Νέα Σελήνη στην 16° Υδροχόου

01/02/2019
Η ζωή μαζί...

Η Νέα Σελήνη της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται στην 16η μοίρα του ζωδίου του Υδροχόου με ωροσκόπο στην 20η μοίρα του Ζυγού, με συντεταγμένες Αθήνας.

Το ζώδιο του Υδροχόου γενικά αφορά την ομαδική λειτουργία του ατόμου ή ακόμη ακριβέστερα την λειτουργία της ομάδας που απαρτίζεται από άτομα. Ως εκ τούτου συνδέεται στενά με τις έννοιες του ανθρωπισμού, της ομαδικότητας, του πνεύματος αλληλεγγύης. Εσφαλμένα του αποδίδεται εγγενής επαναστατικότητα και αντιδραστικότητα. Αυτές οι ποιότητες αποτελούν συνέπεια της υδροχοϊκής ικανότητας να αναγνωρίζει πρωτίστως τον κόσμο του, την πραγματικότητα του, τις σχέσεις του ως συστήματα και τον εαυτό του ως μέρος του. Ένα μέρος που είναι σε θέση να διακρίνει πολύ καθαρά τις ανωμαλίες ή στρεβλώσεις σε αυτό που θα έπρεπε να είναι η ισορροπημένη, ομαλή λειτουργία του συστήματος. Η επαναστατικότητα και αντίδραση οφείλεται στην πρωταρχική επιθυμία να αποκατασταθεί η ορθή τάξη στον οργανισμό που αποτελεί μία οποιαδήποτε ομάδα. Οικογένεια, παρέα, έθνος, χώρα, φυλή, ανθρωπότητα, δεν έχει σημασία. Το πεδίο ενδιαφέροντος και δράσης ποικίλει ανάλογα το άτομο, η βασική λειτουργία όμως παραμένει ίδια.

Σχεδόν όλες οι χάρες και τα ελαττώματα που αποδίδονται στον Υδροχόο είναι προϊόντα της παραπάνω βασικής ικανότητας και τάσης. Από την ευφυΐα, το ευρύ όραμα, την έμπνευση για καινοτομία, την ομαδικότητα, μέχρι την ψυχρότητα, την ξεροκεφαλιά, την νοητική υπερηφάνεια, την εκρηκτικότητα, αποστασιοποίηση και περιθωριοποίηση, όλα δεν είναι παρά εκδηλώσεις της υδροχοϊκής ενέργειας, όταν έρχεται σε επαφή με μία συστημική συνθήκη που θεωρεί υγιή ή μη.

Η επερχόμενη Νέα Σελήνη ανανεώνει δυναμικά αυτόν τον τύπο ενέργειας, δημιουργώντας ένα πλαίσιο που προσφέρεται ακριβώς για να κινηθεί κανείς με αυτόν τον τρόπο. Να δει δηλαδή τα συστήματα της ζωής του, να τα αναγνωρίσει, να τα εξετάσει και να αντιδράσει (αρνητικά ή θετικά) στην ποιότητά τους ή να επέμβει συνειδητά για να την βελτιώσει. Προφανώς η συνειδητή επέμβαση είναι πάντα προτιμότερη και αποτελεσματικότερη από μία ανεξέλεγκτη και (φαινομενικά) τυχαία αντίδραση. Γνωρίζοντας κανείς τα κίνητρα των πράξεών του, σταδιακά παύει να είναι και να αισθάνεται αυτό που λέμε «φτερό στον άνεμο».

Για το κάθε ζώδιο η ευκαιρία εστιάζεται σε διαφορετικό κομμάτι της ζωής του. Ο ωροσκόπος είναι επίσης αποκαλυπτικός, ειδικά από την στιγμή που αναλαμβάνει κανείς τα ηνία της ζωής του.

Κριός
Αντιμετώπισε τους φίλους, τις ελεύθερες ασχολίες σου και κυρίως τα όνειρα και τα σχέδια σου με βάση αυτά που εσύ πιστεύεις ότι βοηθάνε και ότι μπορείς να κάνεις για να τα προωθήσεις. Δεν χρειάζεται να αναμασάς δανεική σοφία, ακόμη κι αν προέρχεται από ανθρώπους που αγαπάς και σέβεσαι και σε έχουν βοηθήσει πάρα πολύ.

Ταύρος
Αξιοποίησε τις πολύ σταθερές βάσεις που έχεις και την ακλόνητη βεβαιότητά σου για να γίνεις πιο διαλλακτικός και ομαδικός στην καριέρα και τον γάμο σου. Πες αυτά που είναι χρήσιμα και κράτησε τα άλλα για σένα. Δεν έχεις κάτι να αποδείξεις κι έτσι δεν χρειάζεται ούτε να επικρίνεις, ούτε να σνομπάρεις. Καθένας ό,τι του αναλογεί.

Δίδυμοι
Αξιοποίησε τις ιδέες, τις γνωριμίες, την ευστροφία σου και δούλεψε ομαδικά, προσφέροντας γενναιόδωρα τις γνώσεις σου. Επίλεξε πράγματα που απολαμβάνεις και σε κάνουν καλύτερο. Επιμόρφωση, σπουδές ή ακόμη και το που και με ποιόν διασκεδάζεις. Κριτήριο δεν μπορεί να είναι μόνο το τι σε βολεύει και τι κερδίζεις.

Καρκίνος
Αναγνώρισε τη βαρύτητα που έχει το να αισθάνεσαι ικανοποιημένος, ήρεμος και ασφαλής και εξέτασε την ερωτική σου ζωή και τις οικονομικές σου συμπράξεις μέσα από αυτό το πρίσμα, λογικά και ψύχραιμα. Συζήτησε με τους ενδιαφερόμενους όχι ως ξερόλας ή αδιάφορος ή θύμα, αλλά με διάθεση να βρεθεί κοινό έδαφος.

Λέων
Να είσαι ο εαυτός σου στις προσωπικές κι επαγγελματικές σου σχέσεις με την δημιουργικότητά και την παιδικότητά σου παραμάσχαλα. Για καλύτερη επικοινωνία, να θυμάσαι ότι δεν είσαι μόνος σου, ότι δεν χρειάζεται να σώσεις την κατάσταση σόλο κι ότι οι τωρινοί συμπαίκτες δεν φταίνε για τις παρελθούσες απογοητεύσεις σου.

Παρθένος
Η εμπειρία και τα λάθη σου σε βοηθάνε να διατηρήσεις μία ευρύτερη οπτική γωνία για την δουλειά, την υγεία, τις υποχρεώσεις κι ό,τι άλλο συνιστά για σένα ρουτίνα. Διάλεξε προσεκτικά τους ανθρώπους που θα σου παρασταθούν. Μην παρασύρεσαι από φιλίες, φιλόδοξα σχέδια ή από κάτι καινούριο και φανταχτερό, μόνο επειδή είναι αστραφτερό.

Ζυγός
Δέξου ότι είναι σημαντικό να είσαι ομάδα, φίλος και να μοιράζεσαι τα όνειρά σου με τον σύντροφό σου, χρειάζεται και λίγο όραμα στον έρωτα. Αν είσαι ελεύθερος, μαζί με φίλους και διασκεδάζεις και φλερτάρεις καλύτερα. Αναθεώρησε τους προσωπικούς σου στόχους για να εκφράζουν εσένα τώρα, όχι εσένα παλιά, έχεις κάθε δικαίωμα.

Σκορπιός
Μοιράσου την επιτυχία σου (όσο μικρή) και τις δυνατότητές σου με τους ανθρώπους που σε στήριξαν και σε στηρίζουν. Έχε ευγνωμοσύνη, μην το παίζεις ξερόλας, αδιάφορος, σαν όλα να ’ναι εύκολα κι αυτονόητα κι όλοι γύρω σου το ίδιο. Μην ταράζεις σπίτι κι οικογένεια επειδή θα ήθελες να βρίσκεσαι ήδη στο παρακάτω κεφάλαιο, μαζί σου είναι.

Τοξότης
Μοιράσου τις γνώσεις σου και τις συνειδητοποιήσεις σου με τους ανθρώπους της καθημερινότητάς σου. Ό,τι έμαθες, επικοινώνησέ το. Κυνήγα γνωριμίες κι επαφές που συμφωνούν με ό,τι πιστεύεις. Μην το παίζεις ανώτερος για να κρύψεις τις ανασφάλειές σου και μη διαλέγεις ανθρώπους για να καθησυχάσουν ανασφάλειες ή μόνο για σεξ.

Αιγόκερος
Ξέρεις τι σε φοβίζει και τι σε ευχαριστεί και με ποιον μπορείς να είσαι κοντά. Αξιοποίησε το κι επίλεξε όποιον και ό,τι συμβάλλει στο να περνάς όμορφα, χαλαρά, να γεμίζεις συναισθηματικά και να ωφελείσαι πρακτικά χωρίς να συμβιβάζεσαι ηθικά. Όχι σχέση για τη σχέση και συνεργασία για τη συνεργασία με απόσταση και ψυχρότητα.

Υδροχόος
Απόλαυσε τη στήριξη και την αποδοχή των συνεργατών και του συντρόφου σου και λειτούργησε όπως ξέρεις καλύτερα, ως μέλος της ομάδας (των 2 ή 1002) με νοημοσύνη, χιούμορ, δημιουργικότητα. Μην αφήνεις τη ρουτίνα, τις αγγαρείες, τις υποχρεώσεις να σε απομονώσουν, ούτε να επιτρέψεις δίπλα σου τον οποιοδήποτε για πρακτικούς λόγους.

Ιχθύες
Το πρακτικό κομμάτι της ζωή σου μπορεί να γίνει καλός δείκτης για το ποιες παρέες, ασχολίες και όνειρά σου είναι ανεδαφικά και σου δημιουργούν πίεση, φόβο, αμφιβολία. Μοιράσου ό, τι σε προβληματίζει με ανθρώπους με όμοιο σκεπτικό. Ακόμη κι ο έρωτας κι η διασκέδαση δεν αξίζουν, αν στο βάθος αισθάνεσαι μόνος και προβληματισμένος.