Άρης στους Διδύμους: ένα καλειδοσκόπιο επιθυμιών

01/04/2019
Πώς θα επηρεάσει το κάθε ζώδιο;

Με την είσοδό του στο αέρινο ζώδιο των Διδύμων στις 31 Μαρτίου 2019, ο Άρης αλλάζει αποφασιστικά χαρακτήρα και βρίσκει ένα προσφιλέστερο περιβάλλον για να περάσει στη δράση. Ας είναι και μόνο νοητική δράση, ας είναι και διασκορπισμένη προς τις τέσσερις κατευθύνσεις του ορίζοντα, ταυτόχρονα. Η συγκεκριμένη διέλευση διαρκεί ως τις 16 Μαΐου 2019 και εντείνει την επιθυμία για εξωστρέφεια και επικοινωνία. Για να βγούμε και να έρθουμε σε επαφή με άλλους ανθρώπους, να μοιραστούμε ό,τι περνάει από το μυαλό μας, να δοκιμάσουμε ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα συνομιλιών, ιδεών, καινούριων συνεργασιών. Να υιοθετήσουμε αψήφιστα, ίσως και απερίσκεπτα, διαφορετικές προσεγγίσεις στα πράγματα, και το ίδιο αψήφιστα να τις εγκαταλείψουμε για να επιχειρήσουμε κάτι διαφορετικό. Η ενέργεια του Άρη, διυλιζόμενη μέσα από το ζώδιο των Διδύμων, ευνοεί την επέκταση σε πλάτος. Σε πρώτη ανάλυση δεν την ενδιαφέρει καθόλου να εμβαθύνει, παρά μόνο να επιδιώξει να οικειοποιηθεί νοητικά οτιδήποτε της γυαλίζει από απόσταση. Τη στιγμή που θα θεωρήσει ότι έχει «πιάσει» τον παλμό και τον χαρακτήρα του καινούριου, έχει ήδη παρατηρήσει κάτι ακόμη πιο καινούριο προς το οποίο πρέπει να κατευθυνθεί.

Είναι σαφές ότι ο Άρης εδώ μπολιάζεται από δίψα για καινούρια εμπειρία, γνώση, ανθρώπους, για να βιώσει ευρύτερα σύνολα. Είναι ένας μετρ των δημοσίων σχέσεων με τον κίνδυνο να θεωρηθεί επιφανειακός και ίσως όχι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περιπτώσεις που χρειάζεται εστίαση και επιμονή. Ωστόσο, η περιέργειά του θα τον ωθήσει να δοκιμάσει αβίαστα οτιδήποτε του κεντρίσει το ενδιαφέρον, με την αισιοδοξία και τη βεβαιότητα ενός εφήβου για το άτρωτο της φύσης του. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα αποδειχθεί σωστός και μπορεί να βρεθεί ξαφνικά σε βαθιά νερά. Όμως, ακριβώς η απουσία της ανάγκης να κυριαρχήσει και να διεκπεραιώσει ουσιαστικά οποιοδήποτε έργο με το οποίο θα ασχοληθεί, του δίνουν τη δύναμη να εγκαταλείπει με χαρακτηριστική ευκολία οτιδήποτε δεν του ταιριάζει για τον επόμενο ή τους επόμενους στόχους.

Ο Άρης στους Διδύμους ξυπνάει διαφορετικό είδος επιθυμίας σε κάθε ζώδιο:

Κριός
Κυνηγάς σχεδόν χωρίς διάκριση να εμπλουτίσεις τις δραστηριότητες και τον κύκλο σου. Πολλές έξοδοι και συναντήσεις, πολλές κουβέντες και γνωριμίες. Αξιοποίησε την ποσότητα της περιόδου για να βρεις την ποιότητα που επιθυμείς στις καθημερινές σου επαφές και συναλλαγές. Από τα πολλά και τους πολλούς, κράτα ό,τι αξίζει την αφοσίωσή σου.

Ταύρος
Δοκιμάζεις ό,τι βάζει ο νους για οικονομική σταθερότητα, όμως οι εκκρεμότητές σου είναι πολλές. Χρησιμοποίησε την ευελιξία της περιόδου για να τακτοποιηθούν. Προσωπικά, η παιδικότητα, η διαύγεια και ο ενθουσιασμός για το καινούριο θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις συναισθηματικά τραύματα κι ανασφάλειες. Όχι η λογική της ποσότητας, της επιφάνειας και τα τεχνάσματα.

Δίδυμοι
Προσπάθησε να μην παρασυρθείς από τα πολλά που θέλεις να κάνεις με φίλους, για χόμπι, για τα σχέδιά σου. Σκέψου ήρεμα και επίλεξε με ειλικρίνεια ως προς τον εαυτό σου ποιος και τι πραγματικά σου ταιριάζει χωρίς να αισθάνεσαι ότι χάνεις. Η υποκρισία και οι διπλές ατζέντες δεν θα ικανοποιήσουν για κανέναν λόγο την ανάγκη σου για αγάπη.

