Υδροχόος: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Εκτόξευση στο μέλλον σου με ουρά την κούραση και την ακαταστασία του παλιού

Εκτόξευση στο μέλλον σου με ουρά την κούραση και την ακαταστασία του παλιού
Η καλή σου νεράιδα: Οι καινούριοι σου φίλοι, τα νέα σου σχέδια, η χαρά της ανανέωσης
Η νέμεσίς σου: Διαδικασίες κλεισίματος, σωματική και ψυχολογική φόρτιση

Με σοβαρά και συστηματικά μέτρα ενάντια στην υπερκόπωση, την εξάντληση, το άγχος, την ανασφάλεια και την απαισιοδοξία οφείλει να σε βρει το 2019, καθώς φέτος η δουλειά και οι ανησυχίες σου παίζουν πολύ επικίνδυνα με το σώμα και την ψυχολογία σου. Μπορεί το μέλλον σου να είναι εδώ και να γνωστοποιεί την παρουσία του με τη διακριτικότητα τυμπανοκρουσιών και παρελάσεων, όμως δυσκολεύεσαι ακόμη να χωνέψεις τις δυσκολίες και τις καθολικές αλλαγές στις οποίες σε υπέβαλε η καριέρα και ο γάμος σου. Είναι γεγονός ότι παραμένουν εκκρεμότητες πρακτικής και συναισθηματικής φύσεως και ότι το επαγγελματικό παρασκήνιο αφθονεί. Ωστόσο έχεις παράλληλα μία πολύ καλύτερη εικόνα των συναισθηματικών και υλικών σου αναγκών και πολύ δυσκολότερα εξιδανικεύεις ανθρώπους και καταστάσεις που δεν τις υποστηρίζουν. Άλλωστε οι πραγματικά θεμελιώδεις μετακινήσεις στη ζωή σου, σε σπίτι, οικογένεια και εσωτερικά, είναι δικής σου έμπνευσης. Τώρα απλώς βιώνεις μία διαδικασία τεράστιας και πρακτικότερης ανακατανομής της ενέργειας, του χρόνου και γενικώς των πόρων σου στους θεμελιώδεις χώρους της ζωής σου. Θέλησες να αλλάξεις τα πάντα κι άλλαξαν τα πάντα.

Η χρονιά δεν σε αφήνει χωρίς συμμάχους, στο πρόσωπο καινούριων φίλων, ομάδων με κοινές επιδιώξεις, φρέσκων εξωεπαγγελματικών ασχολιών και τεράστιας στήριξης για όλα σου τα μελλοντικά σχέδια. Όσο κι αν σε προβληματίζει το πρακτικό κομμάτι, η έμπνευση, η χαρά, και οι πολύ πιο ταιριαστοί στόχοι και ασχολίες αποτελούν μία γεννήτρια μεγατόνων που σε σπρώχνει μπροστά ό,τι κι αν γίνει. Εσύ φρόντισε το σώμα και την ψυχολογία σου και κάτσε κάτω από την μπάρα των διαδικαστικών. Το 2019 θα σε βρει με παραστάτες δεξιά κι αριστερά να μοιράζονται και να διασκορπίζουν τα βάρη σου.

Προσωπικά - σχέσεις

Δυσκολούτσικη αρχή σού κάνει το 2019 και βρίσκεσαι να τρέχεις και να μη φτάνεις για λεπτομέρειες, ρουτίνα, φορτικές συμπεριφορές μήπως και σωθείς από το παλιό, τα μυστικά, το παρασκήνιο και τη μοναξιά. Βέβαια, γρήγορα, ο ίδιος ο σύντροφος, νυν ή υποψήφιος, σου δείχνει ότι η βασική (και μόνη) απαίτηση και λύση είναι να είσαι ο εαυτός σου και να επιτρέψεις να είσαι με κάποιον, ξεπερνώντας την αρνητική φιλολογία και εμπειρίες επί του θέματος. Οι γνωριμίες, σκέψεις και προτάσεις που έγιναν την προηγούμενη χρονιά τώρα δείχνουν το ποιόν και τις δυνατότητές τους και την άνοιξη συνειδητοποιείς τη θεμελιώδη αλλαγή που βιώνεις εσωτερικά, στο σπίτι και στο οικογενειακό σου περιβάλλον. Το καλοκαίρι προσπαθείς να εγκαθιδύσεις μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα ανάμεσα σε οικογένεια και δουλειά, ιδιωτικό και δημόσιο χρόνο. Περνώντας από το διαδικαστικό στο υπερσυναισθηματικό κι από υπόγειες σκοπιμότητες και χειρισμούς σε ανοιχτή παραδοχή ανασφαλειών και συναισθήματος, βρίσκεις τελικά ένα καλύτερο επικοινωνιακό μοντέλο που ανοίγει την πόρτα και για καλύτερες γνωριμίες, σε επίπεδο φιλίας, έρωτα και γενικώς ανθρώπων στη ζωή σου. Η διαδικασία αναγκαίας οριοθέτησης και αποχωρισμών που έχεις αναβάλει χρόνια επανεκκινείται το φθινόπωρο. Δεν είναι εύκολη κι αισθάνεσαι ότι σε πηγαίνει πίσω, ενώ στο τέλος της χρονιάς ίσως αντιμετωπίσεις κι αντιδράσεις κυρίως από τον φιλικό σου κύκλο. Ωστόσο είσαι δυνατότερος, ωριμότερος και πιο αποφασιστικός κι αυτό δεν καταλύεται.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Με τα μούτρα χωμένα σε δουλειές ρουτίνας σε βρίσκει ο χρόνος και μη έχοντας χρόνο ούτε για να τακτοποιήσεις εκκρεμότητες που σχετίζονται άμεσα με την καριέρα σου. Ανακάμπτεις γρήγορα, με τη βοήθεια συνεργατών και συμφωνιών, όσο αφήνεσαι να ξεκολλήσεις από τα διαδικαστικά και φροντίζεις τη μεγαλύτερη εικόνα. Το οικονομικά σου συνεχίζουν να κινούνται με αυξομειώσεις και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή το καλοκαίρι, οπότε μπαίνεις στον πειρασμό να γράψεις υποχρεώσεις στον κόκορα χάριν σχέσης, ταξιδιών και γενικώς κοινωνικής ζωής. Τον Σεπτέμβριο οι υποχρεώσεις σου επιστρέφουν δριμύτερες και σου προξενούν άγχος, ενώ δυσκολεύεσαι να βγάλεις προϋπολογισμό, τουλάχιστον ως τον Δεκέμβριο που τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, αν και με πολλή πολλή δουλειά.

Υγεία - ευεξία

Με γριπούλα, ιωσούλα ή απλώς στεναχώριες και άγχος σε βρίσκει ο χρόνος, αν και τα επίπεδα ενέργειάς σου ανακάμπτουν σχεδόν άμεσα. Σε γενικές γραμμές εξωτερικά μπορεί να φαίνεσαι καλά, όμως τα εσωτερικά (και εξωτερικά) φορτία της χρονιάς είναι τεράστια και χρειάζεσαι σοβαρή ψυχολογική (και πρακτική) στήριξη για να ανταπεξέρθεις σε ραγδαίες αλλαγές, απώλειες και γενικώς μία πιεστική μόνιμη αίσθηση ότι κάτι δεν πηγαίνει ή δεν θα πάει καλά. Σωματικά, κυριολεκτικά πρέπει να είσαι σε μοντέλο «την υγεία σου και τα μάτια σου», ειδικά στην αρχή της άνοιξης και στη μέση του καλοκαιριού. Μείνε εστιασμένος στο καινούριο και αποδέξου τη βοήθεια φίλων και του κύκλου σου για να προχωρήσεις.