποκλειστικά επειδή έχουν αποτέλεσμα) για να χαλαρώσεις το ιδιαίτερα σφιγμένο σώμα σου και να αποφύγεις πιο σοβαρές παθήσεις του μυοσκελετικού αρχικά και εν συνεχεία ολόκληρου του οργανισμού. Χρειάζεσαι περισσότερη επαφή με τη φύση και μία πιο ανοιχτή και δεκτική στάση σε ολιστική και ιδανικά προληπτική φροντίδα της υγείας σου. Ψυχολογικά αφήνεις πολλά πίσω και συνειδητοποιείς πόσο και προς τα πού έχεις προχωρήσει. Πάσχισε να συγχωρήσεις εαυτόν και αλλήλους και να μη φανατίζεσαι, ακόμη κι αν αδικήθηκες. Το παρελθόν δεν αλλάζει.