H Πανσέληνος του Ταύρου και το Φεστιβάλ του Βεσάκ

16/05/2019
Υπό την επίδραση του Ταύρου, καθείς ασχολείται με ό,τι κι όποιον είναι το αντικείμενο της επιθυμίας του

Η φετινή Πανσέληνος του Ταύρου γίνεται τα ξημερώματα της Κυριακής 19 Μαΐου στην 28η μοίρα του άξονα Ταύρου - Σκορπιού, με ωροσκόπο στην 18η μοίρα του Αιγόκερου - για τις συντεταγμένες της Αθήνας.

Οι Πανσέληνοι που γίνονται στα τρία πρώτα ζώδια του ζωδιακού συμπίπτουν με τρία μεγάλα εσωτερικά Φεστιβάλ που γιορτάζουν την εισροή πνευματικών ενεργειών, έμπνευσης, καλής θέλησης, αγάπης για όλη την ανθρωπότητα. Το Φεστιβάλ του Πάσχα γιορτάζεται στην Πανσέληνο του Κριού, του Βεσάκ στην Πανσέληνο του Ταύρου και της Ανθρωπότητας στην Πανσέληνο των Διδύμων.

Κατά τη στιγμή της Πανσελήνου η Γη βρίσκεται ανάμεσα στον Ήλιο και την Σελήνη. Ακριβώς αυτή η ευθυγράμμιση και ανεμπόδιστη σχέση Ηλίου - Γης και της ανταλλαγής ενέργειας ανάμεσα στα δύο αυτά κέντρα, γιορτάζεται τις ημέρες των Φεστιβάλ.

Το ζώδιο του Ταύρου σχετίζεται κυρίως με δύο μοτίβα. Αρχικά με το μοτίβο της προσωπικής επιθυμίας που σπρώχνει τον άνθρωπο σε δράση ή εμμονή. Συνήθως έχει να κάνει με αυτά που ο καθένας μας χρειάζεται για να ικανοποιήσει την όρεξή του, μπορεί να είναι χρήματα, ρούχα, αυτοκίνητα, φαγητό, σεξ, σχέση με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο, μία συγκεκριμένη δουλειά κοκ. Σημασία έχει ότι υπό την επίδραση του Ταύρου, καθείς ασχολείται με ό,τι κι όποιον είναι το αντικείμενο της επιθυμίας του, πολύ, έντονα κι ακατάπαυστα.

Το δεύτερο μοτίβο που σχετίζεται με τον Ταύρο είναι αυτό της καθαρής όρασης που δεν είναι ούτε αυτονόητη, ούτε το ίδιο αυτόματη με την επιθυμία. Ωστόσο η ενέργεια του Ταύρου που μας συνδέει απαρέγκλιτα με όσα θεωρούμε απαραίτητα, προσφέρει επίσης την ευκαιρία να εξευγενίσουμε την επιθυμία μας, ώστε να αποκτήσει ένα μέτρο ανιδιοτέλειας ή ομαδικότητας. Να αρχίσουμε ίσως να διακρίνουμε καθαρότερα το τι, στην ζωή, έχει τελικά πραγματική αξία.

Την περίοδο αυτής της Πανσελήνου –την Κυριακή, τις δύο ημέρες που προηγούνται και τις δύο που ακολουθούν– η λεπτοφυέστερη αυτή ποιότητα της ενέργειας του Ταύρου έχει την τιμητική της και μπορεί καθένας μας, αν θέλει, να την αξιοποιήσει. Γίνεται ευκολότερο να διακρίνουμε τα κίνητρa των επιθυμιών μας και να επιλέξουμε να κατευθύνουμε τις δυνάμεις, την αγάπη, την προσπάθειά μας, στις πλέον ευγενείς κι αξιόλογες. Κι εδώ η αξία δεν πηγαίνει ούτε με το κιλό, ούτε με την ποσότητα, αλλά σαφέστατα με την ποιότητα.

Είναι μία ευκαιρία να δούμε τη ζωή μας ως το σύνολο των σχέσεων που είναι και να φύγουμε λίγο από τα πράγματα. Να αποδώσουμε στον απέναντι –σύντροφο, παιδί, συνεργάτη, φίλο, ανθρώπους– πραγματική ανθρώπινη αξία, ασχέτως αν εξυπηρετεί τους αυστηρά προσωπικούς μας στόχους. Να τον δούμε ως άνθρωπο κι όχι ως αντικείμενο ή εξάρτημα της δικής μας προσπάθειας. Αυτό βέβαια είναι προορισμός, όμως ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση είναι απολύτως δυνατό, τώρα.

Κάθε ζώδιο μπορεί να αξιοποιήσει την ενέργεια αυτής της Πανσελήνου αποτελεσματικότερα σε συγκεκριμένο τομέα της ζωής του. Εδώ το ζώδιο του ωροσκόπου είναι εξίσου διαφωτιστικό:

Κριός
Ο ερωτικός σου σύντροφος, τα παιδιά και οι δημιουργικές σου δραστηριότητες μπορούν να σε βοηθήσουν να δεις την μεγαλύτερη εικόνα για το τι χρειάζεσαι συναισθηματικά και χρηματικά για να είσαι καλά. Μην παγιδεύεσαι σε ζήλεια, ανασφάλεια και παλιούς φόβους. Εκτίμησε αυτά που έχεις τώρα και αξιοποίησε τα για το παρακάτω αντί να αγωνιάς μην τα χάσεις.

Ταύρος
Οι αρκετά στέρεες βάσεις σου, είτε λέγονται βαθύτερα πιστεύω, οικογένεια, είτε σπίτι σου δίνουν το θάρρος που χρειάζεσαι για να δεις τον εαυτό σου καθαρότερα. Μην μπερδεύεσαι με χειρισμούς και παιχνίδια ελέγχου, ο σύντροφος και οι συνεργάτες σου δεν είναι πράγματα. Δες τον εαυτό σου όπως είναι και κάνε τις διορθώσεις σου ώστε να ανοίξεις νέα πεδία αντί να αυτοπαγιδεύεσαι.

Δίδυμοι
Αξιοποίησε ό,τι μπαίνει στο μυαλό και την ζωή σου, από ιδέες και κουβέντες, μέχρι άτομα, για να ξεπεράσεις τον φόβο, την θλίψη, την εμμονή. Φρόντισε επίμονα την υγεία σου. Συνήθειες που οδηγούν σε κυνισμό, υλισμό και διάθεση εκμετάλλευσης στην ρουτίνα σου, δεν βοηθούν. Βρες το χρυσάφι στην εμπειρία σου, τον σπόρο στο παλιό και επένδυσέ το στην κοινή ζωή ή τις κοινές επιχειρήσεις.

Καρκίνος
Έχεις ήδη το συναισθηματικό και το οικονομικό κεφάλαιο που χρειάζεσαι για να βελτιώσεις την ποιότητα στις φιλίες σου, να κάνεις την αρχή στα σχέδια σου, να εξασφαλίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο, να εξυγιάνεις τις σχέσεις σου. Όλα θα μοιάζουν πιο ωραία στην φαντασία σου και πάντα θα θέλεις και κάτι άλλο, όμως μην αγνοείς το παρόν σου.

Λέων
Ακτινοβόλησε την καλή σου ποιότητα. Είναι η πυξίδα που χρειάζεσαι για να δεις καθαρά τι συμβαίνει στην καριέρα και τον γάμο σου, στους επαγγελματικούς και προσωπικούς σου στόχους. Πρόσφερε στις απαιτήσεις της ρουτίνας και της υγείας σου ό,τι έχεις με ρεαλισμό αλλά χωρίς φόβο ότι θα μείνεις στην ψάθα συναισθηματικά ή χρηματικά. Μην αφήνεις την ανασφάλεια να σε διαβρώσει.

Παρθένος
Άνοιξε την βίβλο του «τι έχω περάσει κι όμως είμαι ακόμα εδώ» και με αυτό το ειδικό βάρος προσέγγισε ειλικρινά τα επόμενα σου βήματα. Επιμόρφωση, επαγγελματικό/προσωπικό άνοιγμα, ταξίδι, συγγενείς, νομικά ζητήματα, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να μην εμπλακείς σε μικροδιαχείριση, κουτσομπολιά και φοβίες για το πιθανό και χάσεις το δυνατό.

Ζυγός
Βρες την καλύτερη εκδοχή σου, αυτή που είσαι με τους φίλους, στις ομαδικές ασχολίες που σ' αρέσουν, στα σχέδια σου και πίστεψέ την. Φτάνει και περισσεύει για να σε σταθεροποιήσει στην φωτεινότερη συμπεριφορά σου, ακόμη και μέσα στο χειρότερο συναισθηματικό, οικογενειακό ή οικονομικό δράμα. Κανένας στόχος δεν δικαιολογεί το να γίνεσαι ένα φοβισμένο ανθρωπάριο.

Σκορπιός
Φέρσου ως ο άνθρωπος που θέλεις να γίνεις, με πραγματική ανωτερότητα. Η δική σου βεβαιότητα, το δικό σου παράδειγμα και το δικό σου θάρρος καθορίζουν τις σχέσεις και τις συνεργασίες σου. Μην αφήνεις τον θόρυβο από λόγια τρίτων, αδοκίμαστες θεωρίες, πιθανές ευκαιρίες και τις δυσκολίες της διαδρομής να υποβιβάζουν την ακεραιότητά σου και να σε εγκλωβίζουν σε διλήμματα.

Τοξότης
Όραμα, πιστεύω, καινούριες μέθοδοι και γνώση, η προσωπική σου ανάπτυξη, η συνεισφορά του συγγενικού σου περιβάλλοντος. Αξιοποίησέ τα για να δεις ειλικρινά τις ανάγκες τις καθημερινότητας και της υγείας σου και συμμορφώσου με την εικόνα. Έτσι θα δημιουργήσεις πραγματική αξία και ασφάλεια, όχι με υπόγειες κινήσεις, αμφιβολίες και σίγουρα όχι μέσα από πάθη κι αδυναμία.

Αιγόκερος
You’re a survivor και το' χεις δει να συμβαίνει 1000 και 1 φορές και στις συναισθηματικές και στις οικονομικές σου εμπλοκές. Πάρε λοιπόν την ανάσα που δικαιούσαι και μοιράσου τον καλό και φωτεινό εαυτό σου στον έρωτα, στα παιδιά σου, στα πρότζεκτ σου. Μην μπαίνεις για λογαριασμό κανενός σε χειρισμούς, άγχη και εμπλοκές για ένα μελλοντικό κέρδος. Ζήσε τώρα.

Υδροχόος
Ξέρεις την αξία σου στις σχέσεις σου. Δεν έχεις να αποδείξεις κάτι με το να διεκδικήσεις παιδιάστικα το «ό, τι και όπως το θέλω» στο σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον. Από κανόνες ομαδικού παιχνιδιού γνωρίζεις. Μόρφωσε και τους υπολοίπους διά του παραδείγματος, μην πέφτεις σε ανασφάλεια, χειρισμούς και λογικές τύπου «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», δεν τα χρειάζεσαι.

Ιχθύες
Δουλειά, ρουτίνα, καλές συνήθειες, υγιεινή ζωή, πες το όπως θέλεις. Σε βοηθάει πάντως να διακρίνεις καθαρότερα τι από όσα ακούς, όσους γνωρίζεις και ό, τι γενικώς έρχεται προς εσένα, ρίχνει φως στην ζωή σου. Ό,τι κι όποιος σε κάνει να ζηλεύεις, να βασανίζεσαι, να είσαι ανασφαλής έστω και με την επίφαση ότι προχωράς, ίσως τελικά δεν είναι και τόσο καταπληκτικά.