Κριός: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Τεράστια πίεση που τρέπει τον άνθρακα σε διαμάντι

Τεράστια πίεση που τρέπει τον άνθρακα σε διαμάντι
Η καλή σου νεράιδα: Η δύναμη να αδράχνεις και να εισάγεις το καινούριο
Η νέμεσίς σου: Η ακινητοποίηση λόγω του φόβου της απώλειας

Οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που βιώνεις στην καριέρα και την κοινωνική σου υπόσταση και η πίεση που συνεπάγονται, συνεχίζονται και το 2019. Πάντως το έτος δεν σε φέρνει προ εκπλήξεων, καθώς οι προοδευτικά μεγαλύτερες επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις που αντιμετωπίζεις είναι αποτέλεσμα των επιλογών που έχεις κάνει την τελευταία διετία. Η αυξημένη προσπάθεια που καταβάλλεις στη δουλειά και στον γάμο σου, ανταμείβεται με κύρος και μεγαλύτερες ευθύνες στην πρώτη περίπτωση και σε φέρνει πιο κοντά σε κάτι ουσιαστικό και αληθινό στην δεύτερη, έστω κι αν είναι μόνο μία καθαρότερη εικόνα των στόχων σου. Κοιτάζεις με πιο ώριμη και ρεαλιστική ματιά το μέλλον σου, όσον αφορά το τι θέλεις να καταφέρεις και με ποιους δίπλα σου και προσαρμόζεις τους πόρους σου ώστε να ανοίξεις τον δρόμο. Έτσι, οι σοβαρές ανακατατάξεις σε επίπεδο χρηματικής και συναισθηματικής ασφάλειας δεν λείπουν, ούτε η ταραχή που συνεπάγονται είναι αμελητέα. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται για να σπάσουν τα στεγανά και να απελευθερωθείς από κολλήματα, βεβαιότητες και βολέματα που περιορίζουν το ερωτικό και οικονομικό σου μέλλον.

Το 2019 οι φρέσκες προσλαμβάνουσες αφθονούν στη ζωή σου και θα αποτελέσουν το δυναμό για να καταφέρεις να υπερβείς τις επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις. Η χρονιά σού φέρνει ατελείωτες ευκαιρίες να γίνεις καλύτερος μαθαίνοντας καινούρια πράγματα, ταξιδεύοντας, γνωρίζοντας μέντορες, διευρύνοντας το πεδίο της δράσης σου ακαδημαϊκά, επαγγελματικά και προσωπικά. Όσο αποφεύγεις να μπαίνεις σε θέση άμυνας λόγω των δυσκολιών του περιβάλλοντος, τόσο θα ανταμείβεσαι με τα εργαλεία για να τις υπερβείς. Φέτος μαθαίνεις ότι η ζωή είναι μία αυτοεκπληρούμενη προφητεία κι εσύ προφητεύεις το ποιόν της ύπαρξής σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Ο χρόνος ξεκινάει με αναστάτωση στο σπίτι εξαιτίας οικογενειακών ζητημάτων και με εξελίξεις που υποκινούν συναισθηματική αναστάτωση και φόβο. Τείνεις να επιβαρύνεις ό,τι σου δίνει χαρά είτε λέγεται δημιουργικότητα, είτε παιδιά, είτε έρωτας και διασκέδαση, στην προσπάθειά σου να διαφυλάξεις τις σταθερές σου και λόγω υποθέσεων που αφορούν τους δικούς σου. Την άνοιξη είναι δύσκολο να αισθανθείς ικανοποιημένος με τη συναισθηματική και ερωτική σου ζωή κι έτσι επανεξετάζεις τις υπάρχουσες ερωτικές σχέσεις και όποιον άνθρωπο θεωρείς απαραίτητο στη ζωή σου, ειδικά σε επίπεδο φιλίας. Κατά τον Ιούνιο και Ιούλιο η κόντρα ανάμεσα στις οικογενειακές πεποιθήσεις και περιβάλλον και στην προσωπική σου ζωή, ξαναφουντώνει. Καλό θα ήταν να μην καθορίσει τις κινήσεις σου σε θέματα φιλίας και τις επιλογές σου σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά σου σχέδια για τον εαυτό και την ερωτική σου ζωή. Από τον Σεπτέμβριο και μετά καταλαβαίνεις ευκολότερα πώς μπορείς να εξισορροπήσεις με επιτυχία αυτούς τους δύο πόλους. Έτσι αναθεωρείς τους στόχους για τον γάμο σου, εγκαταλείποντας κάποια κλισέ, και βλέπεις την αξία της γνώμης του κοινωνικού σου περίγυρου και των συμβάσεων να παίρνει την κατιούσα, στο κεφάλι σου. Στο τέλος της χρονιάς, προετοιμάζεσαι για δραστικές αλλαγές προς το επισημότερο και ωριμότερο στις σχέσεις σου, έστω κι αν τα πράγματα χάνουν κάτι από την ελαφρότητά τους.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Το 2019 σου δίνει πολλές σημαντικές ευκαιρίες για επαγγελματική και ακαδημαϊκή πρόοδο. Αυτό μεταφράζεται σε διεύρυνση του πελατολογίου σου, νέες συνεργασίες, άνοιγμα στο εξωτερικό, καλύτερη τεχνογνωσία, μεγαλύτερη γκάμα στο αντικείμενό σου. Αν σπουδάζεις επεξεργάζεσαι με μεγαλύτερη ευκολία αφηρημένα θέματα και η δουλειά σου έχει τον αντίκτυπο που θα επιθυμούσες. Ενώ η γκάμα σου μεγαλώνει, τα πράγματα με τα οποία ασχολείσαι πρακτικά μειώνονται, ειδικά από το καλοκαίρι και μετά, καθώς καλείσαι να δώσεις προτεραιότητα μόνο σε ό,τι έχει τις σωστές οικονομικές προδιαγραφές. Στην προσπάθειά σου να διαχειριστείς πρακτικότερα τα χρήματά σου, ξοδεύεις για να κλείσεις χρόνιες εκκρεμότητες που μπλοκάριζαν την εξέλιξή σου. Στο τέλος της χρονιάς ετοιμάζεσαι για ιδιαίτερα σημαντικές αλλαγές στην καριέρα σου, ένα τέλος εποχής.

Υγεία - ευεξία

Μπορεί το 2019 να μη σου φανεί ακριβώς σαν μία ευχάριστη βολτίτσα στο πάρκο, το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχεις πολύ πολύ καλύτερη διάθεση, θα είσαι σχεδόν επίμονα αισιόδοξος και θα ανανεώνεσαι σε τακτά διαστήματα με καινούργιες ασχολίες, ιδέες και πρόσωπα. Να αντισταθείς στον πειρασμό να διαχειριστείς την επαγγελματική και προσωπική πίεση με παραπάνω αλκοόλ ή φαγητό, ειδικά από τον Ιούνιο και μετά που θα θέλεις να γκρεμίσεις ό,τι καλή συνήθεια έχεις φτιάξει ως τότε. Οι τακτικές αποτοξινώσεις και οι πρακτικές χαλάρωσης (διαλογισμός, γιόγκα, τάι τσι, μασάζ, περπάτημα στη φύση κοκ) στο καθημερινό σου πρόγραμμα θα τονώσουν το (επιβαρυμένο) ανοσοποιητικό σου και θα βοηθήσουν τον ύπνο σου.