Λέων: Ετήσια πρόβλεψη για το 2019

23/01/2019
Το άστρο σου ακτινοβολεί και φτάνει για να διώξει κάθε σκιά από τη ζωή σου

Το άστρο σου ακτινοβολεί και φτάνει για να διώξει κάθε σκιά από τη ζωή σου
Η καλή σου νεράιδα: Η δημιουργικότητα, η χαρά, η γενναιοδωρία, η καλοσύνη σου
Η νέμεσίς σου: Η εμμονή σε απογοητευμένες προσδοκίες και υπερηρωισμούς

Μεγάλους έρωτες, πηγαία δημιουργικότητα, καλύτερη σχέση με τα παιδιά σου ή ένα παιδί, αν η δημιουργία οικογένειας είναι στα σχέδιά σου και άφθονες ευκαιρίες για να εκφράσεις την παιδικότητά σου, να διασκεδάσεις και να λάμψεις φέρνει το 2019. Αυτό που χρειάζεται να επιδείξεις εσύ είναι αρκετή αυτοσυγκράτηση, καθώς σίγουρα δεν χρειάζεται και δεν αντέχεις να κάνεις όλα όσα θα μπορούσες χωρίς να επιβαρύνεις αναίτια την υγεία και την καθημερινή σου ρουτίνα. Μαθαίνεις να επιλέγεις καλύτερα τι είναι αναγκαίο και σημαντικό στη δουλειά και γενικά στο πρόγραμμά σου και να οριοθετείσαι και να ανταπεξέρχεσαι πιο έξυπνα στις απαιτήσεις της οικογένειας και του σπιτιού σου. Πολλά ξεκαθαρίζουν μέσα σου σε σχέση με την ερωτική σου ζωή και τους συναισθηματικούς σου φόβους και οι σχετικές «φούσκες» μειώνονται σημαντικά. Εξαιτίας της σχέσης σου και των συνεργασιών σου, αναπροσανατολίζονται οι στόχοι σου σε σχέση με τον γάμο, την κοινωνική σου υπόσταση και την καριέρα σου, όχι πάντα όσο ομαλά κι αναίμακτα θα ήθελες. Στο τέλος της ημέρας, πάντως, βρίσκεσαι να βαδίζεις ένα ρεαλιστικότερο κι αυθεντικότερο μονοπάτι με σοβαρό έρεισμα στην πραγματικότητα.

Φέτος βλέπεις καθαρότερα ό,τι αφορά τις οικονομικές σου συνεργασίες και υποχρεώσεις, καθώς και την ερωτική και συναισθηματική σου ζωή. Πολλές «φούσκες» σκάνε και μαζί με την αλήθεια και την ακρίβεια έρχεται το πείσμα σου να φορτώνεσαι δουλειές κι ευθύνες, να αναμασάς αρνητικά συναισθήματα κι απογοητευμένες προσδοκίες.  Το 2019 σου χαρίζει άφθονα όμορφα δώρα και κρατά τη διάθεσή σου ακμαία κι εσένα χαρούμενο, όσο επιλέγεις να είσαι ο λαμπερός άνθρωπος που μπορείς και να μην ασχολείσαι με ό,τι και όσους δεν στέκονται στο ύψος σου.

Προσωπική ζωή - σχέσεις

Σε δύο ταχύτητες λειτουργείς φέτος στο θέμα των σχέσεων. Τα καλά νέα είναι ότι το φλερτ και η ερωτική διάθεση αφθονεί, όπως και οι μνηστήρες και μνηστές. Αν είσαι ελεύθερος το έτος εγγυάται ότι θα ερωτευτείς και με το παραπάνω. Ο Ιανουάριος σε ταρακουνάει επί του θέματος, καθώς καλείσαι να βάλεις τον εαυτό σου σε δεύτερο ρόλο και να ασχοληθείς με τις ανάγκες του γάμου ή των συνεργασιών σου, πράγμα που σε βαραίνει συναισθηματικά στο σπίτι ή το γραφείο. Την άνοιξη το «καλά να περνάμε» της χρονιάς μπολιάζεται με προβληματισμούς τύπους «και πού πάει αυτό δηλαδή;» καθώς αισθάνεσαι την ανάγκη να θέσεις (ή να προσεγγίσεις) στόχους στο κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο. Το θέμα είναι να μη θυσιάσεις τη χαρά, δημιουργικότητα κι έρωτα για να υπηρετήσεις τους στόχους, γυρνώντας σε επιλογές που έχεις (ή σε έχουν) προηγουμένως απορρίψει. Αυτή η τάση υποβόσκει ως το τέλος του καλοκαιριού. Το φθινόπωρο χαλαρώνεις με τα πρέπει σε επίπεδο γάμου και σοβαρών προθέσεων είτε γιατί δεν σου βγαίνει το πρόγραμμα, είτε γιατί δεν σε παίζει ο σύντροφος, είτε γιατί αυτά που θέλεις να καταφέρεις αποδεικνύονται πιο δύσκολα από όσο νόμιζες. Κάπου εδώ ξεκαθαρίζουν και όποια πισωγυρίσματα έκανες, ενώ φαίνεται και το πραγματικό ποιόν του έρωτα της χρονιάς. Βέβαια η πραγματική δοκιμή βιωσιμότητας ξεκινά τον Δεκέμβριο που περνάς από τις καρδούλες και τα συννεφάκια στο τεστ της καθημερινότητας της σχέσης.

Επαγγελματικά - οικονομικά

Δεν λείπει η δουλειά φέτος και συνοδεύεται από άφθονη κούραση, τρέξιμο και έλλειψη χρόνου για σπατάλη αλλά και πολλή πολλή δημιουργικότητα. Τον Ιανουάριο έρχεσαι αντιμέτωπος με παρασκήνιο, εκκρεμότητες και (λάθος) παραχωρήσεις που έχεις κάνει στο γραφείο. Αναγκάζεσαι να αποστασιοποιηθείς πράγμα που βαραίνει και σκληραίνει την επαγγελματική σου ρουτίνα. Το καλοκαίρι αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις στις οικονομικές σου συνεργασίες, ακόμη και τη διάλυση συμφωνιών ή των προοπτικών για συνεργασία/συμφωνία επειδή φαίνεσαι ανέτοιμος. Μπαίνεις σε διαδικασία, λοιπόν, να συμμαζέψεις τις υποχρεώσεις σου για να ανοίξεις δρόμο για το καινούριο. Από Σεπτέμβριο τα πράγματα κυλάνε πιο ομαλά, καθώς θέτεις σωστότερες προτεραιότητες. Τον Δεκέμβριο αρχίζεις να βλέπεις πόσο μπορεί να σε βοηθήσει επαγγελματικά το μεγάλο μάθημα του ρεαλισμού και της πρακτικότητας.

Υγεία - ευεξία

Η υγεία και τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι η μεγάλη αδυναμία του έτους. Διάθεση μπορεί να έχεις, το σώμα όμως δυσκολεύεται να ακολουθήσει. Από αλλεργίες, ιώσεις, πιασίματα, έως ορμονικά, εξάντληση και θέματα των αναπαραγωγικών σου οργάνων, είναι όλα στο μενού. Οφείλεις να μάθεις να λες όχι και να ωριμάσεις στον τρόπο που κοιμάσαι, τρέφεσαι και ασκείσαι. Έχεις ενέργεια μόνο για τα σημαντικά της ζωής σου και οποιαδήποτε υπερβολή, θα την πληρώνεις με την υγεία σου. Παρομοίως καλείσαι να θέσεις όρια στις αγγαρείες και υποχρεώσεις ρουτίνας, δεχόμενος μόνο ότι είναι απόλυτα απαραίτητο ή απόλυτα ευχάριστο. Μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την δημοτικότητά σου, ωστόσο θα βελτιώσει την ποιότητα της ρουτίνας σου.