Ερμής στον Ταύρο: Επιθυμία που καβαλάει τη σκέψη

05/05/2019
Σήμερα το βραδάκι ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Ταύρου όπου και θα παραμείνει ως τις 21 Μαΐου, οπότε και συνεχίζει την πορεία του στους Διδύμους

Ο Ερμής, αν και ταχύτατος στην κίνηση του −παραμένει σε κάθε ζώδιο λιγότερο από μήνα και οι όψεις που σχηματίζει διαρκούν ώρες, άντε μέρες−, είναι καθοριστικός για τη ροή της καθημερινότητάς μας καθώς επιδρά αποφασιστικά στο τι συμβαίνει μεταξύ μας και σε κάθε σχέση μέσα από την οποία ζούμε τη ζωή μας. Αυτό το μεταξύ αρχικά περιλαμβάνει τα πολύ γνωστά κομμάτια της επικοινωνίας, της μετακίνησης και των μέσων που τις υποστηρίζουν: αυτοκίνητο, υπολογιστές, τηλέφωνο, συγκοινωνίες κ.ο.κ. Περιλαμβάνει περαιτέρω όμως, και ίσως σημαντικότερα, το πώς σχετίζουμε τα ερεθίσματα που παίρνουμε από το περιβάλλον με τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις μας.

Η ενέργεια του Ερμή ασχολείται πρωτίστως με τις συνδέσεις ανάμεσα σε κάτι που είδαμε, ακούσαμε, φάγαμε, αγγίξαμε, μυρίσαμε και τις σκέψεις που κάνουμε σχετικά και φυσικά με το πώς −ανάλογα με το ποιοι είμαστε− επιλέγουμε να αντιδράσουμε, από τη σιωπή, την απάθεια, την αδιαφορία και την αποσύνδεση μέχρι τις φωνές ή το να κάνουμε έναν μίνι θριαμβευτικό χορό. Μέσα από τη δράση του Ερμή μπορούμε να οικοδομήσουμε γέφυρες, να δημιουργήσουμε συναίνεση και κοινούς χώρους, λόγους, σκοπούς ή να αρνηθούμε να το κάνουμε.

Όλες οι ώρες που έχουμε περάσει σκεπτόμενοι «να κάνω αυτό ή το άλλο;», «τι να επιλέξω;», ή που έχουμε περάσει προσπαθώντας να τεκμηριώσουμε στον εαυτό μας ή τους άλλους ενέργειες βολικές μεν αλλά καταστροφικές για δεσμούς, σχέσεις και συναίνεση, είναι δώρο της Ερμείας ενέργειας.

Η ενέργεια του Ταύρου, την οποία ο Ερμής θα προβάλλει πάνω σε αυτά τα κομμάτια της ζωής μας, είναι άρρηκτα δεμένη με την έννοια της επιθυμίας, προσωποκεντρικής ή με ομαδικότερο στόχο. Ο Ταύρος είναι ένα ζώδιο που δεν αγαπά ιδιαίτερα το αφηρημένο, είναι εστιασμένος στην υλική πραγματικότητα και τους μηχανισμούς που φέρνουν αποτελέσματα πρακτικά και πραγματικά. Όταν διοχετεύεται μέσα από τον Ερμή τονίζει ιδιαίτερα στις σκέψεις και τους συσχετισμούς που κάνουμε το επιθυμητό, αυτό που ποθούμε κυρίως σε ό,τι αφορά τα υλικά κομμάτια της ζωής μας, το σώμα και την υγεία μας και φυσικά το τι θέλουμε για να αισθανόμαστε συναισθηματικά κερδισμένοι. Όχι ισορροπημένοι, κερδισμένοι. Όλα αυτά μεγεθύνονται σε βαθμό που ίσως χάνεται από τη θέα οτιδήποτε άλλο, ενώ κάθε τίμημα −ακόμη και ακραίο− φαίνεται λογικό. Σε αυτό το πλαίσιο είναι εύκολο να γίνουμε σαρωτικοί, να θεωρήσουμε εκ των προτέρων ότι τα δικά μας θέλω κι επιδιώξεις είναι σημαντικότερα από οποιουδήποτε άλλου και κυρίως να δούμε τους άλλους −συνεργάτες, σύντροφο, παιδιά, συγγενείς, τυχαίους περαστικούς κ.ο.κ.− ως εμπόδια ή ως εργαλεία για να υλοποιήσουμε τον δικό μας στόχο.

Από την άλλη, η ίδια αυτή ενέργεια βοηθά τη συγκέντρωση, την επιμονή, τη συνειδητοποίηση του τι από όλα όσα μας συμβαίνουν και σκεφτόμαστε έχει πραγματική σημασία, ενώ δίνει μία καθαρότερη ματιά σε πρακτικά θέματα. Ένα καλό τρικ για να την αξιοποιήσει κανείς είναι να μην ξεκινάει καμία κουβέντα έχοντας ήδη αποφασίσει το αποτέλεσμα. Ένα δεύτερο είναι να προτιμά να χάσει λίγη άνεση και ίσως λίγο κέρδος προκειμένου να διατηρήσει μια σχέση ή συνεργασία (χωρίς να γίνεται θύμα βεβαίως, βεβαίως). Και φυσικά, να θυμόμαστε όλοι ότι, όπως εμείς είμαστε άνθρωποι, έτσι ακριβώς είναι και οι άλλοι, δεν είναι ούτε σκαλοπάτια, ούτε λακκούβες στο δρόμο μας. Λίγη ενσυναίσθηση θα μας πάει πολύ μακριά αυτή την περίοδο.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς εστιάζεται η ενέργεια αυτή στη ζωή κάθε ζωδίου εδώ.