Πανσέληνος τον Δεκαπενταύγουστο: Τι σημαίνει για το ζώδιό σας

12/08/2019
Πανσέληνος στο ζώδιο του Λέοντα

Σε μία ευχάριστη συγκυρία, η φετινή αυγουστιάτικη πανσέληνος συμβαίνει τον δεκαπενταύγουστο. Γίνεται στο ζώδιο του Λέοντα και ο ωροσκόπος του χάρτη της βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη με συντεταγμένες Αθήνας.

Το ζώδιο του Λέοντα πάντα συνδυάζεται με το θέμα της δύναμης, του ανθρώπου που στέκεται στο κέντρο του, που είναι κύριος του εαυτού του και κυριαρχεί στο περιβάλλον του. Η ενέργεια αυτή αφθονεί τις ημέρες της πανσελήνου και μπορεί να πάρει δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στην μία περίπτωση μπορεί να μας βοηθήσει να συνειδητοποιήσουμε την εσωτερική μας δύναμη και ποιότητα και να πιστέψουμε ότι αρκεί να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να επηρεάσουμε τα γεγονότα της ζωής μας. Βοηθά επιπλέον να θέσουμε καινούργιους στόχους, πιο ταιριαστούς σε μας. Ίσως να μάθουμε κάτι που θα μας εναρμονίσει καλύτερα με τους γύρω μας ή να συναντήσουμε άτομα, με τα οποία θα συνυπάρχουμε πιο αβίαστα.

Σε αυτή την εκδοχή, λειτουργούμε από ένα σημείο αυτοσεβασμού, αυτοπεποίθησης και βεβαιότητας, με την επιθυμία να προχωρήσουμε μπροστά και την γενναιότητα να το κάνουμε χωρίς να δημιουργήσουμε προβλήματα γύρω μας. Γινόμαστε καλύτεροι κι έτσι διευκολύνουμε την δική μας ζωή όπως και τις σχέσεις μας. Αν καταφέρουμε να τοποθετηθούμε έτσι, αναπόφευκτα θα έρθουμε αντιμέτωποι με τον αποχωρισμό από ορισμένα πράγματα κι άτομα που κεντρίζουν την αρνητική μας πλευρά όμως έχουμε συνηθίσει να τα έχουμε γύρω μας. Η πραγματική πίστη στον εαυτό μας και στο να κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε μέσα στο περιβάλλον μας, μας δίνει την δύναμη να υπερβούμε φοβίες, ανησυχίες και συναισθηματικές και πρακτικές εμπλοκές. Επιλέγοντας την ακεραιότητα, συντονιζόμαστε με τις θετικότερες πλευρές αυτής της πανσελήνου.

Σε μία διαφορετική εκδοχή, η πανσέληνος του δεκαπενταύγουστου μπορεί να διογκώσει τον εγωισμό μας στο μη περαιτέρω και να θεωρήσουμε ότι αξίζουμε περισσότερο από τους άλλους, ότι εμείς μόνο ξέρουμε και εφόσον είμαστε ανώτεροι έχουμε κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τους γύρω μας για να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε αυτή την περίπτωση γοητεύουμε με ατζέντα, υποσχόμαστε χωρίς καρδιά και γινόμαστε συγκεντρωτικοί κι άπληστοι. Επειδή τα καταφέρνουμε δε, θεωρούμε ότι αυτός είναι κι ο σωστός τρόπος, ασχέτως αν δείχνει μηδενικό σεβασμό για τους γύρω μας. Εδώ επεμβαίνει η πανσέληνος, ταυτιζόμενη με την ρήση «πίσω έχει η αχλάδα την ουρά». Σχεδόν εγγυάται ότι όσο εμείς ζούμε τον προσωπικό μας μύθο αδιαφορώντας για το τι μας περιβάλλει, πίσω από την πλάτη μας συμβαίνουν διεργασίες που θα μας δείξουν ότι έτσι, δεν πάμε πουθενά και βγαίνουμε σίγουρα χαμένοι.

Είναι εξαιρετικό που θέλουμε να λάμψουμε, να προχωρήσουμε, να επεκταθούμε, να μας δουν για αυτό που είμαστε και αυτή η πανσέληνος μας δίνει κάθε ευκαιρία να το κάνουμε. Αν αφήσουμε χώρο για καλοσύνη σε αυτή την διαδικασία κι όχι για κόντρες κι υπερβολές, οι μέρες βοηθούν στην απομάκρυνση των εμποδίων από τον δρόμο μας.

Πρακτικά, αυτό που θα βοηθήσει περισσότερο είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η επιτυχία μας (σε οποιοδήποτε επίπεδο) δεν υποβιβάζεται από την επιτυχία του απέναντι. Δεν χρειάζεται να κάνουμε στην άκρη τους πάντες και τα πάντα για να φανεί ότι αξίζουμε. Μόνο τα κόμπλεξ, τους φόβους, τους ανταγωνισμούς και τις μικροκακίες μας χρειάζεται να κάνουμε στην άκρη.

Διαβάστε πώς επηρεάζει η πανσέληνος το κάθε ζώδιο εδώ.