Ιχθύς: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Έρωτας και φιλίες στο μπλέντερ μαζί με επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη

Έρωτας και φιλίες στο μπλέντερ μαζί με επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη
Η καλή σου νεράιδα: Οι από μηχανής θεοί που σε βοηθάνε να αποδείξεις τι αξίζεις, επαγγελματικά και προσωπικά
Η νέμεσίς σου: Η δυσκολία σου να πιστέψεις τις αλήθειες που διακρίνεις στις σχέσεις σου

Πάρα πολλά συμβαίνουν στις φιλίες και την ερωτική σου ζωή το 2019, ως επί το πλείστον ευχάριστα αν και όχι απαραίτητα εύκολα. Η χρονιά σε βοηθάει να αποκτήσεις ρεαλισμό και να μετριάσεις τις προσδοκίες σου από τον σύντροφο και τα παιδιά σου, τις φιλίες και τους ανθρώπους που μοιράζονται τα ενδιαφέροντά σου. Καταφέρνεις επίσης να χαμηλώσεις την μπάρα και για τον εαυτό σου, χωνεύοντας ότι δεν είναι ευθύνη σου να τους κάνεις όλους καλά. Βλέπεις τον εαυτό σου πιο καθαρά, τα λάθη σου λιγότερο δραματικά και τις επιτυχίες σου λιγότερο συγκλονιστικές, κι έτσι βρίσκεις τη θέση σου στα πράγματα και κυρίως στις σχέσεις ευκολότερα. Το φλερτ και οι γνωριμίες δίνουν και παίρνουν και έχεις την ευκαιρία να δεις τα ελαττώματα και τις αρετές σου εξίσου και να συνταχθείς με αμφότερα, έως ότου αποφασίσεις. Παρόμοια πειράματα ζεις στη σχέση με τα παιδιά και τη δημιουργικότητά σου. Τη διαδικασία πάντως υποβοηθούν άτομα που επανεμφανίζονται στην καθημερινότητά σου και ιδέες που αποκρυσταλλώνονται στο μυαλό σου και σε οδηγούν να αναμορφώσεις πλήρως τον τρόπο σκέψης κι επικοινωνίας σου. Βρίσκεις μία νέα καθαρότητα, σαφήνεια και πρακτικότητα την οποία χρησιμοποιείς για να αποκαταστήσεις τις ισορροπίες στο συγγενικό σου περιβάλλον, τη σχέση με τα αδέρφια και τα ενδιαφέροντά σου.

Τη φετινή χρονιά έρχεσαι ενώπιον μεγάλων ευκαιριών για επαγγελματική και προσωπική εξέλιξη, αρκεί να είσαι πραγματικά ανοιχτός στο διαφορετικό, να τολμήσεις να είσαι φιλόδοξος και να προσαρμόσεις τους στόχους στο παρόν και την κατανόησή σου. Δεν είναι προδοσία, είναι εξέλιξη. Το 2019 φέρνει καλά και σημαντικά μαντάτα όσον αφορά το θέμα γάμος, καριέρα και στόχοι, αρκεί να μη σε πιάσουν οι ντροπές και η ανησυχία ότι δεν σου αξίζουν αυτά που σου συμβαίνουν.

Προσωπικά - σχέσεις

Τον Ιανουάριο στρέφεις τον χρόνο και την προσοχή σου στα ερωτικά σου, τον σύντροφο, τα παιδιά και την πολύ ιδιωτική σου ζωή με υπερβολική ζέση και συναισθηματισμό πράγμα που σας φέρνει πιο κοντά, όμως σου υπενθυμίζει ότι υπάρχει και το υπερβολικά κοντά και ότι φίλοι, σχέδια και χόμπι δεν είναι υποχρεώσεις. Στο μενού και επαναλήψεις επί του ερωτικού. Η διαδικασία ανασκαλεύει πρακτικά θέματα, όμως ευτυχώς έχεις την παρουσία νου που χρειάζεται και (ιδανικά) δεν κάνεις τον υπερήρωα, ούτε κολλάς σε ό,τι δεν έχει μέλλον. Την άνοιξη την προσοχή σου απορροφά η σχέση με τα αδέρφια, όπου τα πράγματα τίθενται σε νέες, ρεαλιστικότερες βάσεις, αν και όχι χωρίς σοκ και συγκρούσεις, καθώς και μία πρόταση ή γνωριμία κλειδί για την προσωπική σου ζωή. Το καλοκαίρι τα πράγματα είναι πιο ανάλαφρα, αν και χρειάζεσαι χρόνο και στρεσάρεσαι ώσπου να βρεις την ισορροπία ανάμεσα σε φίλους, χόμπι και σχέδια (τα ιερά και άγια) και, μακράν σημαντικότερο αυτή την περίοδο, τον έρωτα με συναισθηματική και σεξουαλική ισορροπία και τον ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου. Τον Σεπτέμβριο οριοθετείσαι καλύτερα απέναντι στον κύκλο σου, αν και με τύψεις κι αμφιβολίες ότι κάνεις το σωστό. Τον Δεκέμβριο η αυτοπεποίθησή σου επιστρέφει, μαζί με καινούριες φιλίες, όμως και τον κίνδυνο να χύσεις την καρδάρα με το γάλα στο γάμο ή τη σχέση σου.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Το 2019 αυτό που χρειάζεται είναι να μην κολλήσεις μονολιθικά σε πεποιθήσεις και να είσαι ανοιχτός στις καινούριες ευκαιρίες για διεύρυνση, άνοδο και κερδοφορία στην καριέρα σου. Διλήμματα υπάρχουν άφθονα και καλά θα κάνεις να συνταχθείς με ό,τι δεν κάνεις επειδή «πρέπει», ούτε επειδή είναι βολικό και εύκολο, αλλά με αυτό που σε πηγαίνει παρακάτω επαγγελματικά και πιο κοντά στους στόχους της ζωής σου. Οικονομικά έχεις τα σκαμπανεβάσματά σου, έχεις όμως και πολλές ευκαιρίες και μάλιστα περισσότερες όσο βγαίνεις από τη ζώνη ασφαλείας σου, ειδικά ως τον Απρίλιο κι από το φθινόπωρο. Η άνοιξη σού δίνει τη δυνατότητα να τακτοποιήσεις καλύτερα οικονομικές εκκρεμότητες και αταξία. 

Υγεία - ευεξία

Η χρονιά ξεκινά με έξτρα κούραση, όμως η μεγαλύτερη πρόκλησή της είναι το να χαλιναγωγήσεις άγχος, νευρικότητα και πρόγραμμα ύπνου ώστε να μην μπλοκάρουν τις κινήσεις και τις σκέψεις σου. Η αφηρημάδα απαγορεύεται διά ροπάλου στο τιμόνι, ακόμη κι όταν περπατάς στον δρόμο και γενικώς αν αισθάνεσαι πολύ κουρασμένος ή δεν είσαι καλά, καλό είναι να μην παίρνεις ρίσκα με τις μετακινήσεις σου. Ψυχολογικά χαλιναγώγησε τις αμφιβολίες σου για τον εαυτό σου, ειδικά το δεύτερο μισό του χρόνου, οπότε και κάνε μια προσπάθεια να μειώσεις την κατανάλωση του αλκοόλ και το συναισθηματικό φαγητό. Γενικώς δείξε έναν ρεαλισμό στο θέμα της υγείας σου και μην κάνεις του κεφαλιού σου.