Καρκίνος
Χαλιναγώγησε την επιθυμία σου να ασχολείσαι με υποθετικά σενάρια καταστροφής και διαλόγους που δεν πρόκειται να συμβούν ποτέ. Προσπάθησε να τελειώνεις με την αναβλητικότητά σε ό,τι αφορά πράγματα που σε πληγώνουν συναισθηματικά και επιφανειακές προσεγγίσεις στο θέμα της υγείας σου. Είσαι αρκετά δυνατός για να ξέρεις ότι δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Λέων
Δώσε τον χρόνο που θέλεις στους φίλους, τις ελεύθερες ασχολίες σου, στο να σχεδιάσεις τι θα κάνεις με τα νέα δεδομένα της ζωής σου. Για να μην εξαντληθείς τελείως προτίμησε όποιον και ό,τι συνάδει με την παιδικότητά σου και σου δίνει χώρο για να είσαι δημιουργικός και ειλικρινής. Μην αναλώνεσαι σε δημοσιοσχετίστικες καταστάσεις επειδή μπορείς.

Παρθένος
Τόσα πολλά πράγματα, τόσος λίγος χρόνος και δεν ξέρεις κυριολεκτικά τι να πρωτοπιάσεις στην καριέρα και τον γάμο σου για να διατηρήσεις τις οικονομικές και συναισθηματικές ισορροπίες. Για να μην κλατάρεις από το άγχος, μην κολλάς σε όλα επειδή φοβάσαι τι θα γίνει αν δεν το κάνεις. Δες τι φτάνει βαθύτερα στην τσέπη ή την καρδιά σου κι ασχολήσου με αυτά.

Ζυγός
Επιτρέπεται να πάρεις το πρώτο αεροπλάνο/τρένο/λεωφορείο για οπουδήποτε και να πειραματιστείς με ό,τι καινούριο και επιθυμητό κουνάει μπροστά στα μάτια σου ο σύντροφος ή οι συνεργάτες σου. Για να μην μείνεις χωρίς χρόνο και κατηγορηθείς για ανωριμότητα, διάλεξε δραστηριότητες κι ανθρώπους που σε κάνουν να αισθάνεσαι κάτι, όχι απλά γιατί είναι καινούρια.

Σκορπιός
Απόλαυσε τον ερωτισμό του εγκεφαλικού παιχνιδιού, ιδανικά αναζητώντας βαθύτερη επαφή με έναν παρτενέρ κι όχι επιφανειακότερη επαφή με πολλούς για να αντιδράσεις στη ρουτίνα κι ανασφάλειά σου. Επαγγελματικά είναι καιρός για έξυπνες επενδύσεις και για αναζήτηση ατόμων που μπορούν να σε στηρίξουν. Έσω ευέλικτος και ειλικρινής και θα βγεις κερδισμένος.

Τοξότης
Θέλεις σίγουρα να είσαι με κάποιον, να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, αλλά μάλλον για να φτιάξεις το ιδανικό προφίλ, πρέπει να συνδυάσεις δυο-τρεις ανθρώπους. Ίσως είναι προτιμότερο να κάνεις δυο-τρεις διαφορετικές ασχολίες με έναν άνθρωπο που έχεις την ανάλογη γκάμα και με τον οποίο είσαι ερωτευμένος. Δεν είναι κακό να το παραδεχτείς και να σταματήσεις να τρέχεις.

Αιγόκερος
Μόνο συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου θα καταφέρεις να ανταπεξέρθεις στα πάρα πολλά που έχεις στοιβάξει μέσα στη ρουτίνα σου. Προφανώς και δεν γίνεται να αποφύγεις αγγαρείες και συναντήσεις που κυνηγάς για να διευρύνεις την γκάμα σου, και πρέπει να διευθετήσεις υποχρεώσεις. Φρόντισε απλά να έχεις χρόνο για σωματική άσκηση και λίγο φλερτ.

Υδροχόος
Θέλεις να ερωτευτείς. Αν τώρα είναι ένας άνθρωπος που θα γνωρίσεις, μία ιδέα που θα ακούσεις, ένα μέρος που θα πας ή μία νέα ισορροπία με τα παιδιά σου, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές. Για να το κάνεις αυτό, μην διανοητικοποιείς τα συναισθήματά σου και μη μειώνεις την αξία των όσων σε συγκινούν.

Ιχθύες
Μάλλον κάτι σε ανοιξιάτικη φασίνα τραβάει η ψυχούλα σου. Για να μην βρεθείς άνω κάτω στο σπίτι, στην οικογένεια και μέσα σου, χωρίς σημαντικό αντίκρισμα, πάρε μια ανάσα πριν πεις/κάνεις οτιδήποτε. Έχε στον νου σου ότι για να αισθανθείς καλύτερα χρειάζεται ελαφριά διάθεση, χιούμορ και συναίνεση ώστε να μη μείνεις στην επιφάνεια όπως κάθε αληθινή φασίνα απαιτεί